Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 - ParosIn.gr

Ο Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου προσφέρει στο Σύλλογο Φίλων Στήριξης του Κέντρου Υγείας Πάρου – Αντιπάρου το ποσόν των 1.000 Ευρώ, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του Κ.Υ. οι οποίες αν κρίνουμε από τον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα ο επιστημονικός του Διευθυντής είναι πολλές και σοβαρές.

Ο Σύλλογός μας θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την κοινή προσπάθεια κατά του φονικού ιού, θωρακίζοντας το μοναδικό φορέα δημόσιας περίθαλψης του νησιού μας, που είναι το Κέντρο Υγείας.

Καλούμε φορείς και κατοίκους της Πάρου, αλλά και τους Παριανούς Συλλόγους των Αθηνών να ενισχύσουν το Σύλλογο Φίλων Στήριξης του Κέντρου Υγείας, ώστε να επιτελέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σοβαρό έργο που έχει αναλάβει να προμηθεύσει το Κ.Υ. με τον απαραίτητο εξοπλισμό και το αναγκαίο υλικό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Πέτρος Αυλήτης

Ο Αντιπρόεδρος Χαρίλαος Γιουρτζίδης

Στην κατηγορία: Πάρος

Ο Δήμος Πάρου καλεί όσους πολίτες επιθυμούν να καταθέσουν εθελοντική εργασία στο πλαίσιο εφαρμογής των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο εθελοντισμός είναι μια διαχρονική ανθρωπιστική αξία η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συγκυρία που αυξάνονται οι ανάγκες των συμπολιτών μας.

Η κοινωνική αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξουμε με δεδομένη την αδυναμία των δημοσίων δομών υγείας να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν κάνει απαραίτητη την όποια εθελοντική προσφορά σας.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας που μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες είναι τα:
22840 25034
22840 60155
22843 60115

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Στην ανακοίνωση περιοριστικών μέτρων και στην ακτοπλοΐα προχωρά η κυβέρνηση βάζοντας τέλος στις μαζικές μετακινήσεις προς τα νησιά, που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται ένα επιβάτης ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και ένας επιβάτης ανά καμπίνα. Σε πλοία με συνολικό εμβαδόν 2.000 τμ θα μεταφέρουν συνολικά 200 επιβάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών.

Η τροφοδοσία με τα φορτηγά οχήματα θα γίνεται κανονικά και ίσως επιτραπεί αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Στα ιπτάμενα δελφίνια υπολογίζεται ότι θα ταξιδεύουν περί τους 10 επιβάτες.

Tη λήψη μέτρων για την ακτοπλοΐα ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά σε συνέχεια των ισχυρών συστάσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών θα επιτρέπεται η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας των μονίμων κατοίκων, των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.

Αύριο Σάββατο πρώτη μέρα των μέτρων οι επιβάτες θα αποδεικνύουν ότι είναι κάτοικοι του νησιού προορισμού ή με λογαριασμό ΔΕΚΟ ή με εκκαθαριστικό της εφορίας ή με δημοτική κάρτα.

Οι περιορισμοί ισχύουν και για τα πορθμεία όπως για παράδειγμαντο Πέραμα- Παλούκια Σαλαμίνας . Αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος για όλες τις λεπτομεριες εφαρμογής της απόφασης.

Αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις.

Ειδικότερα, στο μήνυμα του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τονίζει τα εξής:
«Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα που μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας του COVID 19. Το βασικό μήνυμα είναι «Μένουμε σπίτι» και περιορίζουμε, στις απολύτως αναγκαίες, τις μετακινήσεις μας ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συμπολίτες μας.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολίτικης Προστασίας κ. Χαρδαλιά, από τις 6 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2020, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας ΜΟΝΟ των μόνιμων κατοίκων τους. Τα όποια δρομολόγια εκτελούνται λοιπόν αφορούν μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία των νησιών καθώς κι εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.

Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τους κατοίκους των νησιών μας. Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του, Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί. Δείχνουμε λοιπόν κοινωνική υπευθυνότητα. Εμποδίζουμε την εξάπλωση της πανδημίας. ‘Μένουμε σπίτι»», καταλήγει ο κ. Πλακιωτάκης.

Όπως τόνισαν στελέχη των ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι περιορισμοί είναι καλύτεροι από τον σημερινό αριθμό επιβατών. Για παράδειγμα με ferry boat που μπορεί να μεταφέρει 245 επιβάτες σήμερα ταξίδεψαν από Ραφήνα 93.

Με τα ιπτάμενα δελφίνια τις τελευταίες ημέρες ταξιδεύουν 7-10 επιβάτες.

-Στις Σποράδες ταξιδεύουν 80-90 άτομα σε πλοία χωρητικότητας 1.200 ατόμων.

-Με το Blue Star Paros ταξίδεψαν σήμερα 90 άτομα ενώ έχει πρωτόκολλο για 1.400

Τα πλοία που εκτελούν σήμερα δρομολόγια ταξιδεύουν με το 5%-10% της πιστοποιημένης χωρητικότητάς τους.

Τα ποσοστά της επιβατικής κίνησης μέσα σε αυτή την εβδομάδα ήταν: Στο βόρειο Αιγαίο μείον 70%

-Για τα Δωδεκάνησα -56%

-Για τις Κυκλάδες -74%

-Για τα Χανιά σύμφωνα με στοιχεία της κοινοπραξίας ΑΝΕΚ-Superfast -75% και στο Ηράκλειο -83%

 

Πηγή : newmoney.gr

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Ενημερώνουμε τα μέλη μας, ότι το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, απευθύνει έκκληση προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, με σκοπό να διασφαλιστεί η επάρκεια της χώρας σε αίμα.

Η έκκληση γίνεται με αφορμή τον δικαιολογημένο φόβο των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, που προκαλεί η έξαρση της επιδημίας του νέου κορωναϊού Covid-19. Η μείωση των αιμοδοτών έχει προκαλέσει μείωση και των αποθεμάτων αίματος.

Το Εθνικό Κέντρο Αίματος τονίζει ότι οι διαδικασίες, που χρησιμοποιεί είναι αυστηρά ελεγχόμενες και χαρακτηρίζονται από πλήρη ασφάλεια για τους αιμοδότες και τους ασθενείς.

Η αιμοδοσία δεν είναι επικίνδυνη λόγω κορωναϊού

Έκκληση απευθύνουμε κι εμείς από την πλευρά μας, στους φίλους αιμοδότες που βρίσκονται στην Αθήνα και επιθυμούν να αιμοδοτήσουν, να προσέλθουν στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ή σε οποιοδήποτε αιμοδοσία νοσοκομείου, χρησιμοποιώντας τον κωδικό 13600.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Πάρου ότι ο Δήμος μας, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για την εφαρμογή προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, δημιούργησε ομάδα η οποία απαρτίζεται από εργαζόμενους των κλειστών δομών του Δήμου με αρμοδιότητα την κατ’ οίκον εξυπηρέτηση πολιτών που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι.

Ειδικότερα η ομάδα θα εξυπηρετεί κατοίκους του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους για:

1. θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης

2. διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ

3. κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας που μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες είναι τα:
22840 25034
22840 60155
22843 60115

Στην κατηγορία: Πάρος

Είναι η πρώτη φορά που ο σύγχρονος κόσμος καλείται να αντιμετωπίσει μια πανδημία. Στην περίπτωση της χώρας μας που ακόμη διανύει περίοδο οικονομικής δυσχέρειας, η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί μια πρόκληση άνευ προηγουμένου σε καιρό ειρήνης. Η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια. Σε αυτή τη χώρα, προέχει η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών. Το οικονομικό κόστος, σε αντίθεση με αυτό που είδαμε να συμβαίνει σε άλλες χώρες, έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αυτή είναι μια πολιτική απόφαση που οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε και να στηρίξουμε.

Στην Περιφέρειά μας εργαζόμαστε συστηματικά και προβαίνουμε σε έκτακτες δράσεις για να εξυπηρετήσουμε αυτόν τον εθνικό σκοπό. Την Δημόσια Υγεία και ασφάλεια των πολιτών μας. Συνεργαζόμαστε στενά και στηρίζουμε έμπρακτα τις δομές υγείας των νησιών μας, τα σώματα ασφαλείας, τις πύλες εισόδου μας (αεροδρόμια και λιμάνια), συλλόγους που σχετίζονται με την Υγεία και την Πολιτική Προστασία. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τους κεντρικούς φορείς γιαάμεση και έγκυρη ενημέρωση και οδηγίες. Στηριζόμαστε στις Υπηρεσίες μας και σχεδιάζουμε από κοινού, μέρα με τη μέρα, τα επόμενα βήματά μας εν όψει των όποιων εξελίξεων. Ελέγχουμε επίσης την εφαρμογή των μέτρων στους διάφορους κλάδους. Αφουγκραζόμαστε τα αιτήματα της αγοράς και των παραγωγικών κλάδων, ώστε σε δεύτερη φάση να κάνουμε καίριες παρεμβάσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας των νησιών μας που πλήττεται.

Μέσα σε αυτό το δυσμενές και ασφυκτικό πλαίσιο που δεν αφήνει κανέναν και καμία απ’ έξω, συστήνω αυστηρά στον κάθε πολίτη να δείξει την δέουσα υπευθυνότητα. Η παραμικρή χαλάρωση ή αγνόηση των μέτρων που συστήνουν οι ειδικοί θα έχει υγειονομικές, κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις. Τα όπλα μας είναι η υπομονή και η επιμονή. Η υπομονή στο χρόνο για τις αλλαγές στην καθημερινότητα και στις συνήθειες μας και η επιμονή στα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί.

Όλοι θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε φορείς του ιού και δεν θέλουμε να τον μεταδώσουμε στους γύρω μας.

Μένουμε στο σπίτι, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες και κυκλοφορούμε μόνο αν πρέπει να πάμε στην εργασία μας, σε γιατρό, στο φαρμακείο, σε καταστήματα για προμήθεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Δεν συναθροιζόμαστε σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο. Η άσκηση στην ύπαιθρο και η βόλτα του κατοικίδιου μας γίνεται από ένα ή το πολύ δύο άτομα, κατά προτίμηση συγκάτοικων. Ιδιαίτερη σύσταση δίνω στους νέους και στις νέες μας που τα πρόσφατα μέτρα άλλαξαν άρδην τις συνήθειες τους.

Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας, ιδιαιτέρως πριν την επαφή με το πρόσωπο, τη λήψη τροφής, το κάπνισμα. Εντείνουμε τις εργασίες καθαριότητας και απολύμανσης στο σπίτι και τους εργασιακούς μας χώρους.

Δεν δημιουργούμε συνθήκες πανικού στην αγορά. Υπάρχει επάρκεια αγαθών και δεν χρειάζεται η αποθήκη μας να είναι γεμάτη από είδη που μπορεί να στερηθούν οι συνάνθρωποί μας.

Δεν επισκεπτόμαστε τα νοσηλευτικά ιδρύματα αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Εκτός ότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού, οφείλουμε να σεβόμαστε την υγεία συμπολιτών μας που νοσηλεύονται και το έργο των ιατρών και νοσηλευτών.

Επικοινωνούμε με Υπηρεσίες και φορείς διαδικτυακά ή τηλεφωνικά για την εξυπηρέτησή μας.

Αξιοποιούμε δημιουργικά το χρόνο στο σπίτι με τους δικούς μας ανθρώπους, ευκαιρία, που ο σύγχρονος τρόπος ζωής στερεί στους περισσότερους από εμάς.

Επιλέγουμε την έγκυρη ενημέρωση των ειδικών και δεν προωθούμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Γινόμαστε παράδειγμα με την υπεύθυνη συμπεριφορά μας στους γύρω μας και τους αποθαρρύνουμε αυστηρά όταν τείνουν να παρεκτρέπονται.

Τηρούμε τα μέτρα μέχρι να επιστρέψουμε σε κατάσταση κανονικότητας. Για να μας βρει η επόμενη μέρα όλους εδώ, σε μια κοινωνία που αντλεί τη δύναμη της από τη συνοχή, την αλληλεγγύη και τα επιτεύγματά της σε αυτήν την πρωτόφαντη για την παγκόσμια κοινότητα απειλή. Η ιστορία μας δείχνει ότι στα δύσκολα δείχνουμε χαρακτήρα, αυτό καλούμαστε να πράξουμε και τώρα.

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χρήστος Ευστρατίου

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« June 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30