Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 - ParosIn.gr

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών Πάρου της Αθήνας προετοιμάζει την ανασύσταση των χορευτικών του ομάδων για την περίοδο 2018 - 2019 υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία του μέλους μας και νέου μας χοροδιδασκάλου Ευθύμιου Φιλήντρα (Efthymis Filintras).

Η αναβίωση, η διατήρηση και η διάδοση της λαϊκής νησιώτικης μουσικοχορευτικής μας παράδοσης αποτελεί βασική επιδίωξη του Συλλόγου μας. Η πρόσκληση του Συλλόγου μας για τη δημιουργία χορευτικών ομάδων απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Οι χοροί αποτελούν σημαντική ευκαιρία για τη γνωριμία και τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών μας και ειδικά των νέων παιδιών. Τα χορευτικά δρώμενα προσφέρουν διασκέδαση, κέφι, δράση και ψυχαγωγία στους μεγαλύτερους.

Σας προσκαλούμε να πλαισιώσετε τις νέες μας χορευτικές ομάδες. Όσοι επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες ή να εγγραφείτε και να συμμετάσχετε στις νέες χορευτικές ομάδες του Προοδευτικού Συλλόγου Λευκιανών Πάρου της Αθήνας, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τα μέλη του Δ.Σ.:

Μαργαρίτα Κοντού, τηλ.: 6976335845
Κατερίνα Καστανιά, τηλ.: 6948246116
Χρήστος Κουρκούμπας, τηλ.: 6972878839

Η ημερομηνία της πρώτης συνάντησης - γνωριμίας των μελών των χορευτικών ομάδων θα ανακοινωθεί έγκαιρα εντός του μήνα Οκτωβρίου με νέα ανακοίνωση.

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Θέμα: «Πρόσκληση σε συνεδρίαση»

Την Παρασκευή 19/10/2018 και ώρα 19:00 στο γραφείο της Κ.Ε.Δ.Α. στο Κάστρο Αντιπάρου, θα συνέλθει σε δημόσια συνεδρίαση το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αντιπάρου, σύμφωνα με το Άρθρο 3 της Απ. ΥΠΕΣΔΔΑ 43254/31.07.2007 (ΦΕΚ 1492/17.08.2007 τεύχος Β’) με θέματα:

1. Έγκριση δαπάνης και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για τον έλεγχο και την συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες του σπηλαίου και της Κ.Ε.Δ.Α.

2. Έγκριση δαπάνης και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για έκδοση βιβλίων

3. Έγκριση δαπάνης και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια φορητού σκληρού δίσκου

4. Συζήτηση για έγκριση δαπάνης για τον καθαρισμό του Σπηλαίου Αντιπάρου

5. Έγκριση δαπάνης και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για προμήθεια εξοπλισμού καθαριότητας για το Σπήλαιο Αντιπάρου

6. Συζήτηση και έγκριση δαπάνης για σεμινάρια χορού

7. Συζήτηση και έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

8. Λύση Σύμβασης Καυσίμων

9. Έγκριση δέσμευσης και ψήφιση διάθεσης πιστώσεων

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Στην κατηγορία: Πολιτική

Αύριο Παρασκευή 19/10/2018 στις 19:00 στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών

Εν όψει της κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος της Δ.Ε.Υ.Α.Π. για το έτος 2019, πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες συναντήσεις στα Δημοτικά Διαμερίσματα του νησιού μεταξύ του Προέδρου του Δ.Σ., καθώς και υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας με τα Τοπικά Συμβούλια και κατοίκους των περιοχών.

Οι πρώτες συναντήσεις είχαν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00 στην Τ.Κ. Αρχιλόχου και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, την ίδια ώρα στην Τ.Κ. Αγκαιριάς.

Οι επόμενες συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

Παρασκευή 19/10/2018 και ώρα 19:00 στις Λεύκες, στο χώρο του Κοινοτικού Μεγάρου.

Δευτέρα 22/10/2018 και ώρα 19:00 στην Παροικιά, στο Δημαρχείο Πάρου.

Τετάρτη 24/10/2018 και ώρα 19:00 στον Πρόδρομο, στην αίθουσα του συλλόγου «Σκόπας ο Πάριος» (παλιά δεξαμενή).

Δευτέρα 29/10/2018 και ώρα 19:00 στη Μάρπησσα, στο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος.

Τρίτη 30/10/2018 και ώρα 19:00 στη Νάουσα, στην αίθουσα του ΝΗΡΕΑ.

Τετάρτη 31/10/2018 και ώρα 19:00 στον Κώστο, στο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος.

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Πάρε θέση.

Με την υπογραφή σου, δυναμώνεις τον δίκαιο αγώνα για την διάσωση των εναπομείναντων καϊκιών στις θάλασσες μας.

Η πρόταση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Κυβέρνηση θα συνοδεύεται και από την θέση της κοινωνίας των πολιτών.

Το έγκλημα κατά της ιστορίας μας και της παράδοσης μας, πρέπει να σταματήσει.

Τώρα:

#πάρε_θέση

#savekaikia #saveourlegacy

https://bit.ly/2E9mgVA

Γιώργος Χατζημάρχος

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με κίνητρο την διάσωση των εναπομείναντων καϊκιών και της ναυτικής παράδοσης της πατρίδας μας, παίρνει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών που θα συνοδεύσουν το αίτημα της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελληνική Κυβέρνηση για την αλλαγή της νομοθεσίας που απαιτεί την καταστροφή τους.

Με την παρούσα ενέργεια της Περιφέρειας μας, επιδιώκουμε:

• Να σταματήσει η καταστροφή τους

• Να δοθούν κίνητρα αλλαγής χρήσης σε σκάφη αναψυχής ή τουριστικά μέσα

Πρόθεση μας είναι να στηρίξουμε ενεργά και οικονομικά την εξεύρεση λύσης για τη διατήρηση τους.

Πατήστε εδώ για να υπογράψετε

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στις 20:00, η Θεατρική Ομάδα του ΑΜΕΣ Νηρέα παρουσιάζει ξανά, στην αίθουσά του, και για μια τελευταία παράσταση, την κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα «Ψάρι στα χείλη».

Πρόκειται για την ιστορία του Φώτη και της Τζένης, ενός σύγχρονου ζευγαριού, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα μετά από 5 χρόνια γάμου. Οι καυγάδες είναι συνεχείς και παρά την καλή διάθεση, για να λυθούν οι παρεξηγήσεις μεταξύ τους, τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Η ρουτίνα, ο εγωισμός, η ζήλια και η αδιαφορία, τους οδηγούν στα πρόθυρα του χωρισμού. Κι όμως αγαπιούνται. Απλά δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν και πώς να διαχειριστούν τα πράγματα.

Η εμφάνιση κάποιων απρόσκλητων επισκεπτών από το... υπερπέραν, φέρνει τα πάνω-κάτω! Τελικά πρόκειται για αναστάτωση ή για θαύμα; Τη νύχτα που τα πράγματα έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, επτά από μηχανής θεοί θα επέμβουν, για να αναγκάσουν τον Φώτη και την Τζένη να δουν την αλήθεια τους. Μια «άγρια νύχτα», γεμάτη απρόσμενες εκπλήξεις, δικαστήρια και πολλά ταξίδια στο χρόνο...

Πληροφορίες:

«Ψάρι στα χείλη», του Βασίλη Τσικάρα
Από τη Θεατρική Ομάδα Νηρέα
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
Ώρα: 20.00
Σκηνοθεσία: Ασπασία Κωβαίου
Στην αίθουσα του Νηρέα, στη Νάουσα.

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Διαφημιστικό οπτικοακουστικό υλικό

για τη καθαριότητα στο Δήμο Πάρου...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ

Αρ. Πρωτ.: Υ.Σ 197
Μάρπησσα 18/10/2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πανηγυρικού Εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 Οκτωβρίου 2018

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και ιδιωτικών Καταστημάτων, οικιών από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του Ηλίου, της 28ης Οκτωβρίου.

Εορτασμός της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 με μεγάλη λαμπρότητα στα σχολεία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Οκτωβρίου 2018

Ώρα 10:00 π.μ.

Επίσημη δοξολογία στους Καθεδρικούς Ναούς Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Μάρπησσα και Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Δρυό, παρουσία αρχών, συλλόγων και κατοίκων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Χασομέρης Μενέλαος Δ/ντης του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας.

Ώρα 10:30 π.μ.

Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στο χώρο των Μνημείων Πεσόντων της Μάρπησσας και του Δρυού, Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:00 π.μ.

Παρέλαση Μαθητών των σχολείων Δημοτικών Κοινοτήτων Αρχιλόχου και Μάρπησσας, θα πραγματοποιηθεί στα Μάρμαρα όπου θα ξεκινήσει από το Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Ν. Σγαρδέλη και ο τερματισμός θα γίνει στο Προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Αρχιλόχου.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Ρούσσος Εμμανουήλ εκπαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας.

Η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας
Άννα Αντωνοπούλου

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής» (Άρθρο 75 Ν.3852/10)»

Καλείσθε να προσέλθετε στη ΕΚΤΑΚΤΗ δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό κατάστημα την 19/10/2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87):

ΘΕΜΑ 1ο: Παραίτηση ή μη από το δικαίωμα της ήδη ασκηθείσας έφεσης του Δήμου Αντιπάρου κατά των υπαλλήλων ΙΔΑΧ & ΙΔΟΧ και της υπ΄αριθμ. 61/2017 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Πάρου (διαδικασία εργατικών διαφορών) με την οποία επιδικάστηκαν σε αυτούς δώρα Χριστουγέννων και επιδόματα αδείας για το χρονικό διάστημα από 2013 έως 2016.

ΘΕΜΑ 2ο: Σύνταξη η μη 3ης αναμόρφωσης.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Αναστάσιος Δ. Φαρούπος

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
Στην κατηγορία: Κοινωνία

«Keep Aegean Blue»: Τον χαρακτήρα κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, έλαβε στην Κάλυμνο η περιβαλλοντική δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού βυθών και παραλιών στην Ελλάδα, είναι σε πλήρη εξέλιξη, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «All For Blue»

Με ιδιαίτερη θέρμη η Κάλυμνος συμμετείχε στην δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Keep Aegean Blue», που στόχο έχει να διατηρήσει καθαρές τις ακτές και τον βυθό της θάλασσας στα νησιά της.

Η μακρά καταδυτική παράδοση της Καλύμνου, έδωσε στην δράση τον χαρακτήρα κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, αφού εκτός από τους μαθητές, στους οποίους η δράση κατά κύριο λόγο απευθύνεται, έλαβαν μέρος ενεργά η Δημόσια Επαγγελματική Σχολή Δυτών Καλύμνου, ο Σύλλογος Γυναικών Αυτοδυτών Καλύμνου «Η κόρη της Καλύμνου» και ο Κολυμβητικός Σύλλογος «Πρωτέας», με τον προπονητή του Μιχάλη Γλυνάτση.

Περισσότεροι από 80 μαθητές από το Λύκειο Νικοδήμου Καλύμνου, καθάρισαν την παραλία «Γέφυρα», με τον συντονισμό της επιχείρησης από την Κατερίνα Τοπούζογλου, εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής και ιδρύτρια του Οργανισμού για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος «All for Blue» και με τη συμβολή του Επάρχου Καλύμνου Γιάννη Θεμέλαρου, του Δημάρχου του νησιού, Γιάννη Γαλουζή και του περιφερειακού συμβούλου Κώστα Σταυλά.

Από την ακτή και τον βυθό της παραλίας Γέφυρα, οι μαθητές και οι δύτες έβγαλαν λάστιχα, σίδερα, σκοινιά, πλαστικά και άλλα αντικείμενα.

Η Κάλυμνος, είναι το τέταρτο νησί μετά τη Ρόδο, την Πάτμο και την Λέρο, όπου έλαβε χώρα η δράση «Keep Aegaen Blue», η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού βυθών και παραλιών στην Ελλάδα, που γίνεται σε συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τον Οργανισμό «All for Blue». Όσον αφορά την Δωδεκάνησο, η δράση ολοκληρώνεται στην Κω και θα ακολουθήσουν νησιά των Κυκλάδων.

Όπως και στα νησιά που προηγήθηκαν, η δράση βιωματικού καθαρισμού της παραλίας και του βυθού, συνοδεύτηκε και στην Κάλυμνο από περιβαλλοντικό σεμινάριο το οποίο παρακολούθησαν οι μαθητές και άλλοι ευαισθητοποιημένοι στα περιβαλλοντικά θέματα, με αντικείμενο την σημασία της προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

H Κατερίνα Τοπούζογλου, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την δράση του Οργανισμού «All for Blue» που στόχο έχει να άρει τις προκαταλήψεις σχετικά με τους καρχαρίες και να αναδείξει την συμβολή τους στην διατήρηση και την ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, καθώς είναι οι κατ’ εξοχήν καθαριστές του θαλάσσιου περιβάλλοντος, γι’ αυτό και πρέπει να παλέψουμε για την προστασία τους. Κάθε χρόνο θανατώνονται 100.000.000 καρχαρίες και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στο θαλάσσιο περιβάλλον. Πρόσφατα, όπως είπε, δημοσιεύτηκε έρευνα, η οποία λέει πως μέχρι το 2038 θα έχουμε στη θάλασσα περισσότερα σκουπίδια, απ’ ό,τι ψάρια. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να ξεπεραστούν οι προκαταλήψεις για τους καρχαρίες, όπως τόνισε, αν θέλουμε να σώσουμε τις θάλασσες μας.

Η περιβαλλοντική δράση κινείται σε δύο άξονες και περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, διάρκειας 90 λεπτών, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, τις λύσεις για περιβαλλοντικά θέματα και πληροφορίες για τη συμπεριφορά των θαλάσσιων θηλαστικών και ψαριών σε 14 σχολικές μονάδες της Ρόδου, Κω, Πάτμου, Λέρου, Καλύμνου, μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, καθώς και δράσεις παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού θαλασσών σε 9 παραλίες νησιών, οι οποίες διεξάγονται με απόλυτη ασφάλεια. Στον καθαρισμό των ακτών που γίνεται παρουσία ειδικών εκπαιδευτών, λαμβάνουν μέρος μαθητές, συνοδοί καθηγητές, γονείς και εθελοντικές ομάδες, ενώ ο καθαρισμός του βυθού γίνεται μόνο από εκπαιδευτές αυτόνομης και ελεύθερης κατάδυσης.

Ρόδος,18 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2018/10/18#sigProId88072efe19

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31