Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Μακάριοι οι μη νοήμονες…

11 Νοεμβρίου, 2019

Όσοι έχει τύχει να πάτε Αθήνα και περάσετε από τον Περισσό, θα δείτε τα γραφεία του ΚΚΕ που με τις πανύψηλες περιφράξεις μοιάζει με στρατόπεδο υψίστης ασφαλείας. Θα έχει τύχει επίσης να περάσετε είτε από την οδό Πειραιώς είτε από την Χαριλάου Τρικούπη και να δείτε τα αντίστοιχα γραφεία της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ.
Θα μου πείτε, τι μας νοιάζει πώς είναι τα κεντρικά γραφεία κάθε κόμματος. Μας νοιάζει. Γιατί όπως είναι η όψη των κτιρίων είναι και η νοοτροπία των ενοίκων τους. Και επειδή μιλάμε για το ΚΚΕ, θα επεκταθώ στα «παραρτήματά» του στην Περιφέρεια που βαφτίστηκαν μεν «Λαϊκή Συσπείρωση», αλλά στην ουσία πρόκειται για «Λαϊκό Μάντρωμα».
Πριν βιαστείτε να με χαρακτηρίσετε υπερβολικό και προκατειλημμένο, θα σας καλέσω να σκεφτείτε τα τελευταία γεγονότα με τις εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων του Νοτίου Αιγαίου, όπου προτάθηκε σε ΟΛΟΥΣ να μετέχουν σε ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο, αφού τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης δεν έχουν χρώμα. Οι Παριανοί φίλοι της αντιπολίτευσης το αρνήθηκαν και προτίμησαν τη γνωστή μοναχική τους πορεία. Με γεια τους και χαρά τους. Δογματικοί είναι, δύσκολα να συμπλεύσουν με όποιον δεν ασπάζεται τη δική τους νοοτροπία και δεν προσκυνάει μέρα νύχτα την εικόνα του Λένιν.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, είναι γνωστό ότι τη συγκεκριμένη παράταξη πλαισίωσαν και κάποιοι που, όντας πολιτικά άστεγοι, βρήκαν «καταφύγιο» μέσα από τη μάντρα του Περισσού.
Εύλογα λοιπόν γεννιέται το ερώτημα: Στο όνομα μιας θέσης στο Δημοτικό Συμβούλιο πώς θυσίασαν όσα μέχρι χτές πίστευαν, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό ώστε να ακολουθούν αδιαμαρτύρητα όλες τις αποφάσεις που αναδεικνύουν τις παρωπίδες εκείνων που τις λαμβάνουν;
Ρητορικό είναι βέβαια το ερώτημα. Και είναι ρητορικό όχι μόνο για εμάς που το θέτουμε αλλά και για τους ίδιους, μια και απάντηση, τουλάχιστον σε λογική βάση, δεν υπάρχει.
Μακάριοι οι μη νοήμονες...

Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Last modified on Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 18:22
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30