Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

anaptyxiaki banner

Items filtered by date: Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 - ParosIn.gr
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 14:07

Αθανάσιος Μαρινόπουλος: «Ώρα μηδέν...»

Στο χρηματιστήριο όταν ανεβαίνουν έντονα και για μεγάλο χρονικό διάστημα οι τιμές των μετοχών, αποσύρεις το μεγαλύτερο τμήμα των επενδύσεων σου σε σταθερότερες αξίες (επανασχεδιάζοντας) και δεν περιμένεις την «ανώτατη τιμή» γιατί είναι σίγουρο ότι θα εγκλωβιστείς και θα πληρώσεις βαρύτατο τίμημα.

Η κατάσταση που επικρατεί στην Πάρο και σε πολλά μέρη (κυρίως νησιά) της χώρας μας είναι ανάλογη και θέλει μεγάλη προσοχή, σκέψη, σχεδιασμό και «επανατοποθέτηση των κερδών» με γνώμονα πολλές και διαφορετικές παραμέτρους.

Παραμέτρους όπως το περιβάλλον, η ποιότητα ζωής όλων (κατοίκων και επισκεπτών), οι καλύτερες υπηρεσίες, οι εργασιακές συνθήκες, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, εναλλακτικές μορφές τουρισμού και αρκετά ακόμη.

Το αρχικό ερώτημα πάντως έχει τεθεί σχετικά με το αν έχουμε φτάσει στα όρια, αν τα έχουμε περάσει ή αν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερους επισκέπτες την υψηλή περίοδο καθώς και με το εάν οι υποδομές που έχουμε επαρκούν για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης και μιας μελλοντικής αύξησης σύμφωνα με τις διαμορφούμενες τάσεις.

Μία τουριστική ανάπτυξη άναρχη με μοναδική επιδίωξη το πρόσκαιρο κέρδος είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα δυσκόλως αναστρέψιμα.

Τότε οι αντιδράσεις θα είναι πιο έντονες αλλά και οι όποιες προτάσεις για λύση των προβλημάτων αποσπασματικές και ελάχιστα λειτουργικές, όπως ήδη συμβαίνει σε περιοχές άλλων χωρών αλλά και δικές μας που έχουν πληγεί από το φαινόμενο του «υπερτουρισμού».

Πρέπει λοιπόν να μαγειρέψουμε πριν πεινάσουμε.

Η εξίσωση είναι ήδη πολύ δύσκολη.

Πρέπει τώρα να προχωρήσουμε σε διαβούλευση με την συμμετοχή όλων των επαγγελματικών τάξεων, των φορέων, του Δήμου και των πολιτών που θα καταλήξουν σε εύλογο χρονικό διάστημα σε κατάρτιση προγράμματος για το μέλλον και αν χρειαστεί σε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις.

Έτσι θα προστατεύουμε και τον πρωτογενή τομέα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νησιού αλλά και τις γενεές που ακολουθούν.

Αυτό άλλωστε κατά μια έννοια είναι η αειφόρος ανάπτυξη, δηλαδή να παραδώσουμε το νησί μας στην επόμενη γενιά τουλάχιστον στην ίδια καλή κατάσταση που το παραλάβαμε από τους γονείς μας.

Όσοι θέλουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να έχουν την δυνατότητα επιλογής να εργαστούν (επιχειρήσουν) στην Πάρο πρέπει να το σκεφτούμε (αποφασίσουμε) τώρα.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάρου

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Επίσκεψη του Βουλευτή Κυκλάδων ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Νίκου Μανιού στο Φράγμα του Τσικαλαριού στη Νάξο

Επίσκεψη στο Φράγμα του Τσικαλαριού στη Νάξο πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Νίκος Μανιός.

Σκοπός της επίσκεψης του ήταν να δει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών του Φράγματος και συζήτησε με τους τεχνικούς υπεύθυνους του έργου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Μανιός

Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/10/8#sigProIddd19a57afb

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΥ

Πάρος 08/10/2018

Αρ. Πρωτ.: 15552

ΠΡΟΣ:

1. κ. Σιφναίο Παντελεήμονα

2. κ. Ροπαΐτου Μαργαρίτα

3. κ. Αλεξανδροπούλου Αρχ.

4. κ. Μαύρη Μένεγο

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 82, 84, 89 και 90 του Ν. 4555/2018 παρακαλείσθε όπως προσέλθετε σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Πάρου, στις 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 10.30΄ π.μ. για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Πρόταση για κατασκευή κολυμβητηρίου και γηπέδων παραλίας.

Οι λόγοι που η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα είναι: α. το θέμα είναι από συμβούλιο που έχει αναβληθεί, β. είναι τέλος του έτους και γ. έχει γίνει πρόταση σημαντικών διοργανώσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων

του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Νίκου Μανιού

στη βράβευση της Αγίας Κυριακής

στην Απείρανθο της Νάξου

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Νίκος Μανιός, εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση, παρευρέθηκε στην επιτόπια τελετή απονομής του Grand Prix της κορυφαίας διάκρισης - βραβείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά/Βραβείο Europa Nostra 2018 για το έργο «Αποκατάσταση του Βυζαντινού Ναού της Αγίας Κυριακής στην Απείρανθο της Νάξου», το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018. Η Τελετή διοργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Ο Νίκος Μανιός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνεται μόνο υπό την επίβλεψη, την επιτήρηση και τη χρηματοδότηση του κράτους, αυτές οι αντιλήψεις έχουν παρέλθει και η συμβολή όλων των ανθρώπων είναι το κυρίαρχο για την πραγματοποίηση τέτοιων έργων.

Αναφέρθηκε και για τη σμύριδα, λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει το έργο της συντήρησης του ιστορικού βιομηχανικού εξοπλισμού στα σμυριδορυχεία της Νάξου και ότι ήδη έχει τεθεί το θέμα αυτό στο αρμόδιο Υπουργείο αναθέτοντας στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.) τη μελέτη. Επισήμανε επίσης ότι δεν πρέπει να σταματήσει η εξόρυξη της σμύριδας.

Τέλος, ο Νίκος Μανιός είπε: «σαν Αξιώτης και Κυκλαδίτης αισθάνομαι συγκινημένος που δύο χρόνια τώρα παίρνουμε το πρώτο βραβείο, για την Αρχαία Καρθαία στην Κέα και για την Αγία Κυριακή στην Απείρανθο της Νάξου».

 

https://youtu.be/vGPnDsztoBs

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/10/8#sigProIdca860d2109

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη (09 Οκτωβρίου 2018) στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:

• Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

• Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2018

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Έκθεση Τροφίμων Ποτών MARKETEXPO στην Αθήνα

Δυναμική παρουσία των τοπικών προϊόντων και παραγωγών από τα νησιά

Δυναμική παρουσία των τοπικών μας προϊόντων στο Metropolitan Expo, στο Ελευθέριος Βενιζέλος - στην Αθήνα, πέτυχαν οι παραγωγοί που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση τροφίμων ποτών MARKETEXPO που διεξήχθη το διήμερο 5-7 Οκτωβρίου 2018.

Παραγωγοί από εννέα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο, την Λέρο, τη Νάξο, την Πάρο, την Τήνο, την Κέα, την Αμοργό, είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους αλλά και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με επιχειρήσεις από την Ελλάδα αλλά και από την Ευρώπη.

Οι παραγωγοί που συμμετείχαν δήλωσαν ικανοποιημένοι και ευχαρίστησαν στο πρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονα Ζαννετίδη, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τις ευκαιρίες που τους δίνει ώστε να προβάλουν, να αναδείξουν αλλά και να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο αγορές.

Προϊόντα που προβλήθηκαν από τα νησιά ήταν: τυριά, κρασιά, μαρμελάδες, λαδόπιτες, προϊόντα Αλόης, αρτοσκευάσματα, προϊόντα μέλισσας, χυμοί και άλλα πολλά.

Η MARKETEXPO αποτελεί την εξέλιξη της έκθεσης Super Market, Mini Market και Περίπτερο με σκοπό να δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Καθαρός στόχος της MARKETEXPO είναι να αποτελέσει την έκθεση για όλη την αγορά πώλησης τροφίμων και ποτών, από το super market έως το εστιατόριο και τους χονδρέμπορους και διανομείς τους.

Στην έκθεση συμμετείχαν εταιρείες που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα προϊόντων αλλά και υπηρεσιών και δραστηριοποιούνται στις εξής κατηγορίες: Τυριά, αλλαντικά, delicatessen & gourmet, κρασιά, ποτά, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά, προϊόντα αρτοζαχαροπλαστείου, σνακ, ροφήματα, έτοιμα γεύματα, τυποποιημένα & κατεψυγμένα τρόφιμα, είδη οπωροπωλείου, εξοπλισμός καταστημάτων και nonfood προϊόντα.

Μετά το πέρας της έκθεσης ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαννετίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι ευχαριστημένος, διότι και οι παραγωγοί μας είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα που πετύχαμε με την ευκαιρία της παρουσίας μας στη MARKETEXPO στην Αθήνα.

Οι παραγωγοί από τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είχαν την ευκαιρία να συνάψουν συμφωνίες με εμπόρους από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθειά γιατί παράγεται εξαιρετικό αποτέλεσμα αφού προβάλλονται και αναδεικνύονται τα προϊόντα που παράγονται στα νησιά ενώ οι παραγωγοί μας αυτή τη δύσκολη συγκυρία έχουν την ευκαιρία να τα προωθήσουν στις αγορές».

Ρόδος, 8 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/10/8#sigProIdebb8830443

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 13:17

Λύκειο Νάουσας Πάρου | Ευχαριστήριο

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31