Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 - ParosIn.gr

2ο περπάτημα της... εφηβείας

Η Ομάδα Εφήβων έχει ξεκινήσει... Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου συναντηθήκαμε, γνωριστήκαμε με έναν τρόπο διαφορετικό και «περπατήσαμε» την Εφηβεία... Συμφωνήσαμε σε μέρα συνάντησης το Σάββατο & ώρα 3-5 μ.μ. Αύριο λοιπόν είναι η 2η συνάντηση & μπορούν να έρθουν κι έφηβοι που δεν μπόρεσαν την προηγούμενη.

Kentro Prolipsis Thiseas Kyklades

___________________________

 

17022025 1209801362473703 8418100296555979191 n

Ο χορός του Τ/Λ Αντιπάρου

Σας προσκαλούμε όλους
Στις 20:00
Η βραδιά θα έχει και μία έκπληξη μην την χάσετε

_________________________________

Γεν. Συν. Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού & Νγηπιαγωγείου

ΓENIKH ΣYNEΛEYΣH ΣYΛΛOΓOY ΓONEΩN KAI KHΔEMONΩN
ΤΗΝ KYPIAKH 5.3.2017 ΩPA 12.00 ΣΤΗΝ AIΘOYΣA KAΛOYΔA
ΘEMATA: AΠOΛOΓIΣMOΣ ΠEΠPAΓMENΩN 2016, OIKONOMIKOΣ AΠOΛOΓIΣMOΣ ΓIA TO 2016 EΩΣ KAI ΣHMEPA.
KOΠH BAΣIΛOΠITAΣ ME ΦΛOYPI ΔΩPOEΠITAΓH 30EYPΩ AΠO KATAΣTHMA ME ΛEYKA EIΔH KAΣ MATOYΛAΣ ΣTΟΝ ΤΥΧΕΡΟ ή ΣΤΗΝ ΤΥΧΕΡΗ.
Σας περιμένουμε όλους!

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 18:10

Δεν τα βάφουμε όλα άσπρα!

Από το κείμενο της Επιτροπής Αισθητικής, που μοιράζεται ΠΑΝΤΟΥ στην Παροικία:

«...Οι αρμοί είναι μικρού πλάτους, βάφονται άσπροι με ακρυλικό ματ ή ασβέστη και φρεσκάρονται κάθε εβδομάδα με ευθύνη του καταστηματάρχη/ιδιοκτήτη.

(Σ.Σ. Απαγορεύεται η γυαλιστερή λαδομπογιά ή ασφαλτόχρωμα οποιουδήποτε τύπου)...».

Τουλάχιστον δεν είναι γυαλιστερή λαδομπογιά!

ΕΛΕΟΣ!!!

Επιτροπής Αισθητικής Δημοτικής Κοινότητας Πάρου

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Από τις 18 έως τις 21 Μαΐου 2017 ταξιδεύουμε στις γεύσεις, στον πολιτισμό & τον τουρισμό της Ελλάδας με αφετηρία το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Η πρώτη Έκθεση για την ολοκληρωμένη εικόνα της Ελλάδας είναι πλέον γεγονός και συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Πολιτισμός, Γαστρονομία & Τουρισμός είναι τα τρία βασικά μας συστατικά και με αυτά πρόκειται να γνωρίσουμε την καλή πλευρά της Ελλάδας.

Live Μαγειρική στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο, φρέσκα προϊόντα στο Οπωροπωλείο, διαφορετικές πολιτιστικές δράσεις σε κάθε αίθουσα, εκθέσεις φωτογραφίας, αφιερώματα σε μεγάλους έλληνες δημιουργούς, αναβίωση ελληνικών παιχνιδιών για τους μικρούς μας φίλους και παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα προετοιμάζονται από την Alfa Expo από τις 18 έως τις 21 Μαΐου στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Δείτε εδώ το φυλλάδιο της Έκθεσης

http://www.elladosgefsi.gr/gastronomia/

http://www.elladosgefsi.gr/tourismos/

http://www.elladosgefsi.gr/politismos/

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Δελτίο Τύπου του Πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Χριστόπουλου σχετικά με την επίσκεψή του στην Πάρο και Αντίπαρο

Κατά την επίσκεψη του στη Πάρο, το Σάββατο 25/02/2017, ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Νομού Κυκλάδων, ιατρός κ. Γ. Χριστόπουλος με τη Βουλευτή Β’ Αθηνών ΝΔ κ. Βούλτεψη Σοφία, προσκεκλημένοι από την Προέδρο της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Πάρου - Αντιπάρου κ. Ι. Χατζηγεωργίου, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μ. Κωβαίο όπως και τον Έπαρχο της νήσου κ. Κ. Μπιζά.

Παρουσία και άλλων τοπικών παραγόντων του Δήμου Πάρου, αλλά και σε προσωπική επαφή που είχε ο κ. Χριστόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Αντιπάρου κ. Βασιλόπουλο στο ομώνυμο νησί, ενημερώθηκε και συζήτησε θέματα για προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα θέματα Υγείας που αντιμετωπίζουν τοπικά, η έλλειψη των ιατρών με μάχιμες ειδικότητες και η στελέχωση του Κ. Υγείας με συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΠΥ.

Επίσης στην ολοκλήρωση του Αεροδρομίου ώστε να δημιουργηθεί ένας Αερολιμένας Διεθνών προδιαγραφών.

Στη συνάντηση του με τον Έπαρχο, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικά οι Κυκλάδες όπως το πρόσφατο θέμα που προέκυψε με τις ανεμογεννήτριες.

Εντύπωση προκάλεσε η επίσκεψη του υπ. βουλευτή κ. Χριστοπούλου, στον Οίκο Ευγηρίας «Παναγία Εκατονταπυλιανή» με ικανοποίηση αποκόμισε την καλλίτερη εικόνα συγχαίροντας όλους τους απασχολουμένους στο χώρο, τον τόσο ευαίσθητο για την τρίτη ηλικία.

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή 3/3/2017, η κάτωθι διακομιδή ασθενούς η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 28χρονης, από το λιμάνι της Παροικιάς Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Νάξου 53.

φωτο: αρχείο

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Με ένα αιχμηρό και καυστικό άρθρο καταγγέλλει τους χειρισμούς του δημάρχου Ανατολικής Μάνης, Πέτρου Ανδρεάκου, αναφορικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Μάνη, ο Κυριάκος Κοττέας, Πρόεδρος της Οικολογικής-Πολιτιστικής Κίνησης Μέσα Μάνης.

Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή «για την αποτροπή της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Μάνη», διοργανώνει συγκέντρωση και συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.

Ακολουθεί το άρθρο του κ. Κοττέα:

H εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών σταθμών στη Μάνη είναι μεγάλο και σύνθετο θέμα. Η Μάνη γίνεται μέρος ενός οικονομικού παιχνιδιού στο οποίο εμπλέκονται ξένες βιομηχανίες και τράπεζες, εγχώριες εταιρείες, πολιτικοί και παράγοντες. Συχνά όμως η στάση όσων εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα σε αυτό γίνεται και η λυδία λίθος για τιο πώς λειτουργούν πρόσωπα και θεσμοί στον τόπο μας.

Εστιάζοντας λοιπόν σε λεπτομέρειες αυτής της διαμάχης που έχει ξεσπάσει ως προς την εγκατάσταση των αιολικών, μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το ρόλο συγκεκριμένων προσώπων. Στην προκειμένη περίπτωση για τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους δημότες και το δήμο μας. Πιο συγκεκριμένα θα εστιάσουμε στη συνεδρίαση της 21-10-2016 του ΔΣ του Δήμου Ανατολικής Μάνης για τα «αιολικά πάρκα”. Η οποία όχι μόνο σε όσα θα ακολουθήσουν αλλά και γενικότερα πάσχει και από πλευράς διαδικασίας αλλά και ουσίας, αφού οι σύμβουλοι όχι μόνο κλήθηκαν να απαντήσουν σε θέμα που δεν είχε τεθεί σαφώς στην ημερήσια διάταξη αλλά αγνοοούσαν τις κρίσιμες λεπτομέρειες για τη θέση, το μέγεθος και τον αριθμό των ανεμογεννητριών.

Να σημειώσουμε ότι σε αυτήν τη συνεδρίαση η απόφαση λήφθηκε από 13 εκ των 27 δημοτικών συμβούλων, σε ένα δήμο όπου η συμπολίτευση διαθέτει τους 25 (!). Οι δυο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αποχώρησαν, τέσσερις της συμπολίτευσης καταψήφισαν, οκτώ δεν παρέστησαν. Στην απόφαση αυτή -μοναδική για τουριστικό δήμο στη χώρα μας- ο Δήμος Ανατολικής Μάνης όχι μόνο ψήφισε υπέρ της εγκατάστασης αλλά προσδιόρισε και ποιες εταιρείες προτιμάει.

Το παρόν σημείωμα δεν έχει σκοπό να αποκαλύψει μια αλήθεια, έστω και αν σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται να το επιδιώκει. Όλοι ξέρουμε. Ή συνειδητά αποφεύγουμε να μάθουμε. Όταν/αν όμως τα θηρία, οι ανεμογεννήτριες ύψους 120 μέτρων, σκεπάσουν όλη τη χερσόνησο της Μάνης, όλοι όσοι υπερθεματίζουν γι’ αυτά θα δηλώσουν ότι εξαπατήθηκαν, ότι δεν ήξεραν, ότι έτσι διάβασαν ή ότι έτσι τους πληροφόρησαν. Ας τους βγάλουμε από τον κόπο. Κι ας σκεφτούμε όλοι για μια ακόμα φορά ποιο είναι το καθήκον μας απέναντι στους προγόνους και τους απογόνους μας.

Στη συνεδρίαση αυτή ο κ. Ανδρεάκος παρενέβη αναφερόμενος μόνο σε ένα όφελος που θα προκύψει από την εγκατάσταση: τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη. Ας τον παρακολουθήσουμε.

Απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης:

(μιλάει ο δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκος επισείοντας ένα φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως: «Λοιπόν, τα οφέλη, κύριοι, είναι περίπου 800.000 ευρώ. Είναι 3% επί των εσόδων από τις ανεμογεννήτριες τις οποίες είναι μέσα, εδώ μέσα, να το πάρετε να το διαβάσετε, τα οποία δεν τα παίρνει ο δικαιούχος, τα κρατάει η Υπηρεσία που πληρώνει τον δικαιούχο, τα κατανέμει 1% προς τους κατοίκους που είναι τοποθετημένες οι ανεμογεννήτριες και εφόσον καλύπτεται το ρεύμα αυτών προχωράει και στους πλησιέστερους. Χρήματα δεν παίρνουνε, καλύπτεται όμως το ρεύμα».

Πρώτα απ’ όλα να δούμε πού βασίζεται και πώς προέκυψε ο υπολογισμός αυτός. Προφανώς από τις μελέτες των εταιρειών. Ακριβέστερα, οι εταιρείες “Αιολικό Πάρκο Μακρυλάκκωμα Α.Ε και Αιολικό Πάρκο Σαγιάς Α.Ε“ με εγκεκριμένη ισχύ 55,2 MW υπολογίζουν το αποδιδόμενο στους ΟΤΑ ειδικό τέλος στα 371.668 Ε.

Η ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΝΗΣ ΑΕ παρά το γεγονός ότι έχει σαφώς μικρότερη εγκεκριμένη ισχύ -47,9- ΜW- το ανεβάζει στα 400.000 Ε ετησίως. Προφανώς οι ντόπιοι αιολικοί της ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΝΗΣ ΑΕ ξέρουν τον τόπο καλύτερα και οι ανεμογεννήτριές τους θα παράγουν περισσότερο ρεύμα. Κάτι σαν τις αγελάδες ορισμένων ντόπιων κτηνοτρόφων που στα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ παράγουν διπλάσιο γάλα από τις συνήθεις. Πάντως μέχρι να μας αποκαλύψουν το κόλπο θα προτιμήσουμε τα απλά μαθηματικά, που κατεβάζουν το ποσό στα 322.000 Ε και το σύνολο στα 700. 000 Ε.

Αλλά ας μην είμαστε μίζεροι και μην τα χαλάσουμε για 100.000 Ε. Τι 700 τι 800 χιλιάδες, εκεί θα κολλήσουμε; Ας προχωρήσουμε.

Ας δούμε λοιπόν τι γράφει το ΦΕΚ 85/Α/2010 που κράδαινε χωρίς να μας το αναγνώσει/αναλύσει ο κ. Ανδρεάκος και ποια είναι τα πραγματικά οφέλη που προκύπτουν.

Κατά πρώτον από το περιβόητο 3% κόβεται εξαρχής ένα 0,3% υπέρ του Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Περιβαλλοντικών και Ρυθμιστικών Σχεδίων (άρθρο 7,παρ. 2,iii). Από τα 2.7% που εναπομένουν το 20% αποδίδεται στους γειτονικούς ΟΤΑ από τους οποίους διέρχεται η γραμμή διασύνδεσης με το Σύστημα (Ευρώτα, Σπάρτης κ.λπ). Φτάνουμε αισίως στο 2.2% για τον Δ. Ανατολικής Μάνης και οι 800 χιλιάδες που μετά έγιναν 700 τώρα έγιναν 550. Κι αυτό από μια πρώτη ανάγνωση του ΦΕΚ και των μελετών των εταιρειών.

Όμως η ουσία βρίσκεται αλλού.

Όπως όλοι εν Ελλάδι γνωρίζουμε άλλο είναι το υπεσχημένο και αναγραφόμενο και άλλο είναι το ουσιώδες. Όπως αναφέρει το ΦΕΚ και είναι το μόνο που δεν παρέλειψε να μας πει και ο κ. Ανδρεάκος, το 1% πηγαίνει στους καταναλωτές. Προχείρως προκύπτει ένα ποσό 260.000 Ε. Μόνο που το ποσό αυτό είναι θεωρητικό. Ας δούμε την πραγματικότητα.

Θα αρκούσε να κοιτάξουμε βέβαια τον πιο πρόσφατό λογαριασμό μας της ΔΕΗ. Εκεί υπάρχει το τέλος ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Αερίων Ρύπων). Για κάθε μεγαβατώρα (ένα μέσο νοικοκυριό αγγίζει τις 2 σε ένα δίμηνο) το τέλος ανέρχεται με το ΦΠΑ στα 30Ε, από 0.8Ε (!) που ήταν το 2006. Οι 15.000 κατά πρόχειρο υπολογισμό καταναλωτές του Δήμου Ανατολικής Μάνης, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες, πολίτες πληρώνουν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας περίπου 120 Ε ετησίως ανά λογαριασμό, που φυσικά υπερβαίνει κατά πολύ -εξοργιστικά πολύ- το ανταποδοτικό τέλος. Και θα ανέβει κι άλλο, γιατί το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ όσο εισάγουμε αιολικά ανεβαίνει κι άλλο.

Ας δούμε όμως και κάτι ακόμα πιο συγκεκριμένο:

Τον περασμένο Αύγουστο ο τότε Υπουργός Ενέργειας κ. Σκουρλέτης υπέγραψε την απόφαση που απέδιδε το ανταποδοτικό τέλος του 1% στους καταναλωτές/δημότες ΟΤΑ που έχουν σταθμούς ΑΠΕ στην περιοχή τους, για τα έτη 2010-2014. Για τα 4 αυτά χρόνια οι 274 Δήμοι θα μοιράσουν στους δημότες/καταναλωτές 17.1 εκατομμύρια ευρώ, όχι σε μετρητά αλλά με σταδιακές μειώσεις των λογαριασμών. Ο μέσος όρος ετήσιου ανταποδοτικού για κάθε δήμο ανέρχεται (στην περίπτωσή μας κατέρχεται) στα 17.614,927 ευρώ. Αφορά βέβαια το 1%. Αν θελήσουμε να συμπληρώσουμε και το άλλο 1.2% που λέγαμε πριν φτάνουμε τις σαράντα χιλιάδες ετησίως ως πραγματικό και όχι ονομαστικό όφελος.

Μέχρι τα 550.000 που είχαμε καταλήξει υπάρχει απόσταση. Και μέχρι τα 800.000 του κ. Ανδρεάκου ακόμα μεγαλύτερη.

Αυτό λέει η πραγματικότητα των αριθμών και όχι η γνωστή μας δυστυχώς ρητορική με τις χάντρες και τα καθρεφτάκια.

Αλλά έμμεσα ο κ. Ανδρεάκος αποκάλυψε και κάτι άλλο μέσω της αναφοράς στο 3%: ποια θα είναι τα έσοδα των εταιρειών από την εγκατάσταση των αιολικών και την ένταξή τους στα επιδοτούμενα για τα αιολικά προγράμματα: θα έχουν επιδοτούμενο μηνιαίο εισόδημα 2.000.000 ευρώ, για 25 χρόνια. Ακριβώς. Και αυτό όταν ο ΑΔΜΗΕ έχει κηρύξει εδώ και επτά χρόνια το δίκτυο της Πελοποννήσου κορεσμένο.Που σημαίνει ότι το πραγματικό ενεργειακό όφελος από τη λειτουργία των σταθμών είναι πολύ μικρό έως αμφίβολο.

Και όταν η Ελλάδα έχει ήδη ξεπεράσει τον υποχρεωτικό προς την ΕΕ στόχο του 18% στο μίγμα ηλεκτρικού ρεύματος.

Ξαφνικά η πτωχευμένη για τους πολίτες της Ελλάδα μεταμορφώνεται σε Ελβετία και βάλε όταν έχει να κάνει με εργολάβους, τράπεζες και γερμανικά συμφέροντα που περιμένουν από τη Μάνη 100 εκατομμύρια ευρώ γα να μας πουλήσουν τα αιολικά τους.

Εννοείται ότι για εμάς το θέμα δεν είναι ανταποδοτικό ή οικονομικό. Η Ιστορία δεν πουλιέται, η περιβαλλοντική ισορροπία δεν πουλιέται, το όραμα, ο κόπος και τα έξοδα τόσων ανθρώπων για μια περιβαλλοντικά βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη δεν πουλιούνται. Και δεκαπλάσια να ήταν τα οφέλη, η ζημιά που θα προκύψει από τη μετατροπή της Μάνης σε βιομηχανική ζώνη είναι πολύ μεγαλύτερη. Πρόκειται για μη συγκρίσιμα μεγέθη.

Όμως, οι αριθμοί είναι ένας καλός τρόπος να ελέγξεις τα επιχειρήματα του άλλου και να βγάλεις γενικότερα συμπεράσματα για την αξιοπιστία του.

Κυριάκος Κοττέας, Πρόεδρος της Οικολογικής-Πολιτιστικής Κίνησης Μέσα Μάνης

πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 15:32

Ποιος φοβάται;

Μπήκα χτες σε τμήμα της Γ τάξης του Γυμνασίου Πάρου (Παροικίας) καλεσμένος του φίλου καθηγητή Νίκου. Ως συνήθως ρωτώ διάφορα τα παιδιά να λυθεί η γλώσσα τους, όχι συμβατικά, αλλά λίγο πιο πέρα απ’ αυτά που περιμένουν. Αν συνέβη κάτι ξαφνικό στη ζωή τους, αν κάτι τους ξάφνιασε, αν κάτι τους έφερε τον ουρανό σφοντύλι. Όταν τους ρώτησα ποιοι φοβούνται σήκωσαν χέρια αγόρια και κορίτσια. Φοβούνται την απογοήτευση από τους φίλους, τα δύσκολα μετά τις σπουδές και άλλα που δεν περιμένεις να σου τα πουν. Ένα αγόρι απάντησε ότι φοβάται να μην γίνεται βαρετός, κουραστικός! Κάθε φορά τα παιδιά μπορεί να σε καταπλήξουν με τα όσα έχουν να πουν, έξω από τα βιβλία, για τη ζωή τους, για τα όσα βλέπουν με το φρέσκο τους μάτι, για τα όσα τους συνεπαίρνουν ή τους βουλιάζουν στα δύσκολα. Πώς και ο μαθητής τόσο μικρός φοβάται να μην γίνεται πληκτικός, ποιοι του έδωσαν αυτήν την ιδέα; Όλοι έχουμε φίλους που τα ξέρουν όλα, που δεν βάζουν γλώσσα μέσα, που δεν έχουν αυτί ν’ ακούσουν και ακούνε μόνο τον εαυτό τους και γίνονται έτσι κουραστικοί. Αλλά και το ίδιο το σχολείο δεν το σκέφτεται πως γίνεται πληκτικό, βαρετό. Πότε πρόλαβε ένα παιδί να γίνει κιόλας κουραστικό; Ένας από τους βασικούς προορισμούς του σχολείου είναι να μειώσει το φόβο, αλλά εδώ δεν έχουμε ακόμα καταφέρει πολλά και πολλοί στους εφιάλτες τους μετά από χρόνια βλέπουν εξετάσεις και απορρίψεις και άλλα πολλά τερτίπια της τεχνικής των φόβων. Βγαίνουμε με αυτό το φόβο και το άγχος στη ζωή και άντε να βρεις δυνάμεις να ξεπεράσεις τα τραύματα.

Δεν μου είπαν στίχους απέξω ούτε από ποίημα, ούτε από τραγούδι, δεν είναι ίσως η ώρα, μέσα σε 40 λεπτά δεν γίνεται να τους καταφέρεις, αλλά ανέφεραν τον Εγγονόπουλο και τον Καβάφη. Κάτι από εκεί τους συγκίνησε, αλλά τι;

Οι μαθητές όταν δουν επισκέπτη στην τάξη συνήθως ρωτάνε πώς ήταν τα παλιότερα χρόνια, τι έχει αλλάξει. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε πολλές κουβέντες, άλλαξαν όλα ριζικά και με μεγάλη ταχύτητα, απότομα, εκτός από το ίδιο το σχολείο που επιμένει στα ίδια και οι αλλαγές είναι πολύ μικρές μπροστά σε όσα κοσμογονικά έχουν συμβεί. Κάποτε το σχολείο ήταν ναός μοναδικός της γνώσης, τώρα ήρθε ο υπολογιστής και το διαδίκτυο, ό, τι θέλεις το βρίσκεις ταχύτατα. Κάποτε μόνο στο καφενείο υπήρχε ραδιόφωνο, τώρα υπάρχει σε κάθε σπίτι τηλέφωνο, τηλεόραση, υπολογιστής και περνά μέσα από τις οθόνες όλος ο κόσμος. Ποιες άραγε αλλαγές πρέπει να γίνουν στο σχολείο ώστε να προλάβει τον κόσμο που έχει τόσο δραματικά προχωρήσει; Εδώ είναι το βασικό ζήτημα, ο μέγας πονοκέφαλος, γιατί είμαστε συντηρητικοί, μιλούμε για μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν θέλουμε να κινηθούμε ρούπι απ’ τη βολή μας και αφήνουμε στα στασιμότητα όλα τα πράγματα. Σε ώρες που αλλού καταργούν όλη την παλιά φιλοσοφία του σχολείου εμείς είμαστε ακόμα εκεί: Βιβλία, αποστήθιση, πρόχειρα και επίσημα διαγωνίσματα και βαθμοί. Κάποιοι μάλιστα ευαγγελίζονται το παρελθόν εξωραΐζοντας το με τη φαντασία τους κι έτσι απομακρύνεται ακόμα περισσότερο το μέλλον. Αυτό είναι κάτι να το φοβάται κανείς.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ
3/3/2017

 

Στην κατηγορία: Απόψεις

Για τον εθελοντισμο και την ενεργή συμμετοχή στη Φιλοζωία μιλησαν οι ΦΕΠ (Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου) στους μαθητες της Γ και Δ τάξεις του Β δημοτικου σχολείου Παροικιάς. Αυτήν ηταν η δευτερη συνάντηση που ειχαμε με τους μαθητές του σχολείου.Την προηγουμενη εβδομάδα ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα των ζώων και τις υποχρεώσεις μας απέναντί τους και πως αντιμετωπίζουμε το προβλημα των αδέσποτων.

Στόχος ειναι οι σημερινοι μαθητές να μάθουν να συμμετέχουν, να γίνουν αυριο υπεύθυνοι ζωόφιλοι και ενεργοί πολίτες

- Τι σημαινει είμαι εθελοντής?

- Υπάρχουν προτεραιότητες στον εθελοντισμό?

- Τι ειναι και τι κάνει η Φιλοζωική? Μπορει να τα κάνει ολα μονη της?

- Τι μπορεις να κάνεις για να βοηθησεις?

- Συμμετέχω και δεν αναθέτω σε αλλον την ευθύνη

Η συζήτηση εγινε με διαφάνειες και φωτογραφίες απο τη δράση των ΦΕΠ στο νησί: διασωση - στειρωση - περιθαλψη, φιλοξενία - υιοθεσίες - καταγγελίες – ενημέρωση – συμβουλές. Οχι μονο για τα κατοικίδια αλλα για ολα τα ζώα που συμβιώνουν μαζί μας και ορισμένα κακοποιούνται και υποφέρουν οπως τα παράνομα «παστουρωμένα» παραγωγικά ζώα.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν επίσης για τη δημιουργία του Φιλοζωικό Κτηνιατρείου των ΦΕΠ στη Νάουσα το οποίο θα επισκεφτουν στο άμεσο μελλον.

Οι μαθητές μετα τη συζήτης και ενημέρωση που ειχαν από τους ΦΕΠ θα επιλέξουν να αναλάβουν μια δράση για να βοηθησουν τους στοχους της φιλοζωικής στην Πάρο.

Το μάθημα έγινε στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι & Δρω».

* Ευχαριστουμε τη Διευθύντρια και τους δασκάλους του β΄Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας έδωσαν να μιλήσουμε στούς μαθητές
____________________________________

Volunteering and active participation in Animal Welfare

Another lesson from FEP about volunteering and active participation in Animal Welfare in the 2nd Primary school in Parikia, for the classes C, D

This was our second meeting with the children

The previous week were informed about animal rights and our obligations towards them and how we face the problem of strays.

Our objective is the current students to learn to participate and to become responsible animal lovers and active citizens.

- What does it mean I'm a volunteer?

- Are there Priorities in volunteering?

- What Is and what does an Animal Welfare; Can they do it all alone?

- How can I support, help?

- Participate, don’t assign the responsibility

We used slides and photos from FEP action on the Island:
rescue - neutering - care - fostering - adoptions - complaints - information - advice.

Not only for domestic animals but for all the animals that live with us and some are abused and suffer a lot being illegally cross tied "pastouromena “.

The pupils were also informed about the FEP Vet clinic in Naoussa which they will visit in the near future.

After this beautiful and constructive meeting that we had, the children will take an action to help the objectives of animal welfare in Paros.

The course was part of the schools educational program "I care & I act."

* We thank the Director and teachers of 2 Primary School of Parikia for the invitation and the opportunity they gave us to talk to students

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2017/3/3#sigProId2be96bfce7

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ένα ανέλπιστο δώρο έλαβαν οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκο. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Τομ Χανκς αποφάσισε να τους στείλει ως δώρο μία ακριβή μηχανή εσπρέσο.

«Για το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, συνεχίστε τη μάχη που δίνετε για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την Αμερικάνικη Διαδρομή. Ειδικά για το μέρος της Αλήθειας», έγραφε στο σημείωμα που συνόδευε το δώρο του, μαζί με μία κάρτα του βραβευμένου με Πούλιτζερ Μπιλ Μόλντιν.

«Τα φρέσκα, πνευματώδη αμερικανικά στρατεύματα, ξαναμμένα με τη νίκη φέρνουν χιλιάδες πεινασμένους, ρακένδυτους και από τη μάχη κουρασμένους κρατούμενους», έγραφε η λεζάντα της κάρτας.

Οι δημοσιογράφοι δεν έχασαν χρόνο και αμέσως τουίταραν φωτογραφίες της ανοξείδωτης μηχανής εσπρέσο αξίας πάνω από 2,5 χιλιάδες ευρώ.

Ο δημοσιογράφος του Ρόιτερς Στιβ Χόλαντ έγραψε στο Twitter: «ευχαριστούμε τον Τομ Χανκς για τη καινούργια μηχανή του καφέ για τους σκλάβους στην αίθουσα τύπου».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τομ Χανκς προβαίνει σε μία τέτοια χειρονομία. Το 2004 είχε χαρίσει και τότε μία καφετιέρα για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου καθώς σε μία επίσκεψή του διαπίστωσε ότι πίνουν καφέ από αυτόματο μηχάνημα.

Σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter», ο ηθοποιός έγραφε στην κάρτα που την συνόδευε: «Ελπίζω ότι αυτό το μηχάνημα θα κάνει το 24ωρο της ειδησιογραφίας πιο ευχάριστο. Προσθέστε νερό, τοποθετήστε την κάψουλα, πατήστε το κουμπί και είναι έτοιμο. Όλα τα καλά. Τομ Χανκς».

Το 2010 σε μία άλλη επίσκεψή του είχε δει ότι η μηχανή είχε αρχίσει να χαλάει και την αντικατέστησε «για τους φτωχούς υπηρέτες της Τέταρτης Εξουσίας».

«Ξέρετε θα πρέπει να την καθαρίζεται μετά από κάθε χρήση», αστειεύτηκε ο ηθοποιός.

Η χειρονομία του Χανκς γίνεται σε μία εποχή όπου οι σχέσεις του Λευκού Οίκου με τους δημοσιογράφους είναι τεταμένες καθώς ο Τραμπ τους κατηγορεί για τη διάδοση «ψευδών ειδήσεων».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Κόσμος

Περίπου 120 πελάτες σε εστιατόριο πόλης της βορειοδυτικής Ισπανίας που γιόρταζαν μια βάφτιση έφυγαν μαζικά από το κατάστημα χωρίς να πληρώσουν, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του, σύμφωνα με το BBC.

Οι Ρουμάνοι πελάτες είχαν καταβάλει προκαταβολή 900 ευρώ και έφυγαν όλοι μαζί από το εστιατόριο El Carmen στην πόλη Μπεμπίμπρε την ώρα που επρόκειτο να σερβιριστεί το επιδόρπιο, είπε ο Αντόνιο Ροντρίγκες.

Οι πελάτες οφείλουν περισσότερα από 2.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη.

Ο Ροντρίγκες έδωσε στην αστυνομία λεπτομέρειες της κράτησης λέγοντας ότι δεν θεωρεί ότι θα πάρει ποτέ τα χρήματά του. Η αστυνομία δήλωσε στην εφημερίδα El Pais ότι δεν έχει μπορέσει να έρθει σε επαφή με τους πελάτες.

Οι πελάτες είχαν ήδη καταναλώσει ορεκτικά, κυρίως πιάτα, 30 φιάλες από διάφορα οινοπνευματώδη, είπε ο Ροντρίγκες επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά στα 35 χρόνια λειτουργίας του καταστήματος που είχε μια τέτοια εμπειρία.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Κόσμος
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« March 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31