Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 - ParosIn.gr

...με κεντρικό μήνυμα: «Το αίμα μας ενώνει όλους»

Με κεντρικό μήνυμα «Το αίμα μάς ενώνει όλους», γιορτάζετε κι εφέτος την Πέμπτη 14 Ιουνίου, η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Αυτήν την ημέρα τιμάται διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης.

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:

- να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες

- να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες

- να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία, είναι μία έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Το πλήρες κείμενο της συμφωνίας για τη διευθέτηση της διαφοράς περί το όνομα της ΠΓΔΜ.

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο της συμφωνίας προβλέπονται τα εξής:

Το επίσημο όνομα θα είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», το οποίο θα είναι το συνταγματικό όνομα και θα χρησιμοποιείται erga omnes, όπως προβλέπεται στη συμφωνία. Το σύντομο όνομα θα είναι «Βόρεια Μακεδονία».

Η ιθαγένεια θα είναι Μακεδονική/Πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως θα εγγράφεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η επίσημη γλώσσα θα είναι η «μακεδονική γλώσσα» όπως αναγνωρίστηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων που διεξήχθη στην Αθήνα το 1977, και περιγράφεται στο άρθρο 7 (3) και (4) της παρούσας συμφωνίας.

Οι όροι «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» έχουν την έννοια που αποδίδεται στο άρθρο 7 της συμφωνίας.

Οι κωδικοί χώρας για τις πινακίδες αυτοκινήτου θα είναι NM και NMK. Για όλους τους άλλους σκοπούς κωδικοί χώρας παραμένουν οι ΜΚ και MKD, όπως επισήμως αποδόθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό τυποποίησης.

Το άρθρο 7 της συμφωνίας αναφέρει:

Τα μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και ιστορική κληρονομιά.

Αναφορικά με την Ελλάδα, με αυτούς τους όρους νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας Ελλάδας αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Αναφορικά με την ΠΓΔΜ, με αυτούς τους όρους νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο παραπάνω εδάφιο (άρθρο 7.2)

Η ΠΓΔΜ σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα της, η Μακεδονική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Επίσης, τα δύο μέρη σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά της ΠΓΔΜ δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής της Ελλάδας.

Στο άρθρο 2 της συμφωνίας προβλέπεται ότι η Ελλάδα δεν θα αντιταχθεί στην ένταξη της γείτονος υπό το νέο όνομα και τις ορολογίες σε διεθνείς, πολυμερείς και περιφερειακούς οργανισμούς και θεσμούς που η Ελλάδα είναι μέλος.

Ακολουθεί αρχείο με το πλήρες κείμενο της συμφωνίας:

 

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κατηγορία: Ελλάδα

15ο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο στις Κυκλάδες

Συμπεράσματα - επισημάνσεις - προτάσεις - προοπτικές

Το 15ο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο ανήκει πλέον στην ιστορία. Αποτέλεσε ένα καινοτόμο πρωτόγνωρο γεγονός που δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορική διαδρομή των Κυκλάδων με αυτή τη μορφή.

Πραγματοποιήθηκε σε δύο νησιά Νάξο και Σύρο και συζητήθηκαν σε στρογγυλά τραπέζια τα θέματα της Αγροτικής Ανάπτυξης, του Πολιτισμού και Αθλητισμού, των Μεταφορών και Υποδομών, της Υγείας, της Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Περιουσίας, της Δημόσιας Διοίκησης και της Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρώτη φορά ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με πλειάδα υπουργών συμμετείχαν σε ανοιχτό διάλογο με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών φορέων αλλά και απλών πολιτών και κατέληξαν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα αλλά και σε δεσμεύσεις για το μέλλον των Κυκλάδων, προωθώντας έμπρακτα πολιτικές νησιωτικότητας.

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις με κυβερνητικά κλιμάκια σχεδόν σε όλα τα νησιά με πλέον των 400 κοινωνικών φορέων, όπου αναπτύχθηκαν τα προβλήματα και οι προτάσεις που πηγάζουν κατευθείαν και αδιαμεσολάβητα από τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες και κατατέθηκαν και εκατοντάδες υπομνήματα προς την οργανωτική επιτροπή των συνεδρίων

Τόσο στα στρογγυλά τραπέζια αλλά και στην κοινωνική διαβούλευση που είχε προηγηθεί, όσο και στο κλείσιμο της ομιλίας του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, αναδείχθηκαν πτυχές των νησιωτικών πολιτικών, που άλλες ήδη εφαρμόζονται και άλλες απαιτούν τη δρομολόγηση τους, πάντα όμως σε ένα πνεύμα βιώσιμης πολυπαραγωγικής νησιωτικής ανάπτυξης, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε στην καταληκτική ομιλία στο ιστορικό θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης. Κάτι ανάλογο είχε καταθέσει με την ολοκληρωμένη πρόταση της λίγες μέρες πριν το συνέδριο και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, δίνοντας έμφαση στην έννοια της Συνκυκλαδικής Ανάπτυξης.

Πολυπαραγωγική κυκλαδική ανάπτυξη, με την έννοια της αντίθεσης στην οποιαδήποτε μονοκαλλιέργεια και εν προκειμένω στην τουριστική μονοκαλλιέργεια. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι ο Τουρισμός δεν είναι και δεν θα παραμείνει για τα νησιά η κύρια οικονομική δραστηριότητα, όμως το ζητούμενο είναι η οργανική διασύνδεση του με τους άλλους τομείς που αποτελούν ανά νησί τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Από τις συζητήσεις και τις εργασίες του Συνεδρίου, αναδείχθηκαν από τους υπουργούς σημαντικές προτάσεις και κατευθύνσεις, προσωπικά όμως σταχυολογώ ορισμένα κομβικά κατά την άποψη μου ζητήματα, που οφείλουμε να δρομολογήσουμε και να υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα:

1) Στο θέμα των μεταφορών εκτός από το Μεταφορικό Ισοδύναμο που αποτελεί χρόνιο αίτημα της νησιωτικής Ελλάδας και που θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε περίπου 20 νησιά από 1/7/2018 και καθολικά από την 1/1/2019, το ΥΝΑΝΠ πρέπει να προχωρήσει στην καθιέρωση σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα του ελάχιστου δημόσιου δικτύου συνδυασμένων μεταφορών, με βάση και τη διάταξη του ν. 4504/2017 που θεσμοθέτησε τον καθορισμό αρμόδιας επιτροπής για να μελετήσει το θέμα. Το πόρισμα της επιτροπής θα πρέπει να υπηρετεί την υπέρβαση της ανισομέρειας μεταξύ της τουριστικής και χειμερινής περιόδου που σε ορισμένες περιοχές όπως οι Δυτικές Κυκλάδες είναι περισσότερο από εμφανής και επίσης να λάβει υπόψη σε ότι αφορά την ενδοκυκλαδική συγκοινωνία και την τοπική διασύνδεση των όμορων νησιών, όπως και τη σταθερή και πυκνή διασύνδεση των νησιών με τη Σύρο. Σε κάθε περίπτωση ο βέλτιστος συνδυασμός δεν μπορεί παρά να λάβει υπόψη του την αλληλοεξάρτηση μεταξύ γραμμών κορμού και ακτινωτών συνδέσεων.

Επίσης είναι σαφές ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα στα 4 αεροδρόμια των Κυκλάδων, στην Πάρο κυρίως με την επέκταση του κτιρίου εξυπηρέτησης της επιβατικής κίνησης που με το νέο αεροδρόμιο έχει τουλάχιστον οκταπλασιαστεί, ενώ στη Σύρο, Νάξο και Μήλο με τις προγραμματισμένες επεκτάσεις των αεροδιαδρόμων.

2) Στα ζητήματα της δημόσια υγείας, είναι εμφανής η βελτίωση, τόσο με την ενίσχυση των νοσοκομείων Σύρου, Νάξου αλλά και με το άνοιγμα του νοσοκομείου της Σαντορίνης, είναι σαφής η βελτίωση ορισμένων Κέντρων Υγείας με το διορισμό γιατρών και λοιπού προσωπικού ιδιαίτερα στην Πάρο και στη Μύκονο, είναι εξαιρετικά σημαντική η λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο, ενώ είναι σαφής και η χρησιμότητα του πλωτού μέσου διακομιδών με έδρα τη Νάξο που θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2018. Όμως παραμένει η στασιμότητα για ορισμένα Κ.Υ. ιδιαίτερα σε μικρά νησιά, που είτε δεν παρουσιάζονται γιατροί ακόμα και για μόνιμο διορισμό, παρά τα κίνητρα του υπουργείου υγείας αλλά και της περιφέρειας, είτε φεύγουν λόγω δυσκολιών διαβίωσης κ.λπ. Πέραν των όποιων πρόσθετων κινήτρων, νομίζω ότι το υπουργείο θα πρέπει να φτιάξει δίμηνο πρόγραμμα Ιουλίου - Αυγούστου για κάλυψη των αναγκών από ειδικευμένους γιατρούς των μεγάλων νοσοκομείων της χώρας, που θα μπορούν να αποσπώνται γι’ αυτό το μικρό διάστημα στα νησιά.

3) Στα θέματα του περιβάλλοντος, του χωροταξικού σχεδιασμού και της ενέργειας και με στόχο την ήπια βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών, θα πρέπει καταρχήν να προχωρήσει και ολοκληρωθεί ο τοπικός χωρικός σχεδιασμός ανά νησί. Σήμερα μετά από 30 χρόνια που ξεκίνησαν οι χωροταξικές μελέτες, σε ελάχιστα νησιά υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός, εκτός από ορισμένα Π.Δ. που καθορίζουν τις ΖΟΕ, χωρίς όμως ολοκληρωμένο καθορισμό χρήσεων γης και χωροθέτησης σημαντικών δραστηριοτήτων. Ο ν. 4447/16 μπορεί να θεσμοθέτησε το χωροταξικό σχεδιασμό σε όλα τα επίπεδα, όμως αν δεν γίνει εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου ο σχεδιασμός ανά νησί, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να σχεδιάσουμε ούτε τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης, αλλά ούτε και τη διάσωση του περιβάλλοντος, που αποτελεί και το θεμελιώδες συγκριτικό πλεονέκτημα των Κυκλάδων.

Συναφές με τα παραπάνω αποτελεί και το ζήτημα της χρήσης των ΑΠΕ στα νησιά. Ο λόγος κυρίως για την αιολική ενέργεια, όπου ναι μεν η ηλεκτρική διασύνδεση διευκολύνει την αξιοποίηση της, όμως από την άλλη μεριά είναι σαφές ότι τα μεγάλα βιομηχανικά αιολικά πάρκα που έχουν αδειοδοτηθεί με κυβερνητική απόφαση του Δεκεμβρίου του 2013 για την Πάρο, Νάξο, Τήνο και Άνδρο, δεν συνάδουν σε καμιά περίπτωση με το κυκλαδικό τοπίο και το περιβάλλον. Αναμένεται βεβαίως η απόφαση του ΣτΕ μετά την προσφυγή των δήμων και φορέων, αλλά βεβαίως καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η τελική διαμόρφωση του νέου ειδικού χωροταξικού για τις ΑΠΕ, που ευελπιστούμε να καθορίσει τη χρήση τους ανάλογα με τη φέρουσα ικανότητα. Και εδώ η επίσπευση του από το ΥΠΕΝ θα αποτελέσει καθοριστικό σημείο καμπής για την όλη εξέλιξη του θέματος.

4) Στο θέμα της δημόσιας περιουσίας, η κατάσταση της Κτηματικής Υπηρεσίας της Σύρου με τους δύο μόνο μηχανικούς, δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί. Η καθυστέρηση στη χάραξη αιγιαλού και παραλίας είναι τραγική, με αποτέλεσμα για πολλά χρόνια πολλές επιχειρήσεις αλλά και απλοί πολίτες να μην μπορούν να προχωρήσουν σε τουριστικές επενδύσεις και ότι αυτό συνεπάγεται. Πρόταση μας η άμεση στελέχωση της υπηρεσίας της Σύρου είτε με αποσπάσεις - μεταθέσεις, είτε με διορισμό εφόσον είναι εφικτό, αλλά και η δημιουργία αντίστοιχης υπηρεσίας στη Νάξο, όπως άλλωστε έχει αποδεχθεί και το υπουργείο οικονομικών. Είναι προφανές ότι η αναθεώρση του ν. 2971/01 με το νέο προετοιμαζόμενο νόμο για τη δημόσια περιουσία θα λύσει σημαντικά προβλήματα. Όπως επίσης είναι σημαντικό ότι η δημοπράτηση για τη χρήση των παραλιών, έχει λύσει προβλήματα, όμως μένει να γενικευτεί και επίσης να τεθεί πλαφόν στη δυνατότητα των συμμετεχόντων στη διαδικασία αυτή, έτσι ώστε να μην μπορεί ένας πλειοδοτών παραχωρησιούχος να κερδίσει την πλειοψηφία χρήσης των παραλιών ενός νησιού.

5) Ένα σημαντικό ζήτημα που αναδείχθηκε στο συνέδριο, με αφορμή την περίπτωση της Σαντορίνης, είναι και η υπόθεση της φέρουσας ικανότητας ενός νησιού και μάλιστα υπερανεπτυγμένου. Τα ζητήματα της δόμησης αλλά και της αυθαίρετης δόμησης χωρίς όρους και όρια, της κυκλοφοριακής συμφόρησης, του εμφράγματος στις υποδομές, στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση νερού, στην ανεπάρκεια κάλυψης των περιβαλλοντικών υποδομών (απορρίμματα, λύματα) κ.α., αναδεικνύουν την ανάγκη ισχυρής παρέμβασης του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω ελεγκτικών υπηρεσιών και μηχανισμών, έτσι ώστε να λειτουργήσουν κανόνες λειτουργικής επιβίωσης.

Με την έως τώρα μέγιστη ανεπάρκεια αυτών των υπηρεσιών, είτε ως ανεπάρκεια στελέχωσης, είτε ως ανεπάρκεια βούλησης, σε συνδυασμό με την απόλυτη έλλειψη στέγης για τους υπαλλήλους, καθίσταται το πρόβλημα εκρηκτικό και απόλυτα δυσεπίλυτο.

Απαιτείται λοιπόν για την περίπτωση της Σαντορίνης -εγώ θα πρόσθετα και της Μυκόνου- που αποτελεί ειδική περίπτωση (case study) μια διατομεακή διυπουργική παρέμβαση, αυτό πρότεινε ο υφυπουργός ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, που θα μελετήσει το πρόβλημα και θα χαράξει λύσεις αντιμετώπισης των συγκεκριμένων και σύνθετων προβλημάτων του συγκεκριμένου νησιού.

Ταυτόχρονα στη Σαντορίνη υπάρχει ακόμα η σοβαρή εκκρεμότητα με την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond, που το ΥΝΑΝΠ έχει αποδεχθεί ότι πρέπει να υλοποιηθεί. Οι τελευταίες εξελίξεις με τη βύθιση του επιφανειακού φράγματος, απαιτούν την επιτάχυνση των διαδικασιών για να μην βρεθούμε ενώπιον πολύ δυσάρεστων εξελίξεων.

6) Παράλληλα με τις διαδικασίες του συνεδρίου η επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου στον Πύργο της Τήνου, ανέδειξε την ανάγκη εκπαιδευτικής διαβάθμισης της Σχολής Μαρμαρογλυπτικής, αίτημα που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια.

Συνοψίζοντας, θα ήθελα να επισημάνω ως επιστέγασμα της πολυπαραγωγικής ανασυγκρότησης των Κυκλάδων, την περίπτωση του Νεωρίου Σύρου, ενός ιστορικού ναυπηγείου, που τα τελευταία χρόνια βρέθηκε σε πορεία συρρίκνωσης και απαξίωσης. Ευτυχώς η νέα ιδιοκτησία της ελληνοαμερικάνικης Onnex με τον κ. Ξενοκώστα με τη συνεργασία της κυβέρνησης αλλά κυρίως και με τη σθεναρή στάση των εργαζομένων, διαφαίνεται ότι βάζει το ναυπηγείο σε μια ανοδική τροχιά, που θα σηματοδοτήσει όχι μόνο την οικονομική άνοδο της Σύρου και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τη συνολική επανεκκίνηση της ναυπηγοεπισκευής στη χώρα μας.

Με το 15ο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο των Κυκλάδων αλλά και με τη μέχρι σήμερα θεσμοθέτηση διατάξεων πολιτικών νησιωτικότητας, έχει γίνει σαφές ότι για την κυβέρνηση μας δεν αποτελεί μοναδική νησιωτική πολιτική η εκ νέου μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ. Προφανώς και αποτελεί πάγιο στόχο μας να εναρμονιστούμε με ότι ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές νησιωτικές περιοχές και να επανακατακτήσουμε τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα, όμως αυτό δεν αρκεί όταν όλοι οι νησιώτες γνωρίζουν ότι σε όλους τους τομείς και κυρίως στην υγεία, στην παιδεία, στην ενέργεια, στην αγροτική οικονομία, στο χωροταξικό σχεδιασμό, στην πολιτική για το νερό, στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, στα αναπτυξιακά κίνητρα για τα μικρά νησιά, στη συνολική βελτίωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, στη νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων, στην ευρυζωνική σύνδεση δυσπρόσιτων περιοχών, στα ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα για το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, στις αυξημένες χρηματοδοτήσεις του υπουργείου εσωτερικών... με επιστέγασμα τη σύσταση του Υφυπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής, όλοι λοιπόν γνωρίζουν ότι αυτά αποτελούν κατακτήσεις νησιωτικών πολιτικών των τριών τελευταίων χρόνων.

Να γιατί το 15ο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο των Κυκλάδων δεν αποτέλεσε ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου, όπως αμήχανα ψελίζει η αντιπολίτευση, αλλά ένα σημαντικό γεγονός, που όλοι οφείλουμε να αξιοποιήσουμε.

12/6/2018
Νίκος Συρμαλένιος
Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Πάρος, 13/06/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι μεταξύ Δευτέρας βράδυ 11/6/2018 και Τρίτης πρωί 12/6/2018 πραγματοποιήθηκε διάρρηξη στα γραφεία του Συλλόγου μας, από όπου και εκλάπησαν ο κεντρικός υπολογιστής και αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ενημερώθηκε και έσπευσε άμεσα η αστυνομία και αύριο το πρωί θα γίνει μήνυση κατά αγνώστων.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν αλλαγές σε όλους τους κωδικούς που χρησιμοποιούσαμε, όμως στον υπολογιστή υπήρχαν όλα τα προσωπικά στοιχεία των μελών του Συλλόγου, των μελών των Ακαδημιών όπως και όλα τα επίσημα έγγραφα του αρχείου με σφραγίδα και υπογραφές.

Παρακαλούμε να είσαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί εάν λάβετε οποιαδήποτε έγγραφο ή μήνυμα από διαφορετικούς λογαριασμούς πλην των επίσημων του Συλλόγου, και αν υποπέσει στην αντίληψη σας οποιαδήποτε περίεργη κίνηση παρακαλούμε να ενημερώσετε αμέσως οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νηρέα.

το Δ.Σ. του ΑΜΕΣ ΝΗΡΕΑ

nireas klopi 13-6-18

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Πήγαμε εκδρομή στη Τζιά!

Άλλη μία όμορφη βόλτα,
γεμάτη αναμνήσεις!

Με τέτοιο ποιητικό τρόπο θα μπορούσε κανείς να ξεκινήσει, να περιγράψει -πρωτότυπα- την μικρή καλοκαιρινή μας εκδρομή. Ήταν μια γεμάτη μέρα, με λίγη ίσως παραπάνω κούραση, μα πλήρης εικόνων, τοπίων διαφορετικών από το νησί μας, και πληροφοριών για την Κέα, την Πύλη των Κυκλάδων όπως την αποκαλούν.

Ο Σύλλογός μας, στα πλαίσια της ταξιδιωτικής εμπειρίας σε προορισμούς με πολιτιστικό ενδιαφέρον, στοχεύει στη γνωριμία τόπων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η εκδρομή στη Τζιά ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα ακόμη Κυκλαδονήσι... αν και την προτεραιότητα στις προτιμήσεις μας την έχει νομίζω η αγαπημένη μας Πάρος!

Ελένη Σκορδίλη

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΙΑΝΩΝ ΠΑΡΟΥ

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/6/13#sigProId72c0c21eb7

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Οι δάσκαλοι και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου σας προσκαλούμε στην γιορτή λήξης του σχολείου για την φετινή χρονιά, την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00 μ.μ.

Μην πάρετε μαζί σας ομπρέλες γιατί «Πέρα Βρέχει» και εμείς θα πούμε το νερό νεράκι στο νησί, αλλά θα το διασκεδάσουμε κιόλας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Απονομή αναμνηστικών από το Σύλλογο Γονέων στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης

Έκθεση εικαστικής δημιουργίας των μαθητών στον διάδρομο του σχολείου

Την παράσταση «Πέρα Βρέχει» από όλους τους μαθητές του σχολείου

Οργάνωση Παράστασης, Σκηνοθεσία, Χορογραφίες: Μαρία Τσουκνίδα

Κείμενα: Μαρία Τσουκνίδα, Βασίλης Λιάκος

Κοστούμια: Εκπαιδευτικοί και Γονείς του σχολείου

Στη μικροφωνική ο Γιώργος Στεφανίδης

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων για την αγορά των νέων ηχείων και μικροφώνων για τις εκδηλώσεις στον εξωτερικό χώρο του σχολείου μας.

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

top4

 

«Η έκφραση ταιριάζει γάντι στις πολιτικές τοποθετήσεις της Αντιπολίτευσης που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας. Η ανεπάρκεια επιχειρημάτων και προτάσεων έχει ως αποτέλεσμα, αντί να αντιπολιτεύονται επ’ ωφελεία του τόπου και του Παριανού Λαού που υπηρετούν, να υπονομεύουν την πορεία και την πρόοδο του.

Η καταψήφιση -κατά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο- των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της παραλιακής οδού Γιάννη Πάριου, είναι μία επιπόλαιη ενέργεια, απέναντι στη κοινή λογική και το συμφέρον της πόλης της Παροικιάς.

Μοναδικός σκοπός τους είναι να ανακόψουν την υλοποίηση έργων και να δυσφημίσουν τη σημερινή δημαρχιακή θητεία. Όπως με το Αλιευτικό Καταφύγιο της Αλυκής, που ενώ έχουμε εξαντλήσει τις διευκρινήσεις για την πορεία και την εξέλιξη των εργασιών, επιμένουν να σπέρνουν έριδες αντί να αναζητούν απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Οι καιροί προβλέπονται χαλεποί καθώς ενόψει προεκλογικής περιόδου το μόνο θετικό που έχουν να προσφέρουν είναι στείρα κριτική, ανυπαρξία προτάσεων, απουσία συγκροτημένης επιχειρηματολογίας και έλλειψη οράματος για το μέλλον. Αντ’ αυτού περιορίζονται σε επικρίσεις και άναρθρες κραυγές, επιδιδόμενοι σε έναν πόλεμο συκοφάντησης και σε γκαιμπελικές προπαγανδιστικές τακτικές.

Εγκλωβισμένοι μέσα στο δικό τους μικρόκοσμο των μετρημένων ψηφοφόρων, με μια ιδεολογία ξεπερασμένη προσπαθούν με ψευδείς δηλώσεις και καταγγελίες να μειώσουν το έργο της δημοτικής αρχής και να αναδειχθούν στο πολιτικό σκηνικό. Το μόνο όμως που καταφέρνουν να κάνουν είναι να εκτίθενται καθημερινά στον Παριανό Λαό.

Αγαπητοί συμπολίτες, Φίλοι Παριανοί,

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν σημερινό πολιτικό αντίπαλο και σε οποιονδήποτε επίδοξο μνηστήρα της εξουσίας να παίξει με την αξιοπρέπειά μας.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση του έργου που έχουμε αναλάβει και σκοπεύουμε να το φέρουμε εις πέρας με εργατικότητα, ευσυνειδησία και συνέπεια.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαντήσεις μας με έργα και όχι με λόγια. Με έργα που θα απευθύνονται στην Παριανή κοινωνία, θα προάγουν πολιτισμό και θα είναι προς το συμφέρον της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου μας.

Και θα αφήσουμε αυτούς να αναλώνονται στο στενό κλοιό της στείρας αντιπολίτευσης που ασκείται και της κομματικής νομενκλατούρας που υπηρετούν.

Εν τέλει ας μας κρίνει ο Παριανός Λαός»

«Πάρος Τώρα στην Πράξη»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

πηγή: https://paros-ekloges.blogspot.com/

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Η πρόεδρος του πολιτιστικού Πάρκου Πάρου κ. Ελισάβετ Παπαζώη καλωσόρισε σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγκαιριάς στο μουσείο του Πάρκου.

Τους έγινε ξενάγηση και μετά πολύ παιχνίδι και beach volley στην παραλία του Πάρκου.

Όπως μας είπε ο Δημήτρης, μαθητής του σχολείου και μας συγκίνησε: «Μία από τις καλύτερες εκδρομές της ζωής μου».

πηγή: Πάρκο Πάρου

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/6/13#sigProIdd2a714a0c5

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Την 13-06-2018 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, δύο ημεδαποί ηλικίας 30 και 38 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού στη Μύκονο

Την 12-06-2018 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 29χρονος αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στη Μήλο

Την 12-06-2018 το μεσημέρι συνελήφθη στη Μήλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, 25χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- αυτοσχέδια τσιγαριλίκια και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -5,8- γραμμαρίων.

Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού στη Θήρα

Την 12-06-2018 το μεσημέρι συνελήφθη στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 44χρονος αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πάρου σχετικά με τη τοποθέτηση πινακίδων Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο λιμάνι της Νάουσας

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πάρου σχετικά με τη τοποθέτηση πινακίδων Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο λιμάνι της Νάουσας σε σημερινό της έγγραφο (13-6-2018) προς το Δήμαρχο Πάρου, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, Αστυνομικό Τμήμα Πάρου, Λιμεναρχείο Πάρου το οποίο κοινοποιεί στους κ.κ. Χρήστο Βλαχογιάννη, Σωτήριο Καστρουνή, Κωνσταντίνο Ροκονίδα, Γεώργιο Μπαρμπαρήγο, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τοποθετήθηκαν πινακίδες Κ.Ο.Κ. στο λιμάνι της Νάουσας.

Ακολουθεί το έγγραφο της Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πάρου:

 

8339 130618-page-0018339 130618-page-002

 

πηγή: https://dimosparou.blogspot.com/

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« June 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30