Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

anaptyxiaki banner

Items filtered by date: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 - ParosIn.gr

Οι κάτοικοι της περιοχής της Νότιο - Ανατολικής Πάρου συγκεντρωθήκαμε σε σχέση με την απόφαση του Δήμου Πάρου δημιουργίας Εμπορικού λιμανιού στην θέση Καμινάκι / Βαρούχας και συντάξαμε την συνημμένη επιστολή (σ.σ. ακολουθεί) με την οποία εκφράζουμε την αντίρρησή μας γιατί ένα τέτοιο έργο δεν είναι αναπτυξιακό και δεν θα βοηθήσει την εξέλιξη της Πάρου.

Ακολουθεί αρχείο με το πλήρες κείμενο της επιστολής.

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

apografi 2018

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

per iatreia paros 11-18

 

 

ppi ant 11-18

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Έγκριση 2ου Πρακτικού Δημοπρασίας (στάδιο ανάδειξης οριστικού αναδόχου) διαγωνισμού του έργου:

«Συντήρηση οδικού δικτύου νήσου Πάρου - Αντιπάρου (2018)».

 

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων με βάση την με αριθμό 530/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: ΨΨ707ΛΞ-ΩΨΡ) προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό κάτω των ορίων διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής, για την Προμήθεια Ειδών Τροφίμων στο πλαίσιο της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016 | Υποέργο 4: Είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.)», συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 174.094,13 προ Φ.Π.Α ή 196.726,37 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού

Οι Πράξεις εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ»

Δήμος Νομός ΠΔΕ - ΥΠΕΣ Ίδιοι πόροι Σύνολο
Πάρου Κυκλάδων 175.000 € 53.780 € 228.780 €
Αντιπάρου Κυκλάδων 105.000 € 40.080 € 145.080 €

Ακολουθεί το σχετικό αρχείο:

 

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Το Facebook έκανε γνωστό ότι στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2018 είχε 2,27 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες (που το χρησιμοποιούν δηλαδή έστω μια φορά το μήνα), κατά περίπου 10% περισσότερους σε σχέση με τους 2,07 δισεκατομμύρια χρήστες που είχε πριν ένα έτος.

Όμως οι περισσότεροι νέοι χρήστες προέρχονται από αναπτυσσόμενες χώρες (Ινδία, Ινδονησία, Φιλιππίνες κ.α.), ενώ σε ΗΠΑ και Ευρώπη η βάση των χρηστών εμφανίζει στασιμότητα - αν όχι μείωση ιδίως μεταξύ των νέων.

Τα -υψηλότερα του αναμενομένου από τους αναλυτές- κέρδη του τρίτου τριμήνου της εταιρείας έφθασαν τα 5,14 δισεκατομμύρια δολάρια, εμφανίζοντας αύξηση 9% σε σχέση με την κερδοφορία του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 13,73 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 33% έναντι του 2017.

«Σε γενικές γραμμές, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει φέτος το Facebook, τα οικονομικά αποτελέσματά του είναι αξιοπρεπή» σχολίασε η αναλύτρια Ντέμπρα Ουίλιαμσον της εταιρείας eMarketer.

Η μετοχή του Facebook κινήθηκε ελαφρώς ανοδικά (κατά περίπου 3%) στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, γεγονός ενδεικτικό ότι και οι επενδυτές μάλλον ικανοποιήθηκαν.

Εδώ και περίπου δύο χρόνια (βασικά μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016), το Facebook έχει εμπλακεί σε μια ολοένα πιο δύσκολη και πολυδιάστατη δημόσια συζήτηση για το αν κάνει κακό στη δημοκρατία αλλά και στην υγεία των ανθρώπων, αν διευκολύνει την διασπορά ψευδών ειδήσεων, την ρητορική του μίσους και την διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών κ.α. Για όλα αυτά, ο επικεφαλής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει υποσχεθεί λύσεις και ήδη το Facebook καταβάλλει προσπάθειες σε πολλά «μέτωπα». Το πόσο αποτελεσματικά, θα φανεί στο μέλλον.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Στην κατηγορία: Κόσμος
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 15:45

Σας αρέσει το σούσι;

g.ark

 

Έπεσε στα χέρια μου το τελευταίο τεύχος του δωρεάν εβδομαδιαίου περιοδικού «Athens Voice», που είναι το «Νο1» -κατά δήλωση του εκδότη του- free press της Ελλάδας. Μόνο που το τεύχος αυτό -Νο 676, από 25 έως 31 λήγοντος- μολονότι κλείνει 15 χρόνια δημιουργίας, δεν εμφανίζει εκδότη, ούτε καν ταυτότητα στις πρώτες σελίδες του. Γιατί άραγε; Θυμάμαι από το ξεκίνημα της προσπάθειας τον συνάδελφο Φώτη Γεωργελέ αισιόδοξο, παθιασμένο, τολμηρό και ανταγωνιστικό, να βγάζει μερικά πολύ ωραία τεύχη, άσχετα αν σε γραφή, ιδέες και κουλτούρα δεν ξεπέρασαν ποτέ -κατά την ταπεινή μου γνώμη- το «LIFO» του σπουδαίου αρθρογράφου Στάθη Τσαγκαρουσιάνου και των συνεργατών του. Να επανέλθω όμως στο επετειακό τεύχος που ξεφύλλισα και... απογοητεύτηκα. Τα θέματά του πιασάρικα αλλά αυστηρά αφιερωμένα στην γκλαμουριά, κυρίως των βορείων προαστίων, αμφιβάλλω αν ενδιαφέρουν το αναγνωστικό κοινό στη Δραπετσώνα, στο Μπραχάμι, στην Αμφιάλη ή στο Πέραμα... (αν και δεν είμαι βέβαιος ότι το διάσημο free press φτάνει στις εν λόγω ταπεινές περιοχές).

Και ερωτώ: Ποιους ενδιαφέρει ότι «Η Κηφισιά είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης», εκτός από όσους ψάχνουν για «καταπληκτικό ρεστοράν που σερβίρει σούσι», ή το «αυθεντικό μεξικάνικο εστιατόριο της πόλης» ή, τέλος, τα ιστορικά εστιατόρια που αποπνέουν πολυτέλεια και (φοβάμαι) σημαντική ακρίβεια; Και επειδή η γειτονική Νέα Ερυθραία εκτός από «δορυφόρος της Κηφισιάς» (και γειτονιά του Βαρδή...) έχει γίνει «hot spot», να 'τες άλλες τρεις σελίδες ενημέρωσης στο ίδιο μοτίβο.

Δεν συνεχίζω γιατί μπορεί να κατηγορηθώ ως οπισθοδρομικός. Όμως, συμπαθάτε με, προτιμώ τα φτωχοταβερνάκια στο Κερατσίνι ή την ταπεινή ψησταριά στα Καλύβια Θορικού, με καλό κρασί και ταπεινές τιμές. Όσο για τους «οδηγούς γεύσης» στα σνομπ έντυπα; Συχνά διαβάζω τα ρεπορτάζ του καιρού και αναπολώ τη στήλη του Παναγιώτη Γεραμάνη, από τους καταλόγους «γκουρμέ». Από αυτούς, δηλαδή, που τους τιμάς, παραγγέλνεις 4-5 πιάτα και στο τέλος πεινάς...

πηγή: http://www.zougla.gr

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

 

farmakeia paroikia 11-18

 

farmakeia naousa 11-18

 

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Την 30-10-2018 καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Σύρου - Ερμούπολης περιστατικό εξαπάτησης ιδιοκτήτριας επιχείρησης, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, με το πρόσχημα της επιδοτούμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, άγνωστος προσποιούμενος διευθυντή τραπεζικού υποκαταστήματος κάλεσε τηλεφωνικά ιδιοκτήτρια καταλυμάτων και την έπεισε να καταθέσει σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ με σκοπό τη χορήγηση επιδότησης πολλαπλάσιου ύψους.

Σύλληψη μη νόμιμης αλλοδαπής στην Άνδρο

Την 30-10-2018 το πρωί συνελήφθη στην Άνδρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άνδρου, 27χρονη αλλοδαπή η οποία διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος της κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

φωτο: αρχείο

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31