Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 - ParosIn.gr

«Σε σχολαστικές απολυμάνσεις και απεντομώσεις όλων των σχολικών κτιρίων προχωρά ο Δήμος Πάρου ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς», ενημερώνει ο Δήμος Πάρου σε σημερινό, 8/9 δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου και φωτογραφίες από τις απολυμάνσεις και απεντομώσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Απολυμάνσεις και απεντομώσεις από τον Δήμο Πάρου

Σε σχολαστικές απολυμάνσεις και απεντομώσεις όλων των σχολικών κτιρίων προχωρά ο Δήμος Πάρου ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, σε συνεργασία με εξειδικευμένη πιστοποιημένη εταιρεία. Ειδικότερα, σε μαθητικές αίθουσες, γραφεία του διδακτικού προσωπικού, προαύλιους χώρους κλπ.

Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιείται υπολειμματικός ψεκασμός όλων των επιφανειών και τουαλετών, με ειδικό μικροβιοκτόνο, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Σκοπός είναι η καταπολέμηση όλων των ιών (κορωνοϊού COVID-19, ιός γρίπης, Η1Ν1 κ.α.), που μπορεί να βρίσκονται στους δημόσιους χώρους, ενώ μετά τον ψεκασμό οι επιφάνειες καθαρίζονται με ήπιο αντισηπτικό. Οι προγραμματισμένες εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο.

Συγχρόνως συνεχίζονται αδιάκοπα από συνεργεία του Δήμου Πάρου, οι απολυμάνσεις σε δημοτικά κτίρια, δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους, τηρώντας παράλληλα όλους τους προβλεπόμενους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος τόνισε: «Eίμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές, σε ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον, από Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Συγχρόνως, συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τις απολυμάνσεις σε όλους τους δημόσιους και πολυσύχναστους χώρους αλλά και όπου αλλού χρειαστεί. Ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στα πεδία της αρμοδιότητάς μας, για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία των παιδιών μας και όλων των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας».

ape  1

 ape  2

ape  4

 ape  3

Στην κατηγορία: Πολιτική

Ο Δήμος Πάρου σε σημερινό, 8/9/2020/, δελτίο τύπου αναφέρεται στις; 16 παιδικές χαρές του Δήμου που μετά τις εργασίες αναβάθμισης, αναδιαμόρφωσης και λειτουργικής αποκατάστασής τους και την τοποθέτηση νέου σύγχρονου εξοπλισμού μετατράπηκαν σε χώρους παιχνιδιού υψηλής αισθητικής κιαι ασφάλειας.

Στο δελτίο τύπου του Δήμου Πάρου αναφέρονται τα εξής:

«Δεκαέξι νέες αναβαθμισμένες παιδικές χαρές - πρότυπα στον Δήμο Πάρου»

Δεκαέξι παιδικές χαρές του Δήμου Πάρου, μετατράπηκαν σε χώρους παιχνιδιού υψηλής αισθητικής και ασφάλειας μετά τις εργασίες αναβάθμισης, αναδιαμόρφωσης και λειτουργικής αποκατάστασης τους και την τοποθέτηση νέου σύγχρονου εξοπλισμού.
Τοποθετήθηκαν νέα όργανα και εξοπλισμός, δάπεδα ασφαλείας, φωτιστικά, περίφραξη, συντηρήθηκε όλος ο υφιστάμενος εξοπλισμός σε 12 παιδικές χαρές, ενώ 4 ανακαινίστηκαν εξ ολοκλήρου. Με το πέρας των εργασιών, εκδόθηκαν πιστοποιητικά ελέγχου από διαπιστευμένο φορέα επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων, σύμφωνα με τα οποία όλες οι ανωτέρω παιδικές χαρές συμμορφώνονται με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και πιστοποίησης ΕΝ1176 και ΕΝ1177.
Οι εργασίες συντήρησης και επισκευής καθώς και η προμήθεια του εξοπλισμού χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 211.195,56 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. από το Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”, και με το ποσό των 49.275,36 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. από ιδίους πόρους του ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ.
Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Ι. Κωβαίος, σε δήλωσή του τόνισε: «H Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή έθεσε ως προτεραιότητα τα έργα που θα έδιναν διεξόδους υγιούς διαπαιδαγώγησης, άθλησης και ψυχαγωγίας στη νέα γενιά του τόπου μας. Με την παράδοση δεκαέξι ακόμα αναβαθμισμένων παιδικών χαρών δημιουργήσαμε τουλάχιστον έναν όμορφο και ασφαλή χώρο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους σε κάθε χωριό του νησιού μας».

Αναλυτικότερα, οι δεκαέξι (16) παιδικές χαρές που πιστοποιήθηκαν είναι:

1. Παιδική χαρά στη θέση «Άγιος Νικόλαος» Αλυκής
2. Παιδική χαρά στην παραλία Αλυκής
3. Παιδική χαρά στο Άσπρο Χωριό
4. Παιδική χαρά στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους Παροικίας
5. Παιδική χαρά στη θέση «Κάτω Γιαλός» Παροικίας
6. Παιδική χαρά στο γήπεδο Μάρπησσας
7. Παιδική χαρά στο Νηπιαγωγείο Μαρμάρων
8. Παιδική χαρά στον Πρόδρομο
9. Παιδική χαρά στις Λεύκες
10. Παιδική χαρά στο Κώστο
11. Παιδική χαρά στο Δημοτικό Σχολείο Κώστου
12. Παιδική χαρά στη θέση «Σχολικός Κήπος» Νάουσας

Οι παρακάτω παιδικές χαρές ανακαινίστηκαν εξ ολοκλήρου:

13. Παιδική χαρά στη θέση «Παναγία» Νάουσας
14. Παιδική χαρά στην πλατεία της Μάρπησσας
15. Παιδική χαρά στην Αγκαιριά
16. Παιδική χαρά στον Δρυό

paid xares 8-9-20 1

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31