Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 - ParosIn.gr

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 από τις 11:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Πάρος - Πλατεία Μαντώ Μαυρογένους, στην Παροικιά (σε περίπτωση άστατου καιρού στη καφετέρια «Coffee Shop», στην Πλατεία)

Κέα - Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης», στην Κορησσία Κέας

Κύθνος - Cafe Aperto Binis Travel, στον Μέριχα Κύθνου

Νάξος - Cafe ΟMERTA, στην Χώρα Νάξου

Σαντορίνη - Pyrgos Restaurant, Αίθουσα «Αγία Φωτεινή», στον Πύργο

Σύρος - Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη» στην Πλατεία Μιαούλη Ερμούπολης

Τήνος - Piazza Cafe, στην Χώρα Τήνου

 

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 διοργανώνει μια εκδήλωση - γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.

Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 - 7 Αυγούστου.

Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για ένατη συνεχόμενη χρονιά, μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα».

Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, μητέρες θηλάζουσες, μητέρες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι και λοιποί φίλοι και συγγενείς, ελάτε να γιορτάσουμε!!!

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!

Ώρα προσέλευσης: 11.00
Ώρα καταμέτρησης: 12.00
Ώρα λήξης: 14:00

Η εκδήλωση διοργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά από την ομάδα

ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας

https://www.facebook.com/groups/kykladesthilasmos

ΚΕΑ: https://www.facebook.com/events/309635256482993/

ΚΥΘΝΟΣ: https://www.facebook.com/events/2180325312290005/

ΠΑΡΟΣ: https://www.facebook.com/events/284709048814147/

ΝΑΞΟΣ: https://www.facebook.com/events/511399505990474/

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: https://www.facebook.com/events/2196487797307414/

ΣΥΡΟΣ: https://www.facebook.com/events/1844279222352740/

ΤΗΝΟΣ: https://www.facebook.com/events/292444724696583/

 

44994519 2080012932029531 1542160316035497984 n

 

Βήμα - βήμα προς την επιτυχία!

Εννέα χρόνια πριν, μια μαμά, αφού διαπίστωσε ότι όταν η ενημέρωση για τον θηλασμό γινόταν από μαμά προς μαμά ήταν πιο άμεση, πιο αποτελεσματική, σκέφτηκε ότι αν έβλεπες μια μαμά σαν κι εσένα, να δηλώνει δυνατά ότι υποστηρίζει το θηλασμό, δεν θα πήγαινες κοντά να την ρωτήσεις τι εννοεί;

Δεν θα την εμπιστευόσουν; Δεν θα σε ενέπνεε;

Ή ακόμα καλύτερα, αν πίστευες κι εσύ το ίδιο, δεν θα παρακινούσουν να σταθείς κι εσύ εκεί δίπλα της, και να δηλώνατε μαζί την υποστήριξη σας στον θηλασμό; Πόσο πιο δυνατή θα ήταν η εικόνα αυτή!; Πόσο πιο ηχηρό το μήνυμα σας!;

Την σκέψη της αυτήν την μοιράστηκε με κάποιες άλλες μαμάδες, και κάπως έτσι, από μια σκέψη και μόνο, στήθηκε ο 1ος Δημόσιος Ταυτόχρονος θηλασμός, με μόνο σύμμαχο, την υποστήριξη λίγων μαμάδων, και μιας πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Και φύτεψαν ένα σποράκι! Μια ιδέα! Το σποράκι μπήκε βαθιά στη γη, και βρήκε έδαφος γόνιμο κι εύφορο. Και φύτρωσε, κι έγινε δεντράκι, και πέταξε 46 κλαδιά την επόμενη χρονιά, 124 την τρίτη, κι έγινε δέντρο μεγάλο με 480 κλαδιά την τέταρτη, μέχρι που έφτασε να μετρήσει πάνω από 1.000 κλαδιά

Το Δέντρο της ζωής! Κάθε κλαδί και μια μαμά! Μια καρδιά! Ένα μωρό! Ένας θηλασμός, την ημέρα του Δημόσιου Ταυτόχρονου θηλασμού.

Κι έβαλε καλά τις ρίζες του στις καρδιές μας και κάθε χρόνο σε μια ξεχωριστά κι υπέροχα ζεστή μέρα του Νοεμβρίου, μαζευόμαστε όλες εμείς, οι μαμάδες, να του χαρίσουμε κι άλλα κλαδιά. Και κάθε χρονιά, το αντάμωμα αυτό, η γιορτή μας, κατακλύζεται από όλη την αγάπη μας, την δύναμη μας, την αγωνία μας, την υπερηφάνεια μας, την ενέργεια μας!

Γιατί, η ενέργεια της μέρας εκείνης, της ώρας εκείνης ΕΙΝΑΙ απερίγραπτη! Συγκλονιστική!

Γιατί, η ενέργεια αυτή είμαστε όλες εμείς! Που και φέτος, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, θα μαζευτούμε για να δηλώσουμε την υποστήριξη μας στο θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο, σε μια ομάδα, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα»!

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η εργολαβία «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Πάρου (2017)», προϋπολογισμού 60.000 πλέον ΦΠΑ.

Κατασκευάστηκαν δύο τοιχία αντιστήριξης επί του επαρχιακού δικτύου στη Δ.Κ. Λευκών, απαραίτητα για την προστασία από καταπτώσεις.

Καθαρίστηκαν επίσης οχετοί και οι τάφροι στη διαδρομή Παροικία - Λεύκες - Χειρόλακκα, για την ομαλή απορροή των όμβριων υδάτων ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Έγινε επίσης καθαρισμός των ερεισμάτων, κλάδεμα θάμνων και δέντρων που παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Τέλος πραγματοποιήθηκε επούλωση λακκουβών με ψυχρό ασφαλτόμιγμα σε όλο το μήκος του επαρχιακού δικτύου.

Ακολουθούν φωτογραφίες που αφορούν την παραπάνω εργολαβία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κων/νος Ν. Μπιζάς
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
Έπαρχος Π. Ε. Πάρου

30/10/2018

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/10/30#sigProId7695d5f81d

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 15:02

Ταξίδι με συναίσθημα...

g.ark

 

Ούτε που θυμάμαι πια πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που «στον πηγαιμό για Καλαμάτα» το οδικό μου σεργιάνι είχε Χιλιομόδι, Νεμέα, Δερβενάκια, Αργος, Μύλους, Αχλαδόκαμπο, γενικά τη διαδρομή που από τα τέλη του 19ου αι. - αρχές του 20ού, ουσιαστικά χαντάκωσε την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Κι αυτό γιατί; Διότι μικρές πόλεις και -κυρίως- χωριά ζητούσαν από τον ντόπιο βουλευτή να «περάσει» τον εθνικό από τις γειτονιές τους αλλά δεν είναι αυτό το θέμα... Η ουσία ήταν το ταξίδι. Είχε μια γοητεία η παλιά διαδρομή, πάνω στον στενό φιδίσιο δρόμο με τις πορτοκαλιές και τις ελιές πλάϊ σου, μυρουδιές από ηρωισμό στα στενά δράσης του ‘21, γεύση υπέροχου κρασιού στη στάση της Νεμέας.

Όλα αυτά ισοφάριζαν την κούραση και την συχνή στροφιλιά. Ταυτόχρονα, η παλιά διαδρομή προς την Αργοναυπλία, σου έδινε την αφορμή να γνωρίσεις καλύτερα τα σημεία του χάρτη και να ανατρέξεις για λίγο στην Ιστορία τους, στοιχεία που η καινούργια εθνική οδός δεν είναι σε θέση να σου προσφέρει (πέρα από ένα πανάκριβο καπουτσίνο στο Σπαθοβούνι ή στο Αρτεμίσιο). Σε ένα από τα παλιά ταξίδια, ήταν που πρωτογνώρισα το Ναύπλιο, και είναι αλήθεια ότι ένοιωσα συναισθήματα που αλληλοσυγκρούονταν, και να το εξηγήσω: Είδα την πιο ήρεμη θάλασσα (του Αργολικού κόλπου), να την διασχίζει μαλακά μια μικρή τράτα, αφήνοντας για υστερόγραφο δύο γλάρους.

Ήταν εικόνες έτοιμες για τα πινέλα και την τέχνη ενός ζωγράφου. Μπροστά το Μπούρτζι, σήμα κατατεθέν νούμερο ένα της παλιάς πρωτεύουσας της χώρας (μνημείο που οι γελοίοι απριλιανοί θέλησαν να το ενώσουν με δρόμο!). Πίσω το Παλαμήδι (φωτο), το εντυπωσιακό κάστρο που δεσπόζει στη μικρή πόλη. Θυμάμαι την ανατριχίλα που με κυρίεψε όταν αντίκρισα για πρώτη φορά την ανήλιαγη χαμηλότρυπα που αποτελούσε το μπουντρούμι του καταδικασμένου Γέρου του Μωριά. Κι όταν άναψα κερί στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, ένα δάκρυ είχε κυλήσει βουβό απ’ τα μάτια μου.

Πριν λίγες μέρες -Κυριακή ήταν- μια εκδρομή με φίλους με ξανάφερε στην πόλη όπου δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας από τους Μαυρομιχαλέους και ήταν αδύνατο να μη ζητήσω από τον αρχηγό της αποστολής επίσκεψη στο Παλαμήδι. Πήγαμε και εντυπωσιάστηκα από την πολυκοσμία και τα πολλά αυτοκίνητα. Πήχτρα ο ανηφορικός δρόμος και με πολλούς ξένους. Η φυλακή του Κολοκοτρώνη βρισκόταν στην θέση της, μόνο που αυτή την φορά τα καμάρια μας του Υπουργείου Πολιτισμού έχουν ορίσει εισιτήριο τεσσάρων ευρώ, προκειμένου να περάσεις την πύλη του κάστρου. Πάντως ήταν η πρώτη Κυριακή του μήνα και όπως μας είπε ο φύλακας, η είσοδος ήταν δωρεάν!!

Κάτω στην πόλη του Ναυπλίου, στο μεταξύ, είχε σηκώσει ξαφνικό αέρα από τον νοτιά, στοιχείο που συνοδευόταν από ύποπτη μυρωδιά από την πλευρά της θάλασσας. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο δήμαρχος Ναυπλίου μπορεί να υπερηφανεύεται για χίλια δυο πράγματα, όχι όμως για την αρτιότητα του αποχετευτικού έργου.

Και επειδή οι τιμές στα εστιατόρια της παλιάς πόλης ήταν απλησίαστες για τις τσέπες της ανύπαρκτης πλέον μεσαίας τάξης, βάλαμε πλώρη για το Κεφαλάρι, όπου -θυμόμουν από παλιά- υπήρχαν μπόλικες ταβέρνες και πλούσια τρεχούμενα νερά. Φτάσαμε, αλλά από την πρώτη στιγμή μας έπιασε μελαγχολία. Κόσμος υπήρχε, τα νερά απουσίαζαν. Ήταν πολύ πικρή η εικόνα να βλέπεις τα φύλλα των γεροπλάτανων να γέρνουν κιτρινωπά και μαραμένα. Όπως και μια πινακίδα σε ένα μικρό μποστάνι με γεμάτες καρπούς ροδιές. Έγραφε: «μην αγγίζετε, ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ!». Παρατηρούσες την εικόνα και αναρωτιόσουν γιατί έγινε αφιλόξενος αυτός ο άλλοτε υπέροχος υδροβιότοπος, που τα σχολεία προτιμούσαν για τις εκδρομές των μαθητών...

Ευτυχώς για την επιτυχία της εκδρομής μας, φρόντισε στο τέλος η επίσκεψη στο εκκλησάκι με τις σπηλιές πλάι του και στα «σωθικά του», χώροι υποβλητικοί για προσκύνημα μπροστά σε πλήθος παλιές θρησκευτικές εικόνες. Το Αργος δεν μας έπαιρνε ο χρόνος να το δούμε και ώσπου να ευκαιρήσω να πάω, θα με βασανίζει η απορία: Έχασα κάτι συγκλονιστικό;

πηγή: http://www.zougla.gr/

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
Στην κατηγορία: Πολιτική

Αυτό το Σάββατο 3 Νοεμβρίου ραντεβού στον Αρχίλοχο στις 11:00 π.μ.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μόνιμο δίκτυο αλληλεγγύης και συντροφικότητας έξω από τη λογική της εμπορευματοποίησης των πάντων και να επεκτείνουμε τέτοιου είδους δράσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες.

Στο παζάρι φέρνουμε ό,τι και όσα δε χρειαζόμαστε, ό,τι και όσα παράγουμε ή δημιουργούμε, προσφέρουμε όποια υπηρεσία ή γνώση μπορούμε, παίρνουμε ό,τι και όσα έχουμε ανάγκη.

Κουρσέβα - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Ανταλλακτικής Οικονομίας Πάρου Αντιπάρου

 

Kourseva Exchange Bazaar

Exchange bazaar will take place Saturday 3/11 at Archilochos Hall 11:00 pm. Our aim is to create a permanent network of solidarity and companionship. An escape from commercialization of everything. Our wish is to expand in as many goods and services.

Bring things you create, grow or you do not need (those in good contition only) and exchange them, without money, with others that you do need or fancy. Skills and services can be excanged with goods or other services, too.

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ

Πάρος, 29 Οκτωβρίου 2018

Αρ. Πρ.: 194

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προς: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 παρουσίασε, περιοδική έκθεση αφιερωμένη στο έπος του '40. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Σχολικού Μουσείου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν εφημερίδες εποχής, αφίσες, γραμματόσημα, χαρτονομίσματα και πολεμικό υλικό.

Ευχαριστούμε θερμά, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη συνδρομή της, την ΚΔΕΠΑΠ, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας για τη φιλοξενία, τους κ.κ. Πατέλλη Παναγιώτη, Ρουμπάνο Μιχάλη και Κοντό Χάρη για την παραχώρηση υλικού, καθώς και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Υ.Γ.  Η συλλογή του πολεμικού τύπου θα είναι διαθέσιμη σε όποιο σχολείο την χρειαστεί.

Με εκτίμηση

syllogos goneon

 

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/10/30#sigProId7b7c28c6e8

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Η πρώτη συνάντηση και γνωριμία των εθελοντών

για την πυρασφάλεια στην Παροικία,

θα γίνει την Τετάρτη 31/10, στις 18:00

στην μεγάλη αίθουσα του Αρχιλόχου.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου

Ο Πρόεδρος

Πέτρος Αυλήτης

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Πρεμιέρα για την κινηματογραφική λέσχη Αρχιλόχου την ερχόμενη Παρασκευή με τη δραματική αμερικανική ταινία του 2017 «Molly’s Game»

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 20:45 μ.μ. - 23:20 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχος στην Παροικιά

Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 140'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άαρον Σόρκιν με τους: Τζέσικα Τσάστεϊν, Ίντρις Έλμπα, Κέβιν Κόστνερ, Μάικλ Σέρα

Καταξιωμένη σκιέρ που αποτυγχάνει την τελευταία στιγμή να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες, η Μόλι Μπλουμ πιάνει δουλειά ως βοηθός ενός διοργανωτή παιχνιδιών πόκερ για πλούσιους και διάσημους. Γρήγορα κάνει το παιχνίδι δική της υπόθεση, μπαίνοντας στο στόχαστρο του FBI.

MOLLY’S GAME is based on the true story of Molly Bloom, an Olympic-class skier who ran the world's most exclusive high-stakes poker game for a decade before being arrested in the middle of the night by 17 FBI agents wielding automatic weapons. Her players included Hollywood royalty, sports stars, business titans and finally, unbeknownst to her, the Russian mob. Her only ally was her criminal defense lawyer Charlie Jaffey, who learned that there was much more to Molly than the tabloids led us to believe.

Ακολουθεί το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31