Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 - ParosIn.gr

Την Τρίτη 28/04/2020 πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο συζητήθηκαν διάφορα οικονομοτεχνικά ζητήματα, ενώ ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με μία σειρά διαγωνισμών.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η Δεύτερη αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 καθώς και η Τρίτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2020 Δήμου Πάρου, ενώ εγκρίθηκε ο απολογισμός και προϋπολογισμός του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Πάρου – Αντιπάρου.

Σημαντικές ήταν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν και αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας. Δηλαδή, η λήψη απόφασης για την προκήρυξη δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού που αφορά εξεύρεση και μίσθωση ακινήτων στη Κοινότητα Παροικίας για δημιουργία Πράσινων Σημείων και η λήψη απόφασης για την προκήρυξη δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού που αφορά την αγορά ακινήτου για την εγκατάσταση των Μονάδας Επεξεργασίας ΒιοΑποβλήτων (ΜΕΒΑ) και Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) της ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων της Διαχειριστικής
Ενότητας Πάρου.

Η Δημοτική Αρχή προχωράει σοβαρά και υπεύθυνα στην υλοποίηση του προγράμματος της, και στην εκτέλεση ενός πολυσύνθετου χρηματοδοτικού προγράμματος, ενόψει του ιδιαίτερου καλοκαιριού που ακολουθεί.

Λυπούμαστε όμως που το κύριο μέρος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε εν απουσία όλων των μελών της αντιπολίτευσης, τα οποία επικαλούμενα πρόβλημα στη διαδικασία, επέλεξαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση με αποτέλεσμα για μία ακόμα φορά, όπως και σε αντίστοιχη συνεδρίαση το 2016 που αφορούσε το σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πάρο, να μην καταθέτουν τις απόψεις τους επί αυτού του καίριου ζητήματος που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη φυσιογνωμία του νησιού.

Στην κατηγορία: Πολιτική

Σήμερα στις 30/04/2020 πραγματοποιήθηκε στον Δήμο συνάντηση μεταξύ του προέδρου της σχολικής επιτροπής τον κ. Χαράλαμπου Μαλινδρέτου, του Αντιδημάρχου κ.Ηλία Κουντρομιχάλη, του προϊσταμένου της Δ/νσης Πολεοδομίας υπηρεσίας Δόμησης & περιβάλλοντος κ . Ιωάννη Ραγκουση, του Προϊσταμένου Καθαριότητας & πρασίνου κ. Κυριάκου Λουκή & του υπαλλήλου πολιτικής προστασίας κ. Εμμανουήλ Καβαλλη .

Η συνάντηση είχε ως θέμα τον προγραμματισμό για τον καθαρισμό και απολύμανση των σχολικών κτιρίων, αρχής γενομένης των Λυκείων Παροικίας & Νάουσα καθώς και του ΕΠΑΛ Παροικίας και εν συνεχεία των υπολοίπων ανάλογα με την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των.

Ο καθαρισμός και απολύμανση των σχολικών κτιρίων θα πραγματοποιηθεί από το προσωπικό και τα μέσα της υπηρεσίας καθαριότητας.

Κύριο μέλημα μας η υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας.

Ο Αντιδήμαρχος

Ηλίας Κουντρομιχάλης

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 19:52

Τα γενέθλια του Δημάρχου Πάρου…

Σήμερα τελευταία ημέρα του Απρίλη και παραμονή Πρωτομαγιάς ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος έχει γενέθλια...

Τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε μας την έστειλε φίλος του site και είναι από τα γενέθλια, πριν από μερικά χρόνια, του τότε Αντιδημάρχου Μάρκου Κωβαίου.

Στη φωτογραφία διακρίνουμε τον Σταμάτη Μαύρο με τη σύζυγό του, τη σύζυγο του κ. Κωβαίου Ζαμπία Κωβαίου, τον τότε Δήμαρχο Πάρου Χρήστο Βλαχογιάννη, και τον τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου Λοΐζο Κοντό.

Τώρα τα πόσα κλείνει σήμερα ο Δήμαρχος;

Τα 56, αλλά μην το διαδώσετε...

Αν θέλετε να του ευχηθείτε διαδικτυακά και στην προσωπική του σελίδα που διατηρεί στο facebook πατήστε εδώ.

Από εμάς χιλιόχρονος, με υγεία...

parosin.gr

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Το είδαμε και αυτό. Μια αντιπολίτευση ζαλισμένη στο φαύλο κύκλο μιας αμφιλεγόμενης ιδεολογίας που προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τον κοινό βηματισμό της με όσους την έχουν πλαισιώσει από ιδεολογικούς χώρους που δεν έχουν σχέση με την ηγεσία της. Και μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνει σιωπηλή και άπραγη προσπαθεί από τη μια να βάζει τρικλοποδιές σε ότι πάει να γίνει στο νησί (βλέπε καθαριότητα με πρόσληψη προσωπικού) για να μπορεί μετά να κατηγορεί την πλειοψηφία για απραξία και από την άλλη μη έχοντας κανένα πλέον σοβαρό επιχείρημα κάνει «παιχνίδι» με τη διαδικασία αγνοώντας την ουσία που είναι η λύση των προβλημάτων.

Πρόσφατο παράδειγμα η «ένσταση» επί της διαδικασίας του Δημοτικού Συμβουλίου επειδή ενοχλήθηκαν από τη φυσική παρουσία επτά (7) Συμβούλων (μέχρι 10 επιτρέπεται) μόνο και μόνο για να μπλοκάρουν για άλλη μια φορά τη λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Η εποχή που διανύουμε απαιτεί σύμπραξη και συνεννόηση. Πρακτικές του παρελθόντος όπου οι αντιπολιτεύσεις τορπίλιζαν τις αποφάσεις της εκάστοτε εξουσίας για να μπορούν στη συνέχεια να «τρέφονται» από την όποια δυσαρέσκεια των πολιτών, έχει περάσει. Όλοι οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καιρός να σοβαρευτούμε. Και αυτό αφορά τους αιρετούς αλλά και τα πρόθυμα «παπαγαλάκια» τους.

Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Υ.Γ.: Έλειψα για λίγο καιρό πειθαρχώντας στα μέτρα και προσπαθώντας να κρατήσω χαμηλούς τόνους λόγω της υγειονομικής εισβολής. Από εδώ και πέρα κάθε άλλη «εισβολή» κατά της νοημοσύνης μας θα παίρνει την απάντησή της. Έπεται συνέχεια.

Στην κατηγορία: Πολιτική
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30