Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 - ParosIn.gr

«Συνάντηση βουλευτών των Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με το Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ, κ. Αντώνογλου»

Σε συνέχεια της σύσκεψης των φορέων με τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ.κ. Νίκο Συρμαλένιο και Νίκο Μανιό στη Κέα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτών, του Δημάρχου της Κέας και φορέων με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Νίκο Αντώνογλου και υπηρεσιακών παραγόντων για το ζήτημα του παστουρώματος, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018.

Οι βουλευτές των Κυκλάδων υποστήριξαν ότι η παστούρα κατά ανάγκη δεν αποτελεί κακοποίηση των ζώων και για αυτό χρησιμοποιείται για εκατοντάδες χρόνια, στο πλαίσιο της συνύπαρξης των καλλιεργειών, των παραγωγικών ζώων και των ανθρώπων και ζήτησαν από τον Γενικό Γραμματέα να ερμηνευτεί ο Ν. 4235/2014 έτσι ώστε η χρήση της παστούρας, με όρους και προϋποθέσεις που πρέπει να διευκρινιστούν, να μην θεωρείται κακοποίηση των ζώων.

Ο Γενικός Γραμματέας άκουσε με προσοχή το θέμα και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του θέματος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κυκλάδων

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 23:41

4ο μικτό πρωτάθλημα volley Πάρου - Αντιπάρου

Εγγραφές μέχρι 14 Οκτωβρίου 2018

Πληροφορίες - εγγραφές: 6976867344 - 6978804783

 

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

 ppi ant oktobrios 2018

 

ιαtreia paros 10-2018

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Με πολλή χαρά σας ενημερώνουμε ότι σε λίγο διάστημα θα ξεκινήσει να λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη στον Πρόδρομο, στο κτίριο του Ιατρείου.

Παρακαλούμε όσοι έχετε βιβλία που θέλετε να δωρίσετε, είστε ευπρόσδεκτοι!

Για την έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης θα σας ενημερώσουμε μόλις είναι έτοιμη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τα βιβλία:

Παυλάκη Αγγελική 6936570924

Εκ του Διοικητικού

"Σκόπας ο Πάριος"

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Άρθρο του Εντεταλμένου Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου, Χρήστου Μπάρδου

Δεν υπάρχει πιο κοινότυπο αλλά και πιο απατηλό και ψευδεπίγραφο επιχείρημα για να δικαιολογήσει κάποιος την εμφάνισή του στην πολιτική ζωή του τόπου, από το να επικαλεστεί ότι δήθεν εκφράζει το «νέο». Όταν, σχεδόν πάντα, το «νέο» χρησιμοποιείται ως ο μανδύας που θα καλύψει ό,τι πιο παλιό και παρωχημένο. Ένα σύστημα εξουσίας που ακόμη δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι έχει καταδικαστεί στην συνείδηση της κοινής γνώμης, ότι έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις και κυρίως από τις νέες προκλήσεις και τα διακυβεύματα της εποχής για τα νησιά μας.

Αυτό το σύστημα εξουσίας που λυμαινόταν τον τόπο επί δεκαετίες και κάποια παρακλάδια του εξακολουθούν να το κάνουν ακόμη και σήμερα, επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του στα πολιτικά πράγματα, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Περισσότερο εμφανές αυτό γίνεται σε επίπεδο περιφερειακών εκλογών, όπου πέντε χρόνια μετά, οι μέχρι τότε κληρονομικώ δικαιώματι πολιτικοί άρχοντες του τόπου, αδυνατούν να εμπεδώσουν ότι οι πολίτες αυτής της Περιφέρειας, αποφάσισαν να αλλάξουν την τύχη τους. Και το έκαναν με ένα τρόπο ηχηρό και ξεκάθαρο, που δεν άφησε κανένα περιθώριο σε κάποιους για να οραματίζονται την επιστροφή στο παρελθόν.

Επιχειρείται λοιπόν τους τελευταίους μήνες να ανασυνταχθούν όσες «δυνάμεις» απέμειναν από το «ένδοξο» παρελθόν, εκείνες που φαντασιώνονται ότι μπορούν να επιστρέψουν στο πολιτικό προσκήνιο για να συνεχίσουν το «πάρτυ» των προηγούμενων δεκαετιών. Ότι πιο γερασμένο σε νοοτροπία και πολιτική πρακτική, βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να επανεμφανίζεται στο προσκήνιο ή παρασκηνιακά, να βαυκαλίζονται ότι επιθυμούν να φέρνουν το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου! Αυτό κι αν είναι κωμικό!

Πόσο νέος μπορεί να θεωρηθεί ένας άνθρωπος που εμφανίστηκε στα κοινά πριν από 24 χρόνια; Για να εμφανίζει την υποψηφιότητά του ως έκφραση «νέου», μάλλον στερείται αυτογνωσίας. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το νέο στην πολιτική είναι ζήτημα πολιτικής πρακτικής και νοοτροπίας. Κατά συνέπεια και μόνο η αναφορά στο «νέο» αποτελεί έκφραση παλαιοκομματισμού.

Στα λόγια φτιάχνουμε ανώγεια και κατώγεια, λέει ο λαός μας. Και εδώ, τίποτα νέο δεν υπάρχει.

Προσωπικά, δεν εμπιστεύομαι μια παράταξη που ως μοναδικό «πολιτικό» στίγμα έχει το μένος κατά του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου. Δεν εμπιστεύομαι μια παράταξη που χτίστηκε πάνω στο όνειρο της καρέκλας που έχασαν ή που δεν πήραν. Οι προσωπικές εμμονές και εμπάθειες σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πολιτική πρόταση και ούτε εγώ προσωπικά, ούτε κανένας πολίτης του Νοτίου Αιγαίου δεν θα διανοηθούμε να παραδώσουμε το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας στα απωθημένα του παλιού συστήματος εξουσίας και των εκφραστών του.

Εγώ προσωπικά, κατέβηκα για πρώτη φορά στις εκλογές το 2014. Αν είχα πολιτευτεί το 1994, σήμερα δεν θα είχα το θράσος να εμφανιστώ ως το «νέο» στα κοινά του τόπου. Θα είχα ήδη καταθέσει τα χαρτιά μου για συνταξιοδότηση.

Ο Εντεταλμένος Μεταφορών & Επικοινωνιών Δωδεκανήσου

Χρήστος Γ. Μπάρδος

Ρόδος, 29 Σεπτεμβρίου 2018

 

Στην κατηγορία: Απόψεις

Αναχώρησαν σήμερα, Κυριακή 30/9/2018, το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά, πριν από μια ώρα περίπου, για τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους, τόσο το Blue Star Delos για Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη όσο και το Blue Star Paros για Σύρο Τήνο Μύκονο, αφού οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν ή θα βελτιωθούν αισθητά τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Προβλήματα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών έχουν δημιουργηθεί σε πολλά δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκαν το πρωί τέσσερα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ τέσσερα εκτελέστηκαν. Από το λιμάνι της Ραφήνας όλα τα δρομολόγια των πλοίων παραμένουν ανεκτέλεστα.

Από το Λαύριο είναι σε ισχύ απαγόρευση απόπλου για Κέα. Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Γλύφα Φθοιώτιδας-Αγιόκαμπος και Βόλος-Σποράδες. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Βυθίσεις και καταστροφές σκαφών στην Πελοπόννησο

Δεκατέσσερα συνολικά σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην Καλαμάτα, λόγω των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, οκτώ σκάφη βυθίστηκαν στον λιμένα Καλαμάτας, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Στούπας Μάνης, τρία στο αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Ακρογιαλού Μάνης και ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Άγιου Ανδρέα Μεσσήνης.

Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε σώα μία γυναίκα ηλικίας 54 ετών από Θαλαμηγό σημαίας Γερμανίας, που βρισκόταν στον λιμένα Καλαμάτας.

Επιπλέον, συνολικά οκτώ σκάφη υπέστησαν υλικές ζημιές στο λιμένα Καλαμάτας και ένα στον λιμένα Κορώνης.

Από τις βυθίσεις των σκαφών δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο της Καλαμάτας έχει απαγορευτεί ο απόπλους των σκαφών που υπέστησαν υλικές ζημιές μέχρι την αποκατάσταση αυτών και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας τους.

Στην Πύλο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών εκβράσθηκε χθες το ιστιοφόρο σκάφος ''DOC'S REMEDY'' σημαίας Σουηδίας. Μετά από έρευνα των στελεχών εντοπίστηκαν οι τέσσερις επιβαίνοντες του σκάφους, οι οποίοι είχαν εξέλθει με ιδίες δυνάμεις, καλά στην υγεία τους. Το ιστιοφόρο πρόκειται να ανεκλυσθεί με μέριμνα των ιδιοκτητών. Στο μεταξύ δύο μικρές ερασιτεχνικές λέμβοι και δύο τουριστικά σκάφη βυθίστηκαν μεσημβρινές ώρες χθες, στον λιμένα Παλαιάς Επιδαύρου, λόγω των δυσμενών επικρατουσών συνθηκών, ενώ ένα ταχύπλοο καταστράφηκε επάνω στην προβλήτα. Επιπλέον προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τουριστικά σκάφη και ιστιοφόρο.

Από τις βυθίσεις δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31