Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Μάρκος Κωβαίος: «Νέα εποχή για την Υγεία στο νησί μας...»

06 Δεκεμβρίου, 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 6 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Δημάρχου Πάρου Μ. Κωβαίου στο Κέντρο Υγείας

«Νέα εποχή για την Υγεία στο νησί μας, έχουμε τρεις νέες ειδικότητες περιμένουμε άλλες δύο»

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Πάρου, πραγματοποίησε, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, με την Χωρική Αντιδήμαρχο κ. Δώρα Σαρρή και τον Υπεύθυνο για θέματα Υγείας του Δήμου κ. Χαράλαμπο Μαλινδρέτο, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Σπύρου Λάβδα.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε με την παρουσία των νέων γιατρών που ανέλαβαν υπηρεσία το προηγούμενο διάστημα και καλύπτουν τις ειδικότητες του Παθολόγου, του Παιδιάτρου και του Ορθοπεδικού, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και αντηλλάγησαν απόψεις που αφορούν την εξυπηρέτηση των ασθενών αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από τη συζήτηση προέκυψε η σημαντική πληροφορία της μεγάλης αύξησης του αριθμού των πολιτών που εξυπηρετούνται, η αναμενόμενη έλευση νέων γιατρών για τις ειδικότητες του Καρδιολόγου, Μικροβιολόγου και του νέου Αγροτικού Γιατρού καθώς και η περαιτέρω στελέχωση με νέες ειδικότητες που προκύπτει μετά από την πρόσφατη αλλαγή στο καταστατικό λειτουργίας του Κέντρου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του Δημάρχου Πάρου, αρχικώς στον Πρόεδρο κ. Λάβδα για τις προσπάθειές του και στη συνέχεια στους νέους γιατρούς που επέλεξαν να έρθουν στο νησί μας. Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Πάρου και η Δημοτική αρχή θα συνεχίσει να αποτελεί αρωγό και υποστηρικτή στο έργο τους προκειμένου οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που τους αναλογούν.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος τόνισε : Η ευαισθητοποίηση όλης της κοινωνίας, των απλών πολιτών, του Συντονιστικού Οργάνου και της Δημοτικής Αρχής απέδωσε καρπούς. Έχουμε σε υπηρεσία τρεις νέες ειδικότητες και αναμένουμε το επόμενο διάστημα άλλες δύο. Μπαίνουμε σε μία νέα εποχή για την Υγεία στο νησί μας και πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι, να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την στήριξη και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα έτσι ώστε το Κέντρο Υγείας Πάρου να καταστεί πλήρες σε κάλυψη ειδικοτήτων και σε παροχή υπηρεσιών».

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=EbGOWIqr9Zs

 

Δηλώσεις από την επίσκεψη του Δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου στο Κέντρο Υγείας Πάρου

 

ΛΑΒΔΑΣ:

Ένοιωσα την ανάγκη να σας προσκαλέσω, να σας ενημερώσω και να σας ευχαριστήσω, όχι σαν τυπική διαδικασία αλλά σαν ουσιαστική παροχή χρέους για ότι έχετε κάνει μέχρι σήμερα για εμάς.
Θα έκανα μία ειδική αναφορά στη κα Δώρα Σαρρή, η οποία είναι κοντά μας με προθυμία και ουσιαστικό τρόπο. Εκφράζει προφανώς τη δική της φιλοσοφία απέναντι στο Κέντρο Υγείας και προφανέστατα εκφράζει τη δική σας βούληση. Αν κάνω μία αναφορά σε ότι έχετε παρέξει μέχρι σήμερα θεωρώ ότι είναι πάρα πολλά και σημαντικά.
Ο κος Μαλινδρέτος σας εκπροσωπεί κ. Δήμαρχε, επάξια και για μένα είναι ευτυχία που τον έχω συνεργάτη.
Έχουμε τη τύχη να έχουμε γιατρούς οι οποίοι έχουν μία ποιότητα επιστημονική, κυρίως όμως θέλω να εξάρω το γεγονός ότι το μέταλλο της ψυχής τους είναι μοναδικό. Για αυτό είναι πιο χρήσιμοι και κατάλληλοι για το Κέντρο Υγείας και είμαι πολύ ευγνώμων που είχαμε αυτή την ευτυχή συγκυρία.
Ευελπιστώ ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε τον καρδιολόγο και τον μικροβιολόγο και δε σταματάμε εκεί, γιατί έκανα μια αλλαγή οργανισμού για οργανικές θέσεις, οι οποίες θα παρέχουν τη βοήθειά τους στον τόπο μας.
Ευχαριστώ πάρα πολύ που ήρθατε.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ:

Εμείς ευχαριστούμε για την πρόσκληση και θεωρούμε και δική μας υποχρέωση να έρθουμε στο Κέντρο Υγείας.
Είναι η μοναδική «νοσηλευτική» μονάδα στο νησί υπό την ομπρέλα του Κράτους. Οφείλουμε και εμείς σαν Δήμος να προσφέρουμε τα μέγιστα και αυτό κάνουμε στο μέτρο του δυνατού. Θα είμαι σαφέστατα δίπλα σας.
Να συγχαρούμε για την επιλογή τους, τους γιατρούς και να ξέρουν ότι και ανθρώπινα αλλά και σαν Δήμος θα είμαστε κοντά τους. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία.
Ο Δήμος Πάρου παρότι δεν έχει αρμοδιότητα για τα θέματα υγείας, προσφέρει τα πάντα, σεβόμενος την ανάγκη της κοινωνίας. Αυτό που θέλουμε είναι, ο πολίτης να είναι υγιής, ασφαλής και ευτυχισμένος.
Ήταν ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Πάρου, να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας και πιστεύω ότι όλο το νησί είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο που είστε εδώ και για αυτό άλλη μία φορά σας ευχαριστούμε.
Έχουμε τη τύχη να έχουμε Πρόεδρο εσάς κ. Λάβδα, έναν άνθρωπο που έχει την εμπειρία, την πολιτική αλλά και την διοικητική εμπειρία καθώς έχετε διατελέσει Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυκλάδων.

ΜΑΛΙΝΔΡΕΤΟΣ:

Κάτι έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό στο Κέντρο Υγείας και βέβαια για αυτή την αλλαγή δεν είναι αμέτοχος ο νυν Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής και ο Επιστημονικός Διευθυντής.
Κάποτε το Κέντρο Υγείας περνούσε δύσκολα και όλοι θυμόμαστε τις κινητοποιήσεις που έχουμε κάνει. Τώρα αρχίζουμε να έχουμε και μόνιμους γιατρούς και γιατρούς ειδικοτήτων ενώ αναμένουμε τον Γενάρη και άλλους.
Βλέπω ότι οι νέοι γιατροί πέρα της ιατρικής επιστημοσύνης τους, την οποία εγώ τώρα δε θα την κρίνω, είναι άνθρωποι με πρόσωπα που σου δίνουν την εντύπωση ότι ήρθαν εδώ για να συνεργαστούμε και να πετύχουμε ότι καλύτερο.
Από την πλευρά του Δήμου, ο Δήμαρχος έχει δώσει το στίγμα και εγώ είμαι στη διάθεση σας για ότι χρειαστείτε.

ΓΙΑΤΡΟΙ:

√ Θα προσφέρουμε ότι μπορούμε, το καλύτερο. Για αυτό το λόγο ήρθαμε. Μια ομάδα, μία οικογένεια είμαστε στο Κέντρο Υγείας και όλοι μαζί θα είμαστε κοντά στους ανθρώπους που θα ζητήσουν τη βοήθειά μας και θα έχουν την ανάγκη μας.

√ Η υγεία στις μέρες μας κλονίζεται από πολλά καθώς η ζωή είναι τέτοια που μας φέρνει διάφορα προβλήματα.

√ Μας έχει κάνει πολύ θετική εντύπωση το πώς όλη η κοινωνία εδώ έχει αγκαλιάσει το Κέντρο Υγείας. Δε ξέρουμε και πολλούς τόπους που ξεσηκώνονται γιατί δεν έχουν γιατρούς. Ούτε εμείς, ούτε ο Δήμος από μόνος τους μπορεί να πετύχει. Όλοι μαζί με τη τοπική κοινότητα, μπορούμε να πετύχουμε πράγματα ουσιαστικά και να φτιάξουμε το Κέντρο Υγείας γιατί ο κόσμος το χρειάζεται. Και όχι μόνο γιατί μαζεύονται 200.000 τουρίστες το Καλοκαίρι αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους. Θα είμαστε δίπλα τους.

 

Last modified on Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 19:33
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« December 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31