Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 - ParosIn.gr

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΛΕΥΚΙΑΝΩΝ ΠΑΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΩΝ ΠΑΡΟΥ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

 

«ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΜΝΗΜΕΣ»

 

Κάτω από το φως των αστεριών, με ελαφρύ αεράκι, στο κατάμεστο Αίθριο Θέατρο των Λευκών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 η ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση του Συλλόγου μας.

Ήταν μία εκδήλωση-φόρος τιμής στους ανθρώπους του χωριού αλλά και της Πάρου που σε δύσκολες εποχές ξενιτεύτηκαν και πήγαν στα βουνά της Αττικής να συνεχίσουν την πανάρχαια τέχνη των προγόνων τους. Τα τιμώμενα πρόσωπα, όσοι λατόμοι των Λευκών έχουν απομείνει αλλά και λατόμοι από άλλα χωριά, ήρθαν μαζί με απογόνους να θυμηθούν τον παλιό εκείνο τον καιρό.

Και τι δεν είχε η βραδιά! Συνεντεύξεις, χαρακτηριστικές προβολές φωτογραφιών και βίντεο, διηγήσεις, νοσταλγικές αναμνήσεις, τραγούδια από οπερέτες, παραδοσιακά και, φυσικά, λαϊκά τραγούδια. Και στο «κλείσιμο», εκλεκτό κέρασμα με λευκιανή σούμα!

Οι νεαροί αφηγητές μας έδωσαν το στίγμα της εκδήλωσης και μετέφεραν τους θεατές σε άλλες εποχές όπου οι Λευκιανοί λατόμοι έκαναν την εξόρυξη του κατάλευκου μάρμαρου είτε από τα σπλάχνα της παριανής γης είτε από το βουνό της Πεντέλης. Μάτια υγράνθηκαν, χείλη τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια μαζί με τους εκλεκτούς καλλιτέχνες που έδωσαν το παρόν, Λευκιανοί στην πλειοψηφία τους αλλά και ένας Αθηναίος τενόρος που ενθουσίασε και ενθουσιάστηκε με το χώρο και το χωριό μας. Μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου, γεμάτη συναίσθημα, εικόνες και μουσική!

Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών Πάρου της Αθήνας

 

Ακολουθεί το βίντεο της εκδήλωσης

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Πέντε πεζοπορίες και έναν καθαρισμό μονοπατιού,

περιλαμβάνει το τριμηνιαίο πρόγραμμα

των «Περπατητών Πάρου», που ακολουθεί,

έως το τέλος του 2018.

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Με 400.000 ευρώ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί τη συντήρηση του Δημοτικού Γηπέδου Παροικιάς Πάρου

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Πάρου

Στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Πάρου για την εκτέλεση του έργου "Συντηρήσεις - επισκευές αθλητικών εγκαταστάσεων ν. Πάρου", προέβησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος.

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την αφορά στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευής του Δημοτικού Γηπέδου Παροικιάς Πάρου.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι:

- Καθαίρεση υπάρχοντος και τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα
- Γέμισμα τάπητα με χαλαζιακή άμμο και κόκκους καουτσούκ
- Αντικατάσταση και πάκτωση των στεγάστρων αναπληρωματικών
- Χρωματισμός πυλώνων φωτισμού γηπέδου

Βάσει των προβλεπομένων από την Προγραμματική Σύμβαση, η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, ύψους 400.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Δήμος Πάρου αναλαμβάνει τη σύνταξη των μελετών, την συμλήρωση του φακέλου και την δημοπράτηση του έργου.

Η προγραμματική σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα δυο συμβαλλόμενα μέρη και έχει χρονική διάρκεια δεκαοκτώ (μηνών) μηνών.

Το Γραφείο Τύπου

Ερμούπολη, 24 Σεπτεμβρίου, 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Ένταξη βρεφονηπιακού σταθμού Μαρμάρων Πάρου, προϋπολογισμού 1.000.000 €, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας «Νότιο Αιγαίο 2014-2020»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» η κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στον οικισμό Μάρμαρα της Πάρου, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.000.000 €.

Το έργο αφορά στην κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού, με δυνατότητα φιλοξενίας 25 νηπίων και 12 βρεφών.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η ανέγερση διώροφου κτηρίου στη θέση Αγία Μαρίνα, εντός του οικισμού Μάρμαρα της δημοτικής Κοινότητας Αρχιλόχου του Δήμου Πάρου, το οποίο θα ενταχθεί στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον και θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας βρεφονηπιακού σταθμού.

Ο σταθμός θα παρέχει τη δυνατότητα ύπνου νηπίων και βρεφών, σε ξεχωριστές αίθουσες. Όλοι οι κύριοι χώροι του σταθμού αναπτύσσονται στην ισόγεια στάθμη, για την καλύτερη και ασφαλέστερη κίνηση των νηπίων, ενώ η δεύτερη στάθμη συγκεντρώνει τις βοηθητικές χρήσεις.

Στο πίσω μέρος του οικοπέδου προβλέπεται υπαίθριος χώρος, διαμορφωμένος με γωνιά παιδικής χαράς και πρασίνου. Επίσης στο έργο περιλαμβάνεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (έπιπλα και ηλεκτρονικός εξοπλισμός) για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού.

Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 30/06/2019 και λήξης η 30/06/2021.

Το έργο, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.000.000€, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση Βασικών Υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ευρωπαϊκή Ένωση
Ευρωπαϊκό Ταμείο
Περιφερειακής Ανάπτυξης Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
Νοτίου Αιγαίου 2014-2020

Ερμούπολη, 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Αρ. Πρ.: 14714/24-09-2018

Προς:

α) Τακτικά Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (όπως ο συνημμένος πίνακας αποδεκτών)

Κοιν.:

α) Αναπληρωματικά μέλη (όπως ο συνημμένος πίνακας αποδεκτών)

β) Ιστοσελίδα του Δήμου

γ) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Δήμου Πάρου

Πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου σε τακτική συνεδρίαση.

Βάσει του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018( ΦΕΚ Τεύχος Α’ 133/19.07.2018) για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρόγραμμα Κλεισθένης Ι)

Καλείσθε την 28η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα στην Παροικία σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:

Θέμα 1ο: Έκτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2018

Θέμα 2ο: Συγκρότηση επιτροπής για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για το έργο: « Επισκευή –Συντήρηση σχολικών κτηρίων και αυλείων χώρων»

Θέμα 3ο: Συγκρότηση επιτροπής για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για το έργο: «Επισκευές-συντηρήσεις σχολικών κτιρίων έτους 2018»

Θέμα 4ο: Έγκριση 1ου πρακτικού ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: « Κατασκευή γηπέδου πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης στον Κώστο Πάρου»

Θέμα 5ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης περί των με αρ. πρ.17919/17-11-2017 και 17938/17-011-2017 ενστάσεων κατά του πρακτικού ΙΙ της Επιτροπής διαγωνισμού για τη μελέτη «Μελέτη 2ου γυμνασίου Παροικίας»

Θέμα 6ο: Έγκριση μελέτης, προκήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού και καθορισμός όρων διαγωνισμού για την :«Παροχή υπηρεσιών για τη φόρτωση και μεταφορά μπαζών - φυτικών υπολειμμάτων και ογκωδών αντικειμένων».

Θέμα 7ο: Ψήφιση προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων οικονομικού έτους 2018 του Κληροδοτήματος Παναγιώτη Κουτρέλη

Θέμα 8ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης για την άσκηση προσφυγών, κατά αποφάσεων του Λιμενάρχη Πάρου περί επιβολής προστίμων.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Μάρκος Ι. Κωβαίος

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Τακτικά Μέλη 

1. Μάρκος Κωβαίος

2. Σαρρή - Παπακυρίλλου Θεοδώρα

3. Μαλινδρέτος Χαράλαμπος

4. Πετρόπουλος Ιωάννης

5. Τριπολιτσιώτης Γεώργιος

6. Χανιώτη Μαρία

7. Βλαχογιάννης Χρήστος

Αναπληρωματικά μέλη

1. Λουκής Γεώργιος

2. Ροκονίδας Κωνσταντίνος

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΕΠΕΤΕΙΟΣ «ΣΑΜΙΝΑ»

Στον 4ο Κολυμβητικό Διάπλου «Θυμάμαι το Σάμινα» βρέθηκαν την Κυριακή 23-9-2018, τρία μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων, με το «RESCUE 2», για την ασφάλεια των αθλητών.

Tο «RESCUE 2» προσέγγισε την περιοχή του ναυαγίου, πριν την έναρξη του αγώνα.

9ο ΤΡΙΑΘΛΟ ΠΑΡΟΥ

Έξι μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα των διοργανωτών, βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 23-9-2018, στο 4ο Mini Park Aquathlon και στο 9ο Τρίαθλο Πάρου, με τομέα ευθύνης τους τις Πρώτες Βοήθειες.

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/9/24#sigProId87feee8b7d

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ο 25 χρονος σεφ Δημοβασίλης Αντώνης από την Μύκονο θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2018, τον Νοέμβριο, στην Ιρλανδία

• Εξασφάλισε το «πρώτο βραβείο» συμμετέχοντας με το πιάτο του «Αρχέγονον»

• Το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των νέων σεφ αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019

Ο Αντώνης Δημοβασίλης από τη Μύκονο είναι ο chef που αναδείχθηκε στον τελικό της Σύρου για το European Young Chef Award 2018. Ο νεαρός σεφ εργάζεται στο SantAnna Luxury Beach Club Restaurant στη Μύκονο.

Ο τελικός του διαγωνισμού της Περιφέρειας για την ανάδειξη του καλύτερου νεαρού σεφ που θα εκπροσωπήσει το Νότιο Αιγαίο στον Ευρωπαϊκό υποψηφίου European Young Chef 2018 , που θα διεξαχθεί 25-26 Νοεμβρίου 2018 στο Galway, στην Ιρλανδία , πραγματοποιήθηκε στη Σύρο με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο νικητής του διαγωνισμού Αντώνης Δημοβασίλης έκλεψε τις εντυπώσεις με τις γαστρονομικές του ικανότητες με το πιάτο του «Αρχέγονον» (Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς)

Στον τελικό, στην Κριτική Επιτροπή συμμετείχαν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου , ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου και οι σεφ Ιωάννα Σταμούλου , Κώστας Μπουγιουρης , Νίκος Κουκιάσας και Δημήτρης Πλυτάς

Οι διαγωνιζόμενοι στον τελικό της Σύρου που αναδείχθηκαν από τους προκριματικούς διαγωνισμούς σε τέσσερα νησιά της Περιφέρειας ήταν οι:

Αδαμίδης Βασίλης από τη Ρόδο, Φλάσκος Ηλίας από την Κω, Χρήστος Παπαθανασίου από τη Νάξο και Αντώνης Δημοβασίλης από τη Μύκονο

Τα πιάτα του τελικού με τη σειρά παρουσίασης ήταν:

Ρόδος: Γιαπράκι με κολοχτύπα

Νάξος: Μπαρμπούνι σοτέ με σπαγγέτι λαχανικών και σάλτσα saffron

Μύκονος: Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακκαβιάς

Κως: Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Οι φετινές συμμετοχές των νεαρών σεφ σε όλα τα επίπεδα, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία , αφού ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και τα ντόπια προϊόντα των νησιών μας θα ταξιδέψουν για ακόμη μία φορά στο εξωτερικό για να “μαγέψουν” με τη γεύση και την ποιότητά τους, τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με όπλα τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφ που την εκπροσώπησαν στο European Young Chef Award, διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός το 2019 να διεξαχθεί στο Νότιο Αιγαίο.

Για τον διαγωνισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε:

«Ολοκληρώθηκε και φέτος η διαδικασία της ανάδειξης του σεφ που θα μας εκπροσωπήσει στο Galway στην Ιρλανδία. Είναι μια διαδικασία την οποία η περιφερειακή αρχή έχει κάνει πλέον θεσμό, με σκοπό όχι μόνο να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο των νησιών μας, αλλά παράλληλα και τα νέα ταλέντα που μέσω του διαγωνισμού, έχουν την ευκαιρία να διακριθούν διεθνώς και να γίνουν οι κορυφαίοι σεφ οι οποίοι θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές της γαστρονομίας των νησιών μας και των τοπικών προϊόντων. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια, σε κάθε τομέα που για το Νότιο Αιγαίο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα».

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, Νίκος Χριστοφόρου, δήλωσε:

«Το επίπεδο των συμμετεχόντων είναι πολύ υψηλό. Οι νέοι σεφ χουν μάθει να πειραματίζονται και να δημιουργούν με τα τοπικά προϊόντα και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον του τόπου και της τοπικής παραγωγής. Η εμπνευσμένη γαστρονομική πρόταση που υποβάλλεται από κάθε υποψήφιο είναι μια σύγχρονη παραλλαγή παραδοσιακού πιάτου με τοπικά προϊόντα».

Υπενθυμίζεται ότι είναι ο τρίτος διαγωνισμός που οργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ανάδειξη του νέου σεφ που θα την εκπροσωπήσει στον διεθνή διαγωνισμό European Young Chef Award.

Ρόδος, 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/9/24#sigProId239fa7ab51

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Μέσα στον Οκτώβριο ξεκινούν οι δράσεις της μεγάλης περιβαλλοντικής καμπάνιας “Keep Aegean Blue”, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος των νησιών της

Εντός του Οκτωβρίου πρόκειται να ξεκινήσουν οι δράσεις της μεγάλης περιβαλλοντικής καμπάνιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “Keep Aegean Blue”, η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την All For Blue by Katerina Topouzoglou, του Οργανισμού που ίδρυσε στην Ελλάδα η εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής, Κατερίνα Τοπούζογλου, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από τα νησιά της Δωδεκανήσου, Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο και θα ακολουθήσουν νησιά των Κυκλάδων.
Οι δράσεις έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς ως προς την προστασία του απέραντου γαλάζιου που περιβάλλει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με δεδομένο τον καταλυτικό ρόλο που αυτό συνεπάγεται για την βιώσιμη ανάπτυξη της μεγαλύτερης τουριστικής Περιφέρειας της χώρας.

Εκτός από τις βιωματικές δράσεις που θα αφορούν όχι μόνο τον καθαρισμό των ακτών, αλλά και του βυθού, από τους δύτες της “All For Blue”, θα γίνουν και σεμινάρια σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα οποία θα επιλεγούν, στα νησιά που προαναφέρθηκαν, με πιστοποίηση για εκείνους που θα τα παρακολουθήσουν. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ευχαριστεί τις Διευθύνσεις α΄βάθμιας και την β΄βάθμιας Εκπαίδευσης για την προθυμία και την συνεργασία, προκειμένου να υλοποιηθεί η καμπάνια.

Υπενθυμίζεται ότι η βούληση της Περιφερειακής Αρχής να περάσει στην ενεργό δράση για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν από τον περασμένο Νοέμβριο οι επαφές του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον ΟΗΕ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (U.N.E.P.), προκειμένου να υποστηριχθούν και να προωθηθούν το Νότιο Αιγαίο οι δράσεις της παγκόσμιας εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών «Καθαρές Θάλασσες» (Clean Seas Campaign).

«To Nότιο Αιγαίο, η μεγαλύτερη νησιωτική περιφέρεια της χώρας και της Ευρώπης, που ζει στη θάλασσα, που ζει από τη θάλασσα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τη ρύπανση. Η καμπάνια “Keep Aegean Blue” είναι η δική μας συνεισφορά, συμμετοχή, ενεργός δράση και παρουσία, στην ηθική υποχρέωση μας: να παραδώσουμε το Αιγαίο και στις επόμενες γενιές όπως το βρήκαμε, αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά, εκείνη που θα φροντίσει για την διατήρησή του στο μέλλον», δηλώνει ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Τοπούζογλου, που για τον σκοπό αυτό ίδρυσε την “All for Blue” επανειλημμένως έχει τονίζει ότι ο χρόνος για τη βιωσιμότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ήδη μετρά αντίστροφα.
«Το 2048, τα σκουπίδια στις θάλασσες θα είναι περισσότερα από τη θαλάσσια πανίδα. Είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τα παιδιά που μαθαίνουν να μαζεύουν σκουπίδια, ως ενήλικες, δεν θα πετάξουν σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές».

Οι βάσεις για την συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον ΟΗΕ, τέθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο κ. Χατζημάρκος συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (U.N.E.P), Erik Solheim, πρώην υπουργό Περιβάλλοντος της Νορβηγίας. Η συνάντηση έγινε στο Αλικάντε της Ισπανίας, όπου ο Περιφερειάρχης ήταν προσκεκλημένος από τους διοργανωτές του μεγάλου διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα, Volvo Ocean Race. Ακολούθησε αλληλογραφία ανάμεσα στον Περιφερειάρχη και τον κ. Solheim, ο οποίος υποδέχθηκε με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση την βούληση του κ. Χατζημάρκου για συνεργασία στον κοινό στόχο της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

#keepAegeanBlue

#cleanSeas

#AllForBlue

#noMorePlastic

#AegeanLikeNoOther

Ρόδος, 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γραφείο Τύπου

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού στη Μύκονο

Την 22-09-2018 το βράδυ συνελήφθη στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 26χρονος αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

Σύλληψη ημεδαπού για υποκλοπή μεταφορικού έργου στη Θήρα

Την 23-09-2018 το απόγευμα συνελήφθη στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 43χρονος ημεδαπός διότι όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο τροχονομικού ελέγχου μετέφερε παράνομα με Ι.Χ. Λεωφορείο επιβάτες, έναντι αμοιβής (κόμιστρο).

Σύλληψη ημεδαπού για θανατηφόρο ατύχημα στην Άνδρο

Την 23-09-2018 το απόγευμα σε χωριό της Άνδρου, 40χρονος αλλοδαπός, ο οποίος πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης σε καπνόδοχο κατοικίας, κατέπεσε από ύψος περίπου -8- μέτρων με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας συνελήφθη. Από το Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου διενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του περιστατικού.

Σχηματισμός δικογραφίας για κλοπή στη Νάξο

Την 24-09-2018 καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Δρυμαλίας ότι, πρώτες πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας άγνωστος δράστης παραβίασε Ιερό Ναό και αφαίρεσε αφιερώματα – τάματα. Διενεργείται έρευνα.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31