Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 - ParosIn.gr

Σάρωσαν τα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου στην απονομή των Χρυσών Σκούφων 2020. Με 21 συνολικά βραβευμένα εστιατόρια, το Νότιο Αιγαίο αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά πρωταθλητής στην υψηλή γαστρονομία στη λαμπερή τελετή απονομής των 27ων Χρυσών Σκούφων, το βράδυ της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου στο Grand Ballroom της «Μεγάλης Βρετανίας».

Παρόντος του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου - ο οποίος στην αντίστοιχη τελετή του 2019 είχε βραβευτεί για για την κατάκτηση του τίτλου “Νότιο Αιγαίο, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019” - και εκπροσώπων του πολιτικού, του επιχειρηματικού, του πολιτιστικού και του γαστρονομικού κόσμου της χώρας, 21 συνολικά εστιατόρια από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, απέσπασαν διακρίσεις και αναδείχθηκαν νικητές των επιδραστικότερων γαστρονομικών βραβείων της Ελλάδας, αριθμός που ισοδυναμεί σχεδόν με το ένα τρίτο των 67 συνολικά βραβευθέντων εστιατορίων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικότερα, 9 συνολικά εστιατόρια από το Νότιο Αιγαίο τιμήθηκαν με Χρυσό Σκούφο, στο σύνολο των 28 βραβευμένων, ενώ 12 ακόμη απέσπασαν την την τιμητική διάκριση Top Notch, από τα 39 που βραβεύτηκαν σε όλη τη χώρα. Η κατηγορία Top Notch καθιερώνεται από φέτος, ως ένα νέο επίπεδο στην κλίμακα βράβευσης, για τα πολύ καλά εστιατόρια της Ελλάδας που ξεχωρίζουν με αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποίηση ποιοτικών υλών.
Σημειώνεται ότι φέτος, υποψήφια για Χρυσό Σκούφο ήταν 41 εστιατόρια από το Νότιο Αιγαίο, σε σύνολο 103 από όλη την Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά: “Είμαι για μια ακόμη χρονιά υπερήφανος για τους Χρυσούς Σκούφους 2020. Τόσο ο αριθμός των υποψηφίων εστιατορίων του Νοτίου Αιγαίου, όσο και των βραβείων που απέσπασαν, δείχνουν ότι κάτι κάνουν καλά αυτοί οι νησιώτες! Εμείς, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για πολλά χρόνια, δουλεύουμε πολύ μεθοδικά, πολύ επαγγελματικά και με μεγάλη αφοσίωση πάνω στη γαστρονομία. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα των νησιών, τα έχουν καταστήσει πρωταγωνιστές και σε αυτόν τον τομέα. Αυτή είναι και η ισχυρότερη δική μας δέσμευση: να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να εργαζόμαστε με αγάπη και επιμονή, πάνω σε αυτά που κάνουν το Νότιο Αιγαίο μοναδικό: στους ανθρώπους του, στις ιδέες τους, στο ζήλο που κάνουν τη δουλειά τους, ανεβάζοντας αυτόν τον τόπο,στο βάθρο του πρωταθλητή. Μπράβο σε όλους!”

Οι Χρυσοί Σκούφοι είναι τα μοναδικά ελληνικά βραβεία γαστρονομίας και απονέμονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας από το περιοδικό Αθηνόραμα. Ο θεσμός, με αφετηρία το 1992, καταγράφει συνεχή παρουσία στα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα και θεωρείται έγκυρος και καταξιωμένος, τόσο από τους επαγγελματίες του χώρου όσο και από το κοινό. Η ύπαρξη του έχει λειτουργήσει καταλυτικά σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση της ποιότητας των εστιατορίων της χώρας. Αποτελεί την γενεσιουργό αιτία για την εξέλιξη των σεφ μέσα από την ευγενή άμιλλα και συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της εθνικής μας κουζίνας και την εκπαίδευση του κοινού. Η αξιολόγηση και η βαθμολόγηση των εστιατορίων γίνεται βάσει διεθνών κριτηρίων, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο και το γενικότερο επίπεδο της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής στον παγκόσμιο χάρτη.

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 00:17

Προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Πάρου

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη, τον Διοικητή 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου κ. Χ. Ροϊλό καθώς και τους βουλευτές Κυκλάδων, έστειλε ο Έπαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς σχετικά με τα προβλήματα που αντιμέτωπίζει το Κέντρο Υγείας Πάρου. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

Αξιότιμοι,

Σας γνωρίζουμε ότι το Κ.Υ. Πάρου καλύπτει 15.000 μόνιμους κατοίκους στα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου και περίπου 700.000 επισκέπτες την
καλοκαιρινή περίοδο. Δυστυχώς όμως το Κ.Υ. Πάρου εδώ και πολλά χρόνια υπολειτουργεί λόγω της σημαντικής υποστελέχωσης που παρουσιάζει σε όλους τους τομείς λειτουργίας του με συνέπεια τα δικαιολογημένα παράπονα των ασθενών που δεν απολαμβάνουν τις βασικές υπηρεσίες που πρέπει να παρέχει το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας.

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι τα Κ.Υ. στα νησιά μας λειτουργούν και ως νοσοκομεία ή καλύτερα καλούνται να προσφέρουν υπηρεσίες νοσοκομείου(ιατρική - νοσηλευτική περίθαλψη αλλά και διαμονή) μέχρι την αποθεραπεία ή μέχρι την έλευση κάποιου εναέριου ή πλωτού μέσου που θα μεταφέρει τονασθενή στο νοσοκομείο της Σύρου ή στο εφημερεύων νοσοκομείο της Αττικής.

Τα κενά και οι ελλείψεις του Κ.Υ. Πάρου σας έχουν κατατεθεί :
α) διαχρονικά και γραπτά από τις δημόσιες αρχές του νησιού μας και
β) στην δημόσια τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και την συμμετοχή των Αυτοδιοικητικών και Συλλογικών φορέων της Πάρου στις 21 Ιανουαρίου 2020.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι από 28.01.20 έχει λήξει η σύμβαση με την επικουρική Γενική Ιατρό η οποία ενδιαφέρεται να συνεχίσει την εργασία της στην Πάρο.
Ακόμη σε σύντομο χρονικό διάστημα λήγει και η σύμβαση του επικουρικού Ορθοπεδικού ο οποίος ενδιαφέρεται να συνεχίσει την εργασία του στην Πάρο.
Είναι αναγκαίο να ανανεωθούν οι συμβάσεις των παραπάνω ιατρών και συγχρόνως να διοριστούν οι απαραίτητοι ιατροί οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την λειτουργία του Κ.Υ. Πάρου. Η επαρκή στελέχωση του Κ.Υ. Πάρου θα εξασφαλίσει επίσης την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Π.Π.Ι. Αντιπάρου.

Επειδή η δημόσια υγεία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για ένα κράτος δικαίου σας ζητάμε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την κάλυψη των κενών θέσεων που υπάρχουν στο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Κ.Υ. ΠΑΡΟΥ ώστε να καταστεί ασφαλής η αντιμετώπιση των ασθενών συμπολιτών μας.

Τέλος θα επιθυμούσαμε να μας ενημερώσετε για τις προθέσεις της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου σχετικά με την δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στην
Πάρο η οποία θα εξυπηρετεί περίπου δέκα νεφροπαθείς και πιθανότατα κάποιους επισκέπτες της Πάρου και της Αντιπάρου.

Με εκτίμηση,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας - Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων

& Έπαρχος Π.Ε. Πάρου

Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς

Στην κατηγορία: Πάρος
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 00:07

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολεία της Πάρου

Οι "Διαδρομές στη Μάρπησσα" σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου Μάρπησσας και του Γυμνασίου Αρχιλόχου, την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020.

Στόχος του προγράμματος είναι η αξιοποίηση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ στην εκπαίδευση ως μέσου ευαισθητοποίησης των μαθητών για την αξία και τη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος προβλήθηκαν εθνογραφικές ταινίες παραγωγής της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και οι 150 μαθητές που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις της Πάρου.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου Μάρπησσας κύριο Μ. Χασομέρη, την Διευθύντρια του Γυμνασίου Αρχιλόχου κυρία Μ. Μαρμαρά και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρότασή μας. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ιδιαιτέρως τον Προϊστάμενο του Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτιστικών Θεμάτων κύριο Ι. Δρίνη και την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τμήματος κυρία Ε. Μπαζίνη, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Πάρο για την υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης.

Η ομάδα διοργάνωσης του φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 00:01

Αποκριάτικο Πάρτυ στον Αρχίλοχο

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00 , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχίλοχος σας προσκαλεί στο αποκριάτικο πάρτυ της χρονιάς! Φέρτε την όρεξη σας για χορό, παπούτσια που να αντέχουν και μπόλικη τρέλα. Στα Decks θα είναι μαζί μας ο Dj Τάσος Αγγελίδης! Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ ΣWΙΛΛΑ!

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 22:29

Καρναβάλι στη Νάουσα!

Το τριώδιο άνοιξε και η Νάουσα μπαίνει σε ρυθμούς Αποκριάς ! Φορέστε τις στολές σας, την αποκριάτικη σας διάθεση και ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!

Tην Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ξεκινάμε από το Δημοτικό σχολείο στις 11:00. 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Με λύρα και βιολί...

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα του ΕΠΑΛ στην Παροικιά, το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα συγκεντρώνει τις δυνάμεις του και παρουσιάζει ένα θέαμα με μουσική, χορό, τραγούδι, αποκριάτικα παιχνίδια και δρώμενα από μικρούς και μεγάλους. Συμμετέχουν όλα τα τμήματα, τα Χορευτικά, το Μουσικό, η Χορωδία και η Θεατρική Ομάδα με δεκαεπτά ενδιαφέροντα θέματα! Ειδικό Αφιέρωμα στη μουσική, τους χορούς και τα δρώμενα της Καππαδοκίας αλλά και της Κρήτης.
Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα θα μας προσφέρει για ακόμη μια φορά ένα ξεχωριστό θέαμα.

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31