Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 - ParosIn.gr

Το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πάρου «Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης» διοργανώνει για τη σχολική χρονιά 2020-21 αυτοτελές βιωματικό εργαστήρι με θέμα: «Διαχείριση αποχωρισμού & ομαλή προσαρμογή στον Παιδικό Σταθμό».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες των οποίων τα τέκνα φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Π.Α. Δήμου Πάρου.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο 2284024110.

Υπεύθυνη: Κυδωνιέως Αθανασία, Κοινωνική Λειτουργός

Ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ ΚΠΠΑ
Λεοντής Μικές

 

ergastiri 4-9-20

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Στους δωρητές - συνιδρυτές, τον Δήμο Πάρου και το Ιερό Προσκύνημα Πάρου «Παναγία η Εκατονταπυλιανή», περνάει το Φραγκομονάστηρο στην Παροικία Πάρου έπειτα από την υπ’ αρ. 356/2020 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά, τον Μάιο του 2019, κατόπιν της από 03/12/2018 αίτησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος με την επωνυμία «ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΠΑΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ».

Για τη θετική αυτή εξέλιξη ενημερώνει ο Δήμος Πάρου με δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες και το οποίο ακολουθεί:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση και ανάδειξη του Φραγκομονάστηρου Παροικιάς

Με την υπ’ αρ. 356/2020 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά, τον Μάιο του 2019, κατόπιν της από 03/12/2018 αίτησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος με την επωνυμία «ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΠΑΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ», διατάσσεται η λύση και η θέση του Ιδρύματος σε εκκαθάριση και αποφαίνεται ως προς τον τρόπο επωφελέστερης αξιοποίησης με τη διανομή και απόδοση των περιουσιακών στοιχείων του, στους δωρητές - συνιδρυτές, ήτοι τον Δήμο Πάρου και το Ιερό Προσκύνημα Πάρου «Παναγία η Εκατονταπυλιανή».

Το σκεπτικό της απόφασης επικεντρώνεται στο ότι ο δωρητής και συνιδρυτής Δήμος Πάρου, από της συστάσεως του Ιδρύματος (19/3/1997) έως σήμερα έχει αναπτύξει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, οργανωμένες δομές στήριξης της τρίτης ηλικίας στην περιφέρεια ευθύνης του, ενώ ο έτερος δωρητής-συνιδρυτής του Ιδρύματος, η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας στην οποία υπάγεται διοικητικά το Ιερό Προσκύνημα της «Παναγίας Εκατονταπυλιανής», ενήργησε προς την κατεύθυνση υλοποίησης του σκοπού με τη ανέγερση Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και την παροχή σε κατάλληλους εξοπλισμένους χώρους στέγης, τροφής, ιατροφαρμακευτική και κάθε μορφής περίθαλψης σε άτομα τρίτης ηλικίας και σε αποδεδειγμένα άπορους και εγκαταλειφθέντες από την οικογένειά τους. Ειδική αναφορά επίσης γίνεται στο γεγονός ότι ο χώρος του «Φραγκομονάστηρου» θεωρείται αρχαιολογικός και αποτελεί διατηρητέο μνημείο.

Σε συνέχεια της παραπάνω καθ’ όλα θετικής απόφασης για το Δήμο μας, και του υπ’ αρ. 37293 εγγράφου της Δ/νσης Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αναστύλωση και αξιοποίηση του Φραγκομονάστηρου στην Παροικιά, το οποίο πλέον περνάει στην κατοχή του Δήμου Πάρου και του Ιερού Προσκυνήματος της «Παναγιάς Εκατονταπυλιανής» σε ποσοστό 40% και 60% αντίστοιχα. Στην κατοχή τους επίσης περνάνε δύο ακόμα μεγάλης αξίας ακίνητα, σε Πεντέλη και Πόρτο Ράφτη.

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος σε δήλωση του ανέφερε «είμαι πολύ χαρούμενος που μας δίνεται η δυνατότητα, μετά από χρόνιες προσπάθειες και με τον διορισμό δικηγόρου ειδικό στα κληροδοτήματα, να αξιοποιήσουμε το υψηλής αρχαιολογικής αξίας κτήριο του Φραγκομονάστηρου και τον αύλειο χώρο του, στο κέντρο της Παροικιάς. Μαζί με τη διοίκηση του Ιερού Προσκηνύματος «Παναγιάς Εκατονταπυλιανής», θα κινήσουμε κάθε νόμιμη ενέργεια για την ένταξή της αναστύλωσης και συντήρησης του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και για την αξιοποίησή του. Ο Δήμος Πάρου, θα συνεχίσει να διαχειρίζεται συντονισμένα και με συνέπεια την περιουσία του, με την έμπρακτη διεκδίκηση και προστασία της, στο μέγιστο δυνατό βαθμό και σε όλα τα επίπεδα».

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί (ώρα έναρξης 08:30!) η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πάρου.

 

Ακολουθεί η σχετική πρόσκληση:

 

«Πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου σε τακτική συνεδρίαση.

Βάσει του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Τεύχος Α’ 133/19.07.2018) για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρόγραμμα Κλεισθένης Ι)

Καλείσθε την 7η Αυγούστου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8:30 π.μ. να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα στην Παροικία σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:

Θέμα 1ο: Τροποποίηση της με αρ. 131/2020 (ΑΔΑ: 6Γ3ΛΩΞΓ-8ΡΝ) απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου.

Θέμα 2ο: Έγκριση μελέτης και καθορισμός των όρων του συνοπτικού διαγωνισμού επιλογής αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Άρση επικινδυνότητας οδικού δικτύου Πάρου(2020)».

Θέμα 3ο: Έγκριση πρακτικού Νο ΙΙI του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια γάλακτος προσωπικού».

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Μάρκος Ι. Κωβαίος»

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31