Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 - ParosIn.gr

Ευρεία σύσκεψη εργασίας διεξήχθη σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με αντικείμενο την προσαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων των ακτοπλοϊκών εταιριών, στις απαιτήσεις του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα νησιά, έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερη επιτυχία η έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου που αναμένεται από τις αρχές Ιουλίου.

Τη σύσκεψη, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, κάλεσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Επικοινωνιών / Κλάδος Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Λιμενικού Σώματος και συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ κ. Σακέλλης Μιχάλης, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στελέχη του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) που έχει την ευθύνη κατασκευής και λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος και αντιπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναπτύχθηκε λεπτομερώς η «Διαδικασία Υποβολής Ηλεκτρονικού Αρχείου Εκδοθέντων Εισιτηρίων Επιβατών και Αποδείξεων Μεταφοράς Οχημάτων Συστημάτων Η.Σ.Κ.Θ.Ε.Ε.Α. - Μεταφορικού Ισοδύναμου» αλλά και ο συνολικός σχεδιασμός της πιλοτικής εφαρμογής.

Οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο μέτρο και συζήτησαν αναλυτικά με τους υπηρεσιακούς παράγοντες τις τεχνικές λεπτομέρειες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την εφαρμογή του μέτρου.

Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την θετική τους ανταπόκριση, τονίζοντας την μεγάλη προσμονή που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους των νησιών για την επιτυχή εφαρμογή ενός αιτήματος πολλών ετών που θα δημιουργήσει πολλαπλάσια οφέλη για όλους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο του ΜΙ έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, δημιουργώντας έτσι την πρώτη θεσμοθετημένη και ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική που στοχεύει στην εξίσωση του κόστους μεταφοράς νησιωτών, προϊόντων και καυσίμων από και προς τα νησιά.

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 18:17

Πανήγυρις Ἱ. Ν. Ἁγ. Ἀποστόλων Καμαρῶν

IEPA MHTPOΠOΛIΣ ΠAPONAΞIAΣ
ΕΝΟΡΙΑ ΚΑΜΑΡΩΝ
Ι. ΝΑΟΣ AΓIΩN AΠOΣTOΛΩN

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ

Τὴν Παρασκευὴ 29 Ἰουνίου 2018 πανηγυρίζει
ὁ ἱερὸς Ναὸς τῶν Ἁγ. Ἀποστόλων τῆς ἐνορίας Καμαρῶν.

Τὸ πρόγραμμα τῶν ἀκολουθιῶν θὰ ἔχῃ ὡς ἑξῆς:

Πέμπτη 28-6-18 καὶ ὥρα 7.30΄ μ.μ. θὰ τελεσθῇ
μέγας πανηγυρικὸς Ἑσπερινὸς μετ᾿ ἀρτο­­κλασίας.

Παρασκευὴ 29-6-18 καὶ ὥρα 7 π.μ. θὰ ἀρχίσῃ
ὁ ὄρθρος καὶ 8.30΄ π.μ. ἡ θεία Λειτουργία.

Παρασκευὴ 29-6-18 καὶ ὥρα 7.30 μ.μ. θὰ τελεσθῇ
Ἑσπερινὸς μετ᾿ ἀρτοκλασίας.

Σάββατο 30-6-18 καὶ ὥρα 7 π.μ. θὰ ἀρχίσῃ
ὁ ὄρθρος καὶ 8.30΄ ἡ ἀρχιερατικὴ θεία Λειτουργία.

Θὰ προεξάρχῃ ὁ σεβ. Μητροπολίτης μας κ Καλλίνικος.

Ἡ συμμετοχή σας στὶς ἀκολουθίες
θὰ εἶναι γιὰ ὅλους μας ἰδιαίτερη χαρά.

Μὲ χριστιανικὴ ἀγάπη
ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Είναι η τρίτη φορά που δημοσιεύουμε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκών.

Η 1η στις 16 Μαΐου εδώ και η 2η στις 6 Ιουνίου εδώ.

Η σημερινή -τρίτη- είναι και η οριστική όπως μας ενημέρωσαν οι διοργανωτές έπειτα από κάποιες μικρές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο πρόγραμμα.

Επίσημη πρώτη σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι η 30η Ιουνίου και η τελευταία εκδήλωση το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018.

Συνολικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθούν 29 εκδηλώσεις, οι περισσότερες φυσικά τον Αύγουστο.

Ακολουθεί αρχείο, σε υψηλή ανάλυση, με το αναλυτικό πρόγραμμα:

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Στην Πάρο, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

διεξήχθη ο 8ος Ποδηλατικός Γύρος Πάρου

Το αθλητικό γεγονός που έγινε θεσμός στο νησί μας

με μεγάλη απήχηση στο χώρο της ποδηλασίας

Ο Αθλητικός Ποδηλατικός Όμιλος Πάρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Πάρου, την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π και την Δημοτική Κοινότητα Παροικίας διοργάνωσαν για όγδοη συνεχή χρονιά τον 8ο Ποδηλατικό Γύρο Πάρου.

Με συνολική απόσταση 65 χλμ και τη διαδρομή να διέρχεται από όλα τα χωριά της Πάρου, ο Ποδηλατικός Γύρος Πάρου έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν με το ποδήλατό τους τις ομορφιές του Νησιού.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου, Κώστας Μπιζάς, στην διάρκεια του χαιρετισμού του, στην απονομή των επάθλων, αφού καλωσόρισε στο νησί τους ποδηλάτες, αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει η Περιφερειακή Αρχή στην διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων στα νησιά της, τα οποία συνδιοργανώνει και στηρίζει ενεργά, καθώς μέσα από τις μεγάλες διοργανώσεις, αναδεικνύεται η μοναδικότητα αλλά και οι μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές που διαθέτουν τα νησιά και που είναι χρέος όλων να αναζητήσουν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού, όπως και του τουρισμού εμπειρίας.

Τέλος, ευχαρίστησε τα μέλη της Διοίκησης του Αθλητικού Ποδηλατικού Ομίλου Πάρου και επιβράβευσε την καθοριστική συμμετοχή στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Δυτικών Κυκλάδων, των Τοπικών Δημοτικών Κοινοτήτων, των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, των εκατοντάδων Εθελοντών, των χορηγών και υποστηρικτών που συνέβαλαν στην ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή του 8ου Ποδηλατικού Γύρου Πάρου.

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/6/22#sigProIdcc994ee277

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
Στην κατηγορία: Κοινωνία
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 16:10

FINAL FOUR ΑΓΑΠΗΣ στην Πάρο

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 16:04

Mαθητική συναυλία Ωδείου Μυθωδία

Με χαρά σας προσκαλούμε

στην μαθητική συναυλία του Ωδείου Μυθωδία

που θα γίνει την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

στις 20.00 στο αμφιθέατρο Λυκείου στην Παροικία

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Ορθή Επανάληψη ως προς τα απαιτούμενα πιστοποιητικά και τις συμμετέχουσες στη δράση εταιρείες

Οι αλλαγές είναι με υπογράμμιση

Κοινό Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με την, εκ νέου παροχή έκπτωσης στα εισιτήρια αναπληρωτών εκπαιδευτικών που κατά το σχολικό έτος 2017-2018 υπηρέτησαν σε νησιά της χώρας.

21-06-18 Ανακοινοποίηση: «Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν στα νησιά, για να επιστρέψουν στην έδρα τους»

Ορθή Επανάληψη ως προς τα απαιτούμενα πιστοποιητικά και τις συμμετέχουσες στη δράση εταιρείες

Κοινό Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με την, εκ νέου παροχή έκπτωσης στα εισιτήρια αναπληρωτών εκπαιδευτικών που κατά το σχολικό έτος 2017-2018 υπηρέτησαν σε νησιά της χώρας.

Ολοκληρώνοντας τις δράσεις μέριμνας, που έχουν μέχρι τώρα δείξει, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προς τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επέλεξαν να στελεχώσουν τις εκπαιδευτικές δομές των νησιών μας, για το σχολικό έτος 2017-2018, τα δυο Υπουργεία, σε συνεργασία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας, φρόντισαν ώστε να «κλείσει» η σχολική χρονιά με την επανάληψη παροχής 50% έκπτωσης στα εισιτήρια καθηγητών και δασκάλων καθώς και των οχημάτων αυτών.

Η συγκεκριμένη δράση, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε συντονισμένα φέτος, έλαβε χώρα, τόσο κατά το διάστημα τοποθέτησής των εκπαιδευτικών, όσο και για τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, και έτυχε θετικής ανταπόκρισης τόσο από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όσο και από τις περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα και δήλωσαν τη συμμετοχή τους.

Έτσι και για τη λήξη του έτους και ώστε να βοηθηθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν στην έδρα τους, ανακοινώνεται ότι θα δοθεί έκπτωση έως 50% στους αναπληρωτές καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς που υπηρέτησαν σε κάποιο νησί της χώρας, και στα οχήματά τους, από 21/6 έως και 30/6.

Για να λάβουν την έκπτωση οι αναπληρωτές θα οφείλουν να προσκομίζουν την πρόσφατη απόφαση απόλυσής τους από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας/ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκαν ή φωτοτυπία της σύμβασης εργασίας τους.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη δράση είναι: AEGEAN SPEED LINES, ANEK LINES , BLUE STAR FERRIES, FAST FERRIES, GOLDEN STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS, IONISSOS FERRIES, ΚΑΡΘΑΙΑ Ν.Ε KEFALONIAN LINES, LEVANTE FERRIES, MINOAN LINES, SEAJET, SUPERFAST FERRIES, ZANTE FERRIES, ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ.

Τέλος, όπως είχε αναφερθεί και σε παλαιότερο κοινό δελτίο τύπου των δυο Υπουργείων, η πρόβλεψη για στήριξη των μετακινήσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο της εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που πρόκειται να έρθει τις προσεχείς μέρες στη Βουλή. Καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, που υπηρετούν σε όλα τα νησιά της χώρας, πλην Κρήτης, Ευβοίας και Λευκάδας, θα έχουν από 1/7/2018 (πιλοτική εφαρμογή σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου) και από 1/1/2019 (καθολική εφαρμογή του μέτρου), την δυνατότητα να ενταχθούν στο Μεταφορικό Ισοδύναμο γεγονός που σημαίνει ότι ανάλογα με το νησί που υπηρετούν θα δικαιούται, σε συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων, επιδότηση της διαφοράς κόστους, σε σχέση με το κόστος του ταξιδιού για την ίδια απόσταση στην ηπειρωτική Ελλάδα.

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας της Aegean Airlines με την Airbus, για την ανανέωση του στόλου της, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος

«Η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα, συνιστά απτή απόδειξη εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό. Με τα φτερά της, πετούν και τα νησιά μας»

Στην τελετή υπογραφής σύμβασης ανάμεσα στην Aegean Airlines και την Airbus, για την προμήθεια νέων αεροσκαφών τύπου A320neo, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην τεχνική βάση της Aegean Airlines στο «Ελ. Βενιζέλος», παρουσία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά και του Προέδρου του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη.

Την σύμβαση προμήθειας των νέων αεροσκαφών, που αποτελεί και την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα, υπέγραψαν σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης και ο CEO της Airbus, Dr. Tom Enders.

Τα επόμενα χρόνια η Aegean θα αγοράσει έως και 42 αεροσκάφη τύπου Airbus, ξεκινώντας σήμερα από την επισημοποίηση της παραγγελίας των πρώτων 30 αεροσκαφών. Η ανανέωση του στόλου της, καθιστά την διαρκώς ανερχόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία, σε υπολογίσιμη δύναμη στον τομέα των διεθνών αερομεταφορών.

Το προσύμφωνο αφορά στην παραγγελία καταρχήν 30 αεροσκαφών, δύο τύπων της οικογένειας A320neo, (Α320neo & A321neo), με δικαίωμα προαίρεσης για 12 επιπλέον αεροσκάφη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:

"Η πιο απτή απόδειξη εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό, είναι η επένδυση που ανακοινώθηκε και υπεγράφη σήμερα από την αεροπορική εταιρεία Aegean. Πολύ σημαντική ημέρα για την Ελλάδα, αφού η μεγαλύτερη, αυτή, ιδιωτική επένδυση στη χώρα, έρχεται όταν την έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Συγχαρητήρια στην Διοίκηση της Aegean. Με τα φτερά της, πετούν και τα νησιά μας".

0-02-06-bef10bbfe41a08564b7ec8cfd663da0bc17303af0559fbcb8777bfd432bcd237 full

Το Γραφείο Τύπου

Ρόδος, 22 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Αρ. πρωτ.: 9222/22-06-2018

Προς:

α) Τακτικά Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (όπως ο συνημμένος πίνακας αποδεκτών)

Κοιν.:

α) Αναπληρωματικά μέλη (όπως ο συνημμένος πίνακας αποδεκτών)

β) Ιστοσελίδα του Δήμου: www.paros.gr

γ) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Δήμου Πάρου

 

Πρόσκληση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πάρου σε τακτική συνεδρίαση.

Παρ. 6 άρθρο 75 Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Καλείσθε την 26η Ιουνίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:30 να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα στην Παροικία, σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:

Θέμα 1ο: Καθορισμός κοινόχρηστου χώρου για την παραχώρηση της χρήσης για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων για την επιχείρηση της Κρητικού Ελένης που βρίσκεται στο Λογαρά της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας του Δήμου Πάρου.

Θέμα 2ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας που αφορά τροποποίηση της 118/2011απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ως προς το εν λόγω δημοτικό διαμέρισμα για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις .

Θέμα 3ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με αίτημα του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Διαδρομές στη Μάρπησσα» για την παραχώρηση της χρήσης χώρου για την πραγματοποίηση του ομότιτλου τριημέρου βιωματικού φεστιβάλ.

Θέμα 4ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με αίτημα για την παραχώρηση της χρήσης χώρου για τη πραγματοποίηση διαφημιστικής ενέργειας της Coca-Cola Hellas

Θέμα 5ο: Εξέταση αιτήματος της εταιρείας « Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας ΑΕ» για χορήγηση δικαιώματος διέλευσης και άδειας εκτέλεσης εργασιών.

Ο Πρόεδρος

της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Μάρκος Ι. Κωβαίος

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Τακτικά Μέλη

1. Μάρκος Κωβαίος

2. Μικές Λεοντής

3. Θεοδώρα Σαρρή - Παπακυρίλλου

4. Χρήστος Χριστόφορος

5. Εμμανουήλ Μαλαματένιος

6. Μαρία Χανιώτη

7. Χαράλαμπος Μαλινδρέτος

Αναπληρωματικά μέλη

1. Ιωάννης Πετρόπουλος

2. Γεώργιος Τριπολιτσιώτης

3. Άννα Κάγκανη - Κορτιάνου

Στην κατηγορία: Πολιτική
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« June 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30