Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 - ParosIn.gr

Τα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου Πάρου για την επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Πάρου για το φετινό Σεπτέμβριο είναι εντυπωσιακά.

Οι 71.197 επιβάτες που αποβιβάστηκαν το μήνα Σεπτέμβριο στο λιμάνι της Πάρου είναι -και με διαφορά- οι περισσότεροι την τελευταία 15ετία.

Ρεκόρ 15ετίας είχαμε και στα Ι.Χ. με 4.085 αποβιβασθέντα οχήματα.

Ακολουθούν τα αναλυτικά στοιχεία του Λιμεναρχείου Πάρου:

 

paros limani septembrios 2018-1paros limani septembrios 2018-2

 

pdf=http://parosin.gr/images/pdf/paros_limani_septembrios_2018.pdf|100%|800}

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ

Πάρος, 4 Οκτωβρίου 2018

Αρ. Πρ.: 185

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προς:

α) Δήμαρχο Πάρου κ.Κωβαίο Μάρκο
β)Έπαρχο Πάρου-Αντιπάρου κ. Μπιζά Κών/νο
γ) ΚΤΕΛ ΑΕ
δ) ΜΜΕ
ε) Σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Πάρου
στ) Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου

Θέμα: Ευχαριστήριο

Η Ένωση Συλλόγων και Κηδεμόνων του Δήμου Πάρου, εκφράζει τις βαθύτατες ευχαριστίες της, προς την ΚΤΕΛ ΑΕ για την προσφορά της, για την παροχή έκπτωσης και δωρεάν μετακίνησης, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Επίσης, την ευχαριστεί που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των κατά τόπους σχολικών μονάδων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών.

Η ΚΤΕΛ ΑΕ είναι ο συγκοινωνιακός φορέας του νησιού μας και με την πράξη αυτή αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση της σε κοινωνικά θέματα.

Με εκτίμηση

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Προχωρούν οι διαδικασίες για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης του Αερολιμένα Πάρου

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι οι διαδικασίες για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης του Αερολιμένα Πάρου, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

 

pg1

 

Με το υπ’ αρ. Α.Π: ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/63730/2011 έγγραφο της Δ/νσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διαβιβάστηκε αρμοδίως ο φάκελος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του αερολιμένα Πάρου, προς την Περιφέρεια Αιγαίου προκειμένου να γνωμοδοτήσει αρμοδίως για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του Αερολιμένα Πάρου. Η τροποποίηση αφορά στην επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης, για λόγους ασφαλείας, από 1400 σε 1800m εντός του χώρου του αεροδρομίου, καθώς και ορισμένων συνοδών έργων μικρής έκτασης που αφορούν κυρίως στη λειτουργικότητά του.

paros

Επόμενο βήμα στη διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου είναι οι γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών.

Στο Δήμο Πάρου, παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου και τη πορεία των διαδικασιών που εναπομείναν για την ολοκλήρωσή του, προκειμένου να συνδράμουμε με τις υπηρεσίες μας σε οτιδήποτε χρειαστεί.

 

πηγή: https://dimosparou.blogspot.com/

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διάψευση είδησης από Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Σας κάνουμε γνωστό ότι σε πολλούς διαδικτυακούς τόπους έχει αναρτηθεί η ψευδής είδηση ότι ο ηθοποιός Tom Hanks θα βραβευθεί από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 6 Οκτωβρίου για την δωρεά 1.000.000 (ενός εκατομμυρίου) ευρώ για την συστηματική ανασκαφή στην νησίδα Δεσποτικό.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων διαψεύδει την είδηση αυτή και ζητά την άμεση ανάκλησή της.

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ

Το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δήμου Πάρου και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Μνήμης, στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων πρόληψης για την άνοια προγραμματίζει για τρίτη συνεχή χρονιά την δημιουργία ομάδων νοητικής ενδυνάμωσης.

Οι ομάδες απευθύνονται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 60 ετών που θέλουν να ενισχύσουν και να ενδυναμώσουν τις νοητικές τους λειτουργίες. Πρόκειται για μια μη φαρμακευτική παρέμβαση που λειτουργεί προληπτικά και ενισχυτικά σε άτομα με φυσιολογική γνωστική λειτουργία ή ήπιες διαταραχές μνήμης. Αυτό γίνεται μέσα από ασκήσεις που εστιάζουν στη μνήμη, στη προσοχή, στη σκέψη, στην αντίληψη, στη γλωσσική ευχέρεια και στις εκτελεστικές λειτουργίες.

Οι ομάδες θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση συντονιζόμενες από κοινωνική λειτουργό. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και κρίνεται έπειτα από ατομική αξιολόγηση μνήμης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις παροχές του Συμβουλευτικού Σταθμού Μνήμης δύναται οποιοσδήποτε άνω των 60 ετών να κάνει δωρεάν έλεγχο μνήμης με τη χρήση εξειδικευμένων δοκιμασιών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 8.00-15.00 με την κα Κυδωνιέως Αθανασία στο 2284024110.

Κ.Π.Π.Α. Δήμου Πάρου

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Αρ. Πρωτ.: 15423 / 04-10-2018

Προς:

α) Τακτικά Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (όπως ο συνημμένος πίνακας αποδεκτών)

Κοιν.:

α) Αναπληρωματικά μέλη (όπως ο συνημμένος πίνακας αποδεκτών)

β) Ιστοσελίδα του Δήμου

γ) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Δήμου Πάρου

Πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου σε έκτακτη συνεδρίαση.

Παρ.6 ,άρθρο 77 του Ν. 4555/2018( ΦΕΚ Τεύχος Α’ 133/19.07.2018) για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρόγραμμα Κλεισθένης Ι)

Καλείσθε την 05η Οκτωβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα στην Παροικία σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:

Θέμα 1ο: Έβδομη αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2018

Θέμα 2ο: Καθορισμός νέας ημερομηνίας ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών για το έργο: «Ασφαλτοστρώσεις δημοτικού οδικού δικτύου» του Δήμου Πάρου.

Κατεπείγουσα συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη απόφασης

Το κατεπείγον των θεμάτων έγκειται στο γεγονός ότι:

1. για το πρώτο θέμα: α) δεν υπάρχει επαρκής πίστωση για την επόμενη μισθοδοσία των ναυαγοσωστών και β) λήγει η προθεσμία πληρωμής του μισθώματος του αγκυροβολίου της Νάουσας στο Υπουργείο Τουρισμού

2. για το δεύτερο θέμα: για τεχνικούς λόγους δεν ήταν δυνατό να αποσφραγιστούν οι προσφορές την ημερομηνία που είχε αρχικώς οριστεί (28-09-2018) και επομένως πρέπει να οριστεί εκ νέου ημερομηνία, καθώς οι ασφαλτοστρώσεις προβλέπεται να εκτελεστούν με χρήση ασφαλτικού της Π.Τ.Π.Α. 245 ανοικτού τύπου, η χρήση του οποίου δε δύναται να γίνει τη χειμερινή περίοδο.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Μάρκος Ι. Κωβαίος

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Τακτικά Μέλη

1. Μάρκος Κωβαίος

2. Χριστόφορος Χρήστος

3. Σαρρή - Παπακυρίλλου Θεοδώρα

4. Μαρινόπουλος Αθανάσιος

5. Μαλινδρέτος Χαράλαμπος

6. Χανιώτη Μαρία

7. Βλαχογιάννης Χρήστος

Αναπληρωματικά μέλη

1. Πετρόπουλος Ιωάννης

2. Τριπολιτσιώτης Γεώργιος

3. Λουκής Γεώργιος

4. Ροκονίδας Κωνσταντίνος

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Η επέκταση μονάδας αφαλάτωσης Κουφονησίων εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020

Ένα ακόμη νέο έργο ύδρευσης, η επέκταση της μονάδας αφαλάτωσης Κουφονησίων, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 682.000 €, μελετήθηκε από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την θέση "Παριανός" και χρηματοδοτείται μέσα από την αύξηση των πόρων που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πέτυχε πριν από ακριβώς ένα χρόνο.

Το έργο «Επέκταση μονάδας αφαλάτωσης Κουφονησίων» αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση μιας νέας φορητής μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, για επέκταση της υφιστάμενης, ημερήσιας παραγωγής 600 κ.μ. πόσιμου νερού, στη θέση «Παριανός», στο Κουφονήσι, Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Περιλαμβάνονται επίσης βασικά συνοδά έργα και υπηρεσίες, όπως η διάνοιξη και αξιοποίηση δύο νέων γεωτρήσεων θαλασσινού νερού, η κατασκευή ειδικής μεταλλικής βάσης για την τοποθέτηση της μονάδας, οι εργασίες διασύνδεσης (ηλεκτρική, υδραυλική, αυτοματισμών κλπ) και η εκπαίδευση έως τριών εκπροσώπων του αναθέτοντα φορέα.

Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 30/06/2019 και λήξης η 31/12/2020.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 682.000 €. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 550.000.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ευρωπαϊκή Ένωση
Ευρωπαϊκό Ταμείο
Περιφερειακής Ανάπτυξης Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
Νοτίου Αιγαίου 2014-2020

Ερμούπολη, 4 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε νησιά της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου

Η πραγματοποίηση τους έγινε στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας

Αντικείμενο των ελέγχων ήταν τα ναρκωτικά, η οδική ασφάλεια, η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η νομιμότητα των αλλοδαπών

Ελέχθησαν (336) και Συνελήφθησαν (21) άτομα

Στο πλαίσιο διατήρησης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο (από πρωινές ώρες χθες έως πρωινές ώρες σήμερα 4 Οκτωβρίου 2018) στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις σε νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι εξορμήσεις αυτές οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου.

Στόχος των ελέγχων ήταν την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, με αντικείμενο τα ναρκωτικά, την οδική ασφάλεια, τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τη νομιμότητα των αλλοδαπών.

Για την αποτελεσματική πραγματοποίηση των εξορμήσεων συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια ελέγχων στα οποία συμμετείχαν συνολικά (70) αστυνομικοί από Αστυνομικές Υπηρεσίες Τάξης, Τροχαίας, Ασφάλειας και Αλλοδαπών με τη συνδρομή των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), αστυνομικών σκύλων και ανάλογο αριθμό μέσων και εξοπλισμού.

Έγιναν έλεγχοι σε (366) άτομα, εκ των οποίων (240) ήταν ημεδαποί και (126) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε (417) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά (179) παραβάσεις.

Επιπλέον συνελήφθησαν (21) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Οκτώ αλλοδαποί στη Θήρα για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη διαμονή
Δυο αλλοδαποί και δυο ημεδαποί στην Κω για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Δυο ημεδαποί στην Κάλυμνο για κατοχή ναρκωτικών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Δυο ημεδαποί στη Ρόδο για οδήγηση οχημάτων χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης
Ένας αλλοδαπός στη Μύκονο για κατοχή ναρκωτικών
Ένας αλλοδαπός στην Κω για παράνομη παραμονή
Ένας αλλοδαπός στην Κάρπαθο για παράνομη παραμονή
Μια ημεδαπή στη Ρόδο για εργασία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς πιστοποιητικό υγείας
Ένας αλλοδαπός στην Πάρο για καταδικαστική απόφαση

Οι συλληφθέντες θα οδηγήθηκαν στις αρμόδιες κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Αγαπητοί συνεργάτες,

Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση της νέας Δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του ΕΠΑνΕΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και της Ειδικής Γραμματείας ΕΤΑΠ και ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (επισυνάπτεται πρόσκληση).

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, στις 12:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη, με απευθείας σύνδεση μέσω τηλεδιάσκεψης με τα γραφεία του στα νησιά Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο.

Η νέα αυτή δράση, στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στη Δράση είναι η συνεργασία μεταξύ φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οικείων Εμπορικών Συλλόγων.

Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο:

- την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και

- την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 50.000.000 ευρώ και η ένταση της ενίσχυσης ανέρχεται στο 100%.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και αποκλειστικά μέσω ΟΠΣ-ΕΣΠΑ.

Έναρξη Υποβολών: 29 Ιουνίου 2018

Λήξη Υποβολών: 5 Νοεμβρίου 2018

Η επικοινωνία για ερωτήματα, διευκρινίσεις ή πρόσθετες πληροφορίες, γίνεται αποκλειστικά με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης που αναζητούνταν για τη ληστείας που διαπράχτηκε τον περασμένο Αύγουστο σε βάρος 37χρονου ημεδαπού στη Μύκονο

Πρόκειται για έναν 26χρονο ημεδαπό, διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Σύρου

Σε συνέχεια του από 22 Αυγούστου 2018 Δελτίου Τύπου σχετικά με εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας σε βάρος 37χρονου ημεδαπού στη Μύκονο, ανακοινώνεται ότι συνελήφθη και ο τρίτος εμπλεκόμενος δράστης, ηλικίας 30 ετών.

Υπενθυμίζεται ως προς την υπόθεση ότι την 21 Αυγούστου 2018 πρώτες πρωινές ώρες στη Χώρα Μυκόνου, τρία άτομα ηλικίας 26, 28 και 30 ετών, ενεργώντας από κοινού, επιτέθηκαν σε 37χρονο ημεδαπό και του αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα.

Ο 26χρονος με τον 28χρονο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την ίδια ημέρα (21.08.2018) στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου.

Ο 30χρονος, ο οποίος αναζητούνταν, συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης βάση εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Σύρου και θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31