Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Φύτευση σπόρων δέντρων και θάμνων στην περιοχή του Πάρκου

09 Φεβρουαρίου, 2017

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Πάρκου Πάρου εκφράζουμε την ιδιαίτερη χαρά μας για τη μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία που είχε η πρωτοβουλία του Σωματείου Φίλων του Πάρκου για τη φύτευση σπόρων δέντρων και θάμνων στην περιοχή του Πάρκου την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017.

Η συμμετοχή πολλών φίλων του Πάρκου στην πρωτοβουλία αυτή συνδυάστηκε με ένα θαυμάσιο ανθρώπινο κλίμα, κάτι ιδιαίτερα αισιόδοξο στους περίεργους αυτούς καιρούς. Κατέδειξε επίσης τη δυναμική που διατηρεί η ιδέα του Πάρκου στην Παριανή κοινωνία.

Θέλουμε να συγχαρούμε τη Διοίκηση του Σωματείου για τη διοργάνωση και την επιτυχή κινητοποίηση του Παριανού κόσμου και να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τους φορείς που υποστήριξαν την πρωτοβουλία (Περπατητές Πάρου, Φωτογραφική Ομάδα Πάρου, Χορευτικός Όμιλος Νάουσας), όσο και όλους όσους με την καλή τους διάθεση συνέβαλαν σε αυτή τη μικρή γιορτή της φύσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στην Έλενα Συμεωνίδου για το συντονιστικό της ρόλο σε αυτή την εκδήλωση.

Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το οικοσύστημα του Πάρκου με φυτικά είδη που το δίχως άλλο θα ήταν παρόντα στην περιοχή αν αυτή δεν είχε υποστεί ποικίλες ανθρώπινες παρεμβάσεις στη μακραίωνη και πολυτάραχη ιστορία της, όπως υλοτόμηση, γεωργία και κτηνοτροφία, πυρκαγιές, δόμηση. Έτσι, φυτέψαμε φυτά και σπόρους αυτοφυών ειδών της Πάρου αλλά και ειδών κατάλληλων για τις ξηροθερμικές κλιματικές συνθήκες του νησιού, μεταξύ άλλων, ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, ελίχρυσο, σπάρτο, γαϊδουράγκαθο, άγριο σκόρδο, μολόχα, λυγαριά, μηδική δενδρώδη, νάρθηκα, μελία, φίδα, κυκλαδίτικο κέδρο, χαρουπιά, δάφνη, βελανιδιά. Τα φυτά μας τα πρόσφερε το Δασικό Φυτώριο του Δήμου Πάρου και οι σπόροι προέρχονται από συλλογή καθ’ όλη τη διάρκεια το έτους στο νησί.

 

 

 

  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31