Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 - ParosIn.gr

Με σημαντικά αποτελέσματα έκλεισε το πρώτο δίμηνο των εκθεσιακών συμμετοχών του Δήμου Πάρου σε Βιέννη, Ζυρίχη, Ντίσελντορφ, Βρυξέλλες, Νέα Υόρκη
και Μιλάνο, με τις ενδείξεις να είναι ενθαρρυντικές για την εξέλιξη και της εφετινής τουριστικής περιόδου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως προέκυψε από τις επαφές που πραγματοποίησαν o κ. Γιώργος Μπαφίτης στη “FERIENMESSE” Βιέννης και στη “FESPO” Ζυρίχης μαζί με την κυρία Άννα Πολυκανδριώτη, ο αυστριακός Tour Operator “DK Touristik” θα έχει για πρώτη φορά απευθείας σύνδεση Βιέννης – Πάρου, μέσω Μυκόνου (Βιέννη – Μύκονος αεροπορικώς και από Μύκονο με πλοίο Πάρο, με ρυθμισμένες τις ώρες), ενώ έκδηλο ήταν το ενδιαφέρον των Ελβετών επισκεπτών του περιπτέρου για τον περιπατητικό τουρισμό.

Αντίστοιχο ήταν και το ενδιαφέρον για ενίσχυση του καταδυτικού Τουρισμού από επαγγελματίες της γερμανικής αγοράς που συναντήθηκαν στο Ντίσελντορφ με την Αντιδήμαρχο κυρία Δώρα Σαρρή – Παπακυρίλλου, και τους κ.κ. Νικόλα Λουρίδη και Κωνσταντίνο Λίβα, στο πλαίσιο της έκθεσης “ΒΟΟΤ”.

Στο Μιλάνο, οι επαφές του προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού & Ανάπτυξης κ. Μικέ Λεοντή και της κυρίας Μαρίας Σκιαδά επικεντρώθηκαν στην οργάνωση διακοπών για ζευγάρια και οικογένειες από Ιταλία, ενώ διαπιστώθηκε και η διάθεση για προώθηση VIP τουριστών από τη Γεωργία, στο πλαίσιο της πολιτικής προσέγγισης επισκεπτών με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σημαντικές ήταν και συναντήσεις με σειρά εκπροσώπων Tour Operators, μεταξύ των οποίων της εταιρίας “Εvolution Travel” που δραστηριοποιείται σε Ιταλία και ΗΠΑ, της “Μakotour” και της “Gorgolive” από Ιταλία που έχουν συμπεριλάβει την Πάρο στα προγράμματά τους, της “Τoko4you” που ασχολείται με κρουαζιέρες και γαμήλια ταξίδια, της “Viatravel” που ασχολείται κυρίως με επαγγελματικά ταξίδια κ.α. καθώς και
με bloggers και δημοσιογράφους.

Τέλος, στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκαν επαφές από στελέχη της εταιρίας Συμβούλων του Δήμου με σημαντικά Μέσα Ενημέρωσης και ταξιδιωτικούς πράκτορες με στόχο την ενίσχυση της φήμης του νησιού και στις Βρυξέλλες ο κ. Δημήτρης Σταυράκης που εκπροσώπησε το νησί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με επαγγελματίες που προωθούν τον πολιτιστικό Τουρισμό και την κρουαζιέρα.

«Οι εκθεσιακές παρουσίες αλλά και η συστηματική προσέγγιση των αγορών που επιχειρούμε σε όλη τη διάρκεια του χρόνου με στρατηγική και συνέπεια μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι η Πάρος μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω εξωγενών παραγόντων που επηρεάζουν τη διακίνηση τουριστών παγκοσμίως, θα συνεχίσει την ανοδική της τροχιά, σημειώνοντας νέες επιτυχίες και επιβεβαιώνοντας ότι το «χτίσιμο» της φήμης του νησιού μας διαθέτει γερές βάσεις», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού & Ανάπτυξης και τους επαγγελματίες όλων των κατηγοριών «που στηρίζουν την προσπάθεια του Δήμου για την επιτυχία του στόχου της υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης».

Στην κατηγορία: I Love Paros

Η Εναλεία διοργάνωσε για 1η χρονιά το πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών αλιέων στον αλιευτικό τουρισμό “Fish Smarter” σε συνεργασία με το Cyclades Preservation Fund και το Costas M. Lemos Foundation καθώς και την υποστήριξη από την Αναπτυξιακή Εταιρία Κυκλάδων.

Από τον Ιούνιο του 2019 εώς τον Ιανουάριο του 2020, η ομάδα της Εναλείας βρέθηκε συνολικά σε 8 νησιά των Κυκλάδων και 2 του Ιονίου, με σκοπό να προωθήσει την βιώσιμη αλιεία και τον αλιευτικό τουρισμό, εκπαιδεύοντας συνολικά 92 επαγγελματίες αλιείς! Τα νησιά που επισκέφθηκε η ομάδα της Εναλείας είναι: Μήλος, Κίμωλος, Πάρος, Αντίπαρος, Νάξος, Αμοργός, Κύθνος, Ανάφη, Λευκάδα και Ζάκυνθο.

Μετά την εκπαίδευση αυτή, οι επαγγελματίες αλιείς γνωρίζουν:
● τι είναι ο αλιευτικός τουρισμός
● τι ακριβώς χρειάζεται για να πάρουν άδεια αλιευτικού τουρισμού
● πώς μπορούν να προσελκύσουν τουρίστες
● πώς μπορούν να βγάζουν περισσότερα χρήματα ψαρεύοντας λιγότερο.

Η εκπαίδευση είναι δωρεάν προς τους επαγγελματίες αλιείς, χάρη στην χρηματοδότηση των Cyclades Preservation Fund και Costas M. Lemos Foundation.

Σκοπός της δράσης “Fish Smarter” είναι:
● η ενίσχυση της παράκτιας αλιείας
● η παραμονή ή/και εισαγωγή νέων στο επάγγελμα του αλιέα
● η αποσυμπίεση των ήδη μειωμένων ιχθυαποθεμάτων
● η αύξηση του εισοδήματος των αλιέων
● η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και
αυξάνοντας την προσέλκυση τουριστών στο νησί
● μια εναλλακτική επιλογή για αποτροπή καταστροφής (σπάσιμο) των παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών.

Εώς τώρα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλους αλιείς για το πρόγραμμα αυτό. Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα, μπορεί να έρχεται σε επικοινωνία με την “Εναλεία”, με στόχο το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα να συνεχιστεί και να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο.

Ακολουθεί το βίντεο για την προώθηση του αλιευτικού τουρισμού που έφτιαξε η ομάδα της “Εναλείας” .  

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Πεζοπορικό Αποκριάτικο Διήμερο στην Νάξο με τους Περπατητές 29 Φεβρουαρίου με 1 Μαρτίου σε ΧΑΛΚΙ - ΜΟΝΗ - ΑΚΑΔΗΜΟΙ - ΚΑΛΟΞΥΛΟΣ - ΔΙΑΣΕΛΟ ΟΡΟΥΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ - ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ.
Για την καλύτερη οργάνωση των μετακινήσεων εντός Νάξου, οι δηλώσεις συμμετοχής είναι μέχρι την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς η ομάδα των Περπατητών θα πραγματοποιήσει μια διήμερη πεζοπορική εξόρμηση στην γειτονική μας Νάξο, εξερευνώντας για ακόμη μια φορά τα όμορφα της μονοπάτια και συμμετέχοντας όσοι επιθυμούν στα Διονυσιακά αποκριάτικα έθιμα του νησιού.

Αναχωρώντας από Πάρο το Σάββατο 29/02 και μετα την άφιξη μας στην Χώρα Νάξου ξεκινάμε αμέσως με προορισμό τον οικισμό Χαλκί στην όμορφη περιοχή της Τραγαίας. Με αφετηρία το Χαλκί θα περπατήσουμε μια εύκολη κυκλική διαδρομή, 6 -7 χιλιομέτρων και διάρκειας 2-3 ωρών, στις καταπράσινες κοιλάδες από βελανιδιές, ελιές και πλατάνια της Ναξιακής ενδοχώρας. Περνώντας από τους υπέροχους οικισμούς Μόνη, Καλόξυλος, Ακάδημοι και έχοντας θέα μας τα ψηλά βουνά και τις χαμηλότερες πλαγιές που κρύβουν μέσα τους ξεχασμένα εκκλησάκια και υπέροχους βυζαντινούς ναούς μοναδικής αρχιτεκτονικής όπως η Παναγία Δροσιανή και ο Αγ .Γεώργιος Διασωρίτης που θα συναντήσουμε κατά την διαδρομή μας μέχρι να τερματίσουμε στο Χαλκί.

Την Κυριακή 01/03 θα πεζοπορήσουμε μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων με βαθμό δυσκολίας μέτρια έως δύσκολη διάρκειας 3-4 ωρών και υψομετρικής διαφοράς +/- 400 μέτρα. Με αφετηρία ξανά το γραφικό Χαλκί θα περπατήσουμε προς τον οικισμό Καλόξυλο και από εκεί προς τον Αγ.Σπυριδωνα για να ανηφορίσουμε προς την τρίτη σε ύψος κορυφή της Νάξου το όρος Φανάρι, 883 μέτρα, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις μας.
Η πράσινη φύση της Νάξου, οι απότομες και άγριες πλαγιές της θα μας οδηγήσουν στο φιδογυριστό και σχετικά απότομο παλιό μονοπάτι των πλακάδων και από εκεί στο διάσελο του Φαναρίου.
Φτάνοντας στο διάσελο η θέα στο βάθος του ορίζοντα είναι μοναδική Μάκαρες Δονούσα, Αμοργός και από κάτω στους πρόποδες του Φαναρίου από από ψηλά η γραφική Απείρανθος ένα από τα ομορφότερα χωριά της ορεινής Νάξου, όπου και θα τερματίσει η διαδρομή μας.
Σημείο συνάντησης στο Χαλκί στις 09:30.
Επειδή η διαδρομή της δεύτερης μέρας δεν είναι κυκλική μετά την άφιξη μας στο Χαλκί θα πρέπει ολα τα αυτοκίνητα με μόνο τους οδηγούς να μεταβούν στην Απείρανθο όπου και θα σταθμεύσουν εκεί για την επιστροφή μας. Κατόπιν θα επιστρέψουν οι οδηγοί στο Χαλκί με 2-3 αυτοκίνητα για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί την πεζοπορία μας. Χρόνος αναμονής μέχρι να πάνε και να επιστρέψουν οι οδηγοί 30 με 40 λεπτά.

Η αναχώρηση από Πάρο προς Νάξο θα γίνει το Σάββατο στις 11:30 με το Βlue star ferries Ενώ η επιστροφή μας από Νάξο προς Πάρο θα είναι την Κυριακή στις 18:00 ξανά με το Blue star. Οποίος επιθυμεί μπορεί να παρατείνει την διαμονή του για τα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας.
Οι μετακινήσεις μας στην Νάξο κατά την διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν με τα ίδια μέσα από Πάρο ή με ενοικίασης αυτοκινήτων από την Νάξο.
Η διαμονή μας θα γίνει στην Χώρα της Νάξου σε ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου θα μας δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε και να συμμετάσχουμε στα αποκριάτικα δρώμενα του νησιού.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τους Μοσχούλα Σκιαδά :6970978259 και Ντάνο Τσαντιράκη : 6948372181.

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το πρόγραμμα του διημέρου συνοπτικά :
https://drive.google.com/file/d/1ZrLAdQTDexIs1ohx4meyg2bbMMcQaXoo/view?usp=sharing 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 22:40

Καρναβάλι Παροικιάς

Στους ρυθμούς της αποκρίας η Παροικία! Την Κυριακή 1 Μαρτίου από τις 11:30 το πρωί με εκκίνηση το αγροκήπιο Παροικιάς είμαστε όλοι καλεσμένοι να συμμετέχουμε και να διασκεδάσουμε με χορό και τραγούδι!

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 22:12

Εφηβικό Θέατρο στη Νάουσα

Η Θεατρική Ομάδα Νάουσας –Εφηβική Σκηνή- παρουσιάζει την φετινή της δουλειά με τίτλο «Παιδιά εν δράσει» σε σκηνοθεσία Ευαγγελίας Αναγνωστοπούλου και Κατερίνας Κουντρομιχάλη.

ΠΑΡΑΣΤΆΣΕΙΣ:

-Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και Κυριακή 1 Μαρτίου στις 18:00  καθώς και Κυριακή 8 Μαρτίου στις 11:00. Στην Αίθουσα της Θεατρικής Ομάδας, στη Νάουσα.

Τηλ. Κρατήσεων: 6972 429146 κα Φλ. Λουκή (μετά τις 2μ.μ.)

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31