Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 - ParosIn.gr
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 20:32

Πάρτι, όπως παλιά, στην Αγία Άννα!

Ο Σύλλογός μας θα κάνει στις 29 Σεπτεμβρίου 2018, στις 8:30 το βράδυ, μια νοσταλγική αναβίωση εκείνων των ρομαντικών βραδιών, στην Αγία Άννα.

Θα έχουμε μουσική με τις επιτυχίες της εποχής με τον Αντώνη Μαυραγκά (3 σέικ, ένα μπλουζ), ζωντανή μουσική με κιθάρα με τον Μένεγο Μαύρη, και άφθονο Cinzano.

Θα υπάρχουν «καναπεδάκια», αλλά μη ντραπείτε να φέρετε και εσείς ό,τι θέλετε.

Θα το κάνουμε, όπως παλιά, λιτά και εκ των ενόντων.

Αν θέλετε, φορέστε και ρούχα ανάλογα της εποχής.

Θα χαρούμε να σας δούμε και να θυμηθούμε παρέα τα νιάτα μας.

 

Φίλοι Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες προχθές, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για τραυματισμό 32χρονου ναυτικού, ειδικότητας μάγειρα Β', στο Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERFERRY» Ν.Α. 620, την 14-09-2018, μετά τον απόπλου του εν λόγω πλοίου από το λιμένα Γαυρίου Άνδρου.

Ο 32χρονος, ο οποίος υπέστη έγκαυμα στο δεξί χέρι, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τήνου, για παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Αδυναμία προσέγγισης «ANDROS JET» στην Φολέγανδρο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ANDROS JET» σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σύρο προς Πάρο - Νάξο - Φολέγανδρο - Σίκινο - Ίο - Θηρασιά - Θήρα - Ανάφη, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα Φολεγάνδρου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένα Σικίνου.

Στο ανωτέρω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση δεκαπέντε (15) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε. ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση σαράντα ένας (41) επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

φωτο: αρχείο

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» Άσπρου Χωριού Πάρου διοργανώνει εξαήμερη εκδρομή στο διάστημα από 19 έως 24/10/2018 στη Θράκη.

Λεπτομέρειες στο αρχείο που ακολουθεί...

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πάρος, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Αριθ. Πρωτ.: 14469

Προς:

1. Δήμαρχο Πάρου

2. Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (όπως πίνακας αποδεκτών)

3. Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Πάρου

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018, σας προσκαλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Πέμπτη 20/09/2018 και ώρα 12.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση δράσεων του Δήμου Πάρου με αφορμή την μη έγκριση ολιγομελούς τμήματος της Γ΄ ΕΠΑΛ Πάρου.

Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Μάρκος Κωβαίος

Το έκτακτο της συνεδρίασης προκύπτει από το γεγονός ότι την Παρασκευή 21/09/2018 είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές των μαθητών στο ΕΠΑΛ και το γεγονός ότι τρείς μαθητές της Γ΄ Λυκείου δεν μπορούν να εγγραφούν λόγω μη έγκρισης της ειδικότητας πληροφορικής από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Πρόεδρος

του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου

Βατίστας Ρούσσος

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

(με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)

1. Άγουρος Άγγελος

2. Αντιπαριώτης Δημήτριος

3. Βλαχογιάννης Χρήστος

4. Κάγκανη - Κορτιάνου Άννα

5. Καλακώνας Μηνάς

6. Καστρουνής Σωτήριος

7. Καραχάλιος Σταύρος

8. Κεφάλας Φραγκίσκος

9. Λεοντής Μικές

10. Λουκής Γεώργιος του Δημ

11. Λουκής Γεώργιος του Κων.

12. Μαλαματένιος Εμμανουήλ

13. Μαλινδρέτος Χαράλαμπος

14. Μανωλάκη Θεοδοσία

15. Μαρινόπουλος Αθανάσιος

16. Παντελαίος Ηλίας

17. Πατέλης Άγγελος

18. Πετρόπουλος Ιωάννης

19. Πούλιος Γεώργιος

20. Ροκονίδας Κωνσταντίνος

21. Ρούσσος Κων/νος

22. Σαραντινός Χριστόδουλος

23. Σαρρή - Παπακυρίλλου Θεοδώρα

24. Τριπολιτσιώτης Γεώργιος

25. Τσιγώνιας Νικόλαος

26. Χανιώτη Μαρία

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Στη Φολέγανδρο και στη Σίκινο περιόδευσε ο Νίκος Συρμαλένιος την Κυριακή και Δευτέρα 16 και 17/9.

Συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και κατοίκους, με τους οποίους συζήτησε κυρίως τα τοπικά ζητήματα των δύο νησιών, στα πλαίσια της διαμορφούμενης κατάστασης μετά την έξοδο από τα μνημόνια και των ασκούμενων κυβερνητικών νησιωτικών πολιτικών.

Κοινό χαρακτηριστικό η πολλή καλή τουριστική περίοδος (στη Σίκινο χαρακτηριστικά θεωρούν ότι είχαν τουλάχιστον 20% άνοδο) που συνοδεύτηκε φυσικά και από την επιμήκυνση της περιόδου. Η τουριστική άνοδος οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στη βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και ειδικότερα στην προσέγγιση ταχύπλοων, που τα τελευταία δύο χρόνια πυκνώνουν τα δρομολόγια τους.

Στη Φολέγανδρο στις συναντήσεις με φορείς και κατοίκους συζητήθηκαν κυρίως τα εκκρεμή θέματα του νησιού, με κύρια αναφορά την ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου στο Καραβοστάσι το οποίο είχε ξεκινήσει από το 2006 και μετά από διάφορες περιπέτειες έχει εγκριθεί χρηματοδότηση 2,2 εκατ. ευρώ και βρίσκεται στο τέλος των εγκρίσεων από τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν δύο βασικά έργα: α) το δίκτυο αποχέτευσης της Χώρας με εγκεκριμένη χρηματοδότηση 1,7 εκατ. ευρώ και β) η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων με χρηματοδότηση 2,2 εκατ. ευρώ. Δυστυχώς τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν μόνο με εκπροσώπους της δημοτικής αντιπολίτευσης και την επικεφαλής Τίλλα Μπαλή, ενώ δεν έγινε κατορθωτό να συζητηθούν με τη δημοτική αρχή λόγω άρνησης της τελευταίας για συγκεκριμένη συνάντηση. Επίσης με τον πρόεδρο του αγροτικού συνεταιρισμού Πέτρο Γαβαλά συζητήθηκαν ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής και ανάμεσα τους το ζήτημα της παστούρας, το οποίο την τελευταία περίοδο έχει αναχθεί σε μείζον ζήτημα για όλα τα κυκλαδονήσια, με κίνδυνο επιβολής αυστηρών προστίμων. Για το ζήτημα αυτό, που αποτελεί φλέγον θέμα για τη συνέχιση της κτηνοτροφίας στα νησιά, ο Νίκος Συρμαλένιος ενημέρωσε ότι είμαστε σε καλό δρόμο σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για εξορθολογισμό του ζητήματος έτσι ώστε να διασφαλιστεί και η συνέχεια της κτηνοτροφίας αλλά και το σταμάτημα ακραίων καταστάσεων που ενδεχομένως οδηγούν στην κακοποίηση των ζώων.

Επίσης, ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις του νησιού όπου συζήτησε με τη διευθύντρια Καλλιόπη Λιζάρδου και τους καθηγητές τα εκπαιδευτικά προβλήματα. Διαπιστώθηκε ότι φέτος τα σχολεία άνοιξαν κανονικά με βιβλία και ελάχιστα κενά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ βεβαίως τέθηκε και το ζήτημα των μόνιμων διορισμών που βαθμιαία θα αντικαταστήσει την αναπλήρωση και τις όποιες συνέπειες της.

Τέλος, επισκέφθηκε το ΠΠ Ιατρείο, όπου τώρα υπηρετεί ιατρός οπλίτης που εκπληροί τη θητεία του. Διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη ενίσχυσης του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός του νησιού. Βεβαίως εκτιμήθηκε ότι γίνονται οι προσπάθειες για στελέχωση με πυκνές προκηρύξεις θέσεων τόσο ειδικευμένων όσο και αγροτικών γιατρών, που όμως δεν βρίσκουν ανταπόκριση ιδιαίτερα για τα μικρά νησιά.

Στη Σίκινο τα κύρια θέματα της συζήτησης, ιδιαίτερα με το δήμαρχο Βασίλη Μαράκη, ήταν η έλλειψη στελέχωσης τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με αποτέλεσμα τη μεγάλη και πολύμηνη καθυστέρηση στην έγκριση μελετών και έργων. Αντιστάθμισμα σε αυτό είναι η συνεργασία με τη ΜΟΔ, με βάση την κυβερνητική απόφαση για στήριξη των μικρών νησιών, που όμως πρέπει να επιταχυνθεί και επεκταθεί σε όλους τους τομείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας με τη ΜΟΔ αποτελεί η εκπόνηση μελέτης για τη μετατροπή του παλαιού δημοτικού σχολείου σε πολιτιστικό κέντρο, για την οποία υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση 650.000 ευρώ. Επίσης, σημαντική συνεργασία υπάρχει με το Υπουργείο Πολιτισμού για το έργο υψίστης πολιτιστικής ανάδειξης που είναι η αναστήλωση του ναού της Επισκοπής, καθώς και η ανακάλυψη του τάφου της Νεικούς. Συζητήθηκε ακόμα η μεγάλη αναγκαιότητα εγκατάστασης πρόσθετης μονάδας αφαλάτωσης στο νησί για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες και αυξανόμενες ανάγκες υδροδότησης, ενώ τέλος μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι το κλείσιμο του πρατηρίου υγρών καυσίμων από 1/9, που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.

Ο Νίκος Συρμαλένιος και στα δύο νησιά δεσμεύτηκε να συμβάλλει στην ταχύτερη επίλυση των εκκρεμοτήτων, ανέλυσε τις θέσεις της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, ενώ ιδιαίτερη ενημέρωση και αναφορά έκανε πάνω στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που από 1/1/2019 θα λειτουργήσει για τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τα καύσιμα σε όλα τα νησιά.

19/9/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Σας καλούμε στην Έκτακτη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί, στις 20 Σεπτεμβρίου 2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ. με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας στη Σύρο (Πλατεία Τσιροπινά) και στη Ρόδο (Πλατεία Ελευθερίας 1), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 175 και 177 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/7-6-2010) και την διάταξη του άρθρου 5 του Ν. 4071/11-04-2012 με το οποίο αντικαθίσταται το άρθρο 176 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

 

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Τοποθέτηση με αφορμή τη μη έγκριση τμήματος στο ΕΠΑΛ Πάρου

Οι μαθητές της Πάρου και της Αντιπάρου, είναι γνωστό, ότι έχουν μόνο το ΕΠΑΛ Πάρου ως επιλογή για τεχνικές σπουδές. Πολλά από τα παιδιά που επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε τεχνικές ειδικότητες, που έχουν δυστυχώς περικοπεί, αναγκάζονται να φύγουν από το νησί τους.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι τρεις μαθητές του ΕΠΑΛ Πάρου, παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός σχολείου, αφού η ειδικότητα του τομέα πληροφορικής Γ’ Τάξης δεν έχει εγκριθεί. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι οι επιλογές που τους δίνονται είναι ή να εγκαταλείψουν το σχολείο ή να φύγουν από το νησί, για να ακολουθήσουν το τομέα που επέλεξαν με όποιες συνέπειες μπορεί να επιφέρει αυτό τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο της υποχρέωσης σεβασμού της νησιωτικότητας, η οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και την όποια πολλοί επικαλούνται, είναι απαραίτητο να συστρατευθούν όλοι οι φορείς παίρνοντας τις απαραίτητες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να επιλυθεί άμεσα το παραπάνω πολύ σοβαρό ζήτημα.

Άμεσα πρέπει να εγκριθεί η ειδικότητα πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Πάρου και να επανέλθει η ηρεμία στην σχολική κοινότητα.

Επίσης πρέπει να καταργηθεί η ρύθμιση περί ολιγομελών τμημάτων σε όλα τα νησιά που διαθέτουν ένα επαγγελματικό λύκειο έτσι ώστε οι φοιτητές των νησιών να πάψουν να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Επιπλέον, πρέπει να βοηθήσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα να διερευνήσει τους κοινωνικούς λόγους για τους οποίους στην Γ’ τάξη έμειναν μόνο τρία παιδιά. Να βρούμε τρόπους ώστε τα παιδιά μας να τελειώνουν το σχολείο και μάλιστα το δημόσιο ΕΠΑΛ που δίνει ξεχωριστές δυνατότητες

Μαρία Χανιώτη
Δημοτική Σύμβουλος,
Ενιαία κίνηση Πολιτών, Ενότητα για το Μέλλον

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Οι ειδικοί στην τουριστική ανάπτυξη ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια σειρά δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων για ξενοδόχους.

Στη Νάξο, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, και στη Πάρο την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν τα πρώτα σεμινάρια επιμόρφωσης και ενημέρωσης ξενοδόχων που διοργανώνουν πέντε σημαντικοί επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού.

Η AquaVistaHotels, πρωτοπόρος στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων, η WebHotelier, που εξειδικεύεται σε τεχνολογικά συστήματα που αφορούν τον τουρισμό, η Marinet που ασχολείται με την online παρουσία ενός ξενοδοχείου, η καινοτόμα εικαστική πλατφόρμα #Rest@rtContemporaryArtPlatform που ειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό και το DNATravel που ειδικεύεται στις βιωματικές περιηγήσεις συνεργάζονται και οργανώνουν μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, στα οποία θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες την πείρα, την εξειδίκευση και την έμπνευσή τους.

Στόχος των δυναμικών επαγγελματιών που ενώνουν τις δυνάμεις τους είναι να μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους, με ξενοδόχους που ψάχνουν νέους τρόπους για να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό και να αυξήσουν το κέρδος τους.

Εκ μέρους της AquaVistaHotels, η κυρία Σοφία Ματζουράνη θα προσφέρει σε ιδιοκτήτες και διευθυντές ξενοδοχείων την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τη σημασία της δημιουργίας ενός brand το οποίο θα ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και θα εκτοξεύσει τα κέρδη παρουσιάζοντας επιτυχημένα casestudies του Ομίλου. Ο κύριος Βίκτωρας Μάτσας και η κυρία Στέλλα Τσαντήλα, της WebHotelier θα μιλήσουν για τις νέες τεχνολογίες για απευθείας online κρατήσεις στα ξενοδοχεία. Ο κύριος Αλέξανδρος Δαμίγος εκπροσωπώντας τη Marinet θα αναλύσει τα εργαλεία OrangeCloudPMS, HotelierCMS&RateParity.com για την αύξηση των απευθείας κρατήσεων.

Η κυρία Κέλλυ Αθανασιάδου από την #Rest@rtContemporaryArtPlatform θα αναπτύξει τον ρόλο του Πολιτιστικού Τουρισμού σαν ένα αποτελεσματικό εργαλείο, ώστε μια μονάδα να κερδίσει τον ανταγωνισμό και επίσης να μεγιστοποιήσει το guestexperience του πελάτη της.

Τέλος, ο κύριος Ιάκωβος Σαχάς του DNATravel θα μοιραστεί την εμπειρία του σχετικά με τα πλεονεκτήματα που αποκτά ένα ξενοδοχείο προσφέροντας στους επισκέπτες του εναλλακτικές βιωματικές εμπειρίες που παρουσιάζουν την τοπική κουλτούρα.

Το εναρκτήριο SalesSeminar θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στη Νάξο στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, η οποία είναι συνδιοργανωτής της δράσης, στις 17:00.

Θα ακολουθήσει στις 28 Σεπτεμβρίου η Πάρος στην Αίθουσα “Αρχίλοχος” στις 17:00 και οι επόμενοι προορισμοί Ρόδος και Σαντορίνη, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους τους ξενοδόχους και επαγγελματίες του τουρισμού.

 

42044500 264502867512206 3000884419830480896 n

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Οργανωτική Επιτροπή

τηλ.: 6942560757

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.sales-seminar.info

https://web.facebook.com/Sales-Seminar-758659004470547/?modal=admin_todo_tour

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31