Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Άρθρο Κ. Αργουζή για τη Νάουσα και απάντηση Αντιδημάρχου Πάρου

14 Σεπτεμβρίου, 2018

Ο Αντιδήμαρχος Πάρου Γιώργος Τριπολιτσιώτης - Πολύστροφος απάντησε σε άρθρο του πρώην Δημάρχου Κώστα Αργουζή που είχε σαν θέμα τη Νάουσα και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργο Μπαρμπαρίγο.

Ακολουθεί το κείμενο του κ. Αργουζή, στο περιεχόμενο του οποίου απάντησε ο κ. Τριπολιτσιώτης - Πολύστροφος και δημοσιεύθηκε στο προσωπικό blog του πρώην Δημάρχου «oreaparos».

 

Γιώργος Μπαρμπαρίγος: Ένας ακούραστος εργάτης στην υπηρεσία των κατοίκων της Νάουσας

Πρόσφατα συναντήσαμε στη Νάουσα τον πρόεδρό της, Γιώργο Μπαρμπαρίγο με τον οποίο είχαμε μια σύντομη συνομιλία.

Φιλικός, ανοιχτός για συζήτηση μαζί μας, ορεξάτος για δουλειά, παρά την κόπωση ενός δύσκολου καλοκαιριού, μας απάντησε σε ερωτήματα που του θέσαμε.

Μας είπε για το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νάουσα και για το έλλειμμα σε πάρκινγκ με ευθύνη, προσθέτουμε εμείς, της κεντρικής διοίκησης του Δήμου μας.

Μας είπε επίσης για τις αυθαιρεσίες ορισμένων επιχειρηματιών, που παρά τα πρόστιμα που επέβαλε η Δημοτική Αστυνομία, συνεχίζουν να αυθαιρετούν και για την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού στη Νάουσα, έπειτα από πολλές προσπάθειες και δικές του, που έφτασαν μέχρι τη Βουλή με τη στήριξη όλων των βουλευτών του νομού μας.

Μας έκανε γνωστό επίσης, ότι το διάστημα αυτό γίνεται ανακαίνιση του οικήματος που θα στεγάσει τον Αστυνομικό Σταθμό, το οποίο προσφέρθηκε δωρεάν από οικογένεια της Νάουσας για 12 χρόνια.

Μας τόνισε με έμφαση, ότι ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νάουσα είναι ο ελάχιστος αριθμός προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να πιάνει και ο ίδιος τη σκούπα για να είναι καθαρός ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Πάρου.

Εξέφρασε το παράπονο ότι κάποιοι δημότες δεν συμμορφώνονται παρά τις εκκλήσεις του και πετούν τα σκουπίδια έξω από τους κάδους απορριμμάτων.

Η αίσθηση που αποκομίσαμε είναι ότι ο Γιώργος Μπαρμαρίγος, παρά την εξαντλητική καθημερινή ενασχόλησή του με τα προβλήματα της Νάουσας και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παραμένει ένας ακούραστος εργάτης στην υπηρεσία του συνόλου.

Θεωρούμε βέβαιο, ότι θα πάρει μέρος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, αμφιβάλουμε όμως, αν θα είναι και πάλι υποψήφιος, με την παράταξη του δημάρχου, αφού η στήριξη που του παρείχε στο δύσκολο έργο του, δεν ήταν η αναμενόμενη.

πηγή: https://oreaparos.blogspot.com/2018/09/blog-post_12.html?spref=fb

 

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Τριπολιτσιώτη - Πολύστροφου, Αντιδημάρχου Πάρου, προς τον κ. Αργουζή.

«Κύριε Αργουζή,

διαβάζοντας το άρθρο σας που αφορά την σύντομη συνομιλία σας με τον πρόεδρο της κοινότητας Νάουσας, θα συμφωνήσω και ότι υπάρχουν προβλήματα και με την προσπάθεια του προέδρου, ο οποίος βέβαια είναι υποχρεωμένος για την επίλυση τους, αφού γι’ αυτό εκλέχτηκε από τους συγχωριανούς μας, όπως και εγώ.

Θα διαφωνήσω όμως σε μεγάλο βαθμό με τα συκοφαντικά σας συμπεράσματα, διότι με το δημοσίευμα σας προσπαθείτε να δημιουργήσετε αρνητικό κλίμα για την δημοτική αρχή, στην οποία έχω την τιμή να είμαι Αντιδήμαρχος και την οποία εσείς κρίνετε από την καρέκλα ενός καφενείου.

Αντίθετα, εγώ αλλά και εμείς είμαστε συνεχώς στο δρόμο και προσπαθούμε να λύσουμε χρόνια προβλήματα που μας προικοδότησαν παλιές δημοτικές αρχές και που δεν έκαναν τίποτα απολύτως για την Νάουσα, πέρα από ένα πλακόστρωτο που έχει επιδιορθωθεί εκατοντάδες φόρες επειδή ήταν πολύ «καλό».

Εμείς λοιπόν, βάζουμε την δική μας σφραγίδα τακτοποιώντας παθογένειες του παρελθόντος και δημιουργώντας προοπτική για το μέλλον και δεν προσφέρουμε στους συμπολίτες μας μια «εικονική πραγματικότητα» ή λύσεις από ένα γραφείο.

Επίσης, επειδή είμαι σίγουρος ότι θα πείτε ότι αυτά δεν είναι δικά μου γραφόμενα, θα το παραδεχτώ ότι, το λόγο και τις σκέψεις μου τις έβαλε στο χαρτί αγαπημένο μου πρόσωπο, γιατί εγώ όλα τα χρόνια έμαθα να «μιλάω» με την δουλειά μου μόνο, και μπορεί ο λόγος μου να είναι τραχύς αλλά είναι αληθινός.

Όσον αφορά τη Νάουσα, που η προσφορά μου από τότε που μπήκα στην βιοπάλη είναι προσωπικό μου χρέος προς τους συμπατριώτες μου, και είναι πολύ περισσότερο τώρα με τη συμμέτοχη μου σε αυτή την Δημοτική Αρχή, και καθώς πολύ αμφιβάλω αν έχετε έρθει στο χωριό μας έστω και μια φορά, από τις λιγοστές φόρες που ήρθατε όταν ήσασταν Δήμαρχος, θέλω να σας ενημερώσω με αυτή τη Δημοτική Αρχή έχουν γίνει σημαντικά έργα υποδομής και ευπρεπισμού, που έχουν αλλάξει εντελώς την εικόνα της και τη καθημερινότητα των παιδιών, των κατοίκων εν γένει και των επισκεπτών της.

Μερικά από αυτά είναι:

Η συντήρηση της αίθουσας του Αγίου Αθανασίου, η συντήρηση δημοτικών κτιρίων, ο εξωραϊσμός της Παιδικής Χαράς, η αναβάθμιση και η συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων, η αντικατάσταση πλακοστρώσεων στον οικισμό και νέες πλακοστρώσεις πλέον των 7.000 τ.μ. (π.χ. μονοπάτι στο Πιπέρι), ο καθαρισμός, η αποκατάσταση και η εμφύτευση λουλουδιών στο χώρο μεταμόρφωσης σκουπιδιών στο ποτάμι, η νυχτερινή αποκομιδή των απορριμμάτων, η κατασκευή και φύτευση χώρων πρασίνου (παρτέρια σε πλατείες κ.λπ.), καθαρισμός παραλιών και σημείων πρασίνου.

Μη ξεχνάμε τις παρεμβάσεις και τα έργα της ΔΕΥΑΠ στη ευρύτερη περιοχή, την επέκταση του δικτύου άρδευσης στου Αγίους Αναργύρους, την επέκταση του δικτύου ύδρευσης στη Λάγγερη, την αντικατάσταση τμήματος δικτύου ύδρευσης στις Καμάρες, την αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης κοντά στην αφαλάτωση, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης κοντά στη ΔΕΗ, τον καθαρισμό του δικτύου αποχέτευσης και την αντικατάσταση δικτύων της ΔΕΥΑΠ μέσα στον οικισμό παράλληλα με τη βελτίωση, και αντικατάσταση του πλακόστρωτου, τη νέα βρύση για πόσιμο νερό κ.λπ.

Για να μην αναφερθώ στην αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας, είτε αυτό λέγεται αποκατάσταση των φθορών στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Μαρίνας, την επισκευή και τοποθέτηση ρεμέτζων, τις διαδικασίες για τη νομιμοποίησή της, τη γόνιμη διαγωνιστική διαδικασία για την αποκατάσταση και εκμετάλλευση του Ξενώνα κ.α.

Σταματώ εδώ για να μη σας κουράσω άλλο. Νομίζω πήρατε μία ιδέα αλλά παραμένω στη διάθεσή σας όποτε θέλετε να συνεχίσω την ενημέρωση και ακόμα σας περιμένω στο όμορφο χωριό μας για να σας ξεναγήσω προσωπικά και να σας γνωρίσω ένα - ένα τα έργα και τις παρεμβάσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής σε αυτό.

Γιώργος Τριπολιτσιώτης - Πολύστροφος
Αντιδήμαρχος Πάρου»

 

 

  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« April 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30