Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

«Θεατρινισμοί στο θέμα της έγκρισης του master plan του Λιμένα Ερμούπολης»

29 Οκτωβρίου, 2018

Σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για τον τόπο μας, όπως είναι η έγκριση του master plan του λιμανιού της Ερμούπολης, ο κος Δήμαρχος και ο κος Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, επιλέγουν να ασκούν πολιτική της «φιγούρας» και όχι της ουσίας, με δημόσιες δηλώσεις τους, οι οποίες τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα στα μάτια του Συριανού λαού, του οποίου την ψήφο σε λίγους μήνες θα ζητήσουν.

Έχουν τόσο παρασυρθεί από την προεκλογική περίοδο και ζουν τόσο έντονα τον πυρετό της προσδοκίας της επανεκλογής τους, που επιλέγουν συνειδητά να κάνουν δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες διαψεύδονται με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Ας θυμηθούν οι Συριανοί τους πανηγυρισμούς τους Δημοτικής Αρχής και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τον Μάιο του 2018, όταν συζητήθηκε στην ΕΣΑΛ το master plan του Λιμανιού. Τότε μας διαβεβαίωναν ότι όλα πήγαν καλά, ότι ο φάκελος που κατατέθηκε ήταν πλήρης και ότι πολύ σύντομα θα είχαμε την πολυπόθητη έγκριση του σχεδίου. Ας θυμηθούν τους δημόσιους όμοιους πανηγυρισμούς του κου Δημάρχου και του κου Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στις αρχές του Οκτωβρίου 2018 δίπλα στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, στον γ.γ. Λιμενικών Υποδομών Χρήστο Λαμπρίδη, και στον γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργο Τζιάλλα. Τότε πάλι δήλωναν, ότι όλα βαίνουν καλώς αναφορικά με την έγκριση του σχεδίου από την ΕΣΑΛ και μίλαγαν με έμφαση για το νέο λιμάνι της Ερμούπολης

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δήλωνε κατηγορηματικά,ότι λύθηκαν όλα τα ζητήματα και δεν υπάρχουν θέματα στον σχεδιασμό, όταν ήδη από τις 26.9.2018 είχε δημοσιευθεί το πρακτικό της 75ης συνεδρίασης με την σχετική απόφαση της ΕΣΑΛ, η οποία δεν ενέκρινε το σχέδιο και το παρέπεμψε προς έλεγχο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο Υπουργείο Πολιτισμού και ζήτησε και την γνωμοδότηση της Επιτροπής Τουριστικών Λιμένων επ' αυτού.

Δηλαδή στις 4 και στις 5 Οκτωβρίου που ο κ. Μαραγκός και ο κ. Κοσμάς πανηγύριζαν, ήδη γνώριζαν την αναβλητική επί της εγκρίσεως απόφαση της ΕΣΑΛ, ήδη γνώριζαν ότι το σχέδιο δεν είχε ελεγχθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και από το Υπουργείο Πολιτισμού, ήδη γνώριζαν ότι ακόμα δεν είχε γνωμοδοτήσει η Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων, παίζοντας στην ουσία θέατρο μπροστά στα μάτια των Συριανών.

Αντί όμως να πουν την αλήθεια στον Συριανό λαό, συνεχίζουν να πανηγυρίζουν αναφέροντας ασάφειες και παραθέτοντας μπερδεμένα επιχειρήματα, με σκοπό να μαζέψουν χειροκροτήματα, «Likes» στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες αρέσκονται να αυτοπροβάλλονται και να αλληλοσυγχαίρονται, με την ελπίδα ότι κανείς δεν θα αντιλαμβανόταν την αλήθεια.

Στην πραγματικότητα, αν η Δημοτική Αρχή ξόδευε για την έγκριση του master plan αντίστοιχες ώρες με αυτές που ξοδεύει στο facebook, με βεβαιότητα το σχέδιο θα είχε σήμερα εγκριθεί και δεν θα υπήρχε λόγος να παρουσιάζουν στον Συριανό λαό το άσπρο ως μαύρο, για να γλυτώσουν την δικαιολογημένη κατακραυγή.

Μαρία Καζαντζάκη

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος
Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Last modified on Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 16:54
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31