Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 - ParosIn.gr

Σύμφωνα με σημερινό, Τετάρτη 27/6/2018, έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάρου ξεκινούν αύριο, Πέμπτη 28/6/2018, οι εργασίες στο έργο «Επισκευή Δημοτικής οδού Καμαρών».

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018.

Καλούνται οι οδηγοί που διέρχονται από τη Δημοτική οδό Καμαρών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας αλλά και τις σημάνσεις που θα τοποθετηθούν.

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Πέντε εκδηλώσεις περιλαμβάνονται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα «Φεστιβάλ Αντιπάρου 2018» που δημοσιοποίησε σήμερα ο Δήμος Αντιπάρου.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου -το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας- και η τελευταία στις 13 Αυγούστου 2018.

Τρεις εκδηλώσεις θα γπραγματοποιηθούν στο Κάστρο Αντιπάρου και δύο στο λιμάνι στην Αγία Μαρίνα.

Σε όλες τις εκδηλώσεις, που θα ξεκινούν στις 21:00, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στη βασική φωτογραφία η αφίσα με το αναλυτικό πρόγραμμα. Ακολουθεί το πρόγραμμα και στα Αγγλικά.

 

36237064 1033646783471018 4056084178523914240 n

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Σε έγγραφη επιστολή του προς το site μας ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας του Δήμου Πάρου Γιώργος Τριπολιτσιώτης - Πολύστροφος διευκρινίζει τα παρακάτω σχετικά με τη λειτουργία της δημοτικής βρύσης στην είσοδο της παιδικής χαράς Νάουσας:

«Θα ήθελα να ενημερώσω τους κατοίκους της Νάουσας ότι το έργο της μεταφοράς της βρύσης από το χώρο του γηπέδου μπάσκετ στην εξωτερική πλευρά και η διαμόρφωσή της έγινε από εμένα και την ομάδα μου, προσφορά προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού.
Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε, αφιλοκερδώς, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας για το καλό του χωριού».

Σημειώνουμε ότι η βρύση, που βρίσκεται σε εύκολα προσβάσιμο χώρο, παρέχει πόσιμο νερό για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Νάουσας.

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

«ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Στην ομιλία του σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού πρώτα κατήργησε το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, σήμερα επιχειρεί να εξαπατήσει και πάλι τους νησιώτες «κακοποιώντας» το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Επικοινωνιακή φούσκα, χωρίς πόρους, χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και εκτός Προϋπολογισμού!».

Ακολουθεί το βίντεο της σημερινής ομιλίας του κ. Βρούτση στη Βουλή

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Συνεργασία της Περιφέρειας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της μελισσοκομίας στις Κυκλάδες

Με σκοπό την εκπόνηση έρευνας για τον εντοπισμό και αντιμετώπιση μελισσοκομικών προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί τον τελευταίο χρόνο στα νησιά των Κυκλάδων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνολικού προϋπολογισμού 19.900 ευρώ.

Η μελισσοκομία στις Κυκλάδες είναι ένας δυναμικός κλάδος της πρωτογενούς παραγωγής και έχει συμπεριληφθεί στον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το χρονικό διάστημα 2014 – 2020. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι ασχολούνται με αυτήν. Το τελευταίο χρόνο, η μελισσοκομία στα νησιά των Κυκλάδων διέρχεται κρίση, καθώς πολλοί μελισσοκόμοι διαμαρτύρονται ότι είτε χάνουν μελίσσια, είτε τα βλέπουν να μην αναπτύσσονται ικανοποιητικά και να μην γίνονται παραγωγικά. Σκοπός της έρευνας είναι ο εντοπισμός των προβλημάτων και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι:

Η δημιουργία ερωτηματολογίου ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και η κατανομή του στα νησιά των Κυκλάδων.

Επιτόπιες επισκέψεις από τα μέλη του Εργαστηρίου Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε μελισσοκομεία και δειγματοληψίες, με σκοπό τη διάγνωση των προβλημάτων λόγω ασθενειών, δηλητηριάσεων ή άλλων αιτίων.

Ανάλυση δεδομένων και σύνταξη έκθεσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ενημέρωση και καθοδήγηση των μελισσοκόμων ανά νησί, για την επίλυση των προβλημάτων.

Η έρευνα θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2018, όπου μέχρι τότε, με την σωστή καθοδήγηση, οι μελισσοκόμοι θα έχουν προετοιμάσει τα μελίσσια τους κατάλληλα για τον χειμώνα, που είναι η αφετηρία της επόμενης χρονιάς.

Φορέας υλοποίησης του παραπάνω ερευνητικού προγράμματος είναι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δια του Εργαστηρίου Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή, Πασχάλη Χαριζάνη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ερευνητικού προγράμματος ανέρχεται σε 19.900 € (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.

Σύρος, 27 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 15:38

Η ακτοπλοΐα στο επίκεντρο

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ημερίδα αφιερωμένη στην ακτοπλοΐα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, πλήθος ομιλητών, κυρίως εκπροσώπων των φορέων της αγοράς, ανταλλάξαν απόψεις για το μέλλον της Ελληνικής Ακτοπλοΐας.

Όπως είπε ο Γιώργος Βακόνδιος, ο οποίος είχε την ευθύνη της οργάνωσης της ημερίδας, αλλά και του συντονισμού των ομιλητών ως υπεύθυνος του Υποτομέα ακτοπλοΐας του Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ., η ακτοπλοΐα αποτελεί τον κρίσιμο πυλώνα διασφάλισης της ποιότητας ζωής των νησιωτών, στηρίζει την επιχειρηματικότητα στη νησιωτική χώρα, προάγει το τουριστικό προϊόν και συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση της πορείας της Ελληνικής οικονομίας.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Βακόνδιος ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ακτοπλοϊκής δραστηριότητας αποτελεί το γεγονός ότι στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Επομένως το κράτος ουσιαστικά έχει ένα ρυθμιστικό ρόλο μέσω της νομοθεσίας και κύρια υποχρέωσή του είναι η διασφάλιση των απαραίτητων υποδομών.

Με βάση τα παραπάνω η ηγεσία του Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμφώνησαν να δοθεί προτεραιότητα στους εκπροσώπους της αγοράς να καταθέσουν τις προτάσεις τους, τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους.

Για τα ίδια αυτά θέματα οι πολίτες οι οποίοι εξαρτώνται από τη δραστηριότητα της ακτοπλοΐας, εκπροσωπήθηκαν από βουλευτές και εκπροσώπους του Α’ και Β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εκτός της ηγεσίας του Τομέα, τους βουλευτές κ.κ. Γ. Πλακιωτάκη και Χ. Αθανασίου και τον υπεύθυνο του υποτομέαακτοπλοϊας Γ. Βακόνδιο, εκ μέρους των φορέων της αγοράς τοποθετήθηκαν οι: B.Κορκίδης - Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Μ. Σακέλλης -Πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Μ. Τσικαλάκης - Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιάρχων, Μ. Σαρλής - εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου, Α. Γελασάκης - Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων, Γ. Βερνίκος - εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ, Θ. Κόντες της Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων και Γ. Ξηραδάκης - Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC.

Οι νησιωτικές κοινωνίες εκπροσωπήθηκαν από τους περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου κ.κ. Χ. Καλογήρου και Γ. Χατζημάρκο καθώς και τον εκπρόσωπο της ΠΕΔ Β. Αιγαίου και Δήμαρχο Λήμνου Δ. Μαρινάκη.

Παρεμβάσεις έγιναν από τους βουλευτές Πειραιά κ.κ. Ι. Τραγάκη και Κ. Κατσαφάδο, κ. Σ. Σπυρίδωνος - σύμβουλο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, κ. Α. Νεράντζη - πρώην υπουργό και τον κ. Βουγιουκλάκη - πρώην αντιδήμαρχο.

Εκ μέρους των ακτοπλόων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εταιριών BLUE STAR FERRIES, SUPER FAST FERRIES, HELLENIC SEA WAYS, SEA JET, GOLDEN STAR FERRIES, FAST FERRIES, LEVANTE FERRIES, AEGEAN SPEED LINES, ANE ΣΥΜΗΣ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΗ, κ.λπ.

Εκ μέρους των ακτοπλόων έκαναν παρέμβαση οι κ.κ. Γ. και Δ. Στεφάνου και ο κ. Β. Παπαδολούκας.

Ο κ. Χ.Αθανασίου έκανε την εναρκτήρια ομιλία εκ μέρους της ηγεσίας του Τομέα και ο κ. Πλακιωτάκης τοποθετήθηκε αφού άκουσε όλους τους εκπροσώπους των φορέων της αγορά.

Ιδιαίτερα αιχμηρές ήταν οι τοποθετήσεις των δύο περιφερειαρχών της κας Χ. Καλογήρου και του κ. Γ. Χατζημάρκου οι οποίοι εκτός όλων των θεμάτων που απασχολούν τους νησιώτες και την έλλειψη νησιωτικής πολιτικής αναφέρθηκαν και σε θέματα μεταναστευτικού καθώς και στο επίκαιρο θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου.

Οι δύο περιφερειάρχες με πειστικά επιχειρήματα ανέδειξαν την εγκατάλειψη της νησιωτικής χώρας και πρότειναν την επαναφορά του παλαιού ειδικού καθεστώτος για τον ΦΠΑ στα νησιά, αντί της μικροεπιδοματικής και πρόχειρης πολιτικής του μεταφορικού ισοδύναμου.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΕΕΝ κ. Μ. Σακέλλη και τους προέδρους της Ένωσης Πλοιάρχων κ. Μ. Τσικαλάκη.

Ο κ. Σακέλλης αποτύπωσε την πορεία της Ελληνικής Ακτοπλοΐας την τελευταία δεκαετία, ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην παρούσα περίοδο και αναφέρθηκε στους κινδύνους του άμεσου μέλλοντος.

Εστιάστηκε ιδιαίτερα στο κόστος των καυσίμων, τις δυσκολίες προσαρμογής των πλοίων στους νέους αντιρρυπαντικούς κανόνες που θα ισχύσουν από το 2020 με κίνδυνο την ανάγκησημαντικής αύξησης στο κόστος εκμετάλλευσης των πλοίων, άρα και του ύψους των ναύλων.

Τόνισε επίσης ότι κανένα πλοίο από τον υπάρχοντα στόλο δεν είναι δυνατόν να μετατραπεί ώστε να χρησιμοποιεί LNG, ενώ προέβλεψε ότι πολύ δύσκολα και στο μέλλον θα κατασκευαστεί πλοίο ακτοπλοΐας με καύσιμο το LNG.

Εντύπωση επίσης έκανε το γεγονός ότι προϋπολόγισε το κόστος τοποθέτησης schrabers (σε όσα πλοία είναι εφικτό) στα έξι εκατομμύρια ευρώ ανά πλοίο.

Ο κ. Μ. Τσικαλάκης ανέδειξε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πλοίαρχοι και πληρώματα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, κυρίως λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στις λιμενικές υποδομές.

Ο κ. Τσικαλάκης δεσμεύθηκε στον Γ. Βακόνδιο να συμμετάσχει σε άλλη ομάδα εργασίας που θα ασχοληθεί με το καθεστώς του απαγορευτικού πλοίων.

Στην τελική του τοποθέτηση ο κος Πλακιωτάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Γ. Βακόνδιο για την άψογη οργάνωση της ημερίδας και την άρτια διαχείρισή της.

Την ημερίδα παρακολούθησαν και πολλοί άλλοι ενδιαφερόμενοι όπως ο πρύτανης Κ. Μουτζούρης με μεγάλη εμπειρία στα λιμενικά έργα, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων Χ. Καρτηράνης, πολλά μέλη του Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.

Όλες οι ομιλίες, τοποθετήσεις και χαιρετισμοί έχουν βιντεογραφηθεί και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Γιώργος Βακόνδιος

Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.

Υπεύθυνος υποτομέα ακτοπλοΐας Ν.Δ.

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/6/27#sigProId85a18b4649

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

ΑΔΜΗΕ: ΕΠΕΛΕΓΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗ Β’ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ξεκινούν στο αμέσως επόμενο διάστημα οι κατασκευαστικές εργασίες για τη Β’ Φάση της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων, project συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, μετά την επιλογή των αναδόχων και για τα τρία υποέργα που το απαρτίζουν. Ειδικότερα, η κοινοπραξία Ελληνικά Καλώδια ΑΕ - Fulgor ΑΕ ανέλαβε την κατασκευή των υποθαλάσσιων καλωδίων που θα συνδέσουν τη Νάξο με την Πάρο και τη Μύκονο. Στην Prysmian ανατέθηκε η αναβάθμιση των υφιστάμενων καλωδιακών διασυνδέσεων Λιβαδιού (Εύβοια) - Άνδρου και Άνδρου - Τήνου. Τέλος, η NARI Group Corporation επελέγη ως ανάδοχος για την κατασκευή Υποσταθμού 150 KV στη Νάξο.

Η Β’ φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων κλείνει το βρόχο μεταξύ Πάρου, Νάξου και Μυκόνου και θωρακίζει την αξιοπιστία και την σταθερότητα ηλεκτροδότησης των νησιών αυτών εφόσον εξασφαλίζεται διπλή τροφοδότηση, περιορίζοντας δραστικά την εξάρτησή τους από τους Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής (ΑΣΠ). Η έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την περάτωση του έργου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εντός του β’ εξαμήνου του 2019. Αντανακλά δε την σταθερή δέσμευση του ΑΔΜΗΕ για επιτάχυνση όλων των projects που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό του πρόγραμμα.

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2018
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 15:08

Συλλήψεις στις Κυκλάδες

Σχηματισμός δικογραφίας για κλοπή στη Μύκονο

Την 26-06-2018 καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου ότι την 26-06-2018 βραδινές ώρες άγνωστος δράστης παραβίασε εξοχική κατοικία και αφαίρεσε τιμαλφή.

Σύλληψη (2) μη νόμιμων αλλοδαπών στη Μήλο

Την 26-06-2018 το πρωί συνελήφθησαν στη Μήλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, δυο αλλοδαποί ηλικίας 32 και 29 ετών, γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος τους κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού για επικίνδυνη σωματική βλάβη, στη Μύκονο

Την 26-06-2018 το βράδυ συνελήφθη στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 39χρονος αλλοδαπός ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε με γυάλινο μπουκάλι ομοεθνή του. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο δράστης διέμενε παράνομα στη χώρα μας.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΟΥ

Πάρος 27/06/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε σχετικά με την παράσταση «Σπαρτιατικές Μόρες» που ήταν προγραμματισμένη για τις 29/6/2018 στο ανοικτό θέατρο Λευκών, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω έκτακτου σοβαρού οικογενειακού προβλήματος δύο εκ των μελών του αγήματος, χωρίς την παρουσία των οποίων δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση της παράστασης.

Οι «Σπαρτιατικές Μόρες» ζητούν συγγνώμη για την αντικειμενική τους αδυναμία να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στο κοινό της Πάρου, αφού οι απρόβλεπτες εξελίξεις φρέναραν την συμμετοχή τους στο θερινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

36257478 1969758119721943 4810189292200525824 n

 

36275081 1969757886388633 5060333242696073216 n

 

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« June 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30