Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Κορωνοϊός: Προληπτικά μέτρα από τον Δήμο Πάρου

13 Μαρτίου, 2020

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δήμος Πάρου σχετικά με την αντιμετώπιση και τα προληπτικά μέτρα ενάντα στην εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19.

"Ο Δήμος Πάρου ενημερώνει τους πολίτες και κατοίκους του νησιού ότι μένει σταθερά και ανυποχώρητα προσηλωμένος στις απαραίτητες ενέργειες και δράσεις για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού COVID-19.

Όπως έχουμε καταστήσει δημόσια γνωστό, συμβουλευόμαστε τις επίσημες ενημερώσεις των αρμόδιων φορέων προκειμένου να συντονίζουμε παράλληλα τις
δράσεις μας , ενώ έχουμε λάβει ήδη όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα στις υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα στους χώρους εξυπηρέτησης του κοινού.

Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά, ότι στις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν, απαιτείται η συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων της Πάρου. Είναι ώρα για πράξεις, και όχι για περιττά λόγια, ανούσιες αψιμαχίες και επικοινωνιακά τερτίπια, απ’ όπου και αν προέρχονται. Αθόρυβα, ψύχραιμα και με σχέδιο.

Οφείλουμε ως κοινωνία να επιδείξουμε πειθαρχία και σοβαρότητα. Πρώτα απ’ όλους, οι αρχές του τόπου, οι αρμόδιοι φορείς καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι, να
πράξουν με υπευθυνότητα και συνέπεια το καθήκον τους."

 

 Για προληπτικούς λόγους και στο πλαίσιο των ενεργειών για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, όλοι οι δημοτικοί χώροι όπως αίθουσες εκδηλώσεων, ΚΑΠΗ, αίθουσες που φιλοξενούν συλλόγους, πολιτιστικούς χώρους, αίθουσες που εκθέτουν συλλογές, που γίνονται
πάσης φύσεως μαθήματα, κλειστοί χώροι γηπέδων (π.χ. αποδυτήρια) κ.λ.π., θα παραμείνουν κλειστοί για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας.

 

Επιπλέον,συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, και ώρα 12.30΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Πάρου, με τους γιατρούς και απασχολούμενους στον τομέα υγείας του νησιού,  προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο δράσης, με στόχο την οργάνωση της αντιμετώπισης των πιθανών κρουσμάτων Κορωνοϊού-COVID-19 στο νησί μας. 

Τέλος, με στόχο την αντιμετώπιση των τυχόν επιπτώσεων στην τουριστική κίνηση λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων Κορονοϊού στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες, ο Δήμαρχος Πάρου συγκαλεί την προσεχή Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, και ώρα 12.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Πάρου, έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης Δήμου Πάρου με συμμετοχή του επικεφαλής της Εταιρείας Συμβούλων Νότη Μαρτάκη προκειμένου να καθοριστούν οι κατευθυντήριες γραμμές των επόμενων κινήσεων.

  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31