Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

«Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα» στην Πάρο - φωτο - βίντεο

04 Ιουνίου, 2018

Στην Πάρο η δράση «Aegean mamas know best», στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης - Νότιο Αιγαίο 2019

Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα - Aegean mamas know best» στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης - Νότιο Αιγαίο 2019 ταξίδεψε στην Πάρο, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και την Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους στην Παροικιά την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, οι γιαγιάδες, οι μαμάδες και τα παιδιά, συναντήθηκαν με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων και των τοπικών γυναικείων συλλόγων της Πάρου και της Αντιπάρου, για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα».

Η δράση «Aegean mamas know best», μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών στη προετοιμασία του φαγητού, έχει στόχο να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και τη σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι και εν τέλει την εξοικείωση και την υιοθέτηση από ολόκληρη την οικογένεια, ενός υγιεινού τρόπου διατροφής που θα περιλαμβάνει αρωματικά φυτά και βότανα, γαλακτοκομικά προϊόντα του τόπου, το μέλι και όλα γενικώς τα προϊόντα διατροφής ντόπιας παραγωγής.

Τα παιδιά ασχολήθηκαν στο δικό τους εργαστήριο με τις παραδοσιακές γεύσεις, έφτιαξαν κουλουράκια έπλασαν το δικό τους ζυμάρι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Πάρου, των συλλόγων γυναικών της Πάρου και της Αντιπάρου, των εκπαιδευτικών και των νηπίων του παιδικού σταθμού «Τα Δελφινάκια», Ζαχαροπλαστών, Αρτοποιών, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου και του Χορευτικού συγκροτήματος «Τεχνηντάρι».

Κώστας Μπιζάς

Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Έπαρχος Περιφερειακής Ενότητας Πάρου

 

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση.

 

 

 

  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30