Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 - ParosIn.gr

Άρθρο του Εντεταλμένου Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου, Χρήστου Μπάρδου

Νησιωτικότητα: Αναφορά στα μειονεκτήματα που εμφανίζουν τα νησιά έναντι της ηπειρωτικής χώρας και άρα και στις αναγκαίες, οριζόντιες πολιτικές για την άμβλυνση αυτών των μειονεκτημάτων.

Δύο πρόσφατες αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, αμφισβητούν ωστόσο τον ορισμό της νησιωτικότητας, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στην ουσία του όρου.

Η πρώτη αναφέρεται στην στη μη αποδοχή των 34 παρατηρήσεων σε ισάριθμα σημεία του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια. Η σύνταξη των προτάσεων πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με έμπειρους και εξειδικευμένους επιστήμονες, με σκοπό την κατάθεση μιας βελτιωτικής πρότασης, περισσότερο ευέλικτης, ρεαλιστικής, και σίγουρα προνοητικής, σε σχέση με τα προβλήματα που ενδεχομένως να προέκυπταν. Άρα ήξεραν, σίγουρα μπορούσαν, αλλά προφανώς, δεν ήθελαν.

Η δεύτερη απόφαση αναφέρεται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών για την πιστοποίηση ικανότητας οδήγησης των οδηγών άνω των 74 χρονών για ανανέωση της αδείας οδήγησης. Εκτός από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, απαιτείται και η εξέταση οδήγησης με το δικό τους όχημα. Μέτρο σωστό και απαραίτητο. Ακριβό όμως για τους νησιώτες , οι οποίοι έχουν την ατυχία να κατοικούν σε νησί που δεν υπάρχει τμήμα της διεύθυνσης Συγκοινωνιών. Θα πρέπει να φορτώσει το αυτοκίνητο του σε πλοίο της γραμμής, να μείνει σε νησί που υπάρχει τμήμα της διεύθυνσης Συγκοινωνιών μερικές μέρες για να εξεταστεί και να επιστρέψει, έχοντας δαπανήσει την μισή του σύνταξη. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα κληθεί να δώσει λύση στέλνοντας εξεταστές, χρησιμοποιώντας υπαλλήλους από τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα της διεύθυνσης Συγκοινωνιών των νησιών μας. Υπογραμμίζεται και ο κίνδυνος που διατρέχουν οι εξεταστές, σε ένα όχημα χωρίς πεντάλ στη θέση του συνοδηγού.

Εάν στα παραδείγματα αυτά προστεθεί η ταλαιπωρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι θα πρέπει να ταξιδεύουν πολλές ώρες και να υποχρεούνται να μείνουν στο νησί άλλες τόσες για μια διαδικασία δέκα λεπτών και την επιμονή ορισμένων μέσων ενημέρωσης, που ταύτισαν την νησιωτικότητα με την φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά, το φόρο διανυκτέρευσης, και πολλά άλλα, το συμπέρασμα είναι εύκολο...

Κύριοι και κυρίες των κεντρικών αποφάσεων, η ανταποδοτικότητα των οικονομικών απολαβών από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι απαιτητή και αναγκαία. Οφείλετε να στηρίξετε με συγκεκριμένες λύσεις τα νησιά μας, ή τουλάχιστον να υιοθετείτε τις λύσεις που σας δίνει έτοιμες ο Περιφερειάρχης και οι σύμβουλοι του. Διότι αυτές οι λύσεις είναι προσαρμοσμένες στη θάλασσα. Η ισονομία που αποτέλεσε το άλλοθι για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, επιβάλλεται να έχει αμφίδρομη δράση. Ισονομία αναζητούν και οι νησιώτες.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και όλοι εμείς που παλεύουμε καθημερινά δίπλα του, έχουμε κάνει σημαία μας την νησιωτικότητα, την στηρίζουμε και την έχουμε μετατρέψει σε πλεονέκτημα. Για αυτό κρατάμε όρθια τα νησιά μας και τα έχουμε αναγάγει σε πυλώνες ανάπτυξης, φωτεινά παραδείγματα σε μια Ελλάδα που δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Η άνιση μάχη με την άγνοια της νησιωτικότητας κερδίζεται μόνο με σχεδιασμό και καινοτομία. Ευτυχώς, έχουμε περίσσευμα αποθεμάτων και από τα δύο. Για αυτό κρατάμε και το βαθύ μπλε του Αιγαίου αναλλοίωτο.

Ακολουθεί το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

 

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Τροπολογία με μία σειρά ρυθμίσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί και φέτος η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από και προς τα σχολεία τους, αλλά και η ομαλή υλοποίηση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», κατέθεσε στη Βουλή, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, για τη μεταφορά των μαθητών:

• Επεκτείνεται μέχρι τέλος του έτους (31.12.2018) η δυνατότητα της Οικονομικής Επιτροπής των Περιφερειών που προκήρυξαν διαγωνισμούς για τη μεταφορά μαθητών, να αποφασίζει την ανάθεση της εκτέλεσης των σχετικών δρομολογίων στους προσωρινούς μειοδότες ή προσωρινούς αναδόχους, μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων,

• Παρατείνεται, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η εκτέλεση των συμβάσεων, που ήταν σε ισχύ στις 30.06.2018, έως τις 31.12.2018, σε περίπτωση που δεν έχουν αναδειχθεί μειοδότες στους εκκρεμείς διαγωνισμούς και

• Οι δαπάνες μεταφοράς οι οποίες πραγματοποιούνται από την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019 μέχρι τη σύναψη της σχετικής σύμβασης μεταφοράς, καταβάλλονται νόμιμα, εφόσον ο οικείος Περιφερειάρχης βεβαιώνει με σχετική πράξη του την εκτέλεση της μεταφοράς μαθητών και εφόσον το ύψος της δαπάνης συμφωνεί με την απόφαση ανάθεσης της οικείας Οικονομικής Επιτροπής.

• Αντιμετωπίζεται το ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με την πραγματοποίηση από τις Περιφέρειες δαπανών σχετικών με τη μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων, κατά το πρώτο εξάμηνο των ετών 2017 και 2018. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι δεσμεύσεις στις οποίες είχαν προχωρήσει οι Περιφέρειες δεν επαρκούν για την κάλυψη της συνολικής δαπάνης που εντέλει χρειάστηκε. Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα εκκαθάρισης και πληρωμής των εν λόγω (πρόσθετων) δαπανών σε βάρος των πιστώσεων των Περιφερειών του τρέχοντος οικονομικού έτους.

• Οι παραπάνω διατάξεις ισχύουν αναδρομικά από 30/6/2018.

Τέλος, με την τροπολογία (παρ. 2) διασφαλίζεται ότι και για το σχολικό έτος 2018-2019, θα καταβληθεί ομαλά και απρόσκοπτα η μισθοδοσία και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ, στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης, η μεταφορά των μαθητών είναι κρίσιμο ζήτημα για τη ζωή των παιδιών και χιλιάδων οικογενειών και ως τέτοιο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τροπολογίες που επανέρχονται περιοδικά κάθε χρόνο, αλλά θα πρέπει να βρεθεί μία μόνιμη λύση. Ο Υπουργός Εσωτερικών, επισήμανε ότι ήδη υπεγράφη ΚΥΑ που βελτιώνει το θεσμικό πλαίσιο και προανήγγειλε διαβούλευση με τις Περιφέρειες και τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Μεταφορών για δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

41594556 1393045420831616 8945119067300167680 n

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Συνελήφθησαν στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής:

α) Την 09-09-2018 το βράδυ, δύο ημεδαποί ηλικίας 26 και 34 ετών,

β) Την 10-09-2018 πρώτες πρωινές ώρες, 31χρονος ημεδαπός,

στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν, κατά περίπτωση και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης,

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 14:58

Θαλάσσια διακομιδή από Πάρο για Σύρο

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος 0 Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Τ/Ρ - Ε/Γ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν.Π. 8745, 28χρονη η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

φωτο: αρχείο

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΠΑΡΙΑΝΏΝ - ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(Ο.ΠΑ.Σ.)

8/9/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ 97/ΑΑΠ/17.5.2018 του Υπουργείου Πολιτισμού, η περιοχή των Αρχαίων Λατομείων της Πάρου στο Μαράθι (γνωστών επίσης με την ονομασία ‘Λατομείο των Νυμφών’) στην οποία βρίσκονται επίσης οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις του 19ου αι., χαρακτηρίζεται ως ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ.

Η εν λόγω απόφαση προέκυψε κατόπιν έγγραφου αιτήματος του Φορέα «Ανασκαφές Πάρου».

Ως εκ τούτου, προτείνεται η αρχαιολογική ανάδειξη του χώρου, γεγονός που θα σημάνει τη δημιουργία ενός σπουδαίου επισκέψιμου χώρου στην Πάρο, ικανού να προσελκύει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι ποιοτικού παγκόσμιου τουρισμού.

Για να ολοκληρωθεί το έργο απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση και συνεργασία όλων τον εμπλεκόμενων φορέων: ‘Ανασκαφές Πάρου’, Υπουργείο Πολιτισμού, Αρχαιολογική Υπηρεσία, Περιφέρεια, Δήμος, Αρχαιολόγοι, Σύλλογοι, Ο.ΠΑ.Σ., ευαισθητοποιημένα άτομα και τοπική κοινωνία, καθώς επίσης και η επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

ο Πρόεδρος

Αντώνης Πατέλης

η Γεν. Γραμματέας

Μαρία Χανιώτη

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Δίπλα στον μοναδικό μαθητή του σχολείου των Αρκιών, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος

«Κανένα παιδί μας δεν είναι μόνο του. Είμαστε δίπλα στον Χρήστο στους Αρκιούς, όπως και σε όλα τα παιδιά που σήμερα ξεκίνησαν τη νέα σχολική χρονιά»

Το Δημοτικό Σχολείο των Αρκιών, το μικρότερο σχολείο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επέλεξε για να παραστεί στον αγιασμό για την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σε μια κίνηση συμβολική, αλλά και ουσίας, αφού το μήνυμα που έστειλε με την παρουσία του, είναι ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στέκεται δίπλα σε όλα τα νησιά ευθύνης της, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα Παιδείας, υπερβαίνοντας και αυτές ακόμη τις θεσμικές αρμοδιότητές της.

Στο Δημοτικό Σχολείο των Αρκιών, φοιτά ένα και μόνο παιδί, ο 9χρονος Χρήστος που φέτος πηγαίνει στην Δ΄ τάξη και ζει στο νησί με τους γονείς και τα τέσσερα αδέρφια του.

Αμέσως μετά τον αγιασμό, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

"Από τους Αρκιούς, το σχολείο με τον ένα μόνο μαθητή, τον Χρήστο, που ξεκίνησε σήμερα την Δ' Δημοτικού, στέλνουμε το δικό μας μήνυμα σε όλα τα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά. Κανένα παιδί μας δεν είναι μόνο του. Είμαστε εκεί όπου δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή, τα αντανακλαστικά μας και η αφοσίωση μας στην οργανωμένη κοινωνία. Κανένα παιδί μας, δεν πρέπει να αισθανθεί ότι είναι μόνο του. Και δεν είναι. Καλή σχολική χρονιά".

0-02-04-98eba56e52a21b4b4d6212b837591afdd71f044ac14c8dfbddc39f6411d89ada full

Το Γραφείο Τύπου

Ρόδος, 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 14:06

Ξεφυλλίζοντας τη μουσική

Σπάνια τεκμήρια από τη συλλογή αρχείων

της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη»

του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

17-28 Σεπτεμβρίου, Δε-Πα 10:00 - 17:00

Σάββατο 22 & 29 Σεπτεμβρίου, ξενάγηση 11:00 - 13:00

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου και του προγράμματος Ανοιχτές Συλλογές, η Βιβλιοθήκη του Συλλόγου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εκθέτει σπάνια τεκμήρια που περιλαμβάνονται στο Αρχείο Ελληνικής Μουσικής.

Το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής αποτελεί τμήμα της Βιβλιοθήκης από το 1997 και δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει την ανάγκη λειτουργίας ενός κέντρου συγκέντρωσης υλικού, μελέτης και πληροφόρησης για την ελληνική μουσική.Έκτοτε, με την τριπλή του υπόσταση, αρχειακή, ερευνητική και εκπαιδευτική, συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και τεκμηριώνει κάθε είδους υλικό, ελληνικού μουσικού ενδιαφέροντος. Η σπουδαιότερη δραστηριότητα αυτού του τμήματος έγκειται στησυγκέντρωση και διαχείριση των μουσικών αρχείων. Μέχρι στιγμής αριθμούνται 38 αρχεία συνθετών, καλλιτεχνών και δασκάλων, γεγονός που καθιστά το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής ως τον φορέα με τη μεγαλύτερη συλλογή μουσικών αρχείων στην Ελλάδα. Τα αρχεία αυτά περιλαμβάνουν σπάνιο και πρωτότυπο υλικό όπως χειρόγραφα έγγραφα, χειρόγραφες παρτιτούρες, έντυπα, ηχογραφήσεις, προγράμματα, αποκόμματα εφημερίδων, φωτογραφίες, αλληλογραφία, τιμητικές διακρίσεις κ.ά.Χάρη στατεκμήρια αυτά,συμπληρώνεται η μουσική ζωή της Ελλάδας και ξαναχτίζεται ένα κομμάτι της πολιτιστικής ιστορίας, που λόγω έλλειψης πηγών το αγνοούμε.

Συχνά, τα αρχειακά τεκμήρια περιλαμβάνουν και άλλες πληροφορίες, σκέψεις και συναισθήματα. Ένα κείμενο γραμμένο σε χαρτοπετσέτα, μια φθαρμένη παρτιτούρα και η προσωπική αλληλογραφία ενός δημιουργού μάς ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο δίνοντάς μας λίγη από την αίσθηση μιας άλλης εποχής.

Κατά την έκθεση, επιλεγμένα σπάνια και ιδιαίτερα τεκμήρια από το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής θα εκτεθούν στο κοινό για 2 εβδομάδες. Οι περαστικοί θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγούνται στον χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ συμπληρωματικά, θα λειτουργεί και μια οπτικοακουστική εφαρμογή που θα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ακούσει και να δει μουσικά παραδείγματα και τεκμήρια που σχετίζονται με τα εκθέματα.

Επιπλέον, για 2 Σάββατα θα προσφέρεταιστους ενδιαφερόμενους παρουσίαση της έκθεσης και ξενάγηση από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

Επιμέλεια έκθεσης και ξενάγηση:Βάλια Βράκα, Μουσικολόγος, Υπεύθυνη Αρχείου Ελληνικής Μουσικής.

Σχεδιασμός και υλοποίηση οπτικοακουστικής εφαρμογής: Γιάννης Κόζας

Διάρκεια έκθεσης: 17-28 Σεπτεμβρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 17:00

Ξεναγήσεις: Σάββατο 22 & 29 Σεπτεμβρίου, 11:00 – 13:00

Είσοδος ελεύθερη

Δελτία εισόδου για την ξενάγηση θα διανέμονται 1 ώρα νωρίτερα

Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 11521, Τ 210 7282 778, www.mmb.org.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας

διένειμαν τροχονόμοι σε γονείς και μαθητές

δημοτικών σχολείων στo Νότιο Αιγαίο

Σήμερα (11 Σεπτεμβρίου 2018) το πρωί, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, αστυνομικοί μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής σε γονείς και μαθητές κατά την προσέλευση τους στα σχολικά συγκροτήματα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει καθιερωθεί με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της οδικής ασφάλειας και ειδικότερα της μαθητικής νεολαίας κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τις σχολικές μονάδες.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νοτίου Αιγαίου καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους θα δοθεί εμφάνιση στην προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα με:

διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα
ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία, λόγω της φύσης του μεταφορικού τους έργου
διοργάνωση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου μέσα στα σχολεία

Παράλληλα, σήμερα από νωρίς το πρωί πραγματοποιούνται οι πρώτοι έλεγχοι τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία, για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα οδικής ασφάλειας υπενθυμίζει στους γονείς ότι εκείνοι είναι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί.

Γι αυτό:

Αναζητήστε την πιο ασφαλή διαδρομή, που πρέπει να ακολουθεί το παιδί σας, για να φθάσει και να επιστρέψει από το σχολείο του.
Η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι απαραίτητα και η πιο ακίνδυνη. Ελέγξετε πολλές φορές το δρομολόγιο για το σχολείο του παιδιού σας. Όταν καταλήξετε στην πιο κατάλληλη διαδρομή, φροντίστε να τη διανύσετε πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά.
Ακολουθώντας καθημερινά την ίδια διαδρομή, θα μπορεί σιγά-σιγά να γνωρίσει όλες τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του δρομολογίου και κατά συνέπεια τους ενδεχόμενους κινδύνους.
Το παιδί πρέπει να μάθει να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου, πριν περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Πρέπει να μάθει να ελέγχει προσεκτικά αριστερά και δεξιά το δρόμο και να τον διασχίζει μόνο όταν θα είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν περνούν οχήματα.
Μάθετε στο παιδί σας να αντιλαμβάνεται σωστά πότε ένα όχημα είναι μακριά ή κοντά του. Μια κακή εκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.
Κρατάτε πάντα από το χέρι το παιδί σας που πρέπει να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου.
Μάθετε στο παιδί σας ότι ακόμα και στις διαβάσεις των πεζών πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικό. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ο προσεκτικός έλεγχος του δρόμου δεξιά και αριστερά.
Ιδίως τις βραδινές ώρες, το κίτρινο χρώμα στα ρούχα του παιδιού ή τα αντανακλαστικά αυτοκόλλητα, βοηθούν τους οδηγούς να αντιληφθούν καλύτερα την παρουσία του στο δρόμο.
Αν στο σχολείο ή τη διαδρομή υπάρχει έλλειψη ή φθορές σε σηματοδότες ή πινακίδες (οδικά σήματα), ενημερώστε άμεσα τους αρμόδιους φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι, «Η οδική συμπεριφορά είναι θέμα παιδείας» και αποτελεί βασική προτεραιότητα που απαιτεί τη συμβολή όλων μας.

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές και ενημερωτικό υλικό για τους πολίτες έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη.

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/9/11#sigProId76faac26d2

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31