Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Οι συγγενείς, οι ακραιφνείς πιστοί και οι... άλλοι

16 Μαΐου, 2019

Όταν γράφονταν διάφορα για κουμπαριές συγγένειες κ.λπ. δεν τα πίστευα. Νόμιζα ότι ένας συνδυασμός και μάλιστα με κομματική «βούλα» και αξιώσεις θα μπορούσε να παρουσιαστεί χωρίς να μαζέψει όσους βρίσκονται στο περιβάλλον μόνο του αρχηγού. Και δικαίως με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είτε δεν υπάρχει επιρροή του αρχηγού είτε, όντως, υπάρχει έλλειψη «προθύμων».

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι πρόκειται για ένα συνδυασμό με... εκ μεταγραφής «μαϊντανούς» που, όπως επισήμανα σε προηγούμενο σημείωμά μου, απλά αναζήτησαν ένα πολιτικό «σωσίβιο» είτε γιατί δεν χωρούσαν στο ψηφοδέλτιο του Μάρκου είτε γιατί δεν τους ήθελε είτε γιατί εκείνοι δεν τον ήθελαν.

Αναρωτιέμαι με τι εχέγγυα θα μπορούσε να κυβερνήσει το Δήμο μια τέτοια ομάδα με ετερόκλητα στελέχη που το μόνο που τους συνδέει είναι η απέχθεια στη σημερινή πλειοψηφία. «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», θα μου πείτε. Σωστά. Αρκεί ο σκοπός να είναι και ειλικρινής. Γιατί, ακούγονται φήμες στα καφενεία ότι η «γραμμή» λειτουργεί μόνο υπέρ των ακραιφνών και των πιστών. Οι υπόλοιποι, λένε οι κακές γλώσσες, μπήκαν για να θολώσουν την εικόνα του δογματικού ψηφοδελτίου και να αντλήσουν ψήφους από όσους, για δικούς τους λόγους, δεν θέλουν τον Μάρκο. Βέβαια, αν αυτό είναι αλήθεια (προσωπικά δεν θέλω να το πιστεύω) είναι πολιτικά ανέντιμο απέναντι σε όσους τρέχουν ήδη τώρα να μαζεύουν ψήφους υπέρ του Ρόκου. Γιατί ακόμα και αν, κατά λάθος, εκλεγούν, θα μείνουν στο περιθώριο. Άλλωστε, το ΚΚΕ είναι γνωστό ότι δεν παρεκκλίνει στις επιλογές του ως προς τη στελέχωσή του. Τα ξέρουμε αυτά από όλη την πολιτική διαδρομή του.

Ποιο είναι λοιπόν το ζητούμενο? Ψηφίζουμε Ροκονίδα για να κυβερνήσει με τους συγγενείς και τους πιστούς στο κόμμα, εν γνώσει μας ότι οι άλλοι θα είναι απλώς... «γλάστρες» και απλά επιλέχθηκαν για να στολίσουν τον πάγκο?

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για όσους θα εμφανιστούν μετανοιωμένοι την επομένη των εκλογών. Γι’ αυτό από τώρα χρειάζονται καθαρές κουβέντες.

Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ

 

 

  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30