Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 - ParosIn.gr

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020», της Πράξης “ΈΡΓΑ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ) ΤΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΟΓΚΟΛΙΘΟΥΣ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΥ ΜΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΛΙΒΑΔΙ ΝΗΣΟΥ ΠΑΡΟΥ”, προϋπολογισμού 1.735.000,00 €. Κύριος του έργου είναι ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ και φορέας λειτουργίας το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΟΥ –ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ενώ η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Η θωράκιση του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου κρίθηκε αναγκαία από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς, η διατομή του σε όλο σχεδόν το μήκος του παρουσιάζει
απώλειες υλικού και μερική αποδόμηση υποχώρηση της στέψης, που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται, ιδιαίτερα σε περιόδους πνοής ισχυρών ανέμων
προερχόμενων από τον ευρύτερο νότιο τομέα, υπερπήδηση κυματισμού, που καθιστά ανασφαλείς τις συνθήκες ελλιμενισμού για τα εξυπηρετούμενα σκάφη.

Η κατασκευή της νέας διατομής θωράκισης θα γίνει με εξωτερική στρώση από φυσικούς ογκόλιθους κατάλληλης διαβάθμισης και στρώση φίλτρου εσωτερικά, έπειτα από άρση της υφιστάμενης στρώσης θωράκισης και ποσοστού της υποκείμενης στρώσης του φίλτρου. Η νέα στάθμη του έργου προβλέπεται υψηλότερα από την υφιστάμενη για την αποφυγή της κυματικής υπερπήδησης. Επίσης, προβλέπονται εργασίες διαμόρφωσης των χερσαίων χώρων σε όλο το μήκος του έργου (με γεωυφάσματα, κοκκώδη υλικά λατομικής προέλευσης και υλικά οδοστρωσίας), καθώς και η δημιουργία δαπέδου κυκλοφορίας με επεξεργασία τελικής επιφάνειας επιστρώσεων με επίπαση σκληρυντικού υλικού καθώς και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.

Στη μελέτη επίσης περιλαμβάνονται εργασίες βελτίωσης παροχών ύδρευσης, ηλεκτροδότησης με τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και δικτύου αγωγών συλλογής των βιολογικών καταλοίπων των σκαφών. Τέλος, θα γίνουν αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες με αυτεπιστασία από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του έτους 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου του έτους 2023.

Στην κατηγορία: Πάρος

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος σε διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και στην ΔΥΠΕ με τον Διοικητή της 2 η ς ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό και τον Υποδιοικητή κ. Περικλή Αλεβίζο, συζήτησε τα θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στο νησί της Πάρου καθώς και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν λόγω της νησιωτικότητας, οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες της, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έμφαση δόθηκε από τον Δήμαρχο Πάρου στην στελέχωση και ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Πάρου, για να λάβει τη διαβεβαίωση από τον κ. Ροϊλό, πως εντός εβδομάδας αναμένεται η ορκωμοσία του νέου καρδιολόγου, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης νέων ιατρών και η τοποθέτηση διοικητικού προσωπικού και παραϊατρικών ειδικοτήτων που θα στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας Πάρου και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.

Επίσης, αποφασίστηκε η άμεση αγορά ενός νέου ακτινολογικού μηχανήματος, που θα αντικαταστήσει το υπάρχον το οποίο βρίσκεται εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, καθώς κι η ενίσχυση της λειτουργίας της τηλεϊατρικής με σύγχρονα μηχανήματα προκειμένου να γίνονται ειδικά ιατρεία με προγραμματισμένα ραντεβού, που θα καλύψουν τα όποια κενά σε ιατρικές ειδικότητες.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι τα προβλήματα υγείας στο νησί της Πάρου θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν συνολικά, εφ’ όσον αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προνοσοκομειακής φροντίδας που παρέχει σήμερα το υπάρχον Κέντρο Υγείας Πάρου. Για αυτό όταν ο κ. Κωβαίος, εξέφρασε την πρόθεση του Δήμου Πάρου να προσφέρει οικόπεδο για την κατασκευή ενός πολυδύναμου Κέντρου Υγείας με τη μορφή μικρού νοσοκομείου, αποδέχθηκαν να εξεταστεί από τους ειδικούς του Υπουργείου με ποια μορφή θα μπορέσει αυτή να πραγματοποιηθεί. Παράλληλα αποφασίστηκε να ερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησής του μέσω προγραμμάτων όπως ΕΣΠΑ, δεδομένου ότι η μελέτη κατασκευής υπάρχει ήδη από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΥΠΕ.

Τέλος, προκειμένου να δοθεί μία άμεση λύση στο θέμα των νεφροπαθών, ο κος Ροϊλός πρότεινε τη παροχή δωρεάν διαμονής και διατροφής στο νοσοκομείο Νάξου και τη διακομιδή τους με μέσα του ΕΚΑΒ και του Λιμενικού, όταν το απαιτούν οι ακατάλληλες καιρικές συνθήκες. Παράλληλα, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο κ. Κωβαίο ότι η Πάρος θα ενταχθεί στο στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για τους νεφροπαθείς.

Μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας, ο Δήμαρχος Πάρου δήλωσε: «Συζητήσαμε διεξοδικά τα θέματα υγείας που απασχολούν το νησί μας και τους κατοίκους του και σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση της 2 ηε ΔΥΠΕ δρομολογούμε λύσεις για την αντιμετώπισή τους και την ενίσχυση των δημόσιων παροχών υγείας για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Πάρου. Ευελπιστούμε ότι με την ενίσχυση του ιατρικού και παραϊατρικού
προσωπικού, την ενεργοποίηση της τηλεϊατρικής και την αγορά του νέου ακτινολογικού μηχανήματος, θα αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάρου και αναμένουμε τα επόμενα βήματα για την κατασκευή μίας νέας σύγχρονης μονάδας προνοσοκομειακής φροντίδας που θα αντιμετωπίσει περαιτέρω τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας στο νησί μας και θα αντιστοιχούν στις ανάγκες της Τοπικής Κοινωνίας. Επαγρυπνούμε για τα προβλήματα της Υγείας στο νησί μας και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας έως ότου βρεθεί μία μόνιμη λύση που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της Πάρου για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.»

Στην κατηγορία: Πάρος

Την σχέση μεταξύ μητέρας και κόρης στο πλαίσιο της ψυχανάλυσης θα μας παρουσιάσει η Ηρώ Ζουμποπούλου – Ψυχαναλύτρια ΜΑ, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στις 12 το μεσημέρι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχίλοχου Πάρου. Η εκδήλωση θα διαρκέσει 60 λεπτά και η είσοδος είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου 

Πολλές γυναίκες οδηγήθηκαν στο κατώφλι της Ψυχανάλυσης εξαιτίας δυσκολιών με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωπες στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή. Κατά τη διάρκεια της ψυχαναλυτικής τους διαδρομής ανακάλυψαν ότι οι παραπάνω δυσκολίες σχετίζονταν ως ένα βαθμό με τη σχέση που είχαν οι ίδιες με τη μητέρα τους. Η σχέση μιας κόρης με τη μητέρα της είναι ικανή να αποβεί καθοριστική για τις προσωπικές επιλογές αλλά και για τη στάση της γενικότερα στη ζωή. Από πολύ νωρίς, η μητέρα είναι αυτή που παρέχει στο παιδί τροφή, ασφάλεια, προστασία και ανακούφιση.

Κάτω από ποιες συνθήκες, παρόλα αυτά, αυτή η τρυφερή σχέση είναι πιθανόν να μεταμορφωθεί αργότερα στη ζωή σε πεδίο εχθρότητας, φθόνουκαι ψυχρότητας; Τι διακυβεύεται πίσω από τον ανταγωνισμό; Είναι δυνατόν η άνευ όρων μητρική αγάπη να αποβεί ζημιογόνα;

Σύμφωνα με την ψυχανάλυση, η μητέρα είναι το πρώτο αντικείμενο αγάπης της κόρης και αναπόφευκτα ο αντίκτυπος αυτής της σχέσης αντηχεί κατόπιν στη ζωή
της. Αυτή η θεμελιώδης σχέση φέρει μια βαθιά πολυπλοκότητα. Ο σκοπός αυτής της ψυχαναλυτικής ομιλίας είναι να φωτίσει και να εξηγήσει σκοτεινές, όχι και τόσο γνωστές πτυχές αυτής της μοναδικής σχέσης για κάθε γυναίκα ξεχωριστά. Τον παραπάνω σκοπό θα τον επιτύχουμε βασισμένοι στην ψυχαναλυτική διδασκαλία των Ζίγκμουντ Φρόυντ και Ζακ Λακάν.

Να σημειωθεί ότι η ψυχαναλυτική ομιλία απευθύνεται και σε άντρες καθώς τα ίχνη της ιδιαίτερης σχέσης που θα μελετήσουμε ανιχνεύονται και επηρεάζουν κατόπιν τη σχέση με τον σύζυγο/σύντροφο.

Στην κατηγορία: Κοινωνία
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30