Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 - ParosIn.gr

H χθεσινή πρωτοβουλία της Προέδρου της Τ.Ο. Πάρου - Αντιπάρου, να επιτρέψει σε ένα μη θεσμικό πρόσωπο να εμφανιστεί ως κομματικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και να καταθέσει στεφάνι στις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής μας επετείου είναι πρωτοφανής, απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η Ν.Δ.

Πρόκειται για μια ενέργεια βαθύτατα αντιδημοκρατική, που ακυρώνει τις θεσμικές διαδικασίες, προσβάλει όλα τα μέλη του Δ.Σ. της τοπικής οργάνωσης, όλα τα εγγεγραμμένα μέλη της παράταξης μας στις Κυκλάδες και αμαυρώνει την εικόνα της Τ.Ο. ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ.

Ως εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, νιώθω οργή, ντροπή και αισθάνομαι την ανάγκη να καταδικάσω τέτοιες αντιδεολογικές μεθόδους και πρακτικές που μοναδικό στόχο έχουν να πλήξουν τις παραδοσιακές δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξής μας. Και αυτό απλά και μόνο για την προώθηση προσωπικών προτιμήσεων και φιλοδοξιών.

Η Νέα Δημοκρατία σε όλη την ιστορική της διαδρομή έχει αποδείξει, ότι αποτελεί δύναμη ευθύνης και πολιτικής σταθερότητας και οφείλουμε να μην επιτρέψουμε σε καμία και σε κανέναν να προσβάλλει τις αρχές και τις αξίες που την ανέδειξαν ως κορυφαία πολιτική παράταξη στην πατρίδας μας.

Παντελής Μπαφίτης
Μέλος ΝΟΔΕ Κυκλάδων Ν.Δ.
Υπεύθυνος Εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 18:58

Στην τελική ευθεία η χάραξη αιγιαλών

Χρειάστηκαν περισσότερα από 70 χρόνια για να οριοθετηθεί λιγότερο από το 15% των αιγιαλών της χώρας. Οριοθετήσεις αποσπασματικές, συχνά απαρχαιωμένες (αφού με το πέρασμα των δεκαετιών το ανάγλυφο μπορεί να μεταβληθεί φυσικά ή τεχνητά), με διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές και ενίοτε κραυγαλέα «υποκειμενικές» ερμηνείες, που προέκυπταν μέσα από μια μακρά, χρονοβόρο διαδικασία. Εδώ και λίγους μήνες, όμως, η υπόθεση αυτή παρουσιάζει θεαματική πρόοδο. Ο ένας μετά τον άλλο, ολόκληροι νομοί οριοθετούν τους αιγιαλούς τους και οι αποφάσεις «περνούν» σε έναν ενιαίο ψηφιακό χάρτη, με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας πριν από το τέλος του έτους. Ολα αυτά με βάση μια παλαιά μελέτη που έγινε για το κτηματολόγιο και -τι άλλο;– την πίεση των θεσμών.

Αλλά ας ξεκινήσουμε λίγο πιο... ρομαντικά. Ας υποθέσουμε ότι περπατάτε τον χειμώνα σε μια παραλία που επισκέπτεστε και το καλοκαίρι: εύκολα θα παρατηρήσετε ότι το κύμα φθάνει σε μεγαλύτερο ύψος, καλύπτοντας ένα κομμάτι της ακτής. Η αποτύπωση του ορίου αυτού, δηλαδή του ανώτατου σημείου που φθάνει το κύμα, σε έναν χάρτη είναι η χάραξη της γραμμής του αιγιαλού. Πρόκειται για μια τεχνική διαδικασία, την ευθύνη της οποίας έχουν οι κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, ενώ την τελική υπογραφή βάζει ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η διαδικασία της οριοθέτησης ενός αιγιαλού περιλαμβάνει και τη χάραξη μιας δεύτερης γραμμής, εκείνης της παραλίας, παράλληλα προς τη γραμμή του αιγιαλού σε απόσταση 10-15 μέτρων (συνήθως).

Περισσότερα εδώ

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27-10-18 συνάντηση της παράταξης μας, με θέματα τον απολογισμό της δράσης της Λαϊκής Συσπείρωσης και των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της στα τέσσερα χρόνια αυτής της δημοτικής αρχής, όπως και ο προγραμματισμός της δράσης μπροστά στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Η εκτίμηση όλων των παρευρισκόμενων ήταν, ότι παρά τις όποιες αδυναμίες και τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρξαν στα τέσσερα αυτά χρόνια, η αποτίμηση του έργου των εκλεγμένων και της παράταξης συνολικά, ήταν θετική.

Σταθήκαμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του παριανού λαού.

Στο επίκεντρο της πολιτικής μας ήταν από τη μια τα προβλήματα της καθημερινότητας, της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, της ποιότητας ζωής. Από την άλλη τα ζητήματα του στρατηγικού σχεδιασμού για τις λύσεις των μεγάλων προβλημάτων του νησιού μας, στα πλαίσια μιας σχεδιασμένης, βιώσιμης ανάπτυξης για τον παριανό λαό.

• Πάντα με θέσεις και κριτική που στηριζόταν και στηρίζεται στην αντιπαράθεση θέσεων και όχι προσωπικών επιθέσεων που τρέφουν το πολιτικό κουτσομπολιό.

• Πάντα στο πλάι των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων του νησιού μας, των ανθρώπων της γης και της θάλασσας, της νεολαίας, στηρίζοντας και προωθώντας τα δίκαια αιτήματά τους μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο .

Δεν είναι υπερβολή ότι η αποτίμηση του έργου μας είναι πολλαπλάσιο της αριθμητικής δύναμης των εκλεγμένων μας.

Οι εκτιμήσεις για τη θετική παρουσία μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, η αποδοχή και επικρότηση των θέσεων μας από μεγάλο μέρος της παριανής κοινωνίας, πολύ μεγαλύτερου της εκλογικής μας δύναμης, οδηγεί στο συμπέρασμα της απαραίτητης, αναγκαίας παρουσίας της Λαϊκής Συσπείρωσης στα τοπικά μας πράγματα.

Μπροστά στην πραγματικότητα των νέων αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων που φέρνει ο «Κλεισθένης» παίρνοντας την σκυτάλη από τον «Καλλικράτη», εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε «παρόντες», διαφορετικοί και ανυπότακτοι στη λογική που θέλει το Δήμο διαχειριστή μιας πολιτικής, που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του παριανού λαού.

Με γνώση, συνέπεια, αξιοπρέπεια, αυτοκριτική και εμπειρία πορευόμαστε για το μέλλον και αποφασίσαμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση, στη βάση των ιδρυτικών της αρχών και θέσεων, θα παλέψει για το άπλωμα της, το δυνάμωμα της, την ενισχυμένη παρουσία της μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν:

• Απευθυνόμαστε στον παριανό λαό και διεκδικούμε τη στήριξή και τη συμμετοχή του στη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου που θα ξεπερνά τα όποια εμπόδια του εκλογικού νόμου.

• Απευθυνόμαστε σε κάθε τίμιο άνθρωπο του νησιού μας, που είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί μαζί μας, να συσπειρωθεί και εκείνος με τις θέσεις μας.

Μαζί σας, με επικεφαλής τον Κώστα Ροκονίδα, φιλοδοξούμε να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις σε αυτές τις εκλογές, το Δήμο της Πάρου.

Κανείς δεν θα χαρίσει τη ποιότητα ζωής που ανήκει στις παριανές και τους παριανούς, κανείς δεν θα απαντήσει στις ανάγκες της παριανής οικογένειας και τα προβλήματα της, κανείς δεν θα προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον σε αυτή και τις επόμενες γενιές, αν οι ανάγκες δεν γίνουν απαίτηση και η απαίτηση, διεκδίκηση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάρος 29-10-18

Στην κατηγορία: Πολιτική
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 18:14

Ο Ζιντάν είναι μάγκας

g.ark

 

Πανέξυπνη αποδεικνύεται η απόφαση του διάσημου για την ήρεμη σκέψη του (με εξαίρεση εκείνη το ξέσπασμα και την κουτουλιά στο στήθος του «μαφιόζου» Ματεράτσι στον τελικό του Μουντιάλ...) Ζινεντίν Ζιντάν να αφήσει -χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος- τη διασημότερη και πλουσιότερη ομάδα της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης.

Τώρα αποδεικνύεται ότι σοφά έπραξε, αφού η μέχρι πέρυσι ακαταμάχητη αρμάδα της Μαδρίτης χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο δείχνει να μπήκε σε περίοδο παρακμής και σαφέστατης αδυναμίας.

Το 5-1 της ήττας στη Βαρκελώνη αποτυπώνει την ουσία της διαφοράς των δύο ομάδων, κι ας αγωνίζονταν οι πρωτευουσιάνοι ΜΕ 11 ΔΙΕΘΝΕΙΣ.

Από τη μία, η Μπαρτσελόνα χωρίς τον τραυματία Μέσι ήταν καταπληκτική.

Από την άλλη, η Ρεάλ χωρίς τον Κριστιάνο απλώς είδε στο τέλος της αναμέτρησης να «κάθεται» στην 9η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τις Χετάφε-Αλαβές και μόλις έναν πόντο πάνω από τη...Χιρόνα.

Όσο για τον νέο προπονητή (του οποίου δυσκολεύομαι να προφέρω το επώνυμο...) φοβάμαι πως θα ακούει στο εξής «Βαλβέρδε» και θ’ αλλάζει σοκάκι.

Ποιος είναι ο Βαλβέρδε;

Μα ένας Ισπανός απλά εργατικός προπονητής, ο οποίος κάνοντας το «αγροτικό του» στον Ολυμπιακό Πειραιώς έγινε προπονητάρα!!

ΥΓ: Δεν το λέω εγώ, από τον Τσουκαλά και τον «Πλημμύρα» που πουλάει κορνέ και σάμαλι στον καταυλισμό του Ρέντη το άκουσα...

 

πηγή: http://www.zougla.gr/

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας είναι ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με την Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Δικαίωμα του και του ευχόμαστε κάθε δυνατή επιτυχία σε αυτήν την προσπάθεια του.

Αλλά σε καμία περίπτωση ο νεαρός επίδοξος πολιτικός δεν εκπροσωπεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Πάρο.

Η ιδιότητα ως διορισμένος ειδικός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος, δεν του δίνει το δικαίωμα να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του στις εθνικές επετείους και μάλιστα να καταθέτει στεφάνι ως κομματικός εκπρόσωπος.

Η ευθύνη για το βαρύ αυτό ατόπημα το οποίο είναι και βαρύ πολιτικό παράπτωμα βαραίνει τον νέο εν δυνάμει πολιτικό, αλλά και την πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου.

Η κα Χατζηγεωργίου είχε την ευθύνη και υποχρέωση εάν η ίδια δεν επιθυμούσε να καταθέσει στεφάνι να ορίσει ένα εκλεγμένο μέλος της τοπικής και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να αφήσει τον κο Φόρτωμα να προβεί σε αυτήν την αντιδεολογική πολιτικά ενέργεια.

Εάν η κα Χατζηγεωργίου θέλει προσωπικά να στηρίξει τον κο Φόρτωμα στις βουλευτικές εκλογές, αυτό είναι δικαίωμα της, δεν είναι όμως δικαίωμα της να δείχνει δημόσια κατέχοντας την θεσμική θέση της προέδρου, την προτίμησή της αυτή.

Η ενέργεια αυτή προσβάλει την ίδια, προσβάλει τα μέλη του Δ.Σ. της Τοπικής και προσβάλει όλα τα εγγεγραμμένα κομματικά μέλη, ένα εκ των οποίων είναι και ο υπογράφων το κείμενο.

Ως ελάχιστη πράξη διαμαρτυρίας δηλώνω ότι με την πράξη της αυτή και όχι μόνο, η κα Πρόεδρος με αναγκάζει να ζητήσω επισήμως την διαγραφή μου από την τοπική οργάνωση, με επιστολή μου, την οποία και θα κοινοποιήσω στον πρόεδρο του κόμματος και στα κομματικά όργανα, στην οποία θα εκθέτω και τους λόγους.

Επίσης προς αποφυγή παρεξηγήσεων διευκρινίζω ότι ουδεμία σχέση έχω με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση, αντίθετα μάλιστα δεν έχω απολύτως καμία σχέση, τον έχω ψηφίσει μόνο μια φορά, το 2009.

Επίσης εκτιμώ και είμαι υπέρ των νέων στην πολιτική και μάλιστα ο κος Φόρτωμας ήταν στην σκέψη μου, αλλά πρέπει να τηρείται η ευγένεια, οι κανόνες, η ευπρέπεια και ο σεβασμός.

Λίγη σοβαρότητα για αυτούς που κατέχουν θεσμικές θέσεις είναι απαραίτητη και αμεροληψία επιβεβλημένη.

Ηλίας Κουντρομιχάλης

28 Οκτωβρίου 2018

πηγή: http://parospress.blogspot.com/

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Τα δρομολόγια των ferry boat που εκτελούν τη διασύνδεση Αντίπαρος - Πούντα Πάρου - Αντίπαρος από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - NOVEMBER

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ

WEEKENDS

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟ ΓΙΑ ΠΟΥΝΤΑ
FROM ANTIPAROS TO POUNDA

07:00 - 07:45 - 08:15 - 09:15
10:15 - 11:15 - 12:15 - 13:15
14:15 - 15:15 - 16:15 - 17:15
18:15 - ΚΕΝΟ - 20:15 - ΚΕΝΟ
22:15 - 23:15

ΑΠΟ ΠΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΟ
FROM POUNDA TO ANTIPAROS

07:15 - 08:00 - 08:30 - 09:30
10:30 - 11:30 - 12:30 - 13:30
14:30 - 15:30 - 16:30 - 17:30
18:30 - ΚΕΝΟ - 20:30 - ΚΕΝΟ
22:30 - 23:30

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

MONDAY UNTIL FRIDAY

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟ ΓΙΑ ΠΟΥΝΤΑ
FROM ANTIPAROS TO POUNDA

07:00 - 07:45 - 08:15 - ΚΕΝΟ
09:15 - 09:45 - 10:15 - 10:45
11:15 - 11:45 - 12:15 - 13:15
14:15 - 15:15 - 16:15 - 17:15
18:15 - 19:15 - 20:15 - ΚΕΝΟ
22:15 - 23:15

ΑΠΟ ΠΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΟ
FROM POUNDA TO ANTIPAROS

07:15 - 08:00 - 08:30 - ΚΕΝΟ
09:30 - 10:00 - 10:30 - 11:00
11:30 - 12:00 - 12:30 - 13:30
14:30 - 15:30 - 16:30 - 17:30
18:30 - 19:30 - 20:30 - ΚΕΝΟ
22:30 - 23:30

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στο διάστημα από 19 έως 24 Οκτωβρίου η εξαήμερη εκδρομή που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άσπρου Χωριού «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» στην Ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη.

Η διαδρομή της εκδρομής περιελάμβανε πολύ όμορφες διαδρομές. Ξεκινήσαμε με περιήγηση στην όμορφη Θεσσαλονίκη και ακολούθησαν οι πόλεις των Σερρών και της Δράμας, και το σπήλαιο της Αλιστράτης. Προσκυνήσαμε στους μεταβυζαντινούς Ναούς του Αγίου Νικολάου & της Παναγίας Παντάνασσας στο μαγευτικό Πόρτο Λάγος, της λίμνης Βιστωνίδας. Επισκεφτήκαμε την Σμίνθη, ένα από τα πιο παραδοσιακά Πομακοχώρια και καταλήξαμε και περιηγηθήκαμε στην πανέμορφη Ξάνθη όπου ξεναγηθήκαμε στην «παλιά πόλη» με την υπέροχη ξενάγηση της τοπικής ξεναγού κ. Μαρίας Μπαρμπαλιού. Στην συνέχεια περιηγηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής, και στον νομό Έβρου και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, στις Φέρες και τον αυθεντικό βυζαντινό ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας του 12ου αιώνα, στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς, στο περίφημο Σουφλί με τα χαρακτηριστικά κουκουλόσπιτα γνωστό για τα υφαντά & τα μεταξωτά του και στο Διδυμότειχο, απολαμβάνοντας σε όλα τα παραπάνω την υπέροχη ξενάγηση του τοπικού ξεναγού κ. Αντώνη Ιωαννίδη.

Στην επιστροφή του ταξιδιού μας επισκεφτήκαμε τους Τοξότες και τον Νέστο ποταμό, την Νέα Καρβάλη όπου επισκεφτήκαμε τον ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και προσκυνήσαμε το σκήνωμα του Αγίου και την πόλη της Καβάλας όπου και κάναμε περιπατητική ξενάγηση στην «παλιά πόλη» και στα μνημεία της πόλης. Στην διαδρομή μας προς τον Όλυμπο, θαυμάσαμε τον μαρμάρινο Λέοντα της Αμφιπόλεως και μεταβήκαμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Τέλος στην επιστροφή μας για Πειραιά θαυμάσαμε κατά την διαμονή μας το όμορφο κάστρο του Πλαταμώνα και κάναμε και μία στάση στην όμορφη πόλη του Βόλου. Επιστρέψαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου.

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμμετέχοντες για τις πολύ όμορφες στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί, το γραφείο ΤRAVEL TIME για την άψογη διοργάνωση της εκδρομής, τον οδηγό κ. Σπύρο Καστελιώτη για την ασφαλή μεταφορά των εκδρομέων, και τους τοπικούς ξεναγούς κ. Αντώνη Ιωαννίδη και κ. Μαρία Μπαρμπαλιού για τις υπέροχες ξεναγήσεις που μας έκαναν.

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/10/29#sigProId97ceba1ecd

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για τον τόπο μας, όπως είναι η έγκριση του master plan του λιμανιού της Ερμούπολης, ο κος Δήμαρχος και ο κος Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, επιλέγουν να ασκούν πολιτική της «φιγούρας» και όχι της ουσίας, με δημόσιες δηλώσεις τους, οι οποίες τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα στα μάτια του Συριανού λαού, του οποίου την ψήφο σε λίγους μήνες θα ζητήσουν.

Έχουν τόσο παρασυρθεί από την προεκλογική περίοδο και ζουν τόσο έντονα τον πυρετό της προσδοκίας της επανεκλογής τους, που επιλέγουν συνειδητά να κάνουν δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες διαψεύδονται με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Ας θυμηθούν οι Συριανοί τους πανηγυρισμούς τους Δημοτικής Αρχής και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τον Μάιο του 2018, όταν συζητήθηκε στην ΕΣΑΛ το master plan του Λιμανιού. Τότε μας διαβεβαίωναν ότι όλα πήγαν καλά, ότι ο φάκελος που κατατέθηκε ήταν πλήρης και ότι πολύ σύντομα θα είχαμε την πολυπόθητη έγκριση του σχεδίου. Ας θυμηθούν τους δημόσιους όμοιους πανηγυρισμούς του κου Δημάρχου και του κου Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στις αρχές του Οκτωβρίου 2018 δίπλα στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, στον γ.γ. Λιμενικών Υποδομών Χρήστο Λαμπρίδη, και στον γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργο Τζιάλλα. Τότε πάλι δήλωναν, ότι όλα βαίνουν καλώς αναφορικά με την έγκριση του σχεδίου από την ΕΣΑΛ και μίλαγαν με έμφαση για το νέο λιμάνι της Ερμούπολης

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δήλωνε κατηγορηματικά,ότι λύθηκαν όλα τα ζητήματα και δεν υπάρχουν θέματα στον σχεδιασμό, όταν ήδη από τις 26.9.2018 είχε δημοσιευθεί το πρακτικό της 75ης συνεδρίασης με την σχετική απόφαση της ΕΣΑΛ, η οποία δεν ενέκρινε το σχέδιο και το παρέπεμψε προς έλεγχο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο Υπουργείο Πολιτισμού και ζήτησε και την γνωμοδότηση της Επιτροπής Τουριστικών Λιμένων επ' αυτού.

Δηλαδή στις 4 και στις 5 Οκτωβρίου που ο κ. Μαραγκός και ο κ. Κοσμάς πανηγύριζαν, ήδη γνώριζαν την αναβλητική επί της εγκρίσεως απόφαση της ΕΣΑΛ, ήδη γνώριζαν ότι το σχέδιο δεν είχε ελεγχθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και από το Υπουργείο Πολιτισμού, ήδη γνώριζαν ότι ακόμα δεν είχε γνωμοδοτήσει η Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων, παίζοντας στην ουσία θέατρο μπροστά στα μάτια των Συριανών.

Αντί όμως να πουν την αλήθεια στον Συριανό λαό, συνεχίζουν να πανηγυρίζουν αναφέροντας ασάφειες και παραθέτοντας μπερδεμένα επιχειρήματα, με σκοπό να μαζέψουν χειροκροτήματα, «Likes» στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες αρέσκονται να αυτοπροβάλλονται και να αλληλοσυγχαίρονται, με την ελπίδα ότι κανείς δεν θα αντιλαμβανόταν την αλήθεια.

Στην πραγματικότητα, αν η Δημοτική Αρχή ξόδευε για την έγκριση του master plan αντίστοιχες ώρες με αυτές που ξοδεύει στο facebook, με βεβαιότητα το σχέδιο θα είχε σήμερα εγκριθεί και δεν θα υπήρχε λόγος να παρουσιάζουν στον Συριανό λαό το άσπρο ως μαύρο, για να γλυτώσουν την δικαιολογημένη κατακραυγή.

Μαρία Καζαντζάκη

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος
Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, όπως κάθε χρόνο, συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. που καλλιεργείται και συλλέγεται από τους ντόπιους παραγωγούς.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κατ’ αρχάς ευχαριστεί θερμά το καταναλωτικό κοινό, το οποίο τίμησε με την προτίμησή του το εκλεκτό, πολύτιμο και πιστοποιημένο αυτό προϊόν του νησιού μας.

Προς ενημέρωση των καταναλωτών, ανακοινώνει ότι προς το παρόνδεν είναι δυνατή η διάθεση Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. στην αγορά από την ίδια την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξουλόγω εξάντλησης των αποθεμάτων της. Εκτιμάται ότι η διάθεση φρέσκιας πατάτας Νάξου θα είναι δυνατή και πάλι τον Δεκέμβριο του 2018.

Παράλληλα, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές και τους ζητά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν πατάτα Νάξου, ώστε να διασφαλίσουν ότι θα πάρουν το σωστό προϊόν και όχι κάποια... απομίμηση!

Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με τις πατάτες Νάξου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 22850-25340 ή στις σελίδες μας σε Facebook και Instagram.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΑΞΟΥ Α.Ε.Σ Α.Ε.

ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΝΑΞΟΥ - ΧΑΛΚΕΙΟΥ (ΘΕΣΗ ΛΟΥΚΑΚΙ)

ΤΗΛ.: 2285025340

WEB: www.easnaxos.com

 

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου & Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς θα ήθελε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στις εορταστικές εκδηλώσεις στις 26 & 28 Οκτωβρίου 2018 στην έδρα της Π.Ε. Πάρου

Ειδικότερα:

- τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για τις σχολικές εορτές που πραγματοποίησαν

- το Ιερό Προσκύνημα Παναγία Εκατονταπυλιανή και τις Ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας για τις ιεροτελεστίες

- την ομιλήτρια του πανηγυρικού στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής , Φιλόλογο του Γενικού Λυκείου Πάρου κα Χρυσούλα Κοσμά

- το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου & το Λιμεναρχείο Πάρου για την τάξη

- τα παιδιά της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Πάρου

- το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Πάρου για τον ευπρεπισμό των χώρων κατάθεσης στεφάνων και της παραλιακής λεωφόρου

- το προσωπικό και τις κυρίες του Α' ΚΑΠΗ Δήμου Πάρου για το κέρασμα που προσέφεραν μετά το πέρας της παρελάσεως

- τον τελετάρχη στην έδρα της Π.Ε. Πάρου, καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Δημήτριο Μαούνη

- την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου για την διοργάνωση της Έκθεσης συλλογής εφημερίδων που έγραψαν ιστορία την περίοδο 1940-44

- το τμήμα Διοίκησης & Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου για την διοικητική και οργανωτική υποστήριξη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάρος 29/10/2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/10/29#sigProIdc3860311fa

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31