Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Στην καρότσα... & Δήμαρχοι σε τροχιά...

27 Οκτωβρίου, 2018

Στην καρότσα...

Πολύ αξιόλογη η προσπάθεια των στελεχών του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ3 να δώσουν καθημερινό βήμα στην περιφέρεια, μεταδίδοντας ειδήσεις με ρεπορτάζ και εικόνα, που έτσι κι αλλιώς ενδιαφέρουν όλους μας (ακόμη και τους παροικούντες τη Βουλή των Ελλήνων). Το γιατί, αυτονόητο, αφού Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Μιλάμε για ρεπορτάζ που απασχολούν βασικά μόνο τα τοπικά Μέσα...

Προσωπικά παρακολουθώ με ενδιαφέρον το εν λόγω μαγκαζίνο και δεν σας κρύβω την εντύπωση που μου προκάλεσε πρόσφατη αποκάλυψη από το χωριό Χρυσοπηγή του ορεινού Βάλτου, κάπου στο βορειοανατολικό άκρο της Ακαρνανίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λοιπόν, 15 μικροί μαθητές κατεβαίνουν καθημερινά απόσταση 10 χιλιομέτρων με το φορτηγό ενός αγρότη του χωριού, ο οποίος χάρη στο φιλότιμό του προσφέρθηκε να εξυπηρετήσει τα παιδιά απόντος του κράτους! Σχολείο στο χωριό δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει και μισθωμένο λεωφορείο, διότι ο ακαταμάχητος δαίμων της γραφειοκρατίας καθυστερεί υπερβολικά τη σύναψη συμφωνίας κράτους και εταιρίας, για τη διαδρομή Χρυσοπηγή - Αμφιλοχία - Χρυσοπηγή. Πλάκα δεν έχει; Μιλάμε για μια σύγχρονη Ελλάδα που κοιτάζει την Ευρώπη «στα μάτια».

Σημ.: Πιθανώς το πρόβλημα να έχει λυθεί, πληροφόρηση όμως δεν υπάρχει. Εκτός αν τηλεφωνήσουμε σήμερα στον «Σταμούλη τον λοχία» για φρέσκο ρεπορτάζ...

 

Δήμαρχοι σε τροχιά...

Παραδοσιακά, τους τελευταίους μήνες πριν λήξει η θητεία τους, δήμαρχοι (ως μέθοδος μεταφράζεται...) ξοδεύουν κάποια χρήματα από τα περισσεύματα του ταμείου τους, προκειμένου να ρίξουν άσφαλτο σε στραπατσαρισμένους δρόμους ή να κλείσουν λακκούβες, που επί τριάμισι χρόνια ταλαιπωρούν τους δημότες και τα τροχοφόρα. Τελευταία, εμφανίστηκε η φάμπρικα του πολύχρωμου (!) καλλωπισμού των πεζοδρομίων κεντρικών δρόμων (και ας υπάρχουν στην... ενδοχώρα της περιοχής τους δρόμοι χωρίς καν πεζοδρόμια). Φυσικά ό,τι κάνουν γίνεται εκ του πονηρού, αφού σύντομα -όπως καλή ώρα- θ’ αρχίσουν οι εκδηλώσεις, τα συμπόσια, τα θετικά δημοσιεύματα σε τοπική φύλλα που εμφανίζονται ξαφνικά μόνο παραμονές εκλογών, τα διαφημιστικά φυλλάδια με την φάτσα του -εκ νέου- υποψήφιου μάγκα κ.λπ. Τα ζούμε δεκαετίες, τα ξέρουμε, οι περισσότεροι τσιμπάνε και το έχουν κατά νου την ημέρα της κάλπης.

Όμως, είναι κάποια πράγματα που δεν χωνεύονται με τίποτα. Ως γνήσιος Πειραιώτης, πονάω για την πόλη μου όποτε κατεβαίνω να συναντήσω παλιούς φίλους. Είναι η πιο άσχημη περιοχή του Λεκανοπεδίου και η πιο βρώμικη. Για την ακρίβεια, ο Πειραιάς -ειδικά γύρω από το λιμάνι- είναι μία από τις πιο βρώμικες πόλεις παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες. Μαζί με το Καράτσι του Πακιστάν (σήμερα Ισλαμαμπάντ) και το Κάϊρο της Αιγύπτου, έχουν κατακτήσει τις τρεις πρώτες θέσεις της ασχήμιας με το σπαθί τους! Κι’ αν οι δύο πρωτεύουσες με πληθυσμό 14 και 10 εκατομμυρίων αντίστοιχα, διαθέτουν κάποιο ελαφρυντικό, ο Πειραιάς των 180.000 ψηφοφόρων, που συρρικνώνεται αργά αλλά σταθερά σε πληθυσμό, είναι εντελώς αδικαιολόγητος. Θα μου πείτε: ο νέος δήμαρχος Μώραλης, ο εκλεκτός της σημαντικής πλειοψηφίας (και του πειραϊκού ιερετείου), αυτός που έσπασε το «μπετόν» των Μανιατών ομαδαρχών στις τελευταίες εκλογές, τι έκανε; Φοβάμαι πως αυτός ο δήμαρχος δεν αντελήφθη τα προβλήματα. Για να είμαι δίκαιος, προφανώς τα αντελήφθη, αλλά δεν ακούμπησε γιατί διαπίστωσε πόσο ζόρικη ήταν η προσπάθεια να ξεβρομίσει την περιοχή πίσω και στο πλάϊ του περίφημου Πύργου του λιμανιού (κατοικείται από αρουραίους και άστεγους...) που ζέχνει από το ασταμάτητο κατούρημα αστέγων, με το που νυχτώνει... Εννοείται πως ο Μώραλης δεν είχε σχέση με το έκτρωμα της επιμήκυνσης της γραμμής του Μετρό ως την Πλατεία Κοραή, αφού κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε αποφασίσει την πραγματοποίηση του έργου. Εντελώς άχρηστου με δεδομένη την παρουσία του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ). Εντούτοις, το ότι δεν υπάρχει ούτε για δείγμα χώρος παρκαρίσματος στο κέντρο της πόλης, δεν φάνηκε να συγκινεί τον δήμαρχο.

Παρ’ όλ’ αυτά, ήδη φωτογραφίες και θετικά ρεπορτάζ για τον εν λόγω δήμαρχο (που ποτέ δεν είχε σχέση με την πόλη, όπως δεν είχε ο Φασούλας ή η... Βίκυ Λέανδρος!) μπήκαν σε τροχιά. Προφανώς οι «εργολάβοι» του promo αγαπούν υπερβολικά (ή φοβούνται...) τον Ολυμπιακό, γνωστό και ως «θρύλο»! Κι αυτό -αν συμβαίνει- είναι πέρα για πέρα άστοχο.

πηγή: http://www.zougla.gr

 

 

  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31