Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 - ParosIn.gr

Αναθεωρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα επιβατηγά πλοία, λόγω της θετικής πορείας του περιορισμού του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Αυξάνεται επίσης σε δύο (από ένα) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων.

«Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου», είπε, «αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς».

Ανοίγουν γυμναστήρια, παιδικές κατασκηνώσεις και εστίαση σε εσωτερικούς χώρους
Την επόμενη φάση του ανοίγματος της ελληνικής οικονομίας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης που άναψε -μεταξύ άλλων- το «πράσινο φως» για το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους, παιδικές κατασκηνώσεις αλλά και γυμναστήρια.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους ξεκινά το Σάββατο 6 Ιουνίου ενώ την ίδια ημέρα ανοίγουν και οι υπηρεσίες εστιατορίου μέσα σε ξενοδοχεία, η πώληση γευμάτων και ποτών από κυλικείο, η πώληση γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις -όχι, όμως, από καντίνες-, οι υπηρεσίες από αναψυκτήρια και οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

Από το Σάββατο θα επιτρέπεται, επίσης, και το αλκοόλ και η μουσική στις παραλίες.

 

πηγή: CNN Greece 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ενημερωθήκαμε από όλους τους αρμόδιους φορείς πως οι υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις των νηπιαγωγείων της Παροικίας, στη πλειοψηφία τους δεν πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται και καθώς είναι πλέον υποχρεωτική η φοίτηση των προνηπίων, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των εγγραφών στα νηπιαγωγεία.

Επίσης, οι μέχρι σήμερα εγγραφές μαθητών στα τέσσερα νηπιαγωγεία της Παροικίας φτάνουν τις 150 και αναμένεται να αυξηθούν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την λήξη της προθεσμίας λόγω μετεγγραφών. Ο αριθμός των παιδιών που φοιτούν μέχρι σήμερα σε συνδυασμό με τις νέες εγγραφές ξεπερνά κατά πολύ τις κτηριακές προδιαγραφές που προβλέπει ο νόμος δηλαδή 2τμ για κάθε παιδί. Βάσει των ανωτέρω είναι επιτακτική ανάγκη η λειτουργία 5ου Νηπιαγωγείου Παροικίας και εύρεση/κατασκευή νέων κτηριακών εγκαταστάσεων.

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας και της κοινής μας προσπάθειας για τη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των σχολικών κτηριακών εγκαταστάσεων, έχουμε κάνει μια σχετική έρευνα και θα θέλαμε να σας προτείνουμε ως προσωρινή λύση η στέγαση του 5ου νηπιαγωγείου να γίνει στο σπίτι του Δασκάλου, χώρος που έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν ως νηπιαγωγείο, φυσικά μετά από τους απαιτούμενες ελέγχους και παρεμβάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κλείνοντας επειδή πιστεύουμε ότι συμφωνείτε στην ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου μεγαλύτερου νηπιαγωγείου, που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές έτσι ώστε να μην παρουσιαστούν τα ίδια προβλήματα και στο μέλλον και θα επιτρέπει τη φοίτηση μεγαλύτερου αριθμού παιδιών, θα θέλαμε να σας προτείνουμε να
ζητήσετε και τη συμβολή της Εκκλησίας που έχει στην ιδιοκτησία της δυο ακίνητα κατάλληλα για την ανέγερση σχολικών κτηριακών εγκαταστάσεων. Ένα αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο Παροικίας και ένα αγροτεμάχιο 4,5 στρεμμάτων στη θέση «Αγία Φωτεινή».

Τα Σχολεία θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα όλων μας και εμείς ως γονείς θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με εκτίμηση

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι δεκαπέντε μέρες πριν από την ημέρα του Πάσχα και μέχρι 30 Οκτωβρίου ισχύει η κυκλοφοριακή ρύθμιση μικρής κλίμακας «Περιοδική πεζοδρόμηση δημοτικής οδού (τμήμα οδού από την είσοδο της κεντρικής πλατείας Νάουσας έως τη θέση Τσάρλες) του οικισμού της Νάουσας της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας του Δήμου Πάρου», σύμφωνα με την 382/18 απόφαση του Δημοτικού
Συμβουλίου Πάρου.

Στον πεζόδρομο την περίοδο λειτουργίας του επιτρέπεται κατ' εξαίρεση:

- Όλο το 24ωρο: Η κυκλοφορία και η ολιγόλεπτη στάση των οχημάτων - τροχοφόρων παροχής πρώτων βοηθειών του Ε.Κ.Α.Β., της Αστυνομίας, του Κέντρου Υγείας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Δήμου, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η. - Ο.Τ.Ε. - Δ.Ε.Υ.Α.Π.), για την αντιμετώπιση περιπτώσεων επείγουσας ανάγκης.

-Όλο το 24ωρο: Η κυκλοφορία και η ολιγόλεπτη στάση των οχημάτων Α.Μ.Ε.Α.Ι., ασθενών, υπέργηρων και των συνοδών αυτών.

-Η κυκλοφορία και η ολιγόλεπτη στάση των οχημάτων τροφοδοσίας των επιχειρήσεων και λοιπών καταστημάτων να γίνεται από 07:00 πμ και μέχρι 13:00 μμ.

-Η κυκλοφορία και η ολιγόλεπτη στάση των οχημάτων των επιχειρηματιών του οικισμού, των μόνιμων κατοίκων του οικισμού και των επαγγελματιών να γίνεται από 07:00 πμ και μέχρι 13:00 μμ.

-Τις υπόλοιπες ώρες η τροφοδοσία των επιχειρήσεων και λοιπών καταστημάτων μέσα στον πεζόδρομο θα γίνεται μόνο με ειδικά καρότσια μεταφοράς.

Η κίνηση στον πεζόδρομο γίνεται με τους ακόλουθους όρους και περιορισμούς:

-Η ταχύτητα κίνησης των επιτρεπόμενων οχημάτων δεν θα υπερβαίνει την ταχύτητα κίνησης των πεζών οι οποίοι έχουν προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση.

-Η όπισθεν κίνηση των οχημάτων πρέπει να καθοδηγείται πάντα από πεζό.

-Απαγορεύονται οι επιτόπου στροφές.

-Η στάθμευση αυτοκινήτου τροφοδοσίας δεν θα παρεμποδίζει την τροφοδοσία άλλων παροδίων.

-Κάθε κάτοχος οχήματος υποχρεούται να αποζημιώσει το Δήμο βάσει προϋπολογισμού της Τεχνικής Υπηρεσίας θεωρημένου από το Δήμαρχο για τις ζημιές που τυχόν θα προκληθούν από την κυκλοφορία και τη στάθμευση του οχήματος μέσα στο χώρο του πεζοδρόμου.

Μετά την αντικατάσταση της χαλασμένης μπάρας στην είσοδο της πλατείας, η οποία θα ξαναλειτουργήσει από 10-6-2020, με νέο κωδικό, όσοι πολίτες και υπηρεσίες ανήκουν στις παραπάνω εξαιρέσεις, καλούνται να υποβάλλουν άμεσα νέο αίτημα [με απαραίτητα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και δικαιολογητικά για τις περιπτώσεις Α.Μ.Ε.Α.Ι., ασθενών, υπέργηρων, κλπ].

Τα αιτήματα αποστέλλονται: στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο ΦΑΞ: 2284028644.

Λοιπές πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2284051220.

O αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πάρου Κουντρομιχάλης Ηλίας 

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Νάουσας Μπαφίτης Παντελής

 

Στην κατηγορία: Πάρος
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30