Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

ΕΡΕΥΝΑ Sojern: Μειωμένη η ζήτηση για ταξίδια - Μονοπωλούν το ενδιαφέρον Ελλάδα και Ελβετία

23 Απριλίου, 2020

Η Ελλάδα και η Ελβετία φαίνεται να μονοπωλούν το ενδιαφέρον όσων κάνουν αναζητήσεις για πτήσεις, σύμφωνα με νέα έρευνα της ιστοσελίδας sojern.

Το γεγονός αυτό, αν και αναμενόμενο, δεν πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό, διότι η μείωση της ζήτησης για πτήσεις είναι αισθητή, παρά την έναρξη της σταδιακής άρσης των περιορισμών.

Η χαλάρωση των μέτρων στην Ευρώπη, θα οδηγήσει σε άνοιγμα των μικρών καταστημάτων και των σχολείων, όμως ο τουριστικός κλάδος προβλέπεται να είναι ο τελευταίος που θα επωφεληθεί από τη σταδιακή άρση.

Ειδήσεις parosin.gr

Ειδήσεις parosin.gr

Ανάλυση αναζητήσεων για ξενοδοχεία: Σύγκριση Βρετανίας και Γερμανίας
Η Βρετανία δεν θα χαλαρώσει τα μέτρα περιορισμού στο κοντινό μέλλον και για αυτό το λόγο σημειώνεται ραγδαία πτώση στις αναζητήσεις ξενοδοχείων και στις κρατήσεις σε ετήσια βάση, ειδικά από το εξωτερικό.

Ειδήσεις parosin.gr

 

Ωστόσο, η κατάσταση στη Γερμανία δίνει ελπίδες για ανάκαμψη, καθώς η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχει υπό έλεγχο την έξαρση της επιδημίας αναφέροντας, ότι ο ρυθμός μετάδοσης έχει μειωθεί στο 0.7 από τις 17 Απριλίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων και τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Παρατηρώντας τις αναζητήσεις και τις κρατήσεις στη Γερμανία προκύπτει, ότι υπάρχει μια ανοδική τάση στο εσωτερικό. Παρόλο που το ποσοστό κινείται αρνητικά, η μικρή άνοδος είναι ένα θετικό σημάδι και συμπίπτει με τη θεωρία, ότι πρώτα θα ανακάμψει ο εσωτερικός τουρισμός και έπειτα ο εξωτερικός.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η χαλάρωση των μέτρων θα είναι σταδιακή. Η κυβέρνηση έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία, η οποία απαγορεύει τα διεθνή ταξίδια έως τα τέλη Απριλίου. Προς το παρόν ο εσωτερικός τουρισμός απαγορεύεται και τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά. Η άνοδος που καταγράφεται στον παρακάτω πίνακα αναφέρεται σε μελλοντικές ημερομηνίες.

Ειδήσεις parosin.gr

Αύξηση αναζητήσεων για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Παρατηρώντας τις αναζητήσεις μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2020 για κρατήσεις σε ξενοδοχεία προκύπτει μια αύξηση του αριθμού αναζητήσεων οι οποίες γίνονται στο χρονικό όριο της 1 ημέρας σε όλες τις πόλεις.

Σημειώνεται, επίσης, μια μικρή άνοδος των αναζητήσεων εντός 2 και 7 ημερών από το ταξίδι. Οι ταξιδιώτες νιώθουν επιφυλακτικοί ως προς τις κρατήσεις για τους επόμενους μήνες και ενδέχεται να κάνουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής σε περίπτωση που το ταξίδι τους ακυρωθεί.

Ειδήσεις parosin.gr

 

Ειδήσεις parosin.gr

 

Ολόκληρη η έρευνα ΕΔΩ.

 

Πηγή : money-tourism.gr 

  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31