Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 - ParosIn.gr

Η αεροπορική εταιρεία sky express στα δρομολόγια που ανακοίνωσε συμπεριέλαβε για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο και την απευθείας σύνδεση Ηράκλειο Κρήτης - Πάρος και Πάρος - Ηράκλειο Κρήτης για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Όπως φαίνεται και από τους πίνακες που δημοσιεύουμε η αεροπορική εταιρεία θα εκτελέσει -κάθε Τετάρτη και Κυριακή- εννέα πτήσεις για το μήνα Ιούλιο και άλλες τόσες για το μήνα Αύγουστο.

sky ioylios

 

sky aygoystos

 

Πατήστε εδώ για τα δρομολόγια και για online κρατήσεις

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Η βραβευμένη με το Χρυσό Φοίνικα στο 69ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών το 2016 αγγλική κοινωνική ταινία «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» θα προβληθεί από την κινηματογραφική λέσχη του Αρχιλόχου την Παρασκευή 10 Μαρτίου και ώρα 20:45.

Κοινωνική 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100'
Αγγλική ταινία.
Σκηνοθεσία: Ken Loach
Σενάριο: Paul Laverty
Ηθοποιοί: Dave Johns, Hayley Squires, Sharon Percy, Briana Shann, Dylan McKiernan

O Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Newcastle. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.

Χρυσός Φοίνικας, 69ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών
Βραβείο Κοινού, 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν
Βραβείο Κοινού, 70ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λοκάρνο

Ακολουθεί το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής εξ αφορμής του θορύβου που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο νησί μας, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία την Τρίτη 28-2-2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ιερού Προσκυνήματος και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Να συμπαρασταθεί στον αγώνα του Δήμου Πάρου και των συλλογικών φορέων του νησιού μας για την ματαίωση της εγκατάστασης αυτής, η οποία θα αλλοιώσει δραματικά το ομαλό ανάγλυφο της Πάρου με την τοποθέτηση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών ύψους 100 μέτρων στις κορυφογραμμές των βουνών της, με την διάνοιξη δρόμων μεγάλου πλάτους σε χαρακτηρισμένες δασικές περιοχές και με τις κατασκευές τσιμεντοποιημένων βάσεων πολλών τετραγωνικών μέτρων, που εν τέλει θα ανατρέψουν και το οικολογικό σύστημα και την γραφικότητα του τοπίου στις περιοχές που θα τοποθετηθούν.

2. Λαμβανομένων όλων των ανωτέρω υπ’ όψιν τα οποία θα επιφέρουν και σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό, στον οποίο στηρίζεται η οικονομία του νησιού, η Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχει στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από τον Δήμο Πάρου για το σκοπό αυτό.

3. Μαζί με όλους τους κατοίκους της Πάρου καλεί την Πολιτεία να προσεγγίσει με διαφορετικό τρόπο την επίλυση του ενεργειακού προβλήματος με κριτήριο την προστασία του περιβάλλοντος του νησιού μας, προκειμένου να αποφευχθεί και η κοινωνική αναστάτωση που θα προκαλέσει η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

4. Το παρόν ψήφισμα να σταλεί σε όλους τους φορείς της Πάρου αλλά και όλους τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, με ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.

Τέλος η Διοικούσα Επιτροπή, εύχεται θερμά, ο Θεός με τις πρεσβείες της Παναγίας μας της Εκατονταπυλιανής να φωτίσει τον νου των αρμοδίων ώστε να ληφθεί η κατάλληλη απόφαση που και το περιβάλλον θα σέβεται και το ενεργειακό πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και κυρίως θα ειρηνεύσει τους ευγενείς και φιλοπρόοδους κατοίκους της Πάρου που δικαιολογημένα βρίσκονται σε αναστάτωση.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ο Κων/νος Ν. Μπιζάς, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου & Έπαρχος Π. Ε. Πάρου είχε ζητήσει εγγράφως στις 21 Φεβρουαρίου 2017 ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δασών Νομού Κυκλάδων σχετικά με το: «αν έχει προκύψει κάποια εξέλιξη για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων με τις επωνυμίες : ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΡΛΕΣ Α.Ε. & ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑΣ Α.Ε. στο νησί της Πάρου από το έγγραφο με α.π. 88778/14-12-2015 που μας αποστείλατε μέχρι και σήμερα».

Η Διεύθυνση Δασών Νομού Κυκλάδων με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου 2017 απάντησε εγγράφως στον κ. Μπιζά αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι:
«...σας πληροφορούμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια εξέλιξη αναφορικά με το έργο “Αιολικοί σταθμοί παραγωγής ηλ. ενέργειας των εταιρειών ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑΣ Α.Ε. & ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΡΛΕΣ Α.Ε. στη νήσο Πάρο».

Ακολουθούν τα δυο σχετικά αρχεία...

 

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Πραγματοποιήθηκαν πάνω από -20.300- τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν -727- παραβάσεις

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, κατά τη διάρκεια του μηνός Φεβρουαρίου του 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το μήνα Φεβρουάριο 2017 σημειώθηκαν 17 τροχαία ατυχήματα, έναντι 14 με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2016. Ειδικότερα σημειώθηκαν:

• Δύο (2) θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (ίδιος αριθμός με το 2016)
• Έξι (6) σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 5 το 2016)
• Εννέα (9) ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2016)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου το μήνα Φεβρουάριο 2017 καταγράφηκαν 21 παθόντες, έναντι 17 τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2016. Ειδικότερα καταγράφηκαν:

• Δύο (2) θάνατοι (ίδιος αριθμός με το 2016)
• Έξι (6) σοβαρά τραυματίας (έναντι 5 το 2016)
• Δέκα τρείς (13) ελαφρά τραυματίες (έναντι 10 το 2016)

Επισημαίνεται ότι, οι κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και οι παράγοντες που επιτείνουν τις συνέπειές τους είναι:

Η υπερβολική ταχύτητα
Η απόσπαση της προσοχής του οδηγού
Η παραβίαση της προτεραιότητας
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
Η οδήγηση χωρίς χρήση κράνους και προστατευτικής ζώνης

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων - δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Φεβρουάριο του 2017 πραγματοποιήθηκαν (20.371) απλοί και σύνθετοι τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (727) παραβάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι σοβαρότερες - επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν:

• 195 για οδήγηση δίκυκλου χωρίς χρήση προστατευτικού κράνους
• 178 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού
• 131 για υπερβολική ταχύτητα
• 30 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
• 29 για οδήγηση αυτοκίνητου χωρίς χρήση ζώνης ασφαλείας

Ειδικότερα, για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σημειώνεται ότι, το μήνα Φεβρουάριο του 2017 συγκροτήθηκαν (77) κλιμάκια τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθηκαν (1.301) οδηγοί και βεβαιώθηκαν (79) παραβάσεις.

Επίσης, από το σύνολο των ελέγχων που διενεργήθηκαν, (657) αφορούσαν επαγγελματικά αυτοκίνητα στα οποία διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν (18) παραβάσεις.

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, έχοντας στόχο και σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:

• Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
• Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
• Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
• Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
• Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
• Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
• Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
• Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
• Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
• Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
• Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
• Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
• Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής κουλτούρας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερμούπολη Σύρου, 7 Μαρτίου 2017

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

«Παράκληση - παράκληση - παράκληση

Ιδιαίτερα προς τους γονείς που αργούν και φέρνουν τα παιδιά 8.45 π.μ. στο σχολείο.

Μην ανεβάζετε τα όποια οχήματά σας στον πεζόδρομο της Παναγίας και να κάνετε βόλτες.

Επίσης οι διάφοροι συμπολίτες ας καταλάβουν τι είναι δρόμος και τι πεζοδρόμος.

Δεν γίνεται ταυτόχρονα μπροστά στα σκαλιά του σχολείου να βρίσκονται ένα μικρό λεωφορείο ξενοδοχείου, ένα φορτηγό, ένα τζιπ.

Ούτε να παρκάρει άλλο τζιπ σύριζα στα σκαλιά του εμβληματικού ιστορικού κτιρίου Συγγρού όπου κάναμε ένα μουσείο για το σχολείο (σ.σ. φωτογραφία).

Από τη μια να μη χτίζουμε και από την άλλη να γκρεμίζουμε.

Η αστυνομία έχει ενημερωθεί πολλαπλώς και από πολλές πλευρές όπως οφείλαμε.

Αν πέσει και καμιά κλήση μην μείνουν έκπληκτοι οι πιο ίσοι από τους ίσους.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Νίκος Μαρινάκης
Διευθυντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς»

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Πετοσφαίρισης Δυτικής Αττικής Πειραιά (ΣΥΔΠΕΔΑΠ), υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Διαιτητών Βόλεϊ Ελλάδος (ΟΔΒΕ) και σε συνεργασία με τα σωματεία Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκού, Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ και Α.Ο. ΠΑΡΟΥ διοργάνωσαν την 1η σχολή νέων διαιτητών βόλεϊ, στην αίθουσα προβολών του ΕΠΑΛ Πάρου το τριήμερο 3,4 και 5 Μαρτίου 2017.

Στην σχολή διαιτησίας δίδαξε ο Καθηγητής Διαιτησίας κ. Διαμαντόπουλος Γιώργος. Εκπρόσωπος του ΣΥΔΠΕΔΑΠ ήταν η διαιτητής εθνικών κατηγοριών και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου κ. Καντλή Κωνσταντίνα, η οποία ήταν γραμματέας και βοηθός του κυρίου Διαμαντόπουλου στα θέματα του φύλλου αγώνα.

Την σχολή παρακολούθησαν και τις τρεις μέρες 21 ενδιαφερόμενοι από τους οποίους οι 17 ολοκλήρωσαν την σχολή με την συμμετοχή τους στις προβλεπόμενες εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος διαιτησίας. Οι υπόλοιποι 4 είναι ήδη πιστοποιημένοι διαιτητές Πετοσφαίρισης και συμμετείχαν ως παρατηρητές.

Οι εντυπώσεις όλων ήταν εξαιρετικές και τα σχόλια ενθουσιώδη.

Ο κ. Διαμαντόπουλος μας δήλωσε μεταξύ άλλων «...η σχολή είχε επιτυχία, το επίπεδο ήταν υψηλό και σε αυτό βοήθησε το ότι η πλειοψηφία των συμμετασχόντων γνώριζε βόλεϊ. Η ύλη της σχολής εξαντλήθηκε με το παραπάνω με αναλύσεις, διευκρινήσεις, παραδείγματα. Θα είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω βοήθεια και υποστήριξη με επιμορφωτικά σεμινάρια...»,

Όλοι όσοι συμμετέχουμε στα αθλητικά δρώμενα της Πάρου μέσω των Σωματείων μας, αισθανθήκαμε ικανοποίηση μετά την ολοκλήρωση της 1η Σχολής Διαιτησίας Πετοσφαίρισης στην Πάρο, προσθέσαμε ένα λιθαράκι στην ανοδική πορεία και εξέλιξη του βόλεϊ στην Πάρο.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Διαμαντόπουλο για την συνεργασία και τις πολύτιμες συμβουλές του.

Ευχαριστούμε την ΕΟΠΕ για τη συμβολή της και τον κ. Γιώργο Βλάχο, Πρόεδρο του ΣΥΔΠΕΔΑΠ για την οργάνωση και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

Τον κ. Μαλινδρέτο Χαράλαμπο, Πρόεδρο της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πάρου και τον κ. Φλέσσα Νικόλαο, Διευθυντή του ΕΠΑΛ Πάρου για την παραχώρηση της αίθουσας.

Την Blue Star για την έκδοση εκπτωτικών εισιτηρίων, το ξενοδοχείο OASIS, για την διαμονή, τα εστιατόρια: Μπριζολάδικο και Πιάτσα για τα γεύματα που πρόσφεραν στους εκπαιδευτές.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υποψήφιους διαιτητές για τη συμμετοχή τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλά παιχνίδια.

Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκός, Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας, Α.Ο. Πάρου

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2017/3/7#sigProId881f34d48f

 

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Πάρου - Αντιπάρου σε σημερινό δελτίο τύπου αναφέρεται στο θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

«Σύμφωνα με την απόφαση του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη (23-12-13) και με τη μετέπειτα στις 18-12-14 εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι της επένδυσης με τίτλο «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας» ΑΣΠΗΕ συνολικής ισχύος 218,5 mw για τα νησιά Πάρο, Νάξο, Άνδρο και Τήνο. Πρόκειται για επενδύσεις που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη μεγάλων αιολικών πάρκων και τη διασύνδεσή τους με το ηπειρωτικό Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Έχουν γίνει από κοινού προσφυγές προς το Σ.Τ.Ε. και από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Δημοτική Αρχή Πάρου.

Οι επιπτώσεις στην Πάρο σύμφωνα με τους ειδικούς είναι προφανείς κι αφορούν πολλές παραμέτρους με προεξάρχουσα αυτήν της αλλοίωσης του φυσικού οικοσυστήματος με ανάλογες δυσμενείς συνέπειες στον τουρισμό που αποτελεί την κύρια οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα των κατοίκων.

H ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου είναι θετική στην εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα νησιά μας που να μην αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο όπως η ηλιακή ενεργεία, η γεωθερμία κλπ ή μικρής κλίμακας ανεμογεννήτριες οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην αυτονομία κάποιων δημοτικών ή κοινωφελών οργανισμών π.χ. αφαλατώσεις.

Σε κάθε περίπτωση συμμεριζόμαστε την αγωνία των κατοίκων της Πάρου για πιθανές αρνητικές επιπτώσεις από την εγκατάσταση ενός τόσο μεγάλου σε όγκου αριθμού ανεμογεννητριών και ζητάμε εγγυήσεις από τους αρμόδιους ότι δε θα επιφέρει πλήγμα στο φυσικό τοπίο και στον τουρισμό.

7 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Ο Δήμαρχος Αντιπάρου Αναστάσιος Δ. Φαρούπος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιπάρου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Σκιαδά Αβραάμ υδραυλικό και το συνεργείο του για την δωρεάν παροχή των εργασιών σύνδεσης με την αποχέτευση και το δίκτυο ύδρευσης στις δημοτικές τουαλέτες

Η εθελοντική αυτή προσφορά είναι πολύ σημαντική στους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε και ελπίζουμε να γίνει παράδειγμα για όλους τους συμπολίτες μας.

Με τιμή
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Δ. ΦΑΡΟΥΠΟΣ

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

«Η πολιτική εξαπάτηση με θύματα τους δικαιούχους σύνταξης συνεχίζεται»

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Από το Νοέμβριο του 2016 που ψηφίστηκε ο Ν. 4438/2016 και δεσμεύτηκε ποσό έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 859.000.000 ευρώ προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, για την έκδοση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, δεν έχει εκδοθεί ούτε μια σύνταξη!

Χιλιάδες δικαιούχοι σύνταξης παραμένουν όμηροι των ψεύτικων υποσχέσεων και της πρωτοφανούς απραξίας της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που η ίδια η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας είχε θέσει και έχει δεσμευτεί, οι 102.000 κύριες συντάξεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα, θα πρέπει να εκδοθούν μέχρι και τον προσεχή Οκτώβριο.

Αυτό σημαίνει ότι, μέχρι σήμερα, θα έπρεπε - στους 4 μήνες που μεσολάβησαν - να έχουν ήδη εκδοθεί και απονεμηθεί περίπου 30.000 συντάξεις μαζί με τα αναδρομικά τους. Αντ’ αυτού δεν έχει δοθεί ούτε μια σύνταξη!

Υπενθυμίζεται, ότι, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, είχαμε ψηφίσει, αλλά και προειδοποιήσει για την ανάγκη άμεσων ενεργειών και συγκεκριμένων δράσεων, προκειμένου οι προς διάθεση πόροι των 859.000.000 ευρώ να φτάσουν έγκαιρα στους συνταξιούχους που και τα δικαιούνται, αλλά και τα έχουν ανάγκη.

Δυστυχώς, τα μέχρι σήμερα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη μεγάλη εξαπάτηση σε βάρος των συνταξιούχων, ως αποτέλεσμα της ανικανότητας των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Εργασίας».

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 4 ΜΗΝΕΣ
ΜΗΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΣΟ ΣΕ €
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 0 0
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 0 0
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 0 0
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 0 0
ΣΥΝΟΛΟ 0 0

 

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« September 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30