Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 - ParosIn.gr

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Κέντρου Υγείας Πάρου κ. Σπύρου Λάβδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 02/11/2017, όπου παρευρισκόταν και η Προϊσταμένη των Νοσηλευτριών Κ.Υ., κ. Μαρία Τριανταφύλλου. Μού ζήτησαν να φροντίσουμε μέσω χορηγιών για την προμήθεια ιματισμού και υπόδεσης των Νοσηλευτριών του Κ.Υ.

Στις 05/11/2017 απηύθυνα, μέσω επιστολής, το αίτημα (για προμήθεια ιματισμού και υπόδεσης στις νοσηλεύτριες του Κ.Υ. Πάρου) προς τον Πολιτευτή Κυκλάδων κ. Γιώργο Βακόνδιο, αφορμώμενη από το γεγονός ότι ο ίδιος μου είχε αναφέρει καιρό πριν, ότι με αφορμή τη συμπλήρωση ενός (1) χρόνου από το θάνατο του Βουλευτή - Γιατρού Ιωάννη Χωματά, θέλει να συνδράμει στη νοσοκομειακή φροντίδα των νησιών μας.

Σήμερα λοιπόν ο Πολιτευτής Κυκλάδων Γιώργος Βακόνδιος επισκέφθηκε το Κ.Υ. μαζί με την Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. και μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ε. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου, όπου τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Κ.Υ. κ. Σπύρος Λάβδας, η Προϊσταμένη των Νοσηλευτριών κ. Μαρία Τριανταφύλλου, καθώς και όλες οι νοσηλεύτριες και τους παραδόθηκε το υλικό αξίας 750 ευρώ, εις μνήμη του Βουλευτή-Γιατρού Ιωάννη Χωματά, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό του (28.11.2016).

Κατά την παράδοση παρίσταντο η Αντιδήμαρχος Θεοδώρα Σαρρή - Παπακυρίλλου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Πάρου Χαράλαμπος Μαλινδρέτος καθώς και η Πρόεδρος των Φίλων Κ.Υ. Κατερίνα Αντιπαριώτη.

Η πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. Πάρου Αντιπάρου

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2 Δεκεμβρίου 2017

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πάρου, δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους της Αντιπάρου να παρακολουθήσουν, να εκπαιδευτούν και να γνωρίσουν βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Καλουδά».

(Σε συνέχεια της αγοράς αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από τον Πλοηγό Αντιπάρου, ο οποίος τοποθετήθηκε στο λιμάνι της Αντιπάρου, σε δημόσιο προσβάσιμο χώρο «Soulatso Café»).

«ΠΛΟΗΓΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ»

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Πέρσι η Πάρος και η Αντίπαρος έχασαν την ευκαιρία ίδρυσης ειδικού Γυμνασίου λόγω της ανικανότητας της δημοτικής αρχής της Πάρου να διεκπεραιώσει όπως έπρεπε τα διαδικαστικά ζητήματα, παρά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Φέτος, και ενώ είχαν ειδοποιηθεί από τους αρμόδιους πριν από δύο μήνες για την δυνατότητα υποβολής σχετικού αιτήματος, το έφεραν θέμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, εκπρόθεσμα και χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τη στέγαση του υπό ίδρυση ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου, όπως απαιτείται.

...και το μπάχαλο δεν έχει τελειωμό...

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, συμμετέχει με δικό της περίπτερο στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017.

Συμμετέχουν μελισσοκόμοι, συνεταιρισμοί μελισσοκόμων και παραγωγοί προϊόντων μέλισσας από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Στόχος της Περιφερειακής αρχής είναι η προβολή και προώθηση του Νοτιοπελαγίτικου μελιού και των προϊόντων μέλισσας , στο εμπορικό κοινό και τους χώρους μαζικής εστίασης και η ανάδειξη του πλούτου και της μοναδικής ποιότητας των μελισσοκομικών προϊόντων της Περιφέρειας μας στο ευρύ κοινό.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Κώστας Μπιζάς παρευρέθηκε στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας και συνεχάρη τους μελισσοκόμους - εκπροσώπους των νησιών μας για την αξιόλογη παρουσία τους αλλά και για την ουσιαστική τους συμβολή στην ανάδειξη - προώθηση των τοπικών μας προϊόντων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΖΑΣ

ΠΡΌΕΔΡΟΣ Π.Σ. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πειραιάς 2.12.2017

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2017/12/2#sigProIde2fbadcfff

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Με 32 παραγωγούς από 22 νησιά, η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 9ο Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Εξαιρετικής ποιότητας μέλια από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κέρδισαν τις εντυπώσεις στα χθεσινά εγκαίνια του 9ου Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας , που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά, από 1η έως 3 Δεκεμβρίου 2017, όπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου -Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019- έχει πολύ εντυπωσιακή παρουσία.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο προβολής του ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, που συμμετείχε και στην οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ, σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό στρατηγικού σχεδιασμού, το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατακλύσθηκε από κόσμο και δόθηκε η δυνατότητα στους παραγωγούς των νησιών να προβάλουν τα προϊόντα τους, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την ευκαιρία που τους παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, να τα αναδείξουν και να τα διοχετεύσουν στην αγορά. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία δοκιμάσουν και να αγοράσουν μέλι και προϊόντα της μέλισσας από τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, όπου το κλίμα και το φυσικό περιβάλλον συντελούν στην εξαιρετική ποιότητα του παραγόμενου μελιού.

Το φεστιβάλ εγκαινίασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης με την παρουσία υφυπουργών, βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων. Των εγκαινίων προηγήθηκε συζήτηση για τα προβλήματα των μελισσοκόμων και κατατέθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας. Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος 260 παραγωγοί από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Με τη ευκαιρία της παρουσίας του στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης, Φιλήμονας Ζαννετίδης, είχε συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού, Νίκο Βάγια όπου συζήτησαν θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον πρωτογενή τομέα, την μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020 και τα μέτρα που πρόκειται σε λίγο να ξεκινήσουν.

Ρόδος, 2 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2017/12/2#sigProId953d64802e

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, αυξάνεται η χρηματοδότηση για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέσα από το Ε.Π. Νότιο Αιγαίο, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται κατά 525.197 ευρώ, ο προϋπολογισμός της Πράξης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το σχολικό έτος 2017 - 2018”, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που θα αποκτήσουν πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καλύπτοντας έτσι τις αυξημένες ανάγκες των οικογενειών με ανήλικα παιδιά στα νησιά της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, έχοντας θέσει σε προτεραιότητα την δημιουργία και την ενίσχυση των κοινωνικών δομών στα νησιά της Περιφέρειας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχουν οι ευρωπαϊκοί πόροι και με στόχο την στήριξη των οικογενειών που έχουν ανήλικα παιδιά, την προώθηση των ίσων ευκαιριών καθώς και την βελτίωση των δυνατοτήτων απασχόλησης, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την απόφαση τροποποίησης της Πράξης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το σχολικό έτος 2017 - 2018”, ως προς τον προϋπολογισμό της, από 1.847.696 ευρώ (επιλέξιμη δημόσια δαπάνη) σε 2.372.893 ευρώ, εκ των οποίων τα 525.197 ευρώ, θα καλυφθούν από εθνικούς πόρους. Με την ίδια απόφαση, αυξάνεται ο αριθμός των ωφελούμενων, από 700 σε 887 παιδιά και η ημερομηνία λήξης της πράξης, από 31.12.2018, μετατίθεται στις 30.06 2019.

Η συνολική δημόσια δαπάνη της Πράξης, ύψους 2.372.893 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” με την επιλέξιμη δημόσια δαπάνη, ύψους 1.847.696 ευρώ, να καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και η μην επιλέξιμη, ύψους 525.197 ευρώ, από εθνικούς πόρους.

Η Πράξη αφορά την διατήρηση και βελτίωση των θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας - φύλαξης παιδιών σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Σταθμούς Ολοκληρωμένης φροντίδας, Παιδικούς Σταθμούς, και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η διάθεση της θέσης πραγματοποιείται προς τον κάθε ωφελούμενο μέσω voucher του παιδιού του, που λαμβάνει από τη ΕΕΤΑΑ ΑΕ.

Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
Νοτίου Αιγαίου 2014-2020

Ερμούπολη, 2 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 17:09

Η Πάρος στη GRECKA PANORAMΑ 2017

24232758 1482090831840005 5031751327382504304 n

 

Ο Δήμος Πάρου συνεχίζοντας την προσπάθεια για προβολή σε καθιερωμένες αλλά και σε νέες ανερχόμενες αγορές συμμετέχει και φέτος στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Grecka Panorama στην Βαρσοβία 2-3/12/2017 στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το γεγονός οτι φέτος συμμετέχει επίσημα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και περισσότερα νησιά καταδυκνύει την ορθή μας στόχευση σε νέες ανερχόμενες αγορές.

Paros Tourism & Development Committee

__________________________________________________

GRECKA PANORAMΑ 2017: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εδραιώνει τη θέση της στην ραγδαία αναπτυσσόμενη, τουριστική αγορά της Πολωνίας

Ξεχωριστή η παρουσία του Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 και στο 2o GREEK FOOD SHOW

Με δικό της περίπτερο όπου φιλοξενούνται τα νησιά της Ρόδου, της Ίου, της Μήλου, της Αμοργού, της Πάρου και της Άνδρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην 3η Αποκλειστική Έκθεση για την Ελλάδα “GRECKA PANORAMΑ 2017”, που πραγματοποιείται στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, PGE Narodowy, το διήμερο 2 και 3 Δεκεμβρίου, με σημαντικές συμμετοχές από τον κλάδο του τουρισμού όσο και των εξαγωγών.

Η GRECKA PANORAMΑ είναι η μοναδική αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό
και την γαστρονομία της, που εδραιώνει τη θέση των ελληνικών τουριστικών προορισμών, στην δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά της Πολωνίας, των 39 εκατομμυρίων περίπου δυνητικών καταναλωτών. Οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί είναι πρώτοι στις προτιμήσεις των Πολωνών επισκεπτών. Το 2017, περίπου ένα εκατ. τουρίστες από την Πολωνία επέλεξαν την Ελλάδα, ενώ και το 2018 αναμένεται σημαντική αύξηση στις αφίξεις, όπως διαφαίνεται από τις προκρατήσεις.

Σημειώνεται ότι η Πολωνία είναι η 8η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η 21η μεγαλύτερη παγκόσμια σύμφωνα με το μέγεθος του ΑΕΠ.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσωπεί στην έκθεση της Πολωνίας ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Χρήστος Ευστρατίου και η επικεφαλής της Επιτροπής “Νότιο Αιγαίο Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019” Χάιντι Λαζάνη, δεδομένου ότι η έκθεση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης των ελληνικών τουριστικών προορισμών.

Στο 2o GREEK FOOD SHOW για τον κλάδο Τροφίμων & Ποτών, που πραγματοποιείται στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης GRECKA PANORAMΑ, σε συνέχεια των επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β , που πραγματοποιήθηκαν χθες, 1η Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της, επιδιώκοντας την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου και το άνοιγμα νέων αγορών για τους παραγωγούς των νησιών που διαθέτουν εξαγωγική δυνατότητα.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου φιλοξενείται φέτος και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου που στο πλαίσιο του 2oυ GREEK FOOD SHOW, θα χαρίσει στους χιλιάδες επισκέπτες του λίγη από τη... γεύση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, προσφέροντας χαρακτηριστικά τοπικά εδέσματα και προϊόντα, όπως κρασί, λάδι, μαρμελάδες, λικέρ, μελεκούνια, ούζο, κάπαρη, άγρια βότανα, αρωματικά, παξιμάδια, αμυγδαλωτά, τυριά, και πολλά άλλα.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Χρήστος Ευστρατίου, από την Βαρσοβία όπου βρίσκεται, δήλωσε:

“Το γεγονός ότι στην Πολωνία πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά φέτος μια έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η τουριστική αγορά της Πολωνίας και τις μεγάλες προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Μια αγορά τόσο δυναμικά αναπτυσσόμενη, μας ενδιαφέρει και από πλευράς εμπορικών σχέσεων και συνεργασιών με τους παραγωγούς των νησιών μας που έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε εξαγωγές των προϊόντων τους. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι δίπλα τους, με την συμμετοχή της στην GRECΚA PANORAMA, για να τους βοηθήσει να βρουν τον δρόμο τους σε νέες αγορές, αλλά και για να ενημερωθούν για τις συνθήκες της πολωνικής αγοράς και για το προφίλ του Πολωνού καταναλωτή. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι παραγωγοί των νησιών μας, για να πετύχουν την προώθηση των προϊόντων τους”.

Σημειώνεται ότι η έκθεση GRECKA PANORAMA τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών στην Πολωνία (ΕΡΜΗΣ).

Ρόδος, 2 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.parosin.gr/details/date/2017/12/2#sigProId97dca452a4

 

 

Στην κατηγορία: I Love Paros
Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 16:54

Συλλήψεις σε Θήρα & Μύκονο

Σύλληψη (3) ατόμων για οικοδομικές εργασίες στη Θήρα

Την 01-12-2017 το μεσημέρι συνελήφθησαν στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 37χρονος ημεδαπός και -2- υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23 και 37 ετών, οι οποίοι εκτελούσαν παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Σύλληψη ημεδαπού για οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο

Την 01-12-2017 το μεσημέρι συνελήφθη στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 61χρονος ημεδαπός ο οποίος εκτελούσε παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού στη Μύκονο

Την 01-12-2017 το μεσημέρι συνελήφθη στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« December 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31