Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 - ParosIn.gr

Ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς για τους μαθητές

του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αντιπάρου

θα γίνει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 09:30 π.μ.

στο προαύλειο του σχολείου.

Αμέσως μετά, στην αίθουσα Καλουδά, θα γίνει

ενημέρωση των γονέων για τη λειτουργία του σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου
και Νηπιαγωγείου Αντιπάρου

 

Οι φωτο είναι από τις εργασίες που γίνονται στο Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου...

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/9/8#sigProIdc1ed086881

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Συμμετέχουν:

- Μορφωτικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς Πάρου

- Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας «ΜΕΝΕΛΑΪΣ»

- Βιωματικό Εργαστήρι Λαογραφίας και Παραδοσιακού Χορού «Μυκονιάτικη Βεγγέρα»

- Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Αττικής «Η Θράκη μας»

- Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Τεχνηντάρι» Παροικία Πάρος

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 15:54

Νέο εμπορικό λιμάνι Πάρου | Τροχοδρομεί...

Δύο δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο είχαμε αυτή την εβδομάδα σχετικά με την υλοποίηση του μεγάλου έργου υποδομής για το νησί μας, το νέο εμπορικό λιμάνι Πάρου στην περιοχή Καμινάκι Μάρπησσας.

Ακολουθεί το πρώτο δημοσίευμα από την Καθημερινή.

Τροχοδρομεί το έργο για το νέο λιμάνι της Πάρου στο Καμινάκι

Ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου υποδομής στην Πάρο έγινε, με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των μελετών της Α’ Φάσης του νέου εμπορικού λιμένα Πάρου, στη περιοχή Καμινάκι της Μάρπησσας.

Ο Δήμος Πάρου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, τα τελευταία τρία χρόνια επιχειρούν να επισπεύσουν το έργο αυτό, είκοσι δύο χρόνια (1996) μετά την έναρξη της μελέτης του με φορέα το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ ώστε να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Ο τελικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 16.100.000 € και ο προϋπολογισμός της Α’ Φάσης σε 7.200.000 ευρώ. Η θέση Καμινάκι της κοινότητας Μάρπησσας θεωρήθηκε η καταλληλότερη σε σχέση με την προσβολή από κυματισμούς, την επίδραση στο φυσικό περιβάλλον, τη λειτουργικότητα, την απουσία συγκρουόμενων και αλληλοαναιρούμενων δραστηριοτήτων και την αποδοχή από τους κατοίκους.

Με το νέο λιμένα επιτυγχάνεται η σύντμηση του χρόνου ταξιδιού μεταξύ Πάρου και Νάξου σε 20 λεπτά κάτι που μπορεί να δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε όλη την Παροναξία. Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, εντάσσει στο ΠΔΕ 2018 και στην ΣΑΜ 090, το έργο «Προγραμματικό Σχέδιο (Προκαταρτική Έκθεση) Νέου Λιμένος Πάρου Οριστ. Μελέτη Έργων Α’ φάσης και Συναφείς Μελέτες», προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ.

Η σκοπιμότητα του έργου έγκειται στη δυνατότητα εξυπηρέτησης της σημερινής και μελλοντικής εμπορικής κίνησης, που μέχρι σήμερα γίνεται από το λιμένα της Παροικιάς και ο οποίος λειτουργεί κυρίως ως επιβατικός, μαζί με άλλες χρήσεις. Ως φορέας υλοποίησης προτάθηκε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών/ ΓΓΥ και ειδικότερα ως προϊσταμένη αρχή η Δ/νση Λιμενικών Υποδομών (Δ20) και ως διευθύνουσα υπηρεσία το τμήμα Μελετών & Προγραμματισμού (Δ20/α) αυτής.

πηγή: www.kathimerini.gr

_____________________________________________________

Το δεύτερο δημοσίευμα, που ακολουθεί, είναι από το ειδησεογραφικό ενημερωτικό site iefimerida

Πάρος-Νάξος σε 20 λεπτά με το νέο λιμάνι της Πάρου

Σημαντική αναπτυξιακή ώθηση σε όλη την Παροναξία θα δώσει το νέο λιμάνι στην Πάρο, αφού η απόσταση ανάμεσα στην Πάρο και στη Νάξο θα περιοριστεί μόνο στα 20 λεπτά.

Πλέον, τα τρία νησιά της Παροναξίας θα αποτελούν μια οντότητα τόσο επιβατική όσο και εμπορική με τεράστια οφέλη τόσο στην τουριστική κίνηση όσο και στις μεταφορές και τη διακίνηση προϊόντων.

Το μεγάλο βήμα για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου υποδομής στην Πάρο έγινε την εξασφάλιση της χρηματοδότησης ύψους 1.250.000€ των μελετών της Α’ Φάσης του νέου εμπορικού λιμένα Πάρου, στη περιοχή Καμινάκι της Μάρπησσας.

Με το νέο λιμάνι αναμένεται να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το νησί αφού θα αποσυμφορηθεί το λιμάνι της Παροικίας το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επιβάρυνση λόγω της τεράστιας κίνησης ιδίως τους θερινούς μήνες. Παράλληλα, θα δοθεί ευκαιρία να δημιουργηθούν σύγχρονες δομές ενώ θα διασφαλίζονται με αυστηρότητα οι πιο σύγχρονες προδιαγραφές περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η θέση Καμινάκι της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας θεωρήθηκε η καταλληλότερη σε σχέση με την προσβολή από κυματισμούς, την επίδραση στο φυσικό περιβάλλον, τη λειτουργικότητα, την απουσία συγκρουόμενων και αλληλοαναιρούμενων δραστηριοτήτων και την αποδοχή από τους κατοίκους.

Πηγή: www.iefimerida.gr

 

φωτο: Απόψεις της περιοχής Καμινάκι, στη Μάρπησσα, όπου θα γίνει το έργο κατασκευής του νέου εμπορικού λιμένα Πάρου...

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/9/8#sigProIdc94cfd1473

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 15:39

Σήμερα ο διάπλους Πάρου - Αντιπάρου!

Ο Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου, ο Δήμος Αντιπάρου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αντιπάρου, σας προσκαλεί στον διάπλου Πάρου - Αντιπάρου ο οποίος θα διεξαχθεί σήμερα στις 17:00 από το λιμάνι της Πούντας Πάρου

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από τις 15:30 και η συνολική απόσταση είναι 1453 μέτρα.

Σας περιμένουμε όλους!

Στην κατηγορία: Αθλητισμός
Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 15:25

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Νάξο

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμεναρχείου Νάξου, ένας 21χρονος αλλοδαπός, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμένα Νάξου μετά τον κατάπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από λιμένα Ίου, εντοπίστηκε στην κατοχή του 21χρονου αλλοδαπού, πέντε (05) συσκευασίες με διάφανη μεμβράνη που περιείχαν πιθανόν κοκαΐνη συνολικού μεικτού βάρους 3,1 γραμμαρίων.

Επίσης στην κατοχή του ανωτέρω βρέθηκε το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων δέκα πέντε (2515 €) ευρώ.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν όλες οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών καθώς και το χρηματικό ποσό.

Διακομιδές

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες χθες, από το λιμένα Κατάπολων Αμοργού στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV» Ν.Ν. 64, 82χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Κουφονησίου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν.Ν. 62, 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Εντοπισμός νεκρής φώκιας στη Σίφνο

Μία θαλάσσια φώκια εντοπίστηκε νεκρή πρωινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Σίφνου στη θαλάσσια περιοχή «ΑΠΟΚΟΦΤΟΥ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ» ν. Σίφνου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

 

DSC 0755

 

 

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός
Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 14:34

Συλλήψεις σε Μήλο & Μύκονο

Σύλληψη ημεδαπού για κατάληψη αιγιαλού στη Μήλο

Την 07-09-2018 το πρωί συνελήφθη στη Μήλο, από αστυνομικού του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, 52χρονος ημεδαπός, ο οποίος λειτουργούσε επιχείρηση έχοντας αναπτύξει ομπρέλες - ξαπλώστρες σε τμήμα αιγιαλού, χωρίς άδεια αρμόδιας αρχής.

Σύλληψη (2) αλλοδαπών για υπαίθριο εμπόριο στη Μύκονο

Την 07-09-2018 το πρωί συνελήφθησαν στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, δύο αλλοδαποί ηλικίας 30 και 32 ετών οι οποίοι ασκούσαν υπαίθριο εμπόριο βιομηχανικών προϊόντων χωρίς άδεια αρμόδιας αρχής.

Σύλληψη (2) μη νόμιμων αλλοδαπών στη Μύκονο

Την 08-09-2018 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, δύο αλλοδαποί ηλικίας 23 και 26 ετών οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος τους κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από Δευτέρα 10 έως και Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Για την εγγραφή των επιτυχόντων θα λειτουργήσει και φέτος το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, μετά τις 10:00 πμ.

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους, καθώς και συνοπτικές οδηγίες σε κάθε βήμα.

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα.

Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ.

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους. Σε κάθε περίπτωση, η Γραμματεία δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες.

Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων θα καθοριστεί και θα πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία.

Επισημαίνεται ότι όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται επίσης ότι η εγγραφή των επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, πραγματοποιείται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δηλαδή από Δευτέρα 10 έως και Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, οι εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής (10/09 έως 17/09/2018) να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Τμήματος / Σχολής επιτυχίας τους τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν αυτοπροσώπως, όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω Νομών.

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31