«Για τον σύγχρονο Έλληνα πολιτικό δεν υπάρχει μόνο η ΚΑΡΕΚΛΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ» Κύριο

5 Ιουνίου, 2022 4135

* Του Δημήτρη Μπάιλα

Όσο και αν προσπαθώ, δεν μπορώ να σιωπώ!!

Για τον Έλληνα υπάρχει μία λέξη που τον διαφοροποιεί από τους άλλους λαούς που δεν την καταλαβαίνουν. Η λέξη αυτή είναι ΦΙΛΟΤΙΜΟ!

 Και πραγματικά ακούγοντας κανείς τον Κο Πρωθυπουργό, να εξαγγέλλει την δημιουργία νέου σύγχρονου νοσοκομείου στην Κω (φωτο), αναρωτιέται κανείς αν όλοι οι Πολιτικοί, πολιτευτές ή πολιτικάντηδες των Κυκλάδων γνωρίζουν αυτή τη λέξη. Και εάν ναι πως δικαιολογούν ότι, αυτή η εξαγγελία δεν ακούγεται για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αλλά για ένα δεύτερο σύγχρονο Νοσοκομείο στα Δωδεκάνησα, γιατί… το παλιό έδωσε ότι είχε να δώσει!! Λες και το κτίριο του Νοσοκομείου της Σύρου δεν είναι παλιό!

Λες και δεν λειτουργεί μέχρι τώρα με ενέσεις συντήρησης και μικροεπεκτάσεων, που με αγωνία έκαναν τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια. Λες και το νοσοκομείο δεν έχει φτιαχτεί με προδιαγραφές του 1950. Λες και οι χώροι δεν έχουν φτάσει σε οριακό σημείο με τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό να ασφυκτιούν μέσα σε αυτούς. [Σοβαρό επιχείρημα για την Κυβέρνηση για να μην το ενισχύει σε προσωπικό… μην αποκλείετε να ακούσουμε ακόμη και κάτι τέτοιο!!].

Άραγε το φιλότιμο δεν ξύπνησε μέσα σε αυτούς;

Άραγε πως αισθάνονται οι παράγοντες και παραγοντίσκοι της Περιφέρειας που εκπροσωπούν τις Κυκλάδες; Και για να θυμηθούμε την ομώνυμη ταινία του Μαυρογιαλούρου δεν αισθάνονται σαν κάτοικοι του ξεχασμένου φτωχού χωριού ΑΓΡΙΛΟΣ; Βεβαίως ο Κος Περιφερειάρχης καμάρωνε και δικαιολογημένα δίπλα στον Πρωθυπουργό, και προφανώς σκεφτόταν ότι εξασφαλίζει την επανεκλογή του, και άσε τους χωριάτες του ΑΓΡΙΛΟΥ να σκούζουν!! Άραγε πως αισθάνονται οι βουλευτές μας και των δύο κομμάτων που δεν μπορούν να συνεννοηθούν και να απαιτήσουν με μια Νομοθετική πρωτοβουλία να περάσει ΟΛΟ το στρατόπεδο χωρείς προϋποθέσεις και αστερίσκους στο Δήμο;

Μπορεί να βρεθεί κάποιος Πρωθυπουργός κάποτε και να εξαγγείλει την δημιουργία ενός σύγχρονου νοσοκομείου και για την Πρωτεύουσα των Κυκλάδων; Όταν κάποτε φανέρωνα αυτό το όραμα και διατύπωνα αυτή τη πρόταση άλλοι με κοροϊδεύαν και άλλοι μου έλεγαν που θα βρεθούν τα χρήματα; Είδατε εδώ πως βρέθηκαν ή θα βρεθούν!!!

Αν γίνει αρχή όλα γίνονται, φτάνει να υπάρχει ΟΡΑΜΑ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ. Δυστυχώς από τους νέους πολιτικούς των Κυκλάδων λείπουν και τα δύο. Εκτός πια και αν θεωρούν αρκετά την επένδυση του Χόλυγουντ και το Κυκλαδικόν που μας εξασφάλισε ο Κος Αντιπεριφεριάρχης και τα ξενοδοχεία των πέντε αστέρων στο στρατόπεδο που μας εξασφάλισε ο τότε Δήμαρχος!! Κύριοι για τον σύγχρονο Έλληνα πολιτικό δεν υπάρχει μόνο η ΚΑΡΕΚΛΑ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ

 * Δημήτρης Μπάιλας πρώην Νομάρχης Κυκλάδων