Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 - ParosIn.gr
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 18:38

30 χρόνια «Γαλάζια Σημαία»

Tο Διεθνές Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Το 1987 μέλη του Περιβαλλοντικού Οργανισμού FEEE (Foundation for Environmental Education in Europe - Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην Ευρώπη) από τη Γαλλία, τη Δανία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Ιταλία παρουσίασαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία». Η Επιτροπή αγκάλιασε το Πρόγραμμα με την ελπίδα να υπάρξει σύντομα συμμετοχή από πολλές χώρες της Ευρώπης. Την ίδια χρονιά η Ελλάδα γίνεται μέλος του FEEE και εφαρμόζει το Πρόγραμμα. Το 2001, το FEEE δέχτηκε ως μέλος του τη Νότια Αφρική, πρώτη χώρα εκτός Ευρώπης, και έγινε πλέον το διεθνές ‘Ιδρυμα FEE.

Το 1987 η «Γαλάζια Σημαία» ανέμιζε σε 244 ακτές σε όλο τον κόσμο και σε 7 ακτές της Ελλάδας. Σήμερα, οι χώρες έφτασαν τις 47 και οι βραβευμένες ακτές τις 3.568 παγκοσμίως και τις 430 στην Ελλάδα.
Από το 1992, χειριστής του Προγράμματος στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Η ΕΕΠΦ έχει σημαντική και πολύ δυναμική παρουσία από την αρχή λειτουργίας του Προγράμματος. Το 1995 φιλοξένησε στο Ναύπλιο την ετήσια Γενική Συνέλευση του FEE. Το 1997 οργάνωσε το 1ο Διεθνές Συνέδριο του Προγράμματος για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 10 ετών λειτουργίας του, με συμμετοχή πολλών χωρών, στο ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική. Παράλληλα έχει οργανώσει δύο ετήσιες συναντήσεις των εθνικών χειριστών από όλο τον κόσμο στη Ρόδο και στα Χανιά.

Το 2016 ήταν χρονιά ορόσημο για τη χώρα μας, δεδομένου ότι για πρώτη φορά η αναγγελία των παγκόσμιων αποτελεσμάτων έγινε από το FEE με ανοικτή εκδήλωση στη Χαλκιδική. Λίγο αργότερα, ο Προέδρος της ΕΕΠΦ, κος Νίκος Πέτρου, εξελέγει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του FEE.

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά μέσα στις 3 πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε αριθμό βραβευμένων ακτών, 3η το 2016, ενώ διαχρονικός στόχος της ΕΕΠΦ είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα και αξιοπιστίας του θεσμού.

«Η Γαλάζια Σημαία είναι συλλογική προσπάθεια και η ΕΕΠΦ ευχαριστεί θερμά όλους τους διαχειριστές των ακτών και μαρινών, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς και τους εθελοντές που στηρίζουν το Πρόγραμμα όλα αυτά τα χρόνια. Με την απαράμιλλη εργατικότητα, τους κοινούς στόχους και όραμα θα πορευτούμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού προς όφελος της χώρα μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΕΠΦ, κος Νίκος Πέτρου.

Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (25 για τις μαρίνες), τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά.

Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE), που εδρεύει στη Δανία, με μέλη 73 χώρες από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), που έκλεισε το 2016, 65 χρόνια αδιάλειπτης δράσης σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 δίκτυα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού

Υποστήριξη του Προγράμματος

Το ΥΠΕΝ, διά της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων (ΕΓΥ), υποστηρίζει ενεργώς το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών στις ακτές και μαρίνες και την προώθηση της περιβαλλοντικής εικόνας της χώρας μας. Το ΥΠΕΝ, δια της ΕΓΥ, συμμετέχει επίσης στην Εθνική Επιτροπή Κρίσεων (EEK) του Προγράμματος.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2013 πρωτόκολλο συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού, επισφραγίζοντας και τυπικά τους κοινούς στόχους στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος. Η εφαρμογή των κριτηρίων των δύο διεθνών προγραμμάτων αειφορικής διαχείρισης και ευαισθητοποίησης της ΕΕΠΦ που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό (Γαλάζια Σημαία και Green Key για τουριστικά καταλύματα), διασφαλίζει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, με βιώσιμες πρακτικές και απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον. Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσωπείται στην ΕΕΚ, συμμετέχοντας ενεργά στην αξιολόγηση των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), υποστηρίζει το Πρόγραμμα και προτρέπει τους ΟΤΑ στην τήρηση της εφαρμογής των κριτηρίων του. Εκπροσωπείται επίσης στην ΕΕΚ.

Διαδικασία υλοποίησης του Προγράμματος

Η ΕΕΠΦ αποστέλλει στους διαχειριστές ακτών και μαρινών, παλαιούς και νέους υποψήφιους, τις αιτήσεις που πρέπει να επιστραφούν σε τακτή προθεσμία.

Μετά τον έλεγχό τους οι αιτήσεις προωθούνται στην ΕΕΚ. Πολιτική της ΕΕΠΦ είναι η αποτελεσματική εκπροσώπηση των φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση των ακτών και μαρίνων, έτσι στην ΕΕΚ μετέχουν εκπρόσωποι των: Υπουργείου Εσωτερικών, Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΓΥ), Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ, Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείου Υγείας, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (εκπρόσωπος της Διεθνούς Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας στην Ελλάδα), ΜΚΟ Αρχέλων, Επιθεωρητών ακτών και μαρινών.

Η ΕΕΚ εξετάζει τις αιτήσεις και συντάσσει έκθεση με την οποία διαβιβάζει την πρότασή της, με τα στοιχεία των ακτών και μαρινών που θεωρεί άξιες βράβευσης, στη Διεθνή Επιτροπή Κρίσεων (ΔΕΚ), με έδρα τη Δανία, η οποία και μόνη αποφασίζει για τις βραβεύσεις σε όλο τον κόσμο.

Στη ΔΕΚ συμμετέχουν εκπρόσωποι του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού (WTO), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστών (ILSE), της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προστασία των Ακτών (ΕUCC) και του Διοικητικού Συμβουλίου του FEE.

Η Διεθνής Επιτροπή Κρίσεων εξετάζει με τη σειρά της τις εκθέσεις και προτάσεις που της διαβιβάζονται από τους εθνικούς χειριστές και αποφασίζει τελεσίδικα για τις βραβεύσεις.

Οι ακτές που έχουν βραβευθεί για τη συμμετοχή τους την προηγούμενη χρονιά, ξεκινούν να ετοιμάζουν την ακτή τους στις αρχές του Ιουνίου. Οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα, αφού ετοιμάσουν την ακτή τους, να παραλάβουν και αναρτήσουν τη Γαλάζια Σημαία έως την 1η Ιουλίου. Δεν μπορούν όμως να την αναρτήσουν εάν δεν έχουν και τα αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων των νερών για την ακτή τους.

Επιθεωρητές, από τον Εθνικό Χειριστή αλλά και τον Διεθνή Συντονιστή, επισκέπτονται, πολλές φορές απροειδοποίητα, τις βραβευμένες ακτές της χώρας μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου και μαρίνες σε όλη τη διάρκεια του έτους και ελέγχουν αν τηρούνται τα κριτήρια του Προγράμματος.

Προβλήματα ή παραλείψεις που εντοπίζονται κατά την επιθεώρηση γνωστοποιούνται στον διαχειριστή ώστε να αντιμετωπιστούν. Σε περίπτωση σημαντικού προβλήματος απαιτείται από τον Εθνικό Χειριστή η απόσυρση της Γαλάζιας Σημαίας για χρονικό διάστημα 3 ως 15 ημερών, και μέχρι την αντιμετώπισή του, με υποχρεωτική αντίστοιχη πληροφόρηση για το γεγονός στον Πίνακα Ανακοινώσεων. Σε περίπτωση σοβαρής παράλειψης, αποσύρεται οριστικώς, με εντολή του Εθνικού Χειριστή, η Γαλάζια Σημαία, και η ακτή αφαιρείται από τους πίνακες βραβευμένων ακτών. Επισκέπτες των ακτών που εντοπίζουν προβλήματα συχνά αναφέρονται στον Εθνικό Χειριστή, αλλά και απ’ ευθείας στο Διεθνή Συντονιστή.

Έλεγχος της ποιότητας των Νερών Κολύμβησης

Η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης παρακολουθείται κάθε χρόνο από την ΕΓΥ, μέσω δειγματοληψιών ελέγχου που γίνονται από διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) εργαστήρια. Πριν από το 2011 τα σχετικά στοιχεία ήταν προσβάσιμα στις ιστοσελίδες

iason.minenv.gr και

www.e-per.gr

Μετά το 2011 η ΕΓΥ δημιούργησε το «Μητρώο Ταυτοτήτων Ακτών Κολύμβησης», που αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας βάσει της ενωσιακής νομοθεσίας, παρακολουθώντας συστηματικά τις ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, παρουσιάζουν οικολογικό, κυρίως, αλλά και αισθητικό ενδιαφέρον ή δέχονται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις. Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών ελέγχου της ποιότητας των υδάτων συνδυάζονται στο Μητρώο με την κατάσταση της ακτής και, μέσω της διαδικασίας αυτής, αποδίδεται ο επίσημος χαρακτηρισμός της ποιότητας των υδάτων σε εθνικό επίπεδο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Κατά την εφαρμογή του προγράμματος παρακολούθησης τηρούνται οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2006/7/ΕΚ «σχετικά με τη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης», όπως αυτή εναρμονίστηκε στην εθνική νομοθεσία με την ΚΥΑ υπ’ αριθ. Η.Π. 8600/416/E103/23.2.2009 (ΦΕΚ Β΄ 356/2009). Τα στοιχεία του Μητρώου αποστέλλονται κάθε χρόνο υποχρεωτικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το άρθρο 14 της ως άνω ΚΥΑ. Η ετήσια έκθεση δημοσιεύεται στον ιστότοπο www.bathingwaterprofiles.gr.

Κριτήρια του Προγράμματος

Α. Καθαριότητα θάλασσας και ακτής
«Εξαιρετική» ποιότητα των υδάτων κολύμβησης που επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικούς ελέγχους όπως ορίζεται από την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία.
Μη απόρριψη στην περιοχή βιομηχανικών και αστικών λυμάτων, χωρίς κατάλληλη επεξεργασία και καθαρισμό.
Επαρκείς κάδοι απορριμμάτων, που να αδειάζονται σε τακτά διαστήματα καθώς και ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης.
Συνεχής, τακτικός καθαρισμός της ακτής από σκουπίδια, αποτσίγαρα κ.λπ.

Β. Οργάνωση ακτής
Συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, με την ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων των μικροβιολογικών αναλύσεων στον υποχρεωτικό πίνακα ανακοινώσεων της κάθε ακτής.
Σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης εξ ατυχήματος, με άμεση ενημέρωση του κοινού.
Απαγόρευση της κίνησης οχημάτων και μοτοποδηλάτων στην ακτή.
Απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης.
Επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, με ελεγχόμενο σύστημα αποχέτευσης.

Γ. Ασφάλεια επισκεπτών
Παρουσία εκπαιδευμένων, πτυχιούχων ναυαγοσωστών σε υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τη σχετική νομοθεσία, ή άμεση πρόσβαση σε τηλέφωνο για περίπτωση ανάγκης, σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες.
Προσβασιμότητα και παροχή υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Δ. Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση
Έντυπες πληροφορίες και οδηγίες συμπεριφοράς για την ακτή, καθώς και για περιοχές με ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, χλωρίδας και πανίδας, στον παράκτιο χώρο.
Οργάνωση δραστηριοτήτων από τον διαχειριστή της ακτής, που να επιβεβαιώνουν και να υλοποιούν το ενδιαφέρον του για το φυσικό περιβάλλον της ακτής και την ανάγκη προστασίας του.
Υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους επισκέπτες της ακτής.

πηγή: http://www.eepf.gr/el/

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο με θέμα τη «δημιουργία αιολικών πάρκων στην Πάρο».

Ο κ. Κωβαίος στην επιστολή του καταλήγει:
«...γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα περιβάλλοντος θα ήθελα να ζητήσω τη στήριξή σας στον αγώνα μας κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί μας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Κωβαίου προς τον κ. Καμμένο.

 

YpourgosKammenos 160317

 

πηγή: http://dimosparou.blogspot.gr/

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Παροικίας Πάρου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», σας προσκαλούν σε ανοιχτή συνάντηση με θέμα:

«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑ!».

Ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η κυρία Κλειώ Κουνδουράκη, Ψυχολόγος - Στέλεχος Πρόληψης του Κ.Π. «Θησέας Κυκλάδων».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 17/03/17 και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα του πολυγωνικού κτιρίου στην Παροικιά.

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
(Κ.Π.Π.Α.)
Ταχ. Διεύθυνση: Παραλία Παροικίας
Τηλέφωνο: 22840 24110

Πάρος, 16/3/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Κάλεσμα στην τοπική κοινότητα Πάρου για στήριξη μητέρας με νεογέννητο βρέφος

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας & Αλληλεγγύης» Δήμου Πάρου απευθύνεται στη τοπική κοινότητα της Πάρου για την άμεση βοήθεια σε είδη άμεσης φροντίδας μωρού και συγκεκριμένα:
α) γάλα τύπου Sanilak 1 και
β) πάνες 0 μηνών.

Η εν λόγω ενίσχυση θα στηρίζει μία μητέρα με το μόλις 13 ημερών νεογέννητο βρέφος της.

Είναι μία υποστήριξη που θα έχει διάρκεια και απευθύνεται σε όλους εσάς ζητώντας την θετική ανταπόκριση και αρωγή στο έργο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συγκέντρωση των ειδών, μπορείτε να απευθυνθείτε στο φορέα:
Κυδωνιέως Αθανασία, Κοινωνική Λειτουργός του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δήμου Πάρου, Τηλ.: 2284024110.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Π.Α.
ΛΕΟΝΤΗΣ ΜΙΚΕΣ

φωτο: αρχείο

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Σε ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα αναμένεται να φθάσει η φετινή τουριστική κίνηση στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία από όλες τις τουριστικές αγορές.

Στις εκτιμήσεις αυτές αναφέρθηκε με δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου, τονίζοντας ότι μετά και την διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου (ΙΤΒ) «τα μηνύματα από τη Γερμανία, όπως και από κάθε άλλη τουριστική αγορά, είναι ιδιαίτερα θετικά για τα νησιά μας για τη σεζόν του 2017».

Το θετικό κλίμα δεν περιορίζεται μόνο στην προβλεπόμενη σημαντική αύξηση των τουριστικών αφίξεων, αφού όπως αναφέρει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στοχευμένες ενέργειες έθεσε επί τάπητος το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, είχε συναντήσεις στο Βερολίνο με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών, όπως η TUI, η LTUR και η FTI, με τους οποίους συζήτησε σχετικά με την επιμήκυνση των προγραμμάτων τους στο Νότιο Αιγαίο.

Παράλληλα, συζήτησε την προοπτική να αποτελέσουν, πιλοτικά, χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς η Ρόδος και η Σαντορίνη, στόχος που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Η ανταπόκριση των τουριστικών οργανισμών στις συγκεκριμένες προτάσεις υπήρξε θετική και οι επαφές προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν. Επίσης, η κ. Παπαβασιλείου είχε επαφές με εκπροσώπους νέων τουριστικών αγορών.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Τουρισμού, η αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με εκπροσώπους τουριστικού οργανισμού της Ινδίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει το υπουργείο για το «ξεκλείδωμα» της εν λόγω αγοράς.

Στόχος είναι οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου να γίνουν γνωστοί στην Ινδία και να επωφεληθούν τα νησιά από το ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς.

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κέρδισε τις εντυπώσεις στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο.

Τα περίπτερα της ήταν από τα πλέον πολυσύχναστα, με τα νησιά μας να έχουν τη μοναδική ευκαιρία να προβάλλουν το τουριστικό τους προϊόν σε ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών και να συνάψουν συμφωνίες.

Κυρίως όμως στο Βερολίνο, άνοιξε ο δρόμος για την άμβλυνση της εποχικότητας και την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος χειμερινού τουρισμού στη Ρόδο και στη Σαντορίνη.

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων τουριστικών οργανισμών ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτή την προοπτική, πάνω στην οποία θα εργαστούμε μεθοδικά ως Περιφέρεια, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.

ΠΗΓΉ: http://www.real.gr

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Η σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Αντιπάρου που δημοσιεύουμε απευθύνεται σε εκείνους που καβαλούν στο νησί της Αντιπάρου, κυρίως δίκυκλο, και μπαινοβγαίνουν ή και κυκλοφορούν στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ του νησιού αν και η κίνηση και η στάθμευση εντός του πεζόδρομου όλες τις ώρες του 24ώρου απαγορεύεται αυστηρά.

Εξαιρούνται μόνο τα επαγγελματικά οχήματα κατά τις ώρες φορτοεκφόρτωσης.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Ο πεζόδρομος είναι ο φυσικός χώρος των πεζών και δεν πρέπει να παραβιάζεται».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Αντιπάρου:

17342762 598922310301632 7375447147023187780 n

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ

ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Σύμφωνα με το νόμο, οι σκύλοι επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε όλους τους υπαίθριους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους με την προϋπόθεση να συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη, να είναι δεμένοι και να βρίσκονται σε μικρή απόσταση από αυτόν.

Ο συνοδός του σκύλου υποχρεούται να μαζεύει τις ακαθαρσίες του από το περιβάλλον με κάποια πλαστική σακούλα ή με τις ειδικές συσκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Η περισυλλογή των περιττωμάτων πρέπει να γίνεται όχι μόνο επειδή το ορίζει ο νόμος, αλλά πρωτίστως επειδή είναι δείγμα πολιτισμού και υποχρέωση μας, απέναντι στους συμπολίτες μας, στο περιβάλλον μας, ακόμα και σε εμάς τους ίδιους!

Πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον και να το διατηρούμε καθαρό, αυτό δεν αφορά μόνο το να μην πετάμε κάτω τα σκουπίδια μας, άλλα και να φροντίζουμε να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες των σκύλων μας.

Πρέπει να ξέρετε ότι τα περιττώματα δεν είναι λίπασμα για τα φυτά. Αντίθετα τα περιττώματα των σκύλων είναι γεμάτα με εκατομμύρια μικρόβια και βακτήρια.

-Σκέψου σε τι κίνδυνο μπαίνει ένα παιδάκι που κυλιέται, τρέχει, πέφτει, παίζει σε χώρο που υπάρχουν περιττώματα, πόσο μάλλον ένα πολύ μικρό παιδάκι που βάζει στο στόμα του ό,τι καινούριο βρει. Μπορεί να εμφανίσει ασθένειες επικίνδυνες για τη ζωή του.

-Σκέψου σε τι κίνδυνο μπαίνεις εσύ ο ίδιος και ο σκύλος σου όταν πατάτε πάνω σε περιττώματα ή λερώνετε τα λουριά, παντελόνια κλπ χωρίς καν να το καταλάβετε και έπειτα γυρίζετε σπίτι.

- Δείξε στους γύρω σου και στο περιβάλλον ότι τους σέβεσαι όπως σέβεσαι τα ζώα. Γιατί αυτό είναι η φιλοζωία! Σεβασμός και αγάπη στα ζώα και το περιβάλλον!

Δήμος Αντιπάρου

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Roads to Rhodes Marathon 2017 - 9 Aπριλίου

Ρόδος 16-03-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΡΟΔΟΥ

Με σύνθημα «Παίξε, Κέρδισε και Τρέξε», ξεκίνησε ο μεγάλος διαγωνισμός για τον 4ο Μαραθώνιο Ρόδου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Απριλίου.

Δηλώνοντας συμμετοχή στο

www.facebook.com/MidEastTravel/app/128953167177144

ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να διεκδικήσει:

Εισιτήρια για δύο άτομα σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα και ένα αυτοκίνητο από Πειραιά προς Ρόδο στις 07 Απριλίου 2017 (Superfast Xii 19:00) και επιστροφή Ρόδο – Πειραιά στις 10/04 (Blue Star Ferries 2 19:00).

Δύο διανυκτερεύσεις στο Rodos Park Suites & Spa σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και δωρεάν συμμετοχή στο Roads to Rhodes Marathon.

Μη χάνετε χρόνο, λοιπόν, ακολουθήστε το Link στο διαγωνισμό που διοργανώνει η Mideast Travel, χορηγός του αγώνα και ζήστε την απόλυτη εμπειρία του Μαραθωνίου στη Ρόδο.

Οι εγγραφές για το Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, αλλά και στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων και των 1.000 μέτρων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.roadstorhodes.com μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017!

Ο Χρυσός χορηγός του Mαραθωνίου Ρόδου, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ. καθώς και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, θα είναι και φέτος η Adidas μέσω του τοπικού της καταστήματος Adidas Rhodes, ενώ ο αγώνας των 5 χλμ θα έχει φέτος την χορηγία και τα χρώματα του Ομίλου H Hotels.

Για τις μεταφορές των ενδιαφερομένων στη Ρόδο, επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών θα είναι η Aegean Air και Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών θα είναι η Blue Star Ferries.

Οι αγώνες διεξάγονται και φέτος με τα φτερά της Red Bull, χορηγός Φιλοξενίας της διοργάνωσης είναι το ξενοδοχείο GRAND HOTEL MITSIS, χορηγοί του αγώνα είναι οι εταιρείες Garden of Panthenols, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Best Western Plaza Hotel που φιλοξενεί τη Γραμματεία του αγώνα, ΒΑΠ Κουγιός, Ioannidis Hotels, Semiramis Hotel, Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκάνησου, τα ξενοδοχεία Lindos hotels και το ταξιδιωτικό πρακτορείο Mideast για οργανωμένα ταξίδια στην Ρόδο σε πολύ καλές τιμές.

Η Media Partner είναι η κορυφαία εταιρεία αποδελτίωσης στην Ελλάδα, Innews και η διοργάνωση έχει τη υποστήριξη του Αθλητικού Τμήματος του Ιδρύματος Σταματίου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Μαραθώνιο Δρόμο, τον Ημιμαραθώνιο τα 10.000μ. και 5.000μ., θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 31 Μαρτίου 2017.

Οι συμμετέχοντες θα φέρουν το oνοματεπώνυμο τους στον αριθμό τους (bib number).

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου 1χλμ. Δημοτικών Σχολείων θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές:

http://www.roadstorhodes.com

Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Ένα ακόμη βραβείο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για το περίπτερό της στην 24η Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Ρωσίας “MITT 2017”

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να συλλέγει βραβεία και διακρίσεις, στις μεγάλες, διεθνείς τουριστικές εκθέσεις όπου συμμετέχει, αποδεικνύοντας ότι τα νησιά μας κυριαρχούν στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, αναπτύσσοντας συνεχώς τη δυναμική τους.

pm1

Αυτή τη φορά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απέσπασε το Βραβείο «Best Presentation of a Region», για το περίπτερό της στην 24η Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας “ΜΙΤΤ 2017” . Με την πρωτότυπη, ανανεωμένη και στοχευμένη παρουσία του, με ένα περίπτερο που αντιπροσωπεύει τα τυπικά γνωρίσματα των νησιών, το Νότιο Αιγαίο κέρδισε για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις και κατάφερε να ξεχωρίσει στον διεθνή ανταγωνισμό, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εναρμονιζόμενη με τις πλέον σύγχρονες τάσεις προβολής, παρουσιάζει μία πρωτότυπη και αναβαθμισμένη αισθητικά εικόνα στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις, η οποία απηχεί ουσιαστικά την αλλαγή φιλοσοφίας όσον αφορά την συνολική εμφάνιση του Νοτίου Αιγαίου, ως τουριστικού προορισμού. Κύριο μέλημα της Περιφέρειας αποτελεί η προβολή των νησιών, με τρόπο που θα αναδεικνύει την ιδιαίτερη και συνάμα μοναδική τουριστική ταυτότητα, καθενός ξεχωριστά.

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου (WTM) (Νοέμβριος 2016), όπως και στην ΙΤΒ του Βερολίνου πρόσφατα αλλά και στην ΜΙΤΤ στη Μόσχα εσχάτως, η παραδοσιακή νησιώτικη αισθητική με τη χρήση των νέων μέσων της τεχνολογίας σε χώρους όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν η πέτρα, το ξύλο, τα χρώματα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, έδωσε μία μεγάλη ώθηση στο Νότιο Αιγαίο. Σημειώνεται ότι το περίπτερο της ΠΝΑΙ στην WTM συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα της έκθεσης!

Για την κατάκτηση του βραβείου στην ΜΙΤΤ ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Και στην τουριστική έκθεση “MITT 2017” στην Μόσχα, η παρουσία της Περιφέρειας μας είναι αυτή που αρμόζει στην τουριστική αξία και δυναμική των νησιών μας.

Αμέσως μετά το Βερολίνο, στην Μόσχα, με μια ακόμα βράβευση από τους διοργανωτές για το περίπτερό μας που φιλοξένησε όλα τα νησιά μας και θετικά μηνύματα για την σαιζόν του 2017.

Την ίδια ώρα, η Περιφέρειά μας έχει παρουσία στο Παρίσι, στην έκθεση Salon Mondial du Τourisme, στο Mαϊάμι για την κρουαζιέρα και στη Νέα Υόρκη για την Γαστρονομία.

Εξωστρέφεια, στην πράξη και με σχέδιο είναι η πολιτική μας και αυτή υπηρετούμε με συνέχεια και συνέπεια».

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου αναφέρει: «Το τουριστικό μεγαλείο του Νοτίου Αιγαίου είναι πραγματικά αδιαμφισβήτητο. Αυτή τη μεγάλη δυναμική που κρύβουν προορισμοί της Περιφέρειάς μας, θελήσαμε να αποτυπώσουμε σε χώρους οι οποίοι θα δίνουν αυτό το μοναδικό νησιωτικό στίγμα στις μεγάλες τουλάχιστον τουριστικές εκθέσεις. Χαιρόμαστε που βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα και την επιβράβευση της προσπάθειάς μας».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ρόδος, 16 Μαρτίου 2017

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού

pm3

pm4

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας “Seatrade Cruise Global” στο Fort Lauderdale των ΗΠΑ

Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων: “Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι παντού”

Στη σημαντικότερη παγκόσμια συνάντηση στον τομέα της κρουαζιέρας, που πραγματοποιείται μεταξύ 14 και 17 Μαρτίου στον Fort Lauderdale των ΗΠΑ, συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στο είδος της έκθεση και σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της παγκόσμιας αγοράς, όπου παρουσιάζονται οι τελευταίες τάσεις και ανακοινώνονται οι μελλοντικοί σχεδιασμοί και στρατηγικές επιλογές των εταιρειών κρουαζιερόπλοιων.

Τόσο κατά την επίσημη έναρξη της έκθεσης όσο και κατά τη διάρκεια των εργασιών του γενικού συνεδρίου ο Αντιπεριφερειάρχης είχε επαφές με εκπροσώπους διεθνών ομίλων και φορέων του θαλάσσιου τουρισμού. Εκτός από την επισήμανση της προτεραιότητας της ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας στη χώρα μας, ο κ. Λεονταρίτης αναφέρθηκε και στο μεγαλόπνοο σχέδιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, σχέδιο που θεωρήθηκε από τους εκπροσώπους των εταιρειών ως ένα πολύ θετικό βήμα στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος των νησιών.

Παράλληλα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ομιλία της Αναπληρώτριας Υπουργού, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που παρουσιάζει η Ελλάδα για την ισχυροποίηση της θέσης της ως ιδιαίτερα ανταγωνιστικού μεσογειακού και ευρωπαϊκού προορισμού στον θαλάσσιο τουρισμό.

17361845 1870923769856767 3259621835178691335 n

Ο Αντιπεριφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι παντού. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα και συμμετέχουμε σε όλες τις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις, με στόχο τη συνεχή και ποιοτική προβολή των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε δυναμικά τον τουρισμό μας, διότι ήταν και παραμένει ο βασικός πυλώνας της νησιωτικής οικονομίας".

Σήμερα, θα ακολουθήσουν συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη με τους Αμερικανούς παραγωγούς σχετικά με την επενδυτική πρόταση δημιουργίας μόνιμων κινηματογραφικών εγκαταστάσεων στη Σύρο.

2017-03-march-seatrade bloggraphic-04

Σύρος 16 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« March 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31