Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 - ParosIn.gr

Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Πάρου ενημερώνει τους πολίτες του νησιού ότι οι αιτήσεις εγγραφής - επανεγγραφής νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς Παροικιάς & Νάουσας για τη σχολική περίοδο 2017-2018 θα γίνονται δεκτές από:
12 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2017

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:

19029452 346655769083657 5855776533105760230 n

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

«Τιμητική εκδήλωση για τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του ΚΠΠΑ Δήμου Πάρου.

Σε μια εποχή δύσκολη για όλους μας, οι εθελοντές καθηγητές προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Πάρου και παρέδωσαν μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου όλους τους καθηγητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, τους εργαζόμενους και τον Πρόεδρο του ΚΠΠΑ κ. Μικέ Λεοντή.

Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση θα είναι για όλους εμάς, να δούμε τα παιδιά αυτά να προοδεύουν στις σπουδές τους και να πετυχαίνουν τους στόχους τους!».

Μάρκος Κωβαίος, Δήμαρχος Πάρου

_________________________________

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου Δήμου Πάρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 9 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δήμου Πάρου και ο Δήμος Πάρου διοργάνωσαν την Τρίτη 7 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τιμητική εκδήλωση για τους εθελοντές εκπαιδευτικούς πρόσθετης διδακτικής στήριξης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, για το Σχολικό Έτος 2016-17. Τους εκπαιδευτικούς βράβευσε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος και ο Πρόεδρος του ΚΠΠΑ κ. Μ. Λεοντής, ενώ σ’ αυτήν παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος κ. Δ. Σαρρή και εργαζόμενοι του ΚΠΠΑ.

Τα φροντιστηριακά μαθήματα που διήρκησαν πάνω από 385 ώρες, περιελάμβαναν Αρχαία, Έκθεση, Ιστορία , Λατινικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και έγιναν από 6 καθηγητές διαφορετικών ειδικοτήτων. Με την προσφερόμενη εθελοντική στήριξη μπορούσαν να καλυφτούν οι ανάγκες τουλάχιστον 38 μαθητών, η επιλογή των οποίων έγινε λαμβάνοντας υπόψη κάποια βασικά οικονομικά στοιχεία και κοινωνικά κριτήρια των οικογενειών.

Ως Δημοτική Αρχή δε θα επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να στερήσει από τους μαθητές την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο ήταν μια στοχευμένη κοινωνική παρέμβαση για την στήριξη της οικογένειας και της παιδείας και θα επιδιώξουμε να συνεχιστεί η λειτουργία του και την νέα σχολική χρονιά.

Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά τους εθελοντές καθηγητές για την πολύτιμη προσφορά τους και ευελπιστούμε το αλληλέγγυο έργο των παραπάνω εκπαιδευτικών να γίνει παράδειγμα μίμησης και από άλλους συμπολίτες μας.

 

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2017/6/8#sigProIdc1e409a8a1

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.) δημοσιοποίησε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν στο νησί μας από την Παρασκευή 9 Ιουνίους έως και την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017.

 

18920398 1713801828647381 3168368742641211790 n

 

Afisa-02

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκου Συρμαλένιου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

Ο τομέας της αλιείας στη χώρα μας ως πυλώνας του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, είναι σήμερα υποβαθμισμένος σε σχέση με τους υπόλοιπους πυλώνες της πρωτογενούς παραγωγής, την αγροτική οικονομία και κτηνοτροφία, δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη Βουλή με αφορμή την Κύρωση της Συμφωνίας για την Αλιεία στη Μεσόγειο. Ο Ν. Συρμαλένιος πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται στο ότι τα Υπουργεία Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, διαδοχικά και διαχρονικά, ασχολούνταν κατά κανόνα, με τη μεγάλη μάζα των αγροτών-κτηνοτρόφων και έθεταν σε δεύτερη μοίρα την αλιεία και τους ψαράδες. Έτσι η Ελλάδα, πάρα την πολυνησία της και παρά τις εκτεταμένες ακτογραμμές της, δεν μπόρεσε να αποκτήσει το απαιτούμενο βάρος, παρά το γεγονός ότι στη Μεσόγειο έχει τον δυναμικότερο και τον πολυπληθέστερο αλιευτικό στόλο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η υποβάθμιση του τομέα της αλιείας δεν έπεσε εξ ουρανού. Είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων πολιτικών και παθογενειών που έπρεπε να αντιμετωπίσει μεταξύ των άλλων και η σημερινή Κυβέρνηση. Είναι πανθομολογουμένως γνωστό ότι τα ιχθυοαποθέματα σε όλη τη Μεσόγειο, αλλά και στις δικές μας θάλασσες, έχουν μειωθεί δραματικά. Εκτός από τις άλλες αιτίες, οι οποίες είναι αρκετές, όπως η μόλυνση περιβάλλοντος κ.λπ., μια βασική αιτία παραμένει και η χρήση συρόμενων εργαλείων, αλλά και η παράνομη αλιεία, ακόμη και με χρήση δυναμίτη. Οφείλουμε, λοιπόν, να αντιστρέψουμε την κατάσταση αυτή και να καταστήσουμε την αλιεία βιώσιμη.

Οι αλιείς χωρίζονται σε παράκτιους, σε μέσης αλιείας κ.λπ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα μια συμφωνία μεταξύ των ψαράδων της χώρας μας για το κοινό συμφέρον, το οποίο είναι και να αποκτήσουν οι άνθρωποι αυτοί αξιοπρεπή εισοδήματα, αλλά, ταυτόχρονα, να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των θαλασσών μέσα από ορθολογικούς κανόνες διαχείρισης της αλιευτικής πολιτικής, που εκεί έχει ουσιαστικό ρόλο βέβαια και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Θα ήθελα να θέσω τρία ερωτήματα. Πρώτον, τι κάνουμε με τις θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές, αφού μιλάμε για βιώσιμη αλιεία; Το λέω αυτό διότι, εδώ και αρκετά χρόνια, πάρα πολλοί φορείς, ανάμεσά τους και σύλλογοι ψαράδων, έχουν συμφωνήσει με μελέτες που έχουν υπάρξει από πανεπιστήμια της χώρας, όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και άλλα, σύμφωνα με τις οποίες σε διάφορες περιοχές μπορούν να συσταθούν, με τη σύμφωνη γνώμη και της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δικών τους συλλόγων, θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα μπορούσε να δει το ζήτημα των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών, διότι βρισκόμαστε σε μια φάση γενικής αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδίου «NATURA 2000» και, επομένως, θα διαμορφωθούν και νέες περιοχές. Ξέρουμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος μια τέτοια διαδικασία και θα ήταν καλό να συντονιστούν τα δύο υπουργεία, έτσι ώστε να φτάσουμε σε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Δεύτερον, τι κάνουμε με τα συρόμενα εργαλεία; Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μελέτες και ένα διαχειριστικό σχέδιο, για παράδειγμα, για τη βιντζότρατα, το οποίο έχει κατατεθεί στην Ε.Ε. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη μια συγκεκριμένη γνωμοδότηση ή απάντηση από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αυτό το διαχειριστικό σχέδιο, αλλά θεωρώ ότι είναι επιτακτικό να ολοκληρωθεί η διαδικασία, έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί, που είναι, βέβαια, λίγοι σε σχέση με το σύνολο των αλιέων (είναι γύρω στα 200 σκάφη, σε σχέση με τους 15.000 παράκτιους αλιείς), αλλά και αυτοί έχουν δικαίωμα, φυσικά, να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Εδώ, όμως, πρέπει να καθοριστεί σαφώς το πλαίσιο εντός του οποίου πρέπει να γίνεται η δραστηριότητα της βιντζότρατας.

Τρίτον, διάβασα ότι υπάρχουν κάποιες θετικές συζήτησης το τελευταίο διάστημα για το τι θα κάνει το Υπουργείο σε σχέση με την εκπροσώπηση των αλιέων, καθώς δεν έχουν δικά τους συνδικαλιστικά όργανα τα οποία να τους εκπροσωπούν και άρα να αποτελέσουν έναν αξιόπιστο συνομιλητή απέναντι στην Πολιτεία.

Τέλος, προφανώς, είμαστε σύμφωνοι στην κύρωση αυτής της συμφωνίας, αλλά θέλω να επισημάνω ότι το Υπουργείο θα πρέπει να παίξει πιο ενεργό ρόλο στα ζητήματα της αλιευτικής πολιτικής, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των αλιέων και θα ήθελα και τις δικές μας προτάσεις, όποιες και αν είναι αυτές, ακόμη και γενικές, να τις λάβει υπόψη στην περαιτέρω πορεία για την επεξεργασία αλιευτικών πολιτικών».

Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου:

08/06/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ

Στην κατηγορία: Ελλάδα

• Γ. Χατζημάρκος: «Όταν πριν από χρόνια ονειρεύτηκα και σχεδίασα το Δίκτυο Aegean Cuisine, δεσμεύτηκα ότι θα το στηρίξω σε όλη μου την πορεία»

• Αποφάσεις του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου

Στην περίοδο κατά την οποία η περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου των νησιών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, έχοντας επιτύχει την σύνδεσή του και με το τουριστικό προϊόν του Νοτίου Αιγαίου και μετά την επιτυχή έκβαση της διεκδίκησης του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (ΠΤΑ) Νοτίου Αιγαίου, έρχεται να στηρίξει το Δίκτυο Aegean Cuisine, που έχει δημιουργηθεί σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, που συνεδρίασε χθες, Τετάρτη, στην Ερμούπολη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με απόφασή του αναλαμβάνει το οικονομικό κόστος της Επιθεώρησης και Πιστοποίησης εστιατορίων – μελών του Δικτύου Aegean Cuisine. Συγκεκριμένα, το ΠΤΑ αναθέτει στην Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Δ.ΕΤ.Α.Π., του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, την Επιθεώρηση και Πιστοποίηση των εστιατορίων - μελών του Δικτύου στα Δωδεκάνησα και στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου ΕΤ.Α.Π. του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, την Επιθεώρηση και Πιστοποίηση των εστιατορίων - μελών του Δικτύου στις Κυκλάδες.

dania 3

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
«Όταν πριν από χρόνια ονειρεύτηκα και σχεδίασα το Δίκτυο Aegean Cuisine, δεσμεύτηκα ταυτόχρονα ότι θα το στηρίξω σε όλη μου την πορεία και από οποιαδήποτε θέση θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης έρχεται με απόφασή του να στηρίξει τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων ως διαχειριστές των αντίστοιχων δικτύων, με τρόπο ώστε να ωριμάσουν το έργο και να το φέρουν την κουζίνα των νησιών μας στην υψηλότερη θέση που της αξίζει. Στην κορυφή της ευρωπαϊκής γαστρονομίας, περήφανα δίπλα στον τίτλο που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατέκτησε, της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, υπηρετώντας τον τεράστιο και ανεξάντλητο πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο του Νοτίου Αιγαίου».

Ρόδος, 8 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γραφείο Περιφερειάρχη

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 14:30

Συλλήψεις σε Θήρα και Μύκονο

Σύλληψη ημεδαπού για υποκλοπή μεταφορικού έργου στη Θήρα

Την 07-06-2017 το μεσημέρι συνελήφθη στον εξωτερικό χώρο του αερολιμένα της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 63χρονος ημεδαπός γιατί στο πλαίσιο τροχονομικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. επιβάτες, έναντι αμοιβής (κόμιστρο).

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη λειτουργία καταστήματος στη Θήρα

Την 07-06-2017 το απόγευμα συνελήφθη στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 47χρονη ημεδαπή γιατί λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος παραβιάζοντας την σφράγιση του.

Σύλληψη ημεδαπού για κατάληψη αιγιαλού στη Μύκονο

Την 07-06-2017 το απόγευμα συνελήφθη στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 35χρονος ημεδαπός γιατί λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχοντας αναπτύξει ομπρέλες-ξαπλώστρες και πέργολες καταλαμβάνοντας χώρο αιγιαλού. Επιπλέον, είχε τοποθετήσει παράνομα εξωτερική ηχητική εγκατάσταση αναπαράγοντας μουσική.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Η Αθλητική Επιτροπή της Κ.Δ.Ε.ΠΑ.Π. ενημερώνει τους φιλάθλους ότι την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό γήπεδο Αρχιλόχου στα Μάρμαρα, η τελετή λήξης του Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Πάρου 2016 - 2017 με τη συμμετοχή των ομάδων

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ

Π.Σ. ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ και

ΑΣΤΕΡΑΣ Μ.Ε.Α.Σ. ΜΑΡΜΑΡΩΝ.

Καλούμε το φίλαθλο κοινό της Πάρου να παραβρεθεί στο Δημοτικό γήπεδο Αρχιλόχου και να χειροκροτήσει τους μικρούς ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών του νησιού μας.

O Πρόεδρος Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Αθανάσιος Μαρινόπουλος

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 14:14

«Οι χαρακτηρισμοί και οι αριθμοί»

Όλοι καταλάβαμε ότι ορισμένοι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό δεν αρέσουν στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες. Προσωπικά θεωρώ ότι μπορούμε να επιμένουμε όλοι σε δύο επιθετικούς προσδιορισμούς που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση.

Ψεύτες και αγράμματοι.

Για την ετυμολογία των λέξεων παραπέμπω στο λεξικό της Ελληνικής γλώσσας.

Για την αιτιολόγηση παραθέτω επιχειρήματα-παραδείγματα.

Από προχθές η κυβέρνηση πανηγυρίζει διότι η ΕΛΣΤΑΤ πιστοποίησε ανάπτυξη 0,4% της Ελληνικής οικονομίας.

Η πραγματικότητα έχει ως εξής:

H ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε τα προσωρινά στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2017 και πιθανολογεί ανάπτυξη 0,4% για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Όμως αυτή η μικρή ποσοστιαία ανάπτυξη, εάν επαληθευθεί, είναι συνέχεια του έντονου υφεσιακού τέταρτου τριμήνου του 2016.

Και για να γίνει πιο κατανοητή η ζημιά του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εκτίμηση για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου του 2017 είναι 43,96 δις ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό για το πρώτο τρίμηνο του 2014 (των κακών Σαμαροβενιζέλων) ήταν 44,39 δις ευρώ.

Συμπέρασμα: Κάποτε θα φθάσουμε στο 2014 και εάν ποτέ φθάσουμε το 2,7% ετήσια ανάπτυξη του ΑΕΠ όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για το 2017, εγώ θα καθίσω στην πλατεία να με χλευάζει ο κάθε Συριζαίος και ο κάθε Ψεκασμένος.

Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την αύξηση των εξαγωγών ως ποσοστό του ΑΕΠ. Αποκρύπτει όμως ότι σε απόλυτους αριθμούς αξιών (ευρώ) και όγκων, οι εξαγωγές μειώθηκαν, διότι απλούστατα το ΑΕΠ της Ελλάδας από 182,3 δις ευρώ, θα περιορισθεί στα 175 δις ευρώ. Άρα μεγαλύτερο ποσοστό εξαγωγών σε μικρότερο ΑΕΠ, καταλήγει σε μείωση των εξαγωγών.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το αχρείαστο, άδικο και καταστροφικό πρωτογενές πλεόνασμα των 7 δις ευρώ που πέτυχε, και τη διανομή των 600 εκατομμυρίων ως την υποτιθέμενη Δέκατη Τρίτη σύνταξη.

Όμως αποκρύπτει ότι στη σελίδα 5 του πρώτου αριστερού μνημονίου προβλέπεται η διανομή του 30% του πρωτογενούς πλεονάσματος (κάθε Απρίλιο) για κοινωνικές παροχές.

Άρα 70 δις Χ 30% = 2,1 δις ευρώ

Η κυβέρνηση με τις κοινωνικές ευαισθησίες άφησε τον Τσίπρα να κάνει τη φιγούρα του και να κοροϊδεύει τους συνταξιούχους με 600 εκ. ευρώ τα Χριστούγεννα και στέρησε από τους φτωχούς 1,5 δις ευρώ τα οποία και χρησιμοποίησε για να πληρώσει τους δανειστές (τοκογλύφους όπως τους αποκαλούσε).

Αυτή η κυβέρνηση αγαπάει τόσο πολύ τους φτωχούς που ακόμη και σήμερα δεν έχει πληρώσει τη δεύτερη δόση του επιδόματος θέρμανσης.

Ένα επίδομα 85 εκ. ευρώ ετησίως, που οι ανάλγητοι Σαμαροβενιζέλοι το είχαν στα 135 εκ. ευρώ και οι φιλέσπλαχνοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το πήγαν στα 35 εκ. ευρώ με το αριστερό μνημόνιο.

Αλλά η κυβέρνηση έχει και μία άλλη πιπίλα.

«Οι προηγούμενοι έκαναν 11 μειώσεις στις συντάξεις: Οι δικές μας σας πειράξανε;»

Δε λέει όμως ότι οι προηγούμενες περικοπές των συντάξεων έγιναν κυρίως πριν την κυβέρνηση Σαμαρά, ώστε να φορτώνει τις περικοπές σε όποιον την βολεύει.

Επίσης δε λέει ότι από τη στιγμή που δεν επανέφερε τις συντάξεις, όπως είχε υποσχεθεί, αλλά επιβάλλει και επιπλέον περικοπές, ουσιαστικά υιοθετεί και τις προηγούμενες.

Διαφορετικά θα έπρεπε να επαναφέρει τις συντάξεις στο επίπεδο που θεωρούσε σωστό και δίκαιο και μετά να τις περικόψει με αριστερή φιλοσοφία και «προοδευτικό πρόσημο».

Δε λέει επίσης η κυβέρνηση ότι στο δεύτερο μνημόνιο υπήρχε ρητή πρόβλεψη να μη μειωθεί καμία σύνταξη κάτω από τα 1.000 ευρώ, ενώ από το τρίτο (αριστερό μνημόνιο) εθίγησαν όλες οι συντάξεις ακόμη και αυτές των 300 ευρώ.

Για το αφήγημα της κυβέρνησης περί διευθέτησης του χρέους, ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, εξόδους στις αγορές κλπ. θα επανέλθουμε όταν λήξει η τραγωδία της δεύτερης αξιολόγησης.

Τότε που θα αρχίζει η τρίτη αξιολόγηση, (που όλοι θέλουν να ξεχάσουν), πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να αποδώσουμε τεκμηριωμένα και άλλους χαρακτηρισμούς στην Κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που την στηρίζει.

Δεν ξέρω για άλλους χαρακτηρισμούς αλλά σίγουρα η ετυμολογία των λέξεων «ψεύτης» και «αγράμματος» σύμφωνα με το ελληνικό λεξικό ταιριάζει απόλυτα σε κάποιους.

Γιώργος Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Στην κατηγορία: Απόψεις
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« June 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30