Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 - ParosIn.gr

Άνθρωποι που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες (καρκινοπάθειες, Crohn, κ.λπ.) προμηθεύονται τα πανάκριβα φάρμακα τους από τον ΕΟΠΥΥ. Είναι φανερό ότι στις σοβαρές αυτές περιπτώσεις, οι θεραπείες απαιτούν λήψη φαρμάκων σε συγκεκριμένους χρόνους. Η διαδικασία προϋποθέτει αποστολή των συνταγών από το ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ και ακολουθεί από αυτόν, η αποστολή των φαρμάκων. Αυτή τη διαδικασία ακολούθησε το ΙΚΑ Πάρου στέλνοντας τις σχετικές συνταγές στις 10 Αυγούστου και παρά τις συνεχείς οχλήσεις του ΕΟΠΥΥ, από το ΙΚΑ και τους ασθενείς, η επικοινωνία ήταν αδύνατη αφού κανείς δεν απαντούσε σε κανένα τηλέφωνο!!!

Μετά από σχετικές καταγγελίες ασθενών, υπήρξε κινητοποίηση βουλευτών του ΚΚΕ, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος επικαλέστηκε έλλειψη προσωπικού και άδειες εργαζομένων για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Μετά την παρέμβαση του ΚΚΕ, κάποια από τα φάρμακα -όχι όλα- ήρθαν τέλος Αυγούστου.

Τι κι αν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι χρυσοπληρώνουν με τις ασφαλιστικές τους εισφορές συντάξεις και κλάδο υγείας;

Η κατάσταση φυσικά αυτή είναι το επακόλουθο της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του παρελθόντος και της υποταγής τους στη πολιτική των δανειστών, της Ε.Ε. και του μεγάλου κεφαλαίου, πολιτική που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πρέπει σήμερα να εξασφαλίσει τα περίφημα πλεονάσματα του 3,5% πετσοκόβοντας πόρους για τις λαϊκές ανάγκες.

Ο λαός μας αξιοποιώντας την καθημερινή του εμπειρία, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτή η πολιτική δεν φτιασιδώνεται αλλά με τη λαϊκή θέληση ανατρέπεται.

Πάρος 12-9-2018

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1943 η Μεγίστη έγινε το πρώτο κομμάτι της Ελληνικής γης που απελευθερώθηκε από τον κατοχικό ζυγό και στους βράχους του Αιγαίου και της Μεσογείου ανέμισε και πάλι η γαλανόλευκη. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη δυνατή και πολυπρόσωπη παρουσία της υπογράμμισε την ξεχωριστή θέση της Μεγίστης στη Δωδεκάνησο και την Ελλάδα.

Η δοξολογία τελέστηκε από τον ακούραστο ιερέα του Καστελλόριζου, τον παπά Γιώργη στο μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, παρουσία εκπροσώπων της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας. Τις εκδηλώσεις παιάνισε η Στρατιωτική μπάντα και τον εθνικό ύμνο έψαλαν μεγαλόφωνα οι στρατιώτες μας. Άψογο ήταν το τιμητικό άγημα καθώς και οι άντρες των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων που απέσπασαν το θαυμασμό όλων.

Στο λιμάνι της Μεγίστης, βρισκόταν αγκυροβολημένη η ΤΠΚ «Ρουσσέν». Στη συνέχεια μετέβησαν στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, τη νησίδα Στρογγυλή και Ρω με την σπουδαία γαιοστρατηγική σημασία για τη χώρα μας και επισκέφτηκαν το φυλάκιο του νησιού και τους φρουρούς των συνόρων μας. Ο κ. Σωτρίλλης ανέφερε ότι η πατρίδα πρέπει να παραμείνει μεγάλη και το Καστελλόριζό μας είναι όλη η Ελλάδα. Ο κ. Φλεβάρης δήλωσε από τη νήσο Μεγίστη ότι «το μέγεθος του νησιού μας είναι μικρό, «Μεγίστη» όμως είναι η αξία του, όσα συμβολίζει και όλα όσα προσφέρει σήμερα στην Ελλάδα που αποτελούν για την πατρίδα μας ανεκτίμητο πλούτο, δύναμη και προοπτική που οφείλει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΙΩΑΝΝΗ ΦΛΕΒΑΡΗ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που το όνειρό μου να φέρω κοντά έλληνες και ξένους καλλιτέχνες αυτή τη φορά στην Πάρο, χάρη στην γενναιοδωρία του John και Jane Pack του Aegean Center for the Fine Arts, γίνεται πραγματικότητα! Οφείλω πολλές ευχαριστίες στην Alison Woods και στην κολλεκτίβα Durden & Ray χάρη στους οποίους πραγματοποιήσαμε το πρώτο βήμα τον Ιούνιο που μας πέρασε στο Λος Άντζελες με πολύ καλές κριτικές από τον Αμερικανικό τύπο που μπορείτε να διαβάσετε

εδώ και εδώ

«Μια στοίβα σπασμένα κομμάτια εκεί όπου χτυπάει ο ήλιος» με επιμέλεια Alison Woods και Δήμητρα Σκανδάλη, ξεκίνησε την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 μ.μ. στο Κέντρο Τεχνών Αιγαίου (The Aegean Center for the Fine Arts) στην Παροικία Πάρου.

Διάρκεια έκθεσης 9-23 Σεπτεμβρίου 2018.

Ανοιχτά καθημερινά 19:30 μ.μ. - 22:30 μ.μ.

Έργα θα δημιουργηθούν στον χώρο καθ’ όλο το διάστημα. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να επισκέπτεστε και να συνομιλήσετε με τους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Παρουσίαση όλων των έργων και κλείσιμο την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 μ.μ.

Συμμετέχουν οι ακόλουθοι καλλιτέχνες:

Από Λος Άντζελες: Carlos Beltran Arechiga, Jorin Bossen, Gul Cagin, Jennifer Celio, Dani Dodge, Kio Griffith, Jenny Hager, David Leapman, Alanna Marcelletti, Max Presneill, Fran Siegel, David Spanbock και η Alison Woods.

Από Ελλάδα: Έλλη Βέλλιου, Φωτεινή Διέλλα, Δημήτρης Κατσούδας, Στέλλα Μελετοπούλου, Αναστάσιος Μπαμπατζιάς, Νατάσα Μπιζά, Δέσποινα Νισσηρίου, Αλίκη Παππά, Νίκος Σεπετζόγλου, Δήμητρα Σκανδάλη, Ερατώ Ταγαρίδη και η Ελένη Τζιώρτζη.

Περισσότερες πληροφορίες στο ακόλουθο λινκ της εκδήλωσης:

https://www.facebook.com/events/327058424708494/

________________________________________________

«A heap of broken Images where the sun beats»

I am extremely happy that my dream to bring Greek and American artists together comes true for a second time, thanks to the generosity of John and Jane Pack of the Aegean Center for the Fine Arts on Paros, and Alison Woods and Durden & Ray who made this happen last June in LA for the first time with two great reviews:

http://diversionsla.com/art-as-poetry-in-the-stillness-between-two-waves-of-the-sea/

and

https://artandcakela.com/2018/06/25/in-the-stillness-between-two-waves-of-the-sea-a-group-show-at-durden-and-ray/

"A heap of broken Images where the sun beats" curated by Alison Woods and Dimitra Skandali, opens tonight, Sunday, September 9, 2018, at 7:30 p.m. at the Aegean Center for the Fine Arts in Paroikia, Paros, Greece.

Show runs through Sept. 23rd, 2018.

Open daily 7:30 p.m. to 10:30 p.m.

Artists will create works on site from Sept. 10th to Sept. 23rd.

Closing Reception including new works created on site will be on September 23, 2018 at 7:30p.m.

Participating artists:

From Los Angeles: Carlos Beltran Arechiga, Jorin Bossen, Gul Cagin, Jennifer Celio, Dani Dodge, Kio Griffith, Jenny Hager, David Leapman, Alanna Marcelletti, Max Presneill, Fran Siegel, David Spanbock, and Alison Woods.

From Greece: Anastasios Babatzias, Natasa Biza, Foteini Diella, Dimitris Katsoudas, Stella Meletopoulou, Despina Nissiriou, Aliki Pappa, Nikos Sepetzoglou, Dimitra Skandali, Erato Tagaridi, Eleni Tziortzi, and Elli Velliou.

For more information please visit the following link:

https://www.facebook.com/events/327058424708494/

All my best

Φωτο: Jenny Hager, Royal, 66 x 54 ίντσες, ακρυλικό σε καμβά, 2018

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Σε μία σεμνή τελετή στο Δημαρχείο της Πάρου, βραβεύτηκαν οι Εθελοντές Καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κ.κ. Επιτροπάκης Αναστάσιος - Φυσικός, Ζούλας Μάριος - Απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καλπάκογλου Σωτήρης - Μαθηματικός, Μπιζά Χριστίνα - Φιλόλογος (Φιλολογικό Φροντιστήριο) και Φραγκούλη Άννα - Φιλόλογος.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο ιδρύθηκε την 20η Ιουλίου 2016, επί της Προεδρίας του κ. Μικέ Λεοντή στο ΝΠΔΔ Κ.Π.Π.Α., και έχει ως στόχο τη πρόσθετη διδακτική στήριξη και τη προσφορά ίσων ευκαιριών σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

Τη περσινή διδακτική χρονιά, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος χρόνος λειτουργίας του Κ.Φ, με μια απρόσμενα θετική εξέλιξη, τη συνέχιση των μαθημάτων και την καλοκαιρινή περίοδο.

Πιο αναλυτικά, κατά την χειμερινή λειτουργία είχαμε την τιμή να δεχτούμε εκδήλωση ενδιαφέροντος από 9 διαφορετικές ειδικότητες εκπαιδευτικών εκ των οποίων τελικώς παρέδωσαν ολοκληρωμένο φάκελο αίτησης συμμετοχής οι 5 εξ' αυτών, ενώ κατά τη καλοκαιρινή λειτουργία προσέφεραν πρόσθετη διδακτική στήριξη 3 εθελοντές. Για το 2017-18 συμπληρώθηκαν άνω των 250 ωρών εθελοντικής διδασκαλίας.

Για τη παρακολούθηση των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, εκδήλωσαν ενδιαφέρον 16 μαθητές εκ των οποίων ολοκλήρωσαν τις απαιτούμενες διαδικασίες και ωφελήθηκαν οι 10 εξ' αυτών, οι 5 σε παραπάνω από ένα μάθημα. Ενώ, η προσφερόμενη εθελοντική στήριξη μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες 32 παιδιών.

Οι τρόποι ενημέρωσης τόσο των εθελοντών όσο και των εν δυνάμει ωφελούμενων μαθητών πραγματοποιήθηκε με δημοσιεύσεις: α) στο τοπικό τύπο, β) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γ) στη σελίδα του Δήμου Πάρου και δ) με τη στενή συνεργασία και επικοινωνία των διευθύνσεων των σχολείων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την οργανωτική επιτροπή και τους εθελοντές εκπαιδευτικούς μεμονωμένα ή ομαδικά για τον συντονισμό και την καλύτερη λειτουργιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Ο Δήμος Πάρου και το ΚΠΠΑ ευχαριστεί θερμά,

τους εθελοντές εκπαιδευτικούς μας: κ.κ. Επιτροπάκη Αναστάσιο, Ζούλα Μάριο, Καλπάκογλου Σωτήρη, Μπιζά Χριστίνα (Φιλολογικό Φροντιστήριο) και Φραγκούλη Άννα,

τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κα Κάγκανη Άννα και κα Ροπαΐτου Μαργαρίτα,

τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πάρου κ. Μαλινδρέτο Χαράλαμπο για την στήριξη του στη λειτουργία Κ.Φ,

τους διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δη των Λυκείων για την πολύ καλή συνεργασία καθ’ όλη τη σχολική χρονιά καθώς και,

την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων που με μεγάλη προθυμία συνεπικουρούσε στην ενημέρωση γονέων & μαθητών.

Τέλος, τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και την τελική βράβευση επιμελήθηκε η συντονίστρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κας Κυδωνιέως Αθανασία - Κοινωνική Λειτουργός, η οποία στην ομιλία της επεσήμανε τα εξής:

«Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μεγάλους πρωταγωνιστές της σημερινής εκδήλωσης. Τους εθελοντές εκπαιδευτικούς μας για την εξαιρετική τους συνεργασία.

Τους μεν εθελοντές από τα ιδ. φροντιστήρια γιατί εργάστηκαν αθόρυβα και λόγω της αυτονομίας και της εμπειρίας τους ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου όλο το βάρος της σχολικής χρονιάς με ελάχιστη υποστήριξη από εμάς.

Τους δε υπόλοιπους εθελοντές για την υπευθυνότητα, την συνέπεια και την εκλεκτή επικοινωνία όλη τη σχολική χρονιά.

Αισθάνομαι πραγματικά πολύ τυχερή και είναι τιμή μου που μέσα από το Κοινωνικό Φροντιστήριο γνωρίζω και συνεργάζομαι με ανθρώπους, που πέρα από την υψηλή επιστημονική κατάρτιση, διακρίνονται επίσης για το ήθος & τη προσωπικότητά τους».

 

Ακολουθεί βίντεο από την εκδήλωση:

 

 

πηγή: https://dimosparou.blogspot.com/

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 17:08

9o Τρίαθλο Πάρου | 4ο Mini Park Aquathlon

ΜΙΚΡΟ | ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ | ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα διεξαχθεί το 9ο Τρίαθλον Πάρου και το 4ο Mini Park Aquathlon στο Πάρκο Πάρου

Εκκίνηση: 10:30 π.μ. 4ο Mini Park Aquathlon, 12:00 π.μ. 9ο Τρίαθλον Πάρου.

Το 9ο Τρίαθλο Πάρου και το 4ο Mini Park Aquathlon συνδιοργανώνουν το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου, η Ευζωία Wellness Activities, ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάρου, ο Ναυτικός όμιλος Ναιάς

Το Τρίαθλον Πάρου που διεξάγεται για ένατη συνεχή χρονιά στο Πάρκο Πάρου, με την συμμετοχή αθλητών κάθε ηλικίας από την Πάρο, τα γύρω νησιά, την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει εξελιχθεί σε μία σημαντική αθλητική διοργάνωση και έναν σταθερό θεσμό στα αθλητικά γεγονότα της Πάρου. Η διοργάνωση θα γίνει με βάση τον χώρο του Πάρκου στην χερσόνησο του Αϊ Γιάννη του Δέτη και αποτελεί ένα εξελισσόμενο αθλητικό γεγονός για το νησί μας.

Το Τρίαθλον Πάρου απευθύνεται σε εφήβους άνω των 13 ετών και ενήλικες και περιλαμβάνει κολύμβηση στον όρμο του Αη Γιάννη, ποδηλασία δρόμου στην ευρύτερη περιοχή, και εκτός δρόμου τρέξιμο στα πανέμορφα μονοπάτια του Πάρκου. Αποτελεί μια ευχάριστη και εύκολη εισαγωγή στον κόσμο της δράσης με στοιχεία τόσο τριάθλου όσο και αγώνα περιπέτειας.

Μην σας ξεγελούν οι μικρές του αποστάσεις... αν και μικρό είναι απαιτητικό τουλάχιστον για τους αθλητές του ατομικού!

Δηλώστε συμμετοχή | εδώ

Κόστος συμμετοχής: 5€ | Πληρώστε Online | εδώ

Το Mini Park Aquathlon, είναι ένα δίαθλο για παιδιά 5 έως 12 ετών, που θα αγωνιστούν στην κολύμβηση στον όρμο του Αη Γιάννη και στο εκτός δρόμου τρέξιμο στα μονοπάτια του Πάρκου σε ομαδικές και ατομικές κατηγορίες.

Δηλώστε συμμετοχή | εδώ

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Τα ομαδικά και στα δύο αγωνίσματα απευθύνονται σε όλους όσους έχουν κέφι και διάθεση για μια ευχάριστη αθλητική εμπειρία χωρίς πολλές απαιτήσεις, γίνονται με την μορφή σκυταλοδρομίας και την κάθε ομάδα μπορούν να απαρτίζουν δύο ή τρείς αθλητές ανεξαρτήτως φύλου.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

12:00 - 14:00: Ξενάγηση στη Μόνιμη Έκθεση «Η Πάρος μέσα από τη Ρωσική χαρτογραφία 1770-1775» στα κελιά του Άι Γιάννη Δέτη

14:00 - 15:00 Beach Fun Festival

18:30 - 20:30 Πεζοπορία ηλιοβασιλέματος στα μονοπάτια του Πάρκου Πάρου.

Αθλητές, συνοδοί και θεατές εντός και εκτός Πάρου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα δύο γεγονότα καθώς και στις παράλληλες εκδηλώσεις τους απολαμβάνοντας την πανέμορφη φύση και την Παριανή φιλοξενία.

Όσοι από εσάς θέλουν να βοηθήσουν ως εθελοντές παρακαλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής εθελοντή.

Δηλώστε συμμετοχή ως εθελοντής | εδώ

Σας περιμένουμε με χαρά
Οργανωτική επιτροπή Τριάθλου Πάρου

 

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

9:30 -10:15 π.μ. Εγγραφές 4ο Mini Park Aquathlon, απαραίτητη η συνοδεία και ή υπογραφή ενηλίκου συνοδού. Οι μικροί αθλητές πρέπει να είναι στο σημείο εκκίνησης στις 10:15π.μ.

10:15 π.μ. Ενημέρωση αθλητών.

10:30 π.μ. Εκκίνηση 4ο Mini Park Aquathlon, όλες οι κατηγορίες θα εκκινήσουν την ίδια ώρα.

11:00 π.μ. Απονομές 4ο Mini Park Aquathlon.

10: 15 -11:45 π.μ. Εγγραφές 9ο Τρίαθλον Πάρου.

Οι αθλητές πρέπει να είναι στο σημείο εκκίνησης στις 11:45 π.μ.

11:45 π.μ. Ενημέρωση αθλητών.

12:00 π.μ. Εκκίνηση 9ο Τρίαθλον Πάρου όλες οι κατηγορίες θα εκκινήσουν την ίδια ώρα.

14:00 π.μ. Απόνομές 9ο Τρίαθλον Πάρου.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

12:00 - 14:00 Ξενάγηση στη Μόνιμη Έκθεση «Η Πάρος μέσα από τη Ρωσική χαρτογραφία 1.770-1.775» στα κελιά του Άι Γιάννη Δέτη

14:00 - 15:00 Beach Fun Festival

18:30 - 20:30 Πεζοπορία ηλιοβασιλέματος στα μονοπάτια του Πάρκου Πάρου.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Αρ. πρ.: 14098/13-09-2018

Προς:

α) Τακτικά Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (όπως ο συνημμένος πίνακας αποδεκτών)

Κοιν.:

α) Αναπληρωματικά μέλη (όπως ο συνημμένος πίνακας αποδεκτών)

β) Ιστοσελίδα του Δήμου: www.paros.gr

γ) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Δήμου Πάρου

Πρόσκληση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πάρου σε τακτική συνεδρίαση.

Βάσει του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Τεύχος Α’ 133/19.07.2018) για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρόγραμμα Κλεισθένης Ι)

Καλείσθε την 17η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:30 να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα στην Παροικία, σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:

Θέμα 1ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την περιοδική πεζοδρόμηση της δημοτικής οδού (τμήμα οδού από την είσοδο της κεντρικής πλατείας Νάουσας έως τη θέση Τσάρλες) του οικισμού της Νάουσας της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας του Δήμου Πάρου.

Θέμα 2ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τον καθορισμό του ωραρίου κυκλοφορίας των οχημάτων τροφοδοσίας στον χαρακτηρισμένο ως πεζόδρομο από το σχέδιο πόλεως της Νάουσας(ΦΕΚ 463//Δ΄/30-08-1990) από τη θέση «Κάτω Βρύση» μέχρι το περιβολάκι « Σαγκριώτη».

Θέμα 3ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με αίτημα του Συλλόγου του παραδοσιακού οικισμού της Παροικίας του Δήμου Πάρου για την παραχώρηση της χρήσης δημοτικού χώρου για την πραγματοποίηση εκδήλωσης του.

Ο Πρόεδρος

της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Μάρκος Ι. Κωβαίος

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Τακτικά Μέλη

1. Μάρκος Κωβαίος

2. Μικές Λεοντής

3. Θεοδώρα Σαρρή - Παπακυρίλλου

4. Εμμανουήλ Μαλαματένιος

5. Χαράλαμπος Μαλινδρέτος

6. Ιωάννης Πετρόπουλος

7. Μαρία Χανιώτη

Αναπληρωματικά μέλη

1. Γεώργιος Τριπολιτσιώτης

2. Άννα Κάγκανη - Κορτιάνου

Στην κατηγορία: Πολιτική

Μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει να λειτουργεί το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας. Το «πράσινο φως» για την ανάπτυξη αυτού του δικτύου έδωσε το σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή έπειτα από 15 χρόνια αναμονής και δεκάδες εκατομμύρια επενδύσεις που «ναυάγησαν».

Το πρώτο δίκτυο υδροπλάνων αναμένεται να δημιουργηθεί στο Ιόνιο Πέλαγος και τη Δυτική Ελλάδα, έχοντας ως βάση την Κέρκυρα.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αφορά στο νέο νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών (υδατοδρομίων). Στην εγχώρια αγορά δραστηριοποιούνται δύο εταιρείες, η Ελληνικά Υδατοδρόμια και η Hellenic Seaplanes, οι οποίες έχουν προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου, που κατατέθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, αναμένεται έως το τέλος του μήνα και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας αγοράς που θα στηρίξει σημαντικά τον τουρισμό και θα βοηθήσει απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας να έχουν εύκολη, γρήγορη και φθηνή διασύνδεση με άλλες περιοχές.

Το αισιόδοξο πλάνο των επενδυτών είναι να υλοποιηθεί ένα δίκτυο πάνω από 100 υδατοδρομίων που θα συνδέουν όλα τα μέρη της χώρας δίνοντας νέα ώθηση στον ελληνικό τουρισμό.

Τι προβλέπεται - Νομοσχέδιο

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, τα βασικά σημεία που εισάγει το προτεινόμενο μέρος του σχεδίου νόμου του υπουργείου Μεταφορών, σε σχέση με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (ν.4146/2013), αφορούν:

- Δυνατότητα διαχωρισμού της διαδικασίας αδειοδότησης σε δύο στάδια, ώστε ο κάτοχος της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου, εφόσον το επιθυμεί, να διαφοροποιείται από τον κάτοχο άδειας λειτουργίας και εκμετάλλευσης του υδατοδρομίου.

Η πρόταση αυτή αναμένεται να επιταχύνει σε μεγάλο βαθμό την αδειοδότηση των υδατοδρομίων, εισάγοντας μια απλούστερη, ευέλικτη και ρεαλιστική διαδικασία, που επιπλέον διευκολύνει και προωθεί συνέργειες τύπου ΣΔΙΤ.

- Η άδεια ίδρυσης εκδίδεται υποχρεωτικά στο όνομα Ο.Τ.Α. ή Λιμενικού Ταμείου ή Οργανισμού Λιμένος ή Φορέα ή Υπηρεσία του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

- Διευκολύνεται η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης για την ίδρυση υδατοδρομίου σε λιμένα, ανεξαρτήτως της νομικής προσωπικότητας που κατέχει ο ενδιαφερόμενος (λιμένας ή ιδιώτης), αίροντας έτσι τη διακριτική μεταχείριση που υπάρχει στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο, Ν. 4146/2013. Επιπλέον τα υδατοδρόμια ως «έργα και δραστηριότητες» κατατάσσονται εφεξής στην υποκατηγορία Α2 (Άρθρο 4/ Ν. 4146/2013 περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων).

Σύμφωνα με το Άρθρο αυτό αλλά και το Άρθρο 2 του ίδιου Ν. απαιτείται διαδικασία περιβαλλοντικήςαδειοδότησης με τη διεξαγωγή ΜΠΕ και έκδοση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) αλλά αρμόδια περιβαλλοντική αρχή για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των είναι η οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η δε έγκριση των περιβαλλοντικών όρων γίνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της. Κατά συνέπεια η περιβαλλοντική αδειοδότηση των υδατοδρομίων καθίσταται περισσότερο αποκεντρωμένη και λιγότερο χρονοβόρα.

- Θεσμοθετείται η δυνατότητα χρήσης περιοχής του λιμένα, ως εναλλακτική περιοχή ελιγμών υδροπλάνου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, με τη σύμφωνη γνώμη του λιμενάρχη με βάση την κείμενη νομοθεσία, ώστε να διασφαλίζεται η αδιάλειπτη πτητική λειτουργία των υδροπλάνων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

- Απλοποιούνται τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά δικαιολογητικά έγγραφα του αιτούμενου άδειας υδατοδρομίου, τα οποία πλέον αναφέρονται σαφώς στο νομοσχέδιο χωρίς να γίνεται παραπομπή σε άλλες διατάξεις που αφορούν επιχειρήσεις άλλου είδους.

- Ενισχύονται τα μέτρα ασφάλειας για τα υδατοδρόμια, ενώ παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση, με την εισαγωγή σχετικού άρθρου, στα θέματα εκπαίδευσης προσωπικού.

- Καθιερώνονται ελάχιστες απαιτήσεις για τις κτιριακές υποδομές των υδατοδρομίων και προβλέπεται η χρήση ευέλικτων εγκαταστάσεων

- Διαχωρίζονται οι διαδικασίες έγκρισης εγχειριδίων από πλευράς ΥΠΑ ανάλογα με το είδος της αδείας (ίδρυσης ή λειτουργίας) με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της αδειοδότησης.

- Δίδεται η δυνατότητα τα τιμολόγια υπηρεσιών του υδατοδρομίου προς τα υδροπλάνα να μην περιορίζονται από ΚΥΑ αλλά να καθορίζονται από τον φορέα λειτουργίας του υδατοδρομίου, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των υδατοδρομίων σύμφωνα με τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς.

- Η Επιτροπή Επιθεώρησης Υδατοδρομίων λειτουργεί πλέον περισσότερο ευέλικτα στις περιπτώσεις επανεπιθεώρησης υδατοδρομίου περιορίζοντας τις διοικητικές διαδικασίες και το κόστος μετακίνησής της.

- Εφόσον δεν υπάρχει αίτηση από ενδιαφερόμενο φορέα για ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου, το Δημόσιο δύναται να ιδρύει και να λειτουργεί υδατοδρόμια είτε στο όνομά του είτε σε συνιστώμενους για το σκοπό αυτό δημόσιου χαρακτήρα φορείς.

Οφέλη - προοπτικές

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση τα αναμενόμενα οφέλη και οι αναπτυξιακές προοπτικές είναι:

- Αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας για λόγους κλιματολογικούς, γεωμορφολογικούς, τουριστικούς, κοινωνικούς και γενικότερα αναπτυξιακούς.

- Εισάγουν ένα καινοτόμο φιλικό και ευέλικτο μέσο μεταφοράς -με συγκριτικά μικρό κόστος υποδομών- σε μια χώρα που λόγω του γεωμορφολογικού ανάγλυφου, της νησιωτικότητας και της εκτεταμένης ακτογραμμής της όχι μόνο ενδείκνυται αλλά και έχει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές.

- Είναι ο πιο γρήγορος και πιο άνετος τρόπος μεταφοράς σε σχέση με τα υπόλοιπα μεταφορικά μέσα: αυτοκίνητο, λεωφορείο, τρένο, πλοίο. Για τα δε αεροπλάνα χαρακτηρίζονται ως συμπληρωματικά για μακρινές αποστάσεις ενώ είναι υποκατάστατα για τις κοντινές και ιδιαίτερα σε νησιά που δεν διαθέτουν χερσαίο αεροδρόμιο.

- Δημιουργούνται υπεραξίες και νέες ευκαιρίες στους Οργανισμούς Λιμένων και τα Λιμενικά Ταμεία από την λειτουργία στους χώρους τους υδατοδρομίων ως μέρος του συνόλου των εγκαταστάσεων τους, ενισχύοντας έτσι τον θεσμικό τους ρόλο.

- Προωθείται η τουριστική αγορά στην ευρύτερη περιοχή των λιμένων αλλά και σε περιοχές οι οποίες μέχρι σήμερα δεν ήταν ούτε εύκολα και γρήγορα προσβάσιμες αλλά ούτε και δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί (σύνδεση Κέντρου με την Περιφέρεια, έμφαση στη Νησιωτικότητα και σπάσιμο της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιών) και μάλιστα καθ' όλη της διάρκεια του έτους (μεγέθυνση της τουριστικής σεζόν).

- Λειτουργούν συμπληρωματικά με τα υπάρχοντα μεταφορικά μέσα προάγοντας τις συνδυασμένες μεταφορές και συνεπώς τη μεγιστοποίηση του τουριστικού προϊόντος. Έτσι, σε συνεργασία με τη βιομηχανία της κρουαζιέρας, δημιουργείται η δυνατότητα της καλύτερης εξυπηρέτησης αλλά και της επισκεψιμότητας περισσότερων τουριστικών περιοχών (ανάδειξη νέων τουριστικών τάσεων).

- Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας τόσο σε αυτόν καθ' αυτόν τον κλάδο των αερομεταφορών όσο και σε κλάδους που εξαρτώνται απ' αυτόν (ανάδειξη και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας).

- Αναμένεται να συνδράμουν σημαντικά στις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης ιδιαίτερα σε απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου.

- Δεν έχουν αρνητική επίδραση στην ποιότητα του αέρα, στην ποιότητα των υδάτων, στην άγρια ζωή, την αλιεία, το υδρολογικό ισοζύγιο και την ηχορύπανση σε σχέση με τις άλλες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στα λιμάνια και τις λίμνες.

- Επιπλέον έχουν το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σύγκριση με άλλα μέσα μεταφοράς ενώ μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης ακόμη και στην περίπτωση καλών εφαρμογών Κυκλικής Οικονομίας - Circular Economy (εξοικονόμηση καυσίμων & ορυκτών πόρων) δηλαδή στην ταυτόχρονη προστασία των φυσικών πόρων και τη διατήρηση των φυσικών αποθεμάτων με αναπτυξιακές προοπτικές για τις τοπικές οικονομίες.

- Μπορούν να συνδέσουν εγχώριους τουριστικούς προορισμούς με γειτονικούς εξωχώριους και αντίστροφα και μάλιστα με απευθείας ναυλωμένες πτήσεις. Τέλος, ενθαρρύνουν την εμπλοκή του Α' και Β' βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε χωρικά επιχειρηματικά σχήματα στον τομέα των Μεταφορών αποδίδοντάς της σημαντικούς πόρους για την ευημερία των κατοίκων μέσα από την αποσυγκέντρωση δικαιοδοσιών, αρμοδιοτήτων και πόρων (Περιφερειακή Αποκέντρωση) τονώνοντας την τοπική οικονομία, αναδεικνύοντας τη «Νησιωτικότητα» και ιδιαίτερα τους ακριτικούς απομακρυσμένους προορισμούς προς την κατεύθυνση της περιφερειακής ανάπτυξης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 15:11

Βλάβη ''ANDROS JET'' στη Σύρο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου, απογευματινές ώρες χθες 12/9/2018, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ANDROS JET'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης και εναπόθεσης πρυμναίου καταπέλτη επί του κρηπιδώματος επιβατικού λιμένα Σύρου, σημειώθηκε αποκόλληση του αριστερού ανακλινόμενου πέδιλου (νύχι) από το σημείο έδρασής του.

Στο εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ανάφη για Θήρα - Θηρασιά - Ίο - Σίκινο - Φολέγανδρο - Νάξο - Πάρο - Σύρο - Κύθνο - Κέα - Λαύριο, επέβαιναν εκατόν σαράντα πέντε (145) επιβάτες, δεκαπέντε (15) Ι.Χ., ένα (01) Φ/Γ και τέσσερα (04) Δ/Κ.

Ανωτέρω επιβάτες και οχήματα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ANDROS JET'' μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Εκ των ανωτέρω επιβαινόντων στο πλοίο, δέκα (10) επιβάτες και τρία (03) Ι.Χ. είχαν προορισμό τους λιμένες Κύθνου, Κέας και Λαυρίου, ενώ στο λιμένα της Σύρου ανέμεναν προς επιβίβαση δεκατρείς (13) επιβάτες και τέσσερα (04) Ι.Χ. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, επιβάτες προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας, ενώ βραδινές ώρες χθες, επετράπη ο απόπλους του ''ANDROS JET'', κατόπιν κατάθεσης βεβαίωσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Πάρου τον φετινό Αύγουστο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα (Αύγουστος 2017).

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος στατιστικής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και πάντα για το μήνα Αύγουστο, οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις αεροσκαφών από 583 το 2017 είχαμε 690 το 2018.

Οι αφίξεις επιβατών στις πτήσεις εσωτερικού από 15.174 τον φετινό Αύγουστο έφθασαν τις 19.831.

Οι αναχωρήσεις επιβατών στις πτήσεις εσωτερικού από 18.409 έφθασαν στις 22.791.

Όσον αφορά τώρα στις πτήσεις του εξωτερικού. Το 2017 τον μήνα Αύγουστο είχαμε εννέα αφίξεις - αναχωρήσεις αεροσκαφών ενώ το 2018 είχαμε 22.

Οι αφίξεις επιβατών στις πτήσεις εξωτερικού από 366 το 2017 έφθασαν στις 839 το 2018. Τέλος οι αναχωρήσεις στις πτήσεις εξωτερικού από 198 το 2017 έφθασαν 825 το 2018.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

 

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΟΥ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

 

ΑΦΙΞΕΙΣ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: 583

ΑΦΙΞΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: 15.174

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: 18.409

 

ΑΦΙΞΕΙΣ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: 9

ΑΦΙΞΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: 366

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: 198

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΟΥ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

 

ΑΦΙΞΕΙΣ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: 690

ΑΦΙΞΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: 19.831

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: 22.791

 

ΑΦΙΞΕΙΣ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: 22

ΑΦΙΞΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: 839

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: 825

 

aerop kinisi aygoustos 2018

 

Ακολουθεί δελτίο τύπου της ΥΠΑ με την αεροπορική κίνηση Αυγούστου και στατιστικά στοιχεία για το οκτάμηνο του 2018

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ KAI ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

 

Ελληνικό, 12/9/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Αεροπορική κίνηση Αυγούστου και στατιστικά στοιχεία για το οκτάμηνο του 2018.  

* 45 εκατ. επιβάτες διακινήθηκαν το οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου του 2018 στα αεροδρόμια, αύξηση 9,9% σε σχέση με το 2017. Αύξηση 8,7% στο σύνολο των πτήσεων

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου του 2018 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας κινείται ανοδικά σε όλα τα αεροδρόμια.

Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου του 2018 έφθασε τα 44.454.920 παρουσιάζοντας αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 40.443.451 επιβάτες.

Συγκεκριμένα οι διακινούμενοι επιβάτες είναι αυτό το διάστημα περισσότεροι κατά 4.011.469 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 368.581 (από τις οποίες 139.061 εσωτερικού και 229.520 εξωτερικού) παρουσιάζοντας άνοδο 8,7%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 339.085 πτήσεις.

 

ΣΥΝΟΛΟ ΠΤΗΣΕΩΝ (ΕΣΩΤ. & ΕΞΩΤ.) ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΒΑΤΩΝ (ΕΣΩΤ. &Ι ΕΞΩΤ.)
8ΜΗΝΟ ΄17 339.085 40.443.451
8ΜΗΝΟ ΄18 368.581 44.454.920
ΜΕΤΑΒΟΛΗ +8,7% +9,9%

* Αύξηση 9,4% στη συνολική επιβατική κίνηση (εσωτερικού - εξωτερικού) Αυγούστου - Διακινήθηκαν 10.1 εκατ. επιβάτες. Αύξηση 8,8% και στις αφίξεις επιβατών εξωτερικού.

Από τα στατιστικά στοιχεία Αυγούστου 2018 προκύπτουν τα εξής:

Διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 10.071.285 επιβάτες, η άνοδος έφτασε μεσοσταθμικά το 9,4%. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 79.228 παρουσιάζοντας αύξηση 10,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 71.832 πτήσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού έφτασαν τα 3.854.233 παρουσιάζοντας επίσης άνοδο 8,8% σε σχέση με το 2017 που είχαμε 3.542.059 αφίξεις.

* Στα αεροδρόμια Αθηνών, Ηρακλείου, Ρόδου, Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας καταγράφεται η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση Αυγούστου 2018

Ενδεικτικά τα αεροδρόμια Αθηνών, Ηρακλείου, Ρόδου, Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ παρουσίασαν τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για το μήνα Αύγουστο.

ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

ΑΘΗΝΑ: 2.879.537

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 1.467.934

ΡΟΔΟΣ: 1.045.016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 835.474

ΚΕΡΚΥΡΑ: 700.982

* Tα αεροδρόμια Σητείας, Μήλου και Νάξου κατέγραψαν την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση επιβατών το οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου του 2018.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώνει επίσης ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το οκτάμηνο (Ιανουαρίου - Αυγούστου ΄18 ), ο αερολιμένας που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών είναι το αεροδρόμιο Σητείας με άνοδο 110,1%, (διακίνησε 45.941 επιβάτες το οκτάμηνο του ΄18 έναντι 21.870 το αντίστοιχο διάστημα του ΄17).

Το αεροδρόμιο Μήλου κατέγραψε άνοδο επιβατικής κίνησης 73,3%, (διακίνησε 58.330 επιβάτες έναντι 33.658 το περσινό διάστημα).

+62,3% αύξηση επιβατών είχε το αεροδρόμιο Νάξου καθώς διακίνησε 62.200 επιβάτες το οκτάμηνο του 2018, έναντι 38.333 επιβατών που είχε διακινήσει το 2017.

ΤΑ 3 ΠΡΩΤΑ Α/Δ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 8ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΣΟΣΤΟ
ΣΗΤΕΙΑ 45.941 επιβάτες +110,1%
ΜΗΛΟΣ 58.330 επιβάτες +73,3%
ΝΑΞΟΣ 62.200 επιβάτες +62,3%

 

  

Στην κατηγορία: Κοινωνία

 

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/9/13#sigProId6c8e049e4f

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31