Εκτυπώστε την σελίδα

Ο περιπλανώμενος και απών Πρόεδρος της Νάουσας

20 Απριλίου, 2019

Δεν με ξάφνιασε η απόφαση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας Γεώργιου Μπαρμπαρίγου να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις επερχόμενες Δημοτικές αλλά αυτή τη φορά με την πολιτική του ΤΙΠΟΤΑ, αν και διαλαλούσε στη Νάουσα εδώ και καιρό ότι θα κατέβαινε στις εκλογές με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Το γιατί δεν τα κατάφερε, να συγκροτήσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ας το εξηγήσει ο ίδιος στους κατοίκους της Νάουσας.

Θα αναφερθώ όμως εκτεταμένα σε ένα γεγονός, από τα πολλά, που δείχνει πόόόόόόόσο κοντά ήταν ο Γεώργιος Μπαρμπαρίγος στα προβλήματα του πιο τουριστικού προορισμού για το νησί μας και όχι μόνο! Της Νάουσας.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2019 ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, με αφορμή τις άσχημες καιρικές συνθήκες που είχαν επικρατήσει εκείνη τη χρονική περίοδο στο νησί, στέλνει έγγραφο προς τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων ζητώντας ενημέρωση για φθορές στο οδικό δίκτυο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Στο έγγραφο ο Δήμαρχος ζητάει να καταγραφούν οι ζημιές με σειρά προτεραιότητας προκειμένου να γίνει προγραμματισμός αποκατάστασης τους από την αρμόδια υπηρεσία.

Ειδήσεις parosin.gr

Ενώ λοιπόν όλοι οι Πρόεδροι ανέφεραν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις περιοχές τους ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας Γεώργιος Μπαρμπαρίγος, ένα 24ωρο μετά, απαντάει πως: «...δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές φθορές στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας»!!!

Ειδήσεις parosin.gr

Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας παίρνω την απόφαση και με συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας αποκαταστήσαμε, τα επόμενα 24ωρα, τις ζημιές στο οδικό δίκτυο της Νάουσας που είχαν προκληθεί από τις άσχημες καιρικές συνθήκες!
Πέντε ημέρες μετά τα όσα προανέφερα ο κ. Γεώργιος Μπαρμπαρίγος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας, επικοινωνεί με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ζητάει μηχάνημα και εργάτες για να αποκαταστήσει τις ζημιές στο οδικό δίκτυο της Νάουσας! Ζημιές τις οποίες είχα αποκαταστήσει, με το συνεργείο του Δήμου, πριν από λίγα 24ωρα!!!
Τόόόόόσο κοντά στα προβλήματα της Νάουσας ήταν ο Πρόεδρός της!

Αυτός λοιπόν που τολμά να κάνει την ανεπάρκειά του σημαία...
Αυτός που σε κάθε εκδήλωση στη Νάουσα έχει πάει διακοπές...
Αυτός που σε ότι του ζητήσει πολίτης της Νάουσας αρνείται να βοηθήσει...
Αυτός που όταν του ζητούν να πει τα προβλήματα της Νάουσας για να επιλυθούν δείχνει να μην καταλαβαίνει τι τον ρωτούν γιατί μάλλον ζει σε άλλο νησί...
Αυτός που τρέχει χωρίς να γνωρίσει για πού και γιατί...
Αυτός βάζει τώρα υποψηφιότητα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου»...
Δηλαδή με την πολιτική του ΤΙΠΟΤΑ...

Πόσες φορές τον βοήθησα με δικούς μου ανθρώπους, με την ομάδα μου, όταν διαπίστωνα την τελευταία στιγμή, σε εκδηλώσεις στη Νάουσα, ότι υπήρχαν σοβαρές παραλείψεις.

Τα έργα που έχουν προγραμματιστεί από το Δήμο για τη Νάουσα, κάποια έχουν ξεκινήσει ενώ ορισμένα άλλα βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, είναι μεταξύ άλλων:

Εργασίες σε όλα τα σχολεία, γήπεδο μπάσκετ στο γυμνάσιο, παιδική χαρά, αλλαγή αγωγών ύδρευσης χιλιομέτρων, ανακατασκευή της αίθουσας του Αγίου Αθανασίου, ξεκινάει το λιμάνι του Αμπελά, ο κυματοθραύστης στο λιμάνι της Νάουσας και η παιδική χαρά στην Παναγία, θα διορθωθεί το πλακόστρωτο στο ΠΡΟ-ΠΟ του Σπανόπουλου.
Ο Δήμος τοποθέτησε εργολάβο για την αποκομιδή των σκουπιδιών το βράδυ, είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για εργολαβία επτά ατόμων καθαριότητας με υποχρέωση την καθαριότητα και στις τουαλέτες ενώ έρχονται οκτώ χημικές τουαλέτες για τις παραλίες της Νάουσας αλλά και για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο.
Είναι θέμα ημερών να ξεκινήσουν οι αδειοδοτήσεις για την αποκατάσταση ενός πολύ σημαντικού έργου για τη Νάουσα που είναι ο Ξενώνας αφού έχει υπογραφεί την περασμένη εβδομάδα το συμβόλαιο με τον ενοικιαστή.
Πρόσφατα τοποθετήθηκαν για προστασία κάγκελα στη λίμνη.
Ο Δήμος τοποθέτησε πίλαρς με κάρτα στη Μαρίνα της Νάουσας, αλλάχτηκαν όλα τα φωτιστικά της Μαρίνας με LED, τοποθετήθηκε φύλακας στην είσοδο του λιμανιού και από τη Μεγάλη Δευτέρα εκτός από το φύλακα θα υπάρχει και άλλος άνθρωπος για τις ανάγκες της Μαρίνας. Επίσης τοποθετήθηκαν ρεμέτζα για την ασφαλή πρόσδεση τουριστικών και αλιευτικών σκαφών.
Αντικατάσταση μεγάλου τμήματος αποχέτευσης αρκετών χιλιομέτρων.
Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης που ήταν ακόμα με αμιαντοσωλήνες.
Αντικατάσταση κεντρικού πλακόστρωτου περίπου 850 τετραγωνικών μέτρων.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει αποκατάσταση ασφαλτοστρωμένων δρόμων και τσιμεντοστρώσεων εντός οικισμού.

Αλλά που να τα γνωρίζει όλα αυτά ο περιπλανώμενος και απών Πρόεδρος της Νάουσας Γιώργος Μπαρμπαρίγος που τώρα συστοιχίζεται με την πολιτική του ΤΙΠΟΤΑ!

Ερχόταν κάποιες φορές για καμιά φωτογραφία ενώ εμείς, με εντολή Δημάρχου, ήμασταν εκεί παρών στα προβλήματα των Ναουσαίων που ζητούσαν λύση και τη δίναμε!

Γιώργος Tριπολιτσιώτης (Πολύστροφος)
Aντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πάρου

 

 

 

 

Last modified on Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 23:58