Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 - ParosIn.gr

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μ.Ε.Ε.Α.Σ. ΥΡΙΑ ΛΕΥΚΩΝ Πάρου ευχαριστεί το Δήμο Πάρου και όλους όσοι στήριξαν και βοήθησαν, με κάθε τρόπο, τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. και ο Σύλλογος στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκών.

Πέρα από τους ανώνυμους, επισκέπτες και κατοίκους του νησιού, υπήρξαν και οι χορηγοί των εκδηλώσεων στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκών που τις στήριξαν οικονομικά και είναι, με αλφαβητική σειρά, οι κάτωθι:

1. «Ξυλεμπορική Πάρου», Άγουρος Άγγελος, Μάρπησσα

2. Γενικές μεταφορές - χωματουργικά, Γεμελιάρης Γιώργος, Λεύκες

3. Εμπόριο πλαστικών, είδη συσκευασίας, Δαφερέρας Αριστείδης, Παροικιά

4. «ΕΞΠΑ Α.Ε.», κουφώματα, Αρχίλοχος

5. «Ξυλόφουρνος», αρτοποιείο - ζαχαροπλαστική, Υστέρνι, Ζουμής Νίκος

6. «Στρατής», αρτοποιείο, Λεύκες, Κρητικός Στρατής

7. «Φλώρα», ταβέρνα, Λεύκες, Κρητικού Φλώρα

8. «Αγνάντι», ταβέρνα, Λεύκες, Μαυραγκάς Παναγιώτης

9. «Πανεμπορική Λευκών», Παντελαίος Χρήστος & ΣΙΑ Ο.Ε., Αρχίλοχος, Πάρος

10. «Κλαρίνος», ταβέρνα, Λεύκες, Ραγκούσης Ανδρέας

11. «Πιάτσα», σουβλάκια, Λεύκες, Ραγκούσης Κώστας

Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Μ.Ε.Ε.Α.Σ. ΥΡΙΑ ΛΕΥΚΩΝ Πάρου

Πρόεδρος: Παντελαίος Αποστόλης του Νικολάου
Αντιπρόεδρος: Γεμελιάρη - Χατζηγιάννη Αγγελική του Σταύρου
Ταμίας: Παντελαίος Μιχάλης του Νικολάου
Γραμματέας: Καπαρού Γραννέτα του Παναγιώτη
Μέλος: Ρούσσος Αλέξανδρος του Δημητρίου
Μέλος: Ρούσσος Χαράλαμπος του Στεφάνου
Μέλος: Συριανός Πυθαγόρας

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεκαεννέα μήνες από την ψήφιση του ασφαλιστικού μορφώματος “Κατρούγκαλου”, η Κυβέρνηση, με συνεχή νομοσχέδια, διορθώνει με “μπαλώματα” τις αθεράπευτες πληγές που άνοιξε στο σώμα της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή είναι το 17ο στη σειρά ασφαλιστικό νομοσχέδιο μέσα σε 19 μήνες από την ψήφιση του Ν. 4387/2016 που επιβεβαιώνει την απόλυτη προχειρότητά του.

Η Κυβέρνηση, όμως, δεν μένει μόνο σε διορθώσεις και μπαλώματα, στο πλαίσιο του επικοινωνιακού τακτικισμού, αλλά επιχειρεί να εξαπατήσει, ακόμη μια φορά, εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα:

Α. Με τη διάταξη του άρθρου 17 επιβεβαιώνει, για ακόμη μια φορά, την καθιέρωση συντελεστή αναπλήρωσης 0,45% για κάθε έτος ασφάλισης των επικουρικών επί του νέου συντάξιμου μισθού, γεγονός που οδηγεί σε μειώσεις επικουρικών συντάξεων από 21% έως και 40%.

Όμως, παρά τις δραματικές μειώσεις, δεν επιλύουν το πρόβλημα της έκδοσης των 129.000 επικουρικών συντάξεων που λιμνάζουν από 1η Ιανουαρίου 2015 για τον απλό λόγο, ότι δεν έχουν εκδώσει το μαθηματικό τύπο υπολογισμού του τμήματος της σύνταξης μετά την 1η Ιανουαρίου 2015.

Ουσιαστικά, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας “παγώνει “ με το νόμο την έκδοση 129.000 επικουρικών συντάξεων κόστους 650.000.000 ευρώ.

Β. Με το άρθρο 26, επιφέρει αύξηση των εισφορών για τους δημοσίους υπαλλήλους υπέρ του Μετοχικού Ταμείου ύψους 12,5%. Το ποσοστό διαμορφώνεται από 4% σε 4,5% επί των συντάξιμου μισθού με αποτέλεσμα αντίστοιχη μείωση αποδοχών.

Τελικά αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, ο πολιτικός καιροσκοπισμός των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που - στην επιδίωξή τους να δώσουν επιχειρήματα ενόψει της Δ.Ε.Θ. στον κ. Τσίπρα -προσπάθησαν να κρύψουν, αλλά δεν τα κατάφεραν, νέες άδικες και αχρείαστες μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών.

Αποτελεί κοινωνική και πολιτική αναγκαιότητα, η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος σε νέες βάσεις που θα διασφαλίζουν ανταποδοτικότητα, κίνητρα για παραμονή στο σύστημα, διαφάνεια, δικαιοσύνη και βιωσιμότητα».

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2017

nd

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 19:07

8ο Τρίαθλο Πάρου & 3ο Mini Park Aquathlon

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Από τις 12 μ.μ. έως τις 18:00

Τοποθεσία: Πάρκο Πάρου - Paros Park

Το Τρίαθλο Πάρου απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους άνω των 13 ετών που θα αγωνιστούν στην κολύμβηση στον όρμο του Μοναστηριού, στην ποδηλασία δρόμου στην ευρύτερη περιοχή και στο off road τρέξιμο στα πανέμορφα μονοπάτια του Πάρκου.

Το Mini Park Aquathlon, είναι ένας δίαθλος για τους μικρούς αθλητές 5 έως 12 ετών, που θα αγωνιστούν στην κολύμβηση στον όρμο του Μοναστηριού και στο εκτός δρόμου τρέξιμο στα μονοπάτια του Πάρκου.

8th Paros Triathlon

Paros Triathlon is open to adults and teenagers over 13 years old, who compete in swimming at the bay of Monastiri, cycling in the surrounding area and off-road running at the beautiful footpaths of Paros Park.

Mini Park Aquathlon, is a duathlon for young athletes 5 to 12 years old, who compete in swimming at the bay of Monastiri and off-road running at the footpaths of Paros Park.

 

 

πηγή: 8ο Τρίαθλο Πάρου & 3ο Mini Park Aquathlon / 8th Paros Triathlon

 

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Τρεις ταβέρνες από την Πάρο βρίσκονται στις 100 της Ελλάδας που παρουσιάζει με χαρακτηριστικό τρόπο το ειδικό ενημερωτικό site www.greekgastronomyguide.gr

Στο εισαγωγικό σημείωμα του site αναφέρονται τα εξής:

«Λαϊκές ταβέρνες

Ιστορικά ταβερνάκια, ουζάδικα, μεζεδοπωλεία και μαγέρικα της γειτονιάς.

Ιδού 100 από τις πιο τίμιες και χαρακτηριστικές ταβέρνες της Ελλάδας.
Ποιές έχετε επισκεφτεί; Συμφωνείτε με τις επιλογές μας;
Ποιές από αυτές να μπουν στην καλύτερη δεκάδα;
Eτοιμαζόμαστε για την 2 κατοστάδα. Βοηθήστε μας!!!»

Πατήστε εδώ για να δείτε ποιες είναι οι τρεις ταβέρνες της Πάρου αλλά και οι άλλες 97 από την υπόλοιπη Ελλάδα που παρουσιάζει το site.

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, καθώς και επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι, ηλικίας 55-67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται με το άρθρο 51 του Ν. 1892/1990 (Α? 101) και οι επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του Ν. 3852/2010, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου, πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες, ύστερα από αίτηση που θα υποβάλλει η δικαιούχος επιχείρηση. Το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ, μηνιαίως.

Οι δικαιούχοι που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υπαγωγής -εντολή κενής θέσης- υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/), στο ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται, επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.

Στην περίπτωση που οι δικαιούχοι δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημά τους όπου θα προσληφθεί ο ωφελούμενος, προκειμένου να παραλάβουν κλειδάριθμο, προσκομίζοντας το καταστατικό επιχείρησης από όπου θα προκύπτει η μετοχική ή/και εταιρική σύνθεσή της, καθώς και το ΑΦΜ της. Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να διενεργηθεί από νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Στη συνέχεια, θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Τροπολογία για την απρόσκοπτη καταβολή της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού που ασχολείται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους παιδικούς σταθμούς των ΟΤΑ, κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στο νομοσχέδιο του υπουργείο για τα εργασιακά.

Ακολουθεί το σχετικό αρχείο:

 

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.) δημοσιοποίησε το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα γίνουν στο νησί μας από το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017.

 

9/9

ΣΑΒΒΑΤΟ

21:00

13η Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου

«Έχει και η Σιωπή τη Φωνή της»

Ομιλία για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας της κ. Λίτσας Χαραλάμπους.

«Γιάννης Κωνσταντινίδης - Κώστας Γιαννίδης

Ο Ταλαντούχος Συνθέτης με την Διπλή Ιδιότητα» Ρεσιτάλ με τους Ανδρέα Χανιώτη, Σοφία Μοσχογιάννη, Κατερίνα Οικονόμου, Κων/να Ανδρεάκου

Διοργάνωση Τ/K Λευκών - Σύλλογος «Ατλαντίς»

Προαύλιο Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Άσπρο Χωριό

9/9

ΣΑΒΒΑΤΟ

20:30

Χορευτική παράσταση

«Στον Κύκλο του Χορού»

Διοργάνωση ΧΟΝ

Προαύλιο Παναγίας Νάουσα

10/9

ΚΥΡΙΑΚΗ

20:00

13η Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου

«Μικρασία μου Αγαπημένη»

Παράσταση - Θεατρικό Δρώμενο - Τραγούδια, Χοροί της Ίμβρου, Καππαδοκίας, Θράκης και Πάρου. Συμμετέχουν Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου», Χορωδία Νάουσας Πάρου και Σύλλογος Ιμβρίων

Διοργάνωση Τ/K Λευκών - Σύλλογος «Ατλαντίς»

Προαύλιο Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Άσπρο Χωριό

14/9

ΠΕΜΠΤΗ

Πανηγύρι «Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού»

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κεράσματα - ρεβιθάδα στο προαύλιο της εκκλησίας.

20:30 Νησιώτικη βραδιά με ζωντανή μουσική από τον Μανώλη Ραγκούση και την παρέα του, με τη συμμετοχή του χορευτικού του Π.Σ. Αγκαιριάς στο λιμανάκι Αλυκής

Διοργάνωση Δ/Κ Αγκαιριάς - Π.Σ. Αγκαιριάς

Αγκαιριά

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Δυναμικά και η Πάρος, όπως κάθε χρόνο, στο 11ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» που θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2017 στον Αρτεμώνα της Σίφνου.

«Με αγάπη και μεράκι στρώνουμε για 11η χρονιά ένα μεγάλο «τραπέζι» στον Αρτεμώνα και σε όλο το νησί...», το φετινό σλόγκαν των διοργανωτών.

Ακολουθούν οι συμμετοχές, από τις Κυκλάδες και όχι μόνο, στο 11ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με χρονολογική σειρά.

5/9/2017

ΗΡΑΚΛΕΙΑ!
Τι κι αν είναι μικρή σε έκταση; Οι άνθρωποί της έχουν δύναμη ψυχής και μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους. Τιμούν και τη φετινή διοργάνωση με τη συμμετοχή και τη... μαγειρική τους.
Σας ευχαριστούμε. Καλή αντάμωση!

5/9/2017

KEA!
Σε λίγες, μόλις, ώρες θα είναι στο δρόμο προς τη Σίφνο η αντιπροσωπεία ενός ακόμα νησιού, της όμορφης Κέας, που επίσης μαγεύει με τους ανθρώπους και τις παραδόσεις της...
Καλό ταξίδι & καλή αντάμωση!

5/9/2017

ΙΟΣ!
Και φυσικά δε λείπει η όμορφη ΙΟΣ από το 11ο γαστρονομικό φεστιβάλ της Σίφνου και των Κυκλάδων.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας έρχονται με την ίδια, όπως πάντα, όρεξη και με το ίδιο μεράκι να μαγειρέψουν τα καλύτερα για όλους σας!
Σας περιμένουμε! Καλή αντάμωση!!!

5/9/2017

MΥΚΟΝΟΣ!
Με ενισχυμένη και αυτή τη χρονιά αντιπροσωπεία ένα από τα πιο ονομαστά νησιά των Κυκλάδων, η Μύκονος, συμμετέχει στην 11η διοργάνωση, με νοστιμότατα τοπικά κεράσματα και όχι μόνον!
Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε!

4/9/2017

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ!
ΝΕΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ από το άλλο «κομμάτι» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τα πανέμορφα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, θα προσφέρει στο μεγάλο κυκλαδίτικο τραπέζι η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων.
Χαιρόμαστε για τη συμμετοχή σας και σας περιμένουμε...
Καλή αντάμωση!

4/9/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ της ΣΙΦΝΟΥ
Προσκαλούν όσους εστιάτορες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα προσφοράς γεύματος με έκπτωση ειδικά για τα μέλη των φιλοξενούμενων αντιπροσωπειών του Φεστιβάλ, να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους ως αύριο (Τρίτη 5/9, ώρα 17:00) στη Γεωργία Γεωργούλη (τηλ. επικοινωνίας: 6979987741).

3/9/2017

ΚΑΡΔΙΤΣΑ!
Έρχονται για πρώτη φορά στη Σίφνο, για να γνωρίσουν τις γεύσεις και τα αρώματα των Κυκλάδων και όλοι εμείς να πάρουμε μια μικρή "γεύση" από τη δική τους γαστρονομική και μουσικοχορευτική παράδοση!
Καλωσορίζουμε από εδώ -και σε λίγες ημέρες από κοντά- την αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Προαστίου Καρδίτσας!
Με το καλό να ‘ρθείτε!

3/9/2017

ΚΥΘΝΟΣ!
Με την ίδια, όπως πάντα, θετική διάθεση, βάζουν στις... βαλίτσες τους το μεράκι για μαγείρεμα και για πολύ χορό και έρχονται να μας συναντήσουν!
Άραγε αυτή τη φορά θα δούμε το... ξημέρωμα μαζί, χορεύοντας και τραγουδώντας;
Καλή αντάμωση, φίλοι και φίλες από την όμορφη Κύθνο!!!

3/9/2017

ΣΕΡΙΦΟΣ!
Ένα ακόμα κυκλαδίτικο νησί, το «γειτονάκι» μας, η ΣΕΡΙΦΟΣ, ετοιμάζεται για να παρουσιάσει και σε αυτό το Φεστιβάλ τις ιδιαίτερες γεύσεις της!
Θα μας λείπουν και φέτος αγαπημένα πρόσωπα, αλλά η σκέψη θα μας ενώνει μαζί τους για πάντα...
Αγαπημένες φίλες, σας περιμένουμε!!!

3/9/2017

Τα κορίτσια του Συλλόγου Γυναικών Σίφνου «ΤΟ ΣΜΑΡΙ» δίνουν δυναμικά το «παρών» και σε αυτή τη διοργάνωση και σας περιμένουν με νόστιμα αλμυρά και γλυκά κεράσματα που θα φτιάξουν με μεράκι για όλους σας!
Σας ευχαριστούμε!

3/9/2017

ΘΑΛΑΣΣΟ - ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ και στο ΒΑΘΥ!
Την Πέμπτη 7/9, στις 12.00, το Εξωραϊστικό Σωματείο «Το Βαθύ της Σίφνου» «ανοίγει» τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, με κεράσματα στο μώλο, πάνω στο κύμα, με μουσική και χορό από τα νησιά μας!
Στο γραφικό λιμανάκι του Βαθιού, στον Ταξιάρχη!
Γιατί και σε αυτό το φεστιβάλ, είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
Σας ευχαριστούμε!

3/9/2017

ΣΙΚΙΝΟΣ!
Ακόμα ένα «διαμάντι» των Κυκλάδων στη Σίφνο!
Το «πάλεψε» πολύ ο Δήμαρχος Σικίνου και, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις του, θα έρθει και φέτος ο ίδιος κοντά μας, για να μας τρατάρει παραδοσιακά προϊόντα του νησιού του.
Σας ευχαριστούμε για την ιδιαίτερη τιμή και σας περιμένουμε!

3/9/2017

Για άλλη μια χρονιά -αυτή τη φορά με την αιγίδα του Ρωσικού Πολιτιστικού & Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα- συμμετέχει στο πλαίσιο της 11ης διοργάνωσης η μαγείρισσα κα Όλγα Τοκμάζοβα, που με τη βοήθεια του κ. Κώστα Τοκμάζοβ, θα παρουσιάσει μια ιδιαίτερη μοναστηριακή συνταγή.
Γιατί στο μεγάλο τραπέζι που «στρώνουν» οι ΚΥΚΛΑΔΕΣ, υπάρχει χώρος για όλους τους καλούς φίλους που αγαπούν τον τόπο τους και αγωνίζονται για την προβολή της παράδοσής του!
Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε!

2/9/2017

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, 12:00, Ίδρυμα Πρόκου, Απολλωνία
Παρουσίαση από τη Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου, ερευνήτρια μεσογειακής διατροφής, έξτρα παρθένου ελαιόλαδου και γονιδιακής έκφρασης, με θέμα: «Οι συνταγές του Τσελεμεντέ ως αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής διατροφής και οι ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες»
Λίγα λόγια το θέμα:
Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει και προωθεί τη μεσογειακή μας διατροφή σε όλο τον κόσμο ως το μοναδικό μοντέλο διατροφής ικανό να προλάβει καρδιοαγγειακά νοσήματα και άλλες ασθένειες. Η Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου θα παρουσιάσει τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και τους τρόπους να ακολουθούμε πιστά τη μεσογειακή διατροφή στη καθημερινότητά μας.

2/9/2017

Τοπικά προϊόντα & αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές, με αγάπη για τον τόπο και με σεβασμό στο μόχθο των ανθρώπων του, τα κοινά στοιχεία και οι δυνατές φιλίες που ΕΝΩΝΟΥΝ τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες, δημιουργούν και αυτή τη χρονιά το πλαίσιο του ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ, που με χαρά ανοίγει την «αγκαλιά» του σε καλούς φίλους από περιοχές εκτός Κυκλάδων.
Σε αυτή τη γιορτή γεύσεων είστε όλοι ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ!
Σας περιμένουμε...

2/9/2017

ΘΗΡΑ, ΘΗΡΑΣΙΑ!
Στο μεγάλο τραπέζι του... Τσελεμεντέ με χαρά υποδεχόμαστε και αυτή τη χρονιά δυο ακόμα «στολίδια» των Κυκλάδων μας, τη ΘΗΡΑ και τη ΘΗΡΑΣΙΑ!
Σας ευχαριστούμε για την τιμή και σας περιμένουμε!

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Εστίας Πύργου Καλλίστης Θήρας:

«Ο σύλλογος ανακοινώνει ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά θα συμμετέχει, εκπροσωπώντας τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, στο 11ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» στη Σίφνο, μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου που διοργανώνει το φεστιβάλ, από Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017.
Στην εκπροσώπηση θα συμμετέχει εθελοντικά ο Κυριάκος Πρέκας, λαούτο και τραγούδι, ο Αντώνης Πρέκας, βιολί και η Κωνσταντίνα Γιαννίση, σαντούρι. Επίσης, η Αρτεμία Δεναξά με χορευτική ομάδα παιδιών του Συλλόγου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Η συνταγή που θα παρουσιάσουμε στο φεστιβάλ θα είναι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης και θα τους μαγειρέψει με τη βοήθεια κυριών του συλλόγου ο Λευτέρης Ξαγοράρης (Ξέφτερας).
Στο περίπτερο θα προσφέρεται κρασί της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, θα παρουσιάζονται και άλλα προϊόντα της Σαντορίνης, έντυπα και ταινίες προβολής του νησιού και της γαστρονομίας. Θα προσφέρουμε, επίσης, στο κοινό φάβα, προσφορά της Ένωσης, που θα μαγειρέψει ο Λευτέρης Ξαγοράρης στο χώρο του φεστιβάλ, ντοματοκεφτέδες, προσφορά του κ. Νεκτάριου Φύτρου «Εστιατόριο Καλλίστη», και μελιτίνια, προσφορά του Προέδρου του Πύργου κ. Γιώργου Δαρζέντα.
Το φεστιβάλ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον με περίπτερα από όλη την Ελλάδα και συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες Έλληνες και ξένους. Καλούμε τα μέλη του συλλόγου και τους φίλους να έρθουν για να γνωρίσουν το όμορφο νησί της Σίφνου και να συμμετάσχουν στη γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας».

2/9/2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!
Γεύσεις, μουσική και χορό από το αγαπημένο νησί της ΚΡΗΤΗΣ «φέρνει» στη φετινή διοργάνωση η αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού - Μορφωτικού - Αναπτυξιακού Συλλόγου ΚΡΙΤΣΑΣ «ΛΑΤΩ».
Ευχαριστούμε από καρδιάς για την ιδιαίτερη τιμή και σας περιμένουμε!!!

2/9/2017

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ!
Φίλες και φίλοι από ένα ακόμα όμορφο και αγαπημένο Κυκλαδονήσι, τη ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ, φτιάχνουν «αποσκευές» και ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στη Σίφνο, για να σας τρατάρουν νοστιμιές του τόπου τους.
Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε «Καλή αντάμωση»!

1/9/2017

ΘΑΛΑΣΣΟ-ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ στο ΦΑΡΟ (Φασολού)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ το μεσημέρι, στις 12:30
Στην παραλία ΦΑΣΟΛΟΥ, στο γραφικό οικισμό του Φάρου, δίπλα στη θάλασσα, υποδέχεται αυτή τη χρονιά ο τοπικός Εξωραϊστικός Σύλλογος τις φιλοξενούμενες αντιπροσωπείες του 11ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ» και όλους τους επισκέπτες της Σίφνου! Θα σας περιμένουν οι άνθρωποι του Συλλόγου και οι κάτοικοι του Φάρου με την ίδια, όπως πάντα, φιλόξενη διάθεση, για να ανταμώσουν με τους «παλιούς» και για να γνωρίσουν τους «νέους». Θα ετοιμάσουν για όλους σας, γευστικότατους τοπικούς μεζέδες και υπόσχονται όμορφες στιγμές υπό τους... ήχους σιφναίικου τακιμιού!

1/9/2017

Προϊόντα Aegean Cuisine από τις Κυκλάδες
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου και το Επιμελητήριο Κυκλάδων -ως φορέας διαχείρισης και ανάπτυξης του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες- παρουσιάζουν στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» παράλληλη έκθεση κυκλαδίτικων προϊόντων.
Το δίκτυο Aegean Cuisine συμμετέχει στο Φεστιβάλ με έκθεση προϊόντων από παραγωγούς των Κυκλάδων, τα οποία έχουν σημανθεί ως «Aegean Cuisine Recommended».
Σκοπός του δικτύου είναι, μέσω της σύνδεσης της πρωτογενούς παραγωγής με την εστίαση, να προσφέρει στους επισκέπτες ποιοτικές και ολοκληρωμένες γαστρονομικές εμπειρίες μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν τα προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας, θα τα αναζητούν και θα αποτελούν κοινωνούς του γαστρονομικού πλούτου και πολιτισμού του Αιγαίου.
Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο Aegean Cuisine:

Website: www.aegeancuisine.gr

Facebook: Aegean Cuisine Cyclades

Προϊόντα "Aegean Cuisine Recommended"

31/8/2017

Και αυτή τη χρονιά ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΜΑΡΩΝ «Η ΜΕΡΟΠΗ» αναλαμβάνει με χαρά να υποδεχτεί στο λιμάνι τις φιλοξενούμενες αντιπροσωπείες και όλους τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου θα σας περιμένουν και φέτος με κεράσματα και με το -πάντα- «ζεστό» χαμόγελό τους!
Παράλληλα, οι καλοί συνεργάτες μας από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σίφνου (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.) και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Σίφνου θα είναι «εκεί», για να φροντίσουν για τα απαραίτητα...
Τους ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ για την ΠΟΛΥΤΙΜΗ βοήθεια και την ΑΨΟΓΗ συνεργασία!

31/8/2017

ΠΑΡΟΣ!
Για 11η χρονιά το γειτονικό νησί της ΠΑΡΟΥ τιμά τη διοργάνωση και ετοιμάζεται να ομορφύνει και φέτος, με ενισχυμένη αντιπροσωπεία, το πιο μεγάλο «τραπέζι» των Κυκλάδων!
Καλώς να ορίσετε! Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε...

30/8/2017

ΣΥΡΟΣ!
Θα μπορούσε να λείπει από το κυκλαδίτικο τραπέζι;
«Παλιοί» και νέοι φίλοι ετοιμάζονται, μέρες τώρα, για να φέρουν στη Σίφνο τις γεύσεις και τον... αέρα της κοσμοπολίτικης πρωτεύουσας των Κυκλάδων!
Με το καλό να μας έρθετε! Σας ευχαριστούμε!

30/8/2017

To Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» της Σίφνου, μας κάνει περήφανους κάθε χρόνο.
Το 2016 μας έδωσε την τεράστια χαρά της κατάκτησης του Χρυσού Βραβείου: «European Gastronomic Festival 2016».
Τόσο καλή δουλειά γίνεται εκεί και τόσο περήφανους μας έκαναν όλους οι άνθρωποι του.
Φέτος, στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το 11ο Φεστιβάλ, στον Αρτεμώνα της Σίφνου.
Το πρώτο στην Ευρώπη Γαστρονομικό Φεστιβάλ 2016, στην Γαστρονομική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2019.
Θα είμαστε όλοι εκεί ...
ΥΓ: Το αγαπάμε αυτό που κάνουμε

Γιώργος Χατζημάρκος
Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

30/8/2017

ΑΝΔΡΟΣ!
Καθεμιά συμμετοχή, ξεχωριστή τιμή, ξεχωριστή χαρά!
Οι καλές μας φίλες από την πανέμορφη Άνδρο θα σερβίρουν και φέτος τα νόστιμα μεζεδάκια τους στο τραπέζι του... Τσελεμεντέ!
Σας ευχαριστούμε & ευχόμαστε «Καλή αντάμωση»!!!

29/8/2017

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ FROM SIFNOS
ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
Την επίσημη έναρξη του φετινού Φεστιβάλ την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν οι Θ.Ε.Ε.Σ.!!!
Το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων Σίφνου ετοιμάζεται πυρετωδώς και θα μας εκπλήξει για ακόμα μια φορά...
Κορίτσια, σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

28/8/2017

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ & ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ
το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στο «αποχαιρετιστήριο» γλέντι του Φεστιβάλ
Μπορεί ακόμα να έχουμε πολλά να ανακοινώσουμε για τις συμμετοχές και το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ, όμως, μας ρωτάτε και είπαμε να το ανακοινώσουμε...
Το φετινό τριήμερο φεστιβάλ θα «κλείσει» ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ και η ορχήστρα του, με ένα πρόγραμμα που υπόσχεται... γλέντι, τραγούδι και πολύ χορό για όλους!!!
Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα των δυο προηγούμενων ημερών, που, επίσης υπόσχεται ένα αυθεντικό μουσικό ταξίδι στη Σίφνο, στις Κυκλάδες αλλά και σε φιλοξενούμενες, εκτός Κυκλάδων, περιοχές.
Ανυπομονείτε; Κι εμείς!

28/8/2017

Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ «ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ»!
Το Φεστιβάλ, καθώς μπαίνει στη δεύτερη δεκαετία της «ζωής’ του αποκτά και πάλι, χάρη στη ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑ και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ του κ. Κώστα και της κας Σμαράγδας Γεωργούλη, κοινή κουζίνα, ανοιχτή σε όλες τις συμμετέχουσες αντιπροσωπείες.
Η κουζίνα του «Τσελεμεντέ» για τις πρωινές προετοιμασίες βρίσκεται στο Κάτω Πετάλι σε ιδιόκτητο -πρώην επαγγελματικό χώρο- της κας Σμαράγδας και του κ. Κώστα, που πραγματικά μας συγκίνησαν με τη διάθεσή τους να ανοίξουν το «σπίτι» τους σε όλους και να υποστηρίξουν τη συλλογική προσπάθεια.
Με τον τρόπο τους, την καλοσύνη και την ευγένειά τους όχι μόνον προσφέρουν χωρίς αντάλλαγμα στη διοργάνωση ένα σημαντικό «εργαλείο» αλλά και σε εμάς όλους τη δύναμη να συνεχίζουμε!
Τους ευχαριστούμε από καρδιάς!!!

27/8/2017

ΑΜΟΡΓΟΣ!
Το όμορφο νησί του ανατολικού Αιγαίου «φέρνει» και φέτος τις δικές του ξεχωριστές γεύσεις στο κυκλαδίτικο τραπέζι και, μαζί με αυτές, την αγάπη και το μεράκι των Αμοργίνων για το νησί και την παράδοσή του.
Φίλοι καλοί, σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε!!!

26/8/2017

ΤΑ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ...
Πρόσκληση για τους μικρούς μας φίλους
To 11ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μικρούς του φίλους για... ξέφρενα μαγειρικά παιχνίδια και πολλές ακόμα δραστηριότητες.
Όσοι είστε παιδιά ή νιώθετε ακόμα παιδιά και έχετε τη διάθεση να δημιουργήσετε εδέσματα υγιεινής διατροφής υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων, μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτά, φορώντας πολύχρωμες ποδιές και σκουφάκια που θα σας προμηθεύσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου.
Επίσης, όσα παιδιά επισκεφθούν τη Σίφνο τις ημέρες διεξαγωγής του Φεστιβάλ να ξέρουν ότι είναι ευπρόσδεκτα στη χαρούμενη παρέα που ξετρελαίνει με τις συνταγές της και πολλές ακόμα πρωτότυπες δημιουργίες!
Σας περιμένουμε στις 7, 8 και 9 του Σεπτέμβρη στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα!

22/8/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου προς τις νοικοκυρές της Σίφνου
Αγαπητές φίλες,
Το 11ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» πλησιάζει και όλοι ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε «παλιούς» και νέους φίλους από τα νησιά των Κυκλάδων και όχι μόνον.
Προσκαλούμε τις νοικοκυρές της Σίφνου που επιθυμούν να ετοιμάσουν και να προσφέρουν κεράσματα για τις απαιτήσεις της διοργάνωσης να απευθυνθούν στα μέλη του Συλλόγου μας Σπύρο Γεροντόπουλο (τηλ. 6986410445) και Ειρήνη Λεμπέση (6986929435).
Και για να μην παρεξηγηθούμε...η πρόσκληση απευθύνεται και στους άντρες που γνωρίζουν από μαγειρική!
Σας ευχαριστούμε!!!

12/8/2017

To Φεστιβάλ πλησιάζει και όλοι σιγά - σιγά ετοιμαζόμαστε.
Το Cine Dragatsi ετοίμασε ήδη το... «μενού» του με ταινίες που σχετίζονται με τη γαστρονομία. Θα... «το σερβίρει» από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου σε μικρούς και μεγάλους φίλους!

20708198 10155610343926182 869343773518404307 n

 

πηγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Ο φετινός Αύγουστος ήταν κατά κοινή ομολογία ο καλύτερος των τελευταίων ετών όσον αφορά την τουριστική κίνηση στο νησί μας.

Αυτό το γεγονός ήρθαν να το επιβεβαιώσουν τα στοιχεία από το Λιμεναρχείο Πάρου και αφορούν τις αφίξεις στο νησί μας (επιβάτες, Ι.Χ., Φ/Γ, και Δ/Κ) για τον φετινό Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχει αυξητική τάση τα τελευταία οκτώ χρόνια ενώ το ποσοστό αύξησης επιβατών σε σχέση με την περυσινή χρονιά, πάντα για τον Αύγουστο, ήταν 5,5%.

Στους αναλυτικούς πίνακες που ακολουθούν υπάρχουν στοιχεία, πάντα για το μήνα Αύγουστο, του Λιμεναρχείου Πάρου από το 2006.

Επίσης υπάρχουν στοιχεία από ποιο λιμάνι ήρθαν στο νησί μας οι επισκέπτες της Πάρου, πάντα για τον Αύγουστο, ενώ υπάρχουν και οι μέρες του Αυγούστου με τη μεγαλύτερη κίνηση αποβίβασης επιβατών και οχημάτων στο λιμάνι μας.

 

ΑΠΟΒΙΒΑΣΘΕΝΤΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ & ΟΧΗΜΑΤΑ

ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

ΕΤΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ Ι.Χ. Φ/Γ Δ/Κ
2017 143.932 13.633 948 3.156
2016 135.122 12.140 835 3.293
2015 135.611 11.115 724 3.291
2014 132.117 10.091 771 3.346
2013 96.968 7.888 640 2.729
2012 100.539 8.215 729 2.747
2011 114.938 9.579 760 3.487
2010 136.239 11.129 913 4.337
2009 155.358 13.100 1.061 4.726
2008 152.082 13.536 1.017 5.051
2007 163.704 13.959 1.183 5.237
2006 167.358 13.899 1.169 5.789

 

ΑΠΟΒΙΒΑΣΘΕΝΤΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ...

ΠΕΙΡΑΙΑ 65.203
ΜΥΚΟΝΟ 20.825
ΝΑΞΟ 16.168
ΘΗΡΑ 11.608
ΡΑΦΗΝΑ 11.529
ΙΟΣ 2.943
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2.011

 

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ & ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΗΜΕΡ. ΕΠΙΒΑΤΕΣ Ι.Χ. Φ/Γ Δ/Κ
12/8/17 6.991 820 30 181
04/8/17 6.891 821 20 125
11/8/17 6.821 781 43 199
05/8/17 6.701 744 14 105
13/8/17 5.958 624 25 191

 

 

Στην κατηγορία: I Love Paros

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή στις 22 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο προαύλιο του Γυμνασίου για την μεγαλύτερη μουσική συνάντηση που έγινε ποτέ στο νησί μας!!!

Πάνω από 20 μουσικοί θα είναι μαζί μας με έναν σκοπό!

Αντί για χρήματα στην είσοδο σας ζητάμε να φέρετε τρόφιμα

Από το σπίτι σας, από τον κήπο σας, από όπου εσείς θέλετε και μπορείτε!

Σας περιμένουμε!!!

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31