Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 - ParosIn.gr
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 21:07

«Η κλήση σας προωθείται...»

Θα δανειστώ κάποια στερεότυπα που τα τελευταία χρόνια μας έχουν πλέον γίνει βίωμα αφού στην καθημερινότητά μας έχουν «εισβάλει» τα κινητά τηλέφωνα. Και επειδή υποτίθεται ότι με αυτά προσπαθούμε να καλυτερέψουμε τη ζωή μας, τελικά αποδείχτηκαν και ως ένα μέσο για να καταλαβαίνουμε ποιος μας δίνει σημασία και ποιος όχι, αφού οι απαντήσεις είναι επιλεκτικές.

Στη βάση αυτή θέλω να στηρίξω κάποιες πληροφορίες των τελευταίων ημερών ότι κάποια «ξαναζεσταμένα φαγητά» του παρελθόντος που τα είχαμε ξεχάσει απειλούν να μας «βαρυστομαχιάσουν» με την παρουσία τους.

Αναφέρομαι σε κάποιους δημοτικούς παράγοντες από το μακρινό παρελθόν που ακολουθώντας παλιομοδίτικες πρακτικές ετοιμάζουν για «μπροστάρη» (ή Μπροστάρισα, αν προτιμάτε) που θα διεκδικήσει τη Δημαρχία στις επόμενες εκλογές. Μιλάμε γι’ αυτούς που μέχρι σήμερα μας αγνοούσαν παραπέμποντας τις «κλήσεις» στο άγνωστο όπως αυτές που κάνουμε και απλά η κλήση μας... προωθείται. Και ενώ ήταν απόντες σε όσα συνέβαιναν στο νησί είχαν φροντίσει ώστε οι συγκεκριμένοι «συνδρομητές» της καθημερινότητας του πολίτη μας είχαν παραπέμψει στον αυτόματο που μας πληροφορούσε ότι... η σύνδεση δεν ήταν εφικτή! Τώρα, θυμήθηκαν τον κεντρώο -λέει- χώρο και ψάχνουν «εκφραστή» του που όμως, και αυτός μαζί με το χώρο του έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Γιατί ούτε το κέντρο πλέον «τραβάει» ούτε και το πρόσωπο που δήθεν θα το εκφράσει, αφού πέρα από τις κλήσεις αποφεύγει και... την «καλημέρα» με τον κόσμο.

Τώρα λοιπόν που η σύνδεση με την καθημερινότητα έχει γίνει πιο εφικτή λόγω απλής αναλογικής άνοιξε ορέξεις. Και μάλιστα ορέξεις ακόμα και όσων ήταν απόντες και μας είχαν συνδέσει τόσα χρόνια με τον... τηλεφωνητή τους.

Πιστεύω στην κρίση και την ωριμότητα των συμπολιτών μας. Και θεωρώ ότι ανεξάρτητα από την πορεία αυτών των ανθρώπων που σήμερα «αναγεννώνται από την τέφρα της λησμονιάς» που οι ίδιοι προκάλεσαν θα αξιολογηθούν ανάλογα. Και στις κλήσεις που τώρα αυτοί θα μας κάνουν θα φροντίσουμε να τις... προωθήσουμε ώστε να μην είναι «εφικτή η σύνδεση» που θα επιχειρήσουν να κάνουν με όλους μας.

Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
& ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

«Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την πρώτη τοποθέτησή τους σε νησιά της χώρας»

Την πρωτοβουλία για παροχή έκπτωσης 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που πρόκειται να στελεχώσουν τις δομές εκπαίδευσης των νησιών της χώρας, για το σχολικό έτος 2018-2019, αποφάσισαν να επαναλάβουν, το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Η επιτυχημένη δράση, που για πρώτη φορά έλαβε χώρα την προηγούμενη χρονιά και έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους αναπληρωτές, επαναλαμβάνεται και φέτος, και αφορά στην πρώτη τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία των νησιών, καθώς από 1/1/2019 το μέτρο το Μεταφορικού Ισοδύναμου, στο οποίο έχει προβλεφθεί η εξίσωση του κόστους μεταφοράς της μετακίνησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, θα εφαρμοστεί σε όλα τα νησιά της χώρας.

Οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές θα μπορούν να λαμβάνουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα) για το διάστημα από 5/9/2018 έως και 11/9/2018. Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης είναι η σχετική Υπουργική Απόφαση που αναφέρει την πρόσληψή τους και η Αστυνομική τους Ταυτότητα. Να σημειωθεί, δε, πως η έκπτωση αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών μέχρι και το τελικό νησί στο οποίο αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Οι εταιρείες που παρέχουν την έκπτωση είναι: AEGEAN SPEED LINES, ANEK LINES , BLUE STAR FERRIES, FAST FERRIES, GOLDEN STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS, IONIAN GROUP (IONISSOS FERRIES, LEVANTE FERRIES, ZANTE FERRIES), SEAJET, SUPERFAST FERRIES, ΚΑΡΘΑΙΑ Ν.Ε KEFALONIAN LINES, MINOAN LINES, ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΛΑΤΙ ΝΕ, ΝΕ ΝΗΣΩΝ ΠΑΞΩΝ, ΗΛΙΔΑ ΝΕ.

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

“Keep Aegean Blue”, η μεγάλη περιβαλλοντική καμπάνια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος των νησιών της

Την έναρξη της εκστρατείας ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνεργασία με την Κατερίνα Τοπούζογλου, ιδρύτρια του Οργανισμού “All For Blue”, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος

«To Nότιο Αιγαίο, η μεγαλύτερη νησιωτική περιφέρεια της χώρας και της Ευρώπης, που ζει στη θάλασσα, που ζει από τη θάλασσα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τη ρύπανση», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ανακοινώνοντας σήμερα την έναρξη της περιβαλλοντικής καμπάνιας “Keep Aegean Blue”.

Η καμπάνια θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την All For Blue by Katerina Topouzoglou, του Οργανισμού που ίδρυσε στην Ελλάδα η εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής, Κατερίνα Τοπούζογλου, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και η κα Τοπούζογλου, έδωσαν σήμερα, Πέμπτη, κοινή συνέντευξη Τύπου, στην Περιφέρεια, στη Ρόδο, όπου παρουσίασαν την έναρξη της καμπάνιας “Keep Aegean Blue”, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς ως προς την προστασία του απέραντου γαλάζιου που περιβάλλει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με δεδομένο τον καταλυτικό ρόλο που αυτό συνεπάγεται για την βιώσιμη ανάπτυξη της μεγαλύτερης τουριστικής Περιφέρειας της χώρας,

Η καμπάνια, το πρόγραμμα δράσεων της οποίας θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσει από τα Δωδεκάνησα και θα επεκταθεί στα νησιά των Κυκλάδων. Θα περιλαμβάνει σεμινάρια σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα οποία θα επιλεγούν, σε νησιά της Δωδεκανήσου, με πιστοποίηση για εκείνους που θα τα παρακολουθήσουν, καθώς και βιωματικές δράσεις που θα αφορούν όχι μόνο τον καθαρισμό των ακτών, αλλά και του βυθού, από τους δύτες της “All For Blue”.

Υπενθυμίζεται ότι η βούληση της Περιφερειακής Αρχής να περάσει στην ενεργό δράση για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν από τον περασμένο Νοέμβριο οι επαφές του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον ΟΗΕ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (U.N.E.P.), προκειμένου να υποστηριχθούν και να προωθηθούν το Νότιο Αιγαίο οι δράσεις της παγκόσμιας εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών «Καθαρές Θάλασσες» (Clean Seas Campaign).

Οι βάσεις για την συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον ΟΗΕ, τέθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (U.N.E.P), Erik Solheim, πρώην υπουργό Περιβάλλοντος της Νορβηγίας. Η συνάντηση έγινε στο Αλικάντε της Ισπανίας, όπου ο Περιφερειάρχης ήταν προσκεκλημένος από τους διοργανωτές του μεγάλου διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα, Volvo Ocean Race. Ακολούθησε αλληλογραφία ανάμεσα στον Περιφερειάρχη και τον κ. Solheim, ο οποίος υποδέχθηκε με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση την βούληση του κ. Χατζημάρκου για συνεργασία στον κοινό στόχο της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Στην διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο Περιφερειάρχης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα νησιά μας, το Αιγαίο δεν είναι ακόμα μια θάλασσα. Είναι το σπίτι μας. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι 
η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι ζωτικής σημασίας, για μας. Το υπέροχο κίνημα πρωτοβουλιών και δράσεων που σε όλο τον κόσμο έχει αναπτυχθεί, για την προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση που προκαλεί ο άνθρωπος, από σήμερα έχει συμπαραστάτη και την Περιφέρεια μας. Η καμπάνια “Keep Aegean Blue” είναι η δική μας συνεισφορά, συμμετοχή, ενεργός δράση και παρουσία, στην ηθική υποχρέωση μας. Να παραδώσουμε το Αιγαίο και στις επόμενες γενιές όπως το βρήκαμε. Μπλε. “Keep Aegean Blue” είναι το δικό μας πρόγραμμα σε συνεργασία με την All For Blue by Katerina Topouzoglou για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Του σπιτιού μας».

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Τοπούζογλου, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, για το ενδιαφέρον του και την συνεργασία με την “All For Blue”, δήλωσε:

«Ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Το 2048, τα σκουπίδια στις θάλασσες θα είναι περισσότερα από τη θαλάσσια πανίδα. Είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Με τα εκπαιδευτικά μας σεμινάρια στοχεύουμε να ενημερώσουμε τις μελλοντικές γενιές για την τεράστια σημασία της προστασίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Να διαμορφώσουμε περιβαλλοντική συνείδηση σε ευαίσθητες ηλικίες. Τα παιδιά που μαθαίνουν να μαζεύουν σκουπίδια, ως ενήλικες, δεν θα πετάξουν σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές».

#keepAegeanBlue
#cleanSeas
#AllForBlue
#noMorePlastic
#AegeanLikeNoOther

Το Γραφείο Τύπου

Ρόδος, 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 15:03

Συλλήψεις στις Κυκλάδες

Σύλληψη μη νόμιμης αλλοδαπής στη Μήλο

Την 05-09-2018 το απόγευμα συνελήφθη στη Μήλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, 60χρονη αλλοδαπή, η οποία διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος της κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

Σύλληψη ημεδαπού για οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο

Την 05-09-2018 το απόγευμα συνελήφθη στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος εκτελούσε παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Σύλληψη (2) μη νόμιμων αλλοδαπών στη Μύκονο

Την 06-09-2018 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, δύο αλλοδαποί ηλικίας 21 και 27 ετών οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος τους κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

Σύλληψη (2) ημεδαπών για υποκλοπή μεταφορικού έργου στη Μύκονο

Την 06-09-2018 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, δύο ημεδαποί ηλικίας 27 και 47 ετών, γιατί στο πλαίσιο τροχονομικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος προέτρεπε επιτακτικά τουρίστες να δεχτούν «παράνομες» υπηρεσίες μεταφοράς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ο 47χρονος προέβαινε σε μεταφορά επιβατών έναντι χρηματικής αμοιβής (κόμιστρο).

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

«Τα Καπετανέικα», είναι ένας Αγώνας Επίδειξης Ξύλινων Ιστιοπλοϊκών Σκαφών για να τιμήσουμε τον Κώστα Γουζέλη.

Ο Κώστας Γουζέλης, έζησε και προσέφερε περισσότερα από σαράντα χρόνια στη Νάουσα της Πάρου, στην καρδιά του Αιγαίου και συνεχίζει να ζει στις καρδιές των ανθρώπων που σημάδεψε.

Το τριήμερο Παρασκευή 14 (από τις 09:00), το Σάββατο 15 & την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 (έως τις 12:00) θέλουμε να τον τιμήσουμε γεμίζοντας τον κόλπο της Νάουσας Πάρου με πανιά όλων των ειδών, σε ξύλινα σκαριά που τόσο αγάπησε.

Με τραγούδια, χορό και χαμόγελα.

Να βρεθούμε οι φίλοι και να γνωρίσουμε νέους.

Προσπαθούμε να διοργανώσουμε τα πάντα για ένα αξέχαστο τριήμερο.

Η βοήθεια που χρειαζόμαστε είναι, πρώτα απ’ όλα του καιρού! Αλλά σημαντικότερο είναι να μας βοηθήσετε με την παρουσία σας.

Είναι η στιγμή που έμπρακτα ο καθένας, λάτρης των ξύλινων σκαφών πρέπει να αποδείξει την αγάπη του.

Η επιτυχία τέτοιων διοργανώσεων εξαρτάται από την πληθώρα των ανοικτών πανιών.

Ελάτε λοιπόν!

Ελάτε σαν από άλλη εποχή, να δείξουμε στη θάλασσα πως είναι μικρή να μας χωρέσει.

Ξύλινα σκαριά τον ταξίδευαν στο Αιγαίο, Νυν και Αεί.

Παρακαλούμε βοηθήστε στην διοργάνωση δηλώνοντας έγκαιρα την πρόθεση συμμετοχής των σκαφών σας με μήνυμα στη σελίδα «Τα Καπετανέικα»

ή στο email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. 6944242227

Ευχαριστούμε πολύ

 

40854065 10217365927443328 3808761055174197248 n

 

«Τα Καπετανέικα» του Κώστα Γουζέλη

Η ημερομηνία γνωστή, έχουμε πει: τρεις τρεις εννιά. Κάθε χρόνο το 3ο 3ήμερο του ένατου μήνα. Τι να πρωτογράψεις όμως για την περυσινή πρώτη αυτή γιορτή της θάλασσας; Αν δεν υπήρχε ο σεβασμός στον άνθρωπο Γουζέλη, αν δε βοηθούσε ο καιρός, αν δεν έρχονταν οι φίλοι, αν δε πρόσφεραν όλοι τόσο απλόχερα, αν... αν...

Αυτό που έμεινε χαραγμένο στις μνήμες και καρδιές όλων σε μια εποχή με αξίες ξεπεσμένες, ήταν η αύρα της Αγάπης που τύλιξε όλο το χωριό.

Ελένη Φωκιανού:

«Μια ιδέα τρελλή που ήρθε και ενσταλάχτηκε, απλώθηκε σαν παφλασμός και γέννησε κι άλλες που θα μεγαλώσουν και θα γεννήσουν νέα παιδιά!»

«Αυτά που σου λένε δεν γίνονται, κι όμως με κάποιο μαγικό τρόπο τελικά συμβαίνουν».

«Μια επιθυμία του Κώστα, που πέρασε μέσα από τα κορμιά μας και την υλοποιήσαμε στον αγαπημένο του τόπο!».

«Καπεταναίοι και Καπετάνισσες, φτιάξτε κατάρτια, ράψτε πανιά, ετοιμάστε τα σκαριά και ελάτε να ταξιδέψουμε, να γεννήσουμε κι άλλες ιδέες και δράσεις για να ευχαριστήσουμε τη λατρεμένη μάνα θάλασσα!».

Σήμερα είναι τα 25α γενέθλιά της...

Φράσεις σκόρπιες μέσα στην αθεράπευτα ρομαντική ψυχή της. Εμπνεύστρια και νονά της επιθυμίας του Γουζέλη. Οι υπόλοιποι απλά θύματά της στην επίτευξη του σκοπού:
Μίας υπέροχης διοργάνωσης, που παρεμπιπτόντως ξύπνησε κοιμισμένους πόθους ανθρώπων για μιά βάρκα με πανιά και θα τους ανταμώσετε με το καλό αυτόν το Σεπτέμβρη.

Μοιραστείτε το νέο!

«Τα Καπετανέικα»

Αιγαίο, Κυκλάδες, Πάρος, Νάουσα

την 14η Σεπτεμβρίου 2018

...πάντα σε Λα ματζόρε...

 

40922903 581867362216210 2069213954999058432 n

 

Συμμετέχοντα Σκάφη

Αλκμήνη

Φανερωμένη

Anima

Philokalia

Gisele

Ηλιοπότισσα

Κανάρης

Αθηνά

Ανεμογιάννης

Μανώλης

Στρατής

Αγ. Γεώργης

Niki S

Φραγκοσυριανή Κυρά

Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Αγ. Παντελεήμων

Ισαβέλλα Μ.

Κιβωτός

Αλκυόνη

Παναγία Τήνου

Κίρκη

Καπτα Γιάννης

Λιζέτ ?

Ελένη ?

 

 

Και διαγωνισμός φωτογραφίας...

«Τα Καπετανέικα» και το «Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου» σας προσκαλεί σε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τα ξύλινα σκάφη που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Νάουσα Πάρου. (Τα Καπετανέικα 2017 & 2018).

Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου 2019.

Η τελική ημερομηνία υποβολής θα είναι 31 Οκτωβρίου 2018.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν τις φωτογραφίες τους στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση γράφοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δεκτά όλα τα format.

 

Αγώνας Επίδειξης Ξύλινων Ιστιοπλοϊκών Σκαφών

"Τα Καπετανέικα"

“Τα Καπετανέικα”, ως ιδέα, γεννήθηκαν το χειμώνα του 2017, σε μια περίοδο συναισθηματικά φορτισμένη από την απώλεια της συντροφιάς του αρχιτέκτονα Κώστα Γουζέλη. Οργανώθηκαν το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου από μια πλειάδα ανθρώπων καθοδηγούμενων από μία και μόνο σκέψη: “Πως θα του άρεσε;"

Στην επιτυχία της περυσινής διοργάνωσης συνέβαλαν η καλοκαιρία, ο εθελοντισμός, η προσφορά, η γεμάτη ξύλινα σκάφη θάλασσα, η μαγευτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο παραδοσιακό λιμανάκι της Νάουσας και έφερε ρίγη και δάκρυα συγκίνησης σε μάτια που “θυμήθηκαν” και μη.

Ας μη γελιόμαστε, τίποτε απ΄όλα αυτά δε θα είχαμε ζήσει αν o Γουζέλης ήταν αδιάφορος σε όσους ταξίδεψαν με τα σκάφη τους προς την Πάρο για να τον τιμήσουν.

Ήταν η αφορμή για ένα εκπληκτικό τριήμερο που όλοι ανυπομονούν να ξαναζήσουν και ως τέτοιο διαδόθηκε με τον ομορφότερο τρόπο: από στόμα σε στόμα!

Είθε “Τα Καπετανέικα” να είναι η γιορτή των ξύλινων σκαριών, οργανωμένη για ανθρώπους της θάλασσας, τους λάτρεις και υποστηρικτές του ξύλινου πανάδικου με όσες χαρές και βάσανα αυτό περικλείει!

Ο κόλπος της Νάουσας με ιστορία άνω των 4.000 ετών, μήτρα γέννησης νέων ιδεών, να αγκαλιάζει αμέτρητα ξύλινα σκαριά στα τυρκουάζ νερά των πανέμορφων ακτών του.

Η μυρωδιά, οι τριγμοί, το άγγιγμα των ξύλων να υπενθυμίζουν τη Ναυτική μας κληρονομιά.

Να είναι “φίλος” ο καιρός το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη, σαν ευλογία κι όλα να πηγάζουν απ΄το μοναδικό αυτό συναίσθημα της Αγάπης.

Πλήθος φίλων και εθελοντών ενώνουν τις δυνάμεις τους οργανώνοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά τη γιορτή της καρδιάς μας, στο ίδιο κλίμα αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς που επικράτησε πέρυσι.

“Τα Καπετανέικα” ξύπνησαν κοιμισμένους πόθους ανθρώπων για μιά βάρκα με πανιά, ανθρώπων νέων που θα τους ανταμώσετε με το καλό στις 14 Σεπτέμβρη, Καταπλέοντας στη Νάουσα της Πάρου.

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

3.000.000,00 € στη ΔΕΥΑ Πάρου για:

Σύνδεση δικτύου ύδρευσης Αγ. Υπακοής με το δίκτυο αφαλάτωσης και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης υδατικού ισοζυγίου και ελέγχου ποιότητας σε ζώνες του υφιστάμενου δικτύου μεταφοράς και διανομής του πόσιμου νερού του Δήμου Πάρου.

 

«ΦιλόΔημος»:

105 εκατ. ευρώ για νέα έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης

Οι πρώτες εντάξεις έργων για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ

 

Ακολουθεί το σχετικό αρχείο:

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΠΑΡΟΣ: ΜΟΝΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ

Σε ημιθανή κατάσταση από ασιτία εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Υστέρνι της Πάρου θηλυκή ηλικιωμένη σκυλιτσα pit bull.

To δυστυχισμένο ζώο μεταφέρθηκε άμεσα στο Κτηνιατρείο ΦΕΠ στη Νάουσα όπου του έγιναν εξετάσεις και του δόθηκε τροφή και νερό.

Ζυγίζει μολις 8,2 κιλά.

Προφανώς κάποιος που το είχε δεμένο το εγκατέλειψε στα χωράφια για να πεθάνει μόνο και αβοήθητο.

Ένα μεγάλο μπράβο στην Keren Patzia που μαζί με τον μικρό και αρρωστούλη Φοίβο εντόπισε και μετέφερε τη σκυλίτσα στο κτηνιατρείο μας.

Ένα λαμπρό παράδειγμα του «οποιος θέλει μπορει»!

 

PAROS: STARVING SKIN AND BONES

In a half-dead state οf starving rescued this noon from Ysterni area a female aged pitt bull.

The poor animal was transported directly to FEP Vet Center in Naoussa for examination, blood test, food and water.

She weights only 8,2 kilos.

Obviously someone had this poor animal attached and abandoned to die alone and without help.

A big bravo to Keren Patzia who with his little ill son Fivos went to Ysterni to rescue the dog and brought her to our FEP Vet Center.

Α brilliant example because there are no excuses if you wish to help.

Thank you Keren!

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/9/6#sigProIde1acfdbeb7

 

Φιλοζωοι Εθελοντες Παρου

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31