Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 - ParosIn.gr

Το τουριστικό πρακτορείο του νησιού μας «Meltemi Travel» απέστειλε προς το site μας διευκρινιστικό e-mail σχετικά με το θέμα που παρουσιάσαμε με τίτλο: «Απόβαση κρουαζιερόπλοιων στην Πάρο» εδώ.

Το «Meltemi Travel» διευκρινίζει τα εξής:

«Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι και τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια αυτά πρακτορεύονται από το πρακτορείο μας «Meltemi Travel» πράγμα που δεν αναφέρεται πουθενά, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι δουλειά του κύριου Πετρόπουλου.

Με τον κύριο Πετρόπουλο να σημειωθεί πως έχουμε άριστη συνεργασία και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μειώσουμε τη δουλειά που κάνει για τη προώθηση του νησιού μας.

Παρ' όλα αυτά βλέπουμε άδικο να γίνεται προσπάθεια προώθησης άλλου πρακτορείου βασισμένη σε δική μας δουλειά.

Στο κομμάτι της κρουαζιέρας το πρακτορείο μας δραστηριοποιείται πάνω από 50 χρόνια έχοντας τη ναυτική πρακτόρευση περισσότερων από 95% των κρουαζιερόπλοιων που έχουν προσεγγίσει το νησί μας.

Εκ μέρους του «Meltemi Travel» Θοδωρής Μπιζάς».

 

Στην κατηγορία: I Love Paros

Αποτελέσματα - ευχαριστήριο

 

 

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Υπέροχη αεροφωτογραφία του κόλπου της Παροικιάς σήμερα Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του χρόνου και της έναρξης του φετινού καλοκαιριού.

«Δράστης» της αεροφωτογραφίας ο George Kastanias

Σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 21 Ιουνίου), στις 13:07 ώρα Ελλάδος, σημειώθηκε το φαινόμενο του θερινού ηλιοστασίου με το οποίο ξεκίνησε και επίσημα το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας.

Παράλληλα η σημερινή, ήταν και η μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα του 2018.

Στη συνέχεια, οι μέρες θα αρχίσουν σιγά-σιγά να μικραίνουν, ώσπου σχεδόν να εξισωθούν με τις νύχτες κατά την φθινοπωρινή ισημερία, ενώ στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου θα σημειωθεί η μικρότερη μέρα.

Όπως κάθε χρόνο, το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει αστρονομικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο θα σημειωθεί το χειμερινό ηλιοστάσιο και θα αρχίσει ο χειμώνας.

Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα θα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης θα είναι στραμμένος προς τον Ήλιο. Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο.

 

 

Στην κατηγορία: I Love Paros

Τέσσερα νησιά των Κυκλάδων, πιλοτικά, από τον Ιούλιο έως το τέλος του 2018

Αύριο Παρασκευή 22 Ιουνίου κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και διάταξη που προβλέπει την Ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

Στο νομοσχέδιο ορίζεται το νομοθετικό πλαίσιο για την εφαρμογή του μέτρου, ενώ από εκεί και πέρα θα υπάρξουν και υπουργικές αποφάσεις που θα οριοθετήσουν τον τρόπο λειτουργίας του.

Η φιλοσοφία του μεταφορικού ισοδύναμου

Η φιλοσοφία του μεταφορικού ισοδύναμου (που αφορά τους νησιώτες και τα εμπορεύματα από και προς τα νησιά), είναι οι κάτοικοι της νησιωτικής Ελλάδας να απολαμβάνουν τιμές σε προϊόντα και μεταφορές ίδιες με τους κατοίκους της ηπειρωτικής χώρας, μέσω της επιδότησης του κόστους.

Εάν για παράδειγμα κάποιος πληρώνει εισιτήριο 20 ευρώ για ένα ταξίδι με λεωφορείο προς μια πόλη της ηπειρωτικής χώρας και ένας νησιώτης για να διανύσει την ίδια απόσταση στη θάλασσα πληρώνει 25 ευρώ, τότε θα παίρνει τα επιπλέον 5 ευρώ που αποτελούν τη διαφορά.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε μία ευρεία βάση και αφορά τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τέσσερα νησιά των Κυκλάδων και τρία των Ιονίων.

Στην πρώτη φάση του μέτρου -που είναι μόνο το δεύτερο εξάμηνο του 2018- θα απαιτηθούν, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, περίπου 60 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2019 τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.

Ποιοι χρηματοδοτούνται

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του νομοσχεδίου, το μέτρο χρηματοδοτείται από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ τίθεται σε εφαρμογή πιλοτικά από τον Ιούλιο του 2018 σε Αγαθονήσι, Άγιο Ευστράτιο, Άγιο Μηνά, Αλιμία, Ανάφη, Αντίψαρα, Αρκιούς, Αρμάθια, Αστυπάλαια, Γυαλί, Δονούσα, Ερρικούσα, Ηρακλειά, Θύμαινα, Ικαρία, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσο, Καστελόριζο, Κίναρο, Κουφονήσια, Κω, Λέβιθα, Λειψούς, Λέρο, Λέσβο, Λήμνο, Μαθράκι, Μάραθο, Νίμο, Νίσυρο, Οθωνούς, Οινούσσες, Πάτμο, Σάμο, Σαμοθράκη, Σαρία, Στρογγύλη, Σύμη, Σύρνα, Σχοινούσα, Τέλενδο, Τήλο, Φαρμακονήσι, Φούρνους, Χάλκη, Χίο, Ψαρά και Ψέριμο.

Στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες να συνάπτει προγραμματικές συμβάσεις εφαρμογής του προγράμματος με τους δήμους ή όποιον άλλο φορέα κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να υλοποιηθεί απρόσκοπτα το έργο του προγράμματος. Επίσης η επιδότηση που προκύπτει από το Καταβαλλόμενο Μεταφορικό Κόστος (ΚΑ.Μ.Κ) είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 δικαιούχοι του Καταβαλλόμενου Μεταφορικού Κόστους είναι Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που διαμένουν στα νησιά (για τους δεύτερους απαιτείται άδεια διαμονής εν ισχύ). Προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, ιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου και ιατρικό προσωπικό και ωφελούμενες επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στους δήμους εφαρμογής του προγράμματος.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Με 90 λέξεις, που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος απάντησε στην απάντηση (εδώ) του κ. Χρήστου Βλαχογιάννη, επικεφαλή της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου.

Είχε προηγηθεί της απάντησης του κ. Βλαχογιάννη, ανάρτηση του κ. Κωβαίου στη σελίδα του στο facebook (εδώ), που προκάλεσε την απάντηση του κ. Βλαχογιάννη.

Η απάντηση του κ. Κωβαίου στον κ. Βλαχογιάννη έχει ως εξής:

«Όταν ερμηνεύεις τα λόγια των άλλων όπως σε συμφέρει, απλά και μόνο για να παρουσιάσεις τη θέση σου και να δημιουργήσεις εντυπώσεις, απαξιώνεις μόνος σου το έργο της παράταξής που εκπροσωπείς και την πολιτική σου παρουσία.

Ίσως είναι σώφρον να μην απομονώνονται αβίαστα φράσεις μου με τέτοιο τρόπο που στο τέλος να νιώθουν οι ίδιοι προσβεβλημένοι χωρίς λόγο.

Οι μακροσκελείς απαντήσεις και οι χειμαρρώδεις αναρτήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τελευταία, είναι απέλπιδες προσπάθειες πολιτικού εντυπωσιασμού. Μήπως τελικά κάποιος άλλος βρίσκεται σε πρώιμη προεκλογική περίοδο;

Μάρκος Κωβαίος, Δήμαρχος Πάρου»

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Το έθιμο του Κλήδονα αναβιώνει και φέτος στις Λεύκες το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018.

Τη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ηρώων διοργανώνει η Τοπική Κοινότητα Λευκών σε συνεργασία με τον Μ.Ε.Ε.Α.Σ. ΥΡΙΑ Λευκών.

Ραντεβού λοιπόν για το παραδοσιακό κάψιμο του Μάη το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 20:30 στην Πλατεία Ηρώων του χωριού.

Θα υπάρχουν φυσικά οι απαραίτητοι μεζέδες και η παραδοσιακή σούμα... για να γίνουν όλοι μια παρέα για γλέντι μέχρι αργά...

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Χορέψετε χορέψετε παπούτσια μη λυπάστε

και στου σχολείου την αυλή τα νιάτα μας θαυμάστε

Έτσι ξεκίνησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς την ετήσια χορευτική παράσταση που πραγματοποίησε το Σάββατο 16 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγκαιριάς.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους γονείς που συμβάλουν τα μέγιστα όσο ηθικά, ψυχολογικά αλλά κυρίως οικονομικά και μαζί με την αξιόλογη δασκάλα μας Κατερίνα Νίκα και τα παιδιά μας είχαμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε τον καθένα ξεχωριστά και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, το Δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ. Τον Νίκο Σκιαδά (Ξερό), τον Μπάμπη Κρητικό και τον Γιάννη Περράκη για την πολύτιμη βοήθειά τους. Τον Χρήστο Νίκα και την Σκανδάλη Καλλιόπη (σουπερ μάρκετ Proton), την κάβα Ραγκούση, τον Γιάννη και τον Χρήστο Σκανδάλη (εστιατόριο Αλυκή), τον Δημήτρη Καλαπόδα για τη φωτογράφιση και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αγκαιριάς. Ευχαριστούμε επίσης και τους μουσικούς μας.

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/6/21#sigProId91e65627f4

 

πηγή: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς / Cultural Association Of Agkeria

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 21 Iουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγχαρητήρια στις ομάδες Παμπαίδων Καλαθοσφαίρισης και Παγκορασίδων Πετοσφαίρισης του ΑΟ ΠΑΡΟΥ

Ένα ιδανικό τέλος σε μία καταπληκτική χρονιά για τον ΑΟ Πάρου. Η ομάδα Παμπαίδων Καλαθοσφαίρισης πανηγύρισε τη 1η θέση στο Final Four που διεξήχθη στην Πάρο και η ομάδα Παγκορασίδων στη πρώτη της εμφάνιση σε Final Four κατέλαβε τη 4η θέση στο Final Four που διεξήχθη στη Τήνο.

Η επιτυχία σίγουρα δεν είναι θέμα τύχης αλλά αποτέλεσμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς, αφοσίωσης και οράματος. Ο δρόμος των επιτυχιών για τις αγωνιστικές ομάδες του ΑΟ Πάρου είναι μακρύς και προβλέπεται να πανηγυρίσουμε ακόμα περισσότερες διακρίσεις και τίτλους στο μέλλον.

Η αγωνιστικότητα των παιδιών, η ομαδικότητα και η αυτοπεποίθησή τους, αλλά κυρίως το πάθος σας για διάκριση μας κάνει υπερήφανους και μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία καθώς αποτελεί παράδειγμα για το τι μπορούμε να επιτύχουμε με συστηματική δουλειά, επιμονή και προσήλωση στην επίτευξη των στόχων μας.

Αξίζουν Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους, στους αθλητές και τις αθλήτριες του ΑΟ Πάρου, την προπονητική ομάδα, τη διοίκηση και τους γονείς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και στο φίλαθλο κόσμο της Πάρου για την φανταστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο γήπεδο σε κάθε αγώνα των ομάδων.

Θα είμαστε δίπλα σε όλους τους «αγώνες» των Παριανών ομάδων και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα κατακτήσουμε ένα λαμπρό μέλλον για τον αθλητισμό της Πάρου.

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Το «ORIENT QUEEN» έχει Έλληνα καπετάνιο και επιβαίνουν σε αυτό 155 επιβάτες στην πλειονότητά τους από το Λίβανο.

Πραγματοποιεί 7ημερη κρουαζιέρα με λιμάνι εκκίνησης τη Βηρυτό και με προορισμούς το Κουσάντασι, το Ναύπλιο, τη Μύκονο, τη Πάρο, τη Ρόδο, και επιστροφή στη Βηρυτό.

Η επόμενη επίσκεψη του στη Πάρο θα είναι στο τέλος Σεπτέμβρη.

Δώρα Σαρρή - Παπακυρίλλου, Αντιδήμαρχος Πάρου

 

 

Στην κατηγορία: I Love Paros

Εγκαίνια της περιοδεύουσας έκθεσης
«Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου»
στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στην Τήνο
την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, ώρα 19:30

Με αφορμή τη μεγάλη έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου»του ΕθνικούΑρχαιολογικού Μουσείου (ΕΑΜ) που παρουσιάζεται από τις 26 Μαΐου 2018στους χώρους των περιοδικών του εκθέσεων, σχεδιάστηκε μια μικρή ομότιτλη εκδοχή με αρχαιότητες του πρώτου Μουσείου της χώρας, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), η οποία περιοδεύει σε θεματικά μουσεία του. Η περιοδεύουσα έκθεση ξεκίνησε από τη Σπάρτη και το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού και, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα και συγκέντρωσε, μέχρι σήμερα, το ενδιαφέρον 22.000 επισκεπτών στους δύο προαναφερθέντες προορισμούς.

Την Τρίτη 26 Ιουνίου στις 19:30 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου, αποτελώντας τον τρίτο και τελευταίο σταθμό για το 2018.

Η περιοδεύουσα έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» εντάσσεται στην εκθεσιακή πολιτική του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου να δημιουργεί, σε θεματική συνάφεια με τις κεντρικές περιοδικές του εκθέσεις, παράλληλες εκδοχές που διακτινώνουν τις συλλογές του εντός και εκτός Ελλάδας.

Η έκθεση καταγράφει τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να αναζητήσει το Ωραίο και να το εντάξει στην καθημερινότητά του, αποτυπώνοντάς το σε έργα τέχνης, αντικείμενα καλλωπισμού και σκεύη καθημερινής χρήσης. Σαράντα αρχαιότητες από τις συλλογές του κορυφαίου Μουσείου της χώρας, που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους, αρκετές από τις οποίες εκτίθενται για πρώτη φορά, συνιστούν σύντομα σχόλια-αναφορές σε κάποιες από τις όψεις του Ωραίου. Το κριτήριο επιλογής τους βασίστηκε στις θεματικές των μουσείων του ΠΙΟΠ όπου παρουσιάζονται. Έτσι, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού αναδείχθηκε ο καλλωπισμός του σώματος με έλαια και αρώματα, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας πρωταγωνίστησαν περίτεχνα έργα κοσμηματοποιίας, ενώ στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας προβάλλονται μαρμάρινα έργα, αντιπροσωπευτικά του Κυκλαδικού πολιτισμού.

Ξεχωριστή θέση στην έκθεση της Τήνου καταλαμβάνει η ενότητα με τα κυκλαδικά ειδώλια, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για σπουδαίους σύγχρονους καλλιτέχνες. Στην πλειονότητά τους απεικονίζουν γυμνές γυναικείες μορφές με διπλωμένα χέρια και ελαφρώς λυγισμένα γόνατα. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει το μεγάλου μεγέθους ειδώλιο εγκυμονούσας γυναίκας αλλά και ένα βιολόσχημο, που συνιστά προγενέστερο τύπο των κυκλαδικών ειδωλίων με διπλωμένα χέρια.

Ένας εύληπτος τρόπος για να προσεγγίσουμε και να ανασυνθέσουμε την κατασκευή των ειδωλίων είναι η πειραματική αρχαιολογία. Στην έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τον τρόπο και τα στάδια κατασκευής τους, αποτέλεσμα ενός πειράματος που ξεκίνησε το 2013, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην έκθεση στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, ο επισκέπτης μπορεί, επίσης, να θαυμάσει μαρμάρινα σκεύη, όπως μια φιάλη και ένα κωνικό ποτήρι, που εντυπωσιάζουν με την απλότητα της μορφής και την τελειότητα του σχήματος, καθώς και έναν κρατηρίσκο-καντήλα, που ονομάστηκε έτσι γιατί θύμιζε τις καντήλες των εκκλησιών.

Απώτερος στόχος της συνεργασίας ΕΑΜ και ΠΙΟΠ είναι οι εκθέσεις αυτές να λειτουργήσουν στην ελληνική περιφέρεια ως «δορυφόροι» του πρώτου μουσείου της χώρας, δίνοντας τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να απολαύσουν έργα-τεκμήρια του αρχαιοελληνικού πολιτισμού από τις μοναδικές συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Ένας ακόμη στόχος της σημαντικής αυτής συνεργασίας είναι η σύνδεση του νεότερου πολιτιστικού αποθέματος με εκείνο του παρελθόντος, ως ένδειξη της διαχρονίας του Ελληνικού πολιτισμού σε όλες τις εκφάνσεις του.

Η περιοδεύουσα έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» εντάσσεται στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου2018

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00

Κλειστά: 15 Αυγούστου

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01

Τ: 2283031290 | www.piop.gr | FACEBOOK: piopnews

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/6/21#sigProId930c88cda7

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« June 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30