Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 - ParosIn.gr
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 01:21

Πρόσκληση Συμμετοχής στην έκθεση SIAL PARIS 2020

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πρόκειται να συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2020, που θα πραγματοποιηθεί 18-22 Οκτωβρίου 2020 στο εκθεσιακό κέντρο Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte στο Παρίσι, στη Γαλλία.
Η Περιφέρεια συμμετέχει στην μεγαλύτερη Διεθνή Εμπορική Έκθεση τροφίμων και ποτών του 2020 σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσδοκώντας την εξωστρέφεια των πιστοποιημένων προϊόντων της. Η συγκεκριμένη Έκθεση έχει υψηλή επισκεψιμότητα, προσελκύοντας εισαγωγείς, διανομείς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στη Γερμανική, την Ευρωπαϊκή, αλλά και τη Διεθνή αγορά και συμβάλει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών και στην στήριξη της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων.

Καλούνται όσοι παραγωγοί μεταποιούν ή/και τυποποιούν αποκλειστικά πιστοποιημένα ΠΟΠ ή/και ΠΓΕ ή/και Ποικιλιακούς Οίνους ή/και Βιολογικά με
έγκριση H.A.C.C.P. ή/και ISO αγροτικά προϊόντα (τρόφιμα & ποτά) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και επιθυμούν να έχουν παρουσία στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει η Π.Ν.ΑΙ., να το δηλώσουν το αργότερο έως τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα
http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=11512 .

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι οι ίδιοι θα πρέπει να καλύψουν με δικά τους έξοδα την εγγραφή τους στην έκθεση (κόστους περίπου 650,00€), τη
μεταφορά των προϊόντων τους, τα εισιτήρια και τη διαμονή τους, καθώς και την ηλεκτρική παροχή για την 24ωρη λειτουργία ψυγείων ή άλλου επαγγελματικού
εξοπλισμού που ενδεχομένως θα χρειαστούν.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάση κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων. Με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής θα απορριφθούν, μετά από έλεγχο, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και όσοι δεν μεταποιούν και τυποποιούν πρωτογενή τοπικά προϊόντα. Επίσης με ποινή αποκλεισμού θα απορρίπτονται από επόμενες Εκθέσεις, όσοι δηλώσουν στην παρούσα φάση συμμετοχή στην Έκθεση και στη συνέχεια ακυρώσουν, ή δεν αποστείλουν όλα τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων.

Διευκρίνίζεται πως μετά τις 24/2/2020 καμία Δήλωση δεν θα γίνει δεκτή.

Επίσης στη συγκεκριμένη έκθεση δεν επιτρέπεται η λιανική πώληση.

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2241360567 κ. Τάνια Ρούσσου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή
Ενότητα Δωδεκανήσου και 2281082380 κ. Ντίνα Βλάχου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα
Κυκλάδων.

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Tην Κυριακή 16 Φλεβάρη 2020 θα περπατήσουμε για να διαμαρτυρηθούμε και να φωνάξουμε:''ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ''

Στο παρελθόν κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στα νησιά μας. Αντισταθήκαμε σθεναρά σε εκείνους που επικαλούμενοι την προστασία του περιβάλλοντος θέλουν να μετατρέψουν τις Κυκλάδες σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής ενέργειας, χωρίς να σέβονται την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά μας.

Παρά την «λάσπη» που δεχτήκαμε, αποδείξαμε ότι δεν είμαστε εναντίον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά υπέρ ενός κεντρικού σχεδιασμού που αντιμετωπίζει την ενέργεια ως ανάγκη και κοινωνικό αγαθό και όχι σαν μέσο κερδοσκοπίας επιχειρηματικών ομίλων. Όμως αντιστεκόμαστε στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι δεν γίνεται με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας εκατοντάδων αιολικών πάρκων παγκοσμίως το αποτέλεσμα είναι μηδενική προσφορά στη μείωση του CO 2 αντιθέτως η οικολογική καταστροφή στις περιοχές εγκατάστασής τους είναι τεράστια και ανεπανόρθωτη, είναι μη ανακυκλώσιμες, η ενέργεια γίνεται όλο και ακριβότερη και οι επιπτώσεις στην υγεία είναι αναμφισβήτητες. Το φυσικό περιβάλλον των νησιών μας αποτελεί έναν υπέροχο τόπο για να ζούμε και ταυτόχρονα έχει ευνοήσει την ανάπτυξη του τουρισμού που έγινε η κινητήρια δύναμή μας. Θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο!

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε νέες προκλήσεις και δεδομένα, που απαιτούν να θυμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε εδώ, ενωμένοι, παρόντες, ανυποχώρητοι !

Το πρόγραμμα της δράσης :

Ξεκινώντας από το σχολείο Καμαρών στις 11.00π.μ., κατευθυνόμαστε προς τον ομώνυμο οικισμό και μέσω ενός όμορφου μονοπατιού ( καθαρίστηκε πρόσφατα από τον τοπικό σύλλογο )ανεβαίνουμε στις υπάρχουσες ανεμογεννήτριες της ΔΕΗ.

Εκεί θα γίνει ενημερωτική εκδήλωση από την ''Δημοτική επιτροπή κατά τωνανεμογεννητριών'' σχετικά με την εξέλιξη τού θέματος εν όψει της προβλεπόμενης τοποθέτησης των ''τερατοανεμογεννητριών'' και στη συνέχεια μέσω του τεράστιου αγροτικού δρόμου που διανοίχτηκε πριν από χρόνια για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, θα καταλήξουμε στο σχολείο Καμαρών.

Μια πολύ εύκολη κυκλική πεζοπορία, μήκους 3χλμ. με υψομετρική διαφορά +/- τα 120 μ. Απαραίτητος εξοπλισμός τα πεζοπορικά μποτάκια, σακίδιο πλάτης, νερό και μια σοκολάτα. Άτομα κάτω τον 16 ετών πρέπει να συνοδεύονται.
Πληροφορίες από τον Ανδρέα Ραγκούση 6936142253 και από τον Νάσσο Γρίβα 6974515482.

Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την πεζοπορία μπορούν να έρθουν στον χώρο των α/γ με το αυτοκίνητό τους γύρω στις 12:00. Η αποχώρηση από τον χώρο θα είναι ομαδική, περιπατητές και αυτοκίνητα μαζί.

Επίσης στην επιστροφή στο σχολείο των Καμαρών έχει οργανωθεί λαϊκό γλέντι.
Για τη μετακίνηση των συμμετεχόντων θα υπάρξουν και λεωφορεία από την Παροικιά και την Νάουσα στις 10:30π.μ. και επιστροφή από το σχολείο Καμαρών στις 3:00μ.μ.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !

Η Δημοτική επιτροπή αγώνα Πάρου ενάντια στις ανεμογεννήτριες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρχίλοχος», η πεζοπορική ομάδα «Περπατητές» και πολίτες της Πάρου.

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 15:31

Όλοι μαζί την Κυριακή 16 Φλεβάρη 2020

Την Κυριακή 16 Φλεβάρη 2020 όλοι μαζί ενωμένοι και διεκδικητικοί για να στείλουμε ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στους επενδυτές των αιολικών πάρκων
ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο νησί μας.

Συγχρόνως προτείνω να οργανωθούμε για απόβαση στην Αθήνα και στο αρμόδιο υπουργείο ώστε να μην υπογραφεί η Τροποποίηση της ΑΕΠΟ με τις 99 ανεμογεννήτριες ,των 100 μέτρων έκαστη, στα τέσσερα νησιά Πάρο, Νάξο, Τήνο και Άνδρο.

Ο αγώνας είναι έντιμος και δίκαιος.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας αγωνιστεί όπως μπορεί... και ο νοών νοείτω...

 

Κων/νος Ν. Μπιζάς

Αντιπεριφερειάρχης Υγείας - Πρόνοιας - Κοινωνικής Μέριμνας & Κοινωνικών Παντοπωλείων Κυκλάδων
Έπαρχος Π. Ε. Πάρου

Στην κατηγορία: Απόψεις
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 15:06

Έφυγε απο την ζωή ο Δημήτρης Σκιλάρντι

Ο Δημήτριος Σκιλάρντι άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην αρχαιολογία αλλά και την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας της Πάρου, κυρίως με την ανασκαφή των Κουκουναριών με την οποία έφερε στο φως μοναδικά αρχαιολογικά δεδομένα, αφήνοντας πίσω του μια αξιόλογη παρακαταθήκη με μοναδικά ανασκαφικά ευρήματα.

Ο Δημήτριος Σκιλάρντι σπούδασε Προϊστορική και Κλασική Αρχαιολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Διπλώματος του Πανεπιστημίου Πρίνστον των ΗΠΑ (1978). Υπήρξε μαθητής των καθηγητών Σπ. Μαρινάτου, Ν. Κοντολέοντος, Ι. Τραυλού και Dorothy Burr –Thompson. Εδίδαξε ως Καθηγητής και ως Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Οττάβας του Καναδά (1974-1992), του Λέτσε Ιταλίας (1989-92), της Ρώμης, Tor Vergata (1992-95) και της Καλιφορνίας, Σάντα Μπάρμπαρα (1998-2004). To 1978-1980 εργάσθηκε στις ΗΠΑ και ως επιστημονικό μέλος στo Πανεπιστήμιo της Πενσυλβανίας

Το 1981 του απενεμήθηκε από το ΥΠΠΟ ΄Επαινος για την συμβολή του στην οργάνωση της πρώτης περιοδικής έκθεσης αρχαιοτήτων στο εξωτερικό (Νέα Υόρκη – Παρίσι). Το 1991 βραβεύτηκε από το ΥΠΠΟ η ομάδα των αρχιτεκτόνων Passarelli και Nicoletti της Ρώμης, με το Πρώτο Διεθνές Βραβείο για τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Νέου Μουσείου Ακρόπολης. Το 1991 βραβεύτηκε για την συμβολή του στην σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων με τις Ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας. Αγωνίστηκε για την επιστημονική και δομική βελτίωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπήρξε ενεργό μέλος ομάδας αρχαιολόγων για την διάσωση μνημείων και την επαπειλούμενη καταστροφή τους από τα μεγάλα δημόσια έργα (Ζάγανι, Μαραθώνας, Μετρό Αθήνας, κα.). Το 1997 ηγήθηκε ομάδας --με επιτυχή έκβαση-- πανεπιστημιακών και αρχαιολόγων στην προσπάθεια διάσωσης του Κεραμεικού από επαπειλούμενη ολοσχερή καταστροφή, κατά την κατασκευή του Aθηναϊκού Μετρό.

Το 1974, αναγορεύτηκε Ισόβιος Εταίρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας και δρομολόγησε τοπογραφικές έρευνες στο ΄Αστυ της Πάρου. Το 1976-1992 διηύθυνε τις συστηματικές ανασκαφές στις Κουκουναριές Πάρου (ηγεμονικό συγκρότημα 12ου αι. π.Χ., οικισμοί περιόδων από τον 10 μέχρι τον 7ο αι. π.Χ.). Ο Σκιλάρντι έχει ανασκάψει επίσης στους Δελφούς, στη Βοιωτία και στην Αθήνα (ανασκαφή Ηρίων Πυλών – Δημόσιο Σήμα και ανασκαφή-ανάπλαση πλατείας Λυσικράτους, Πλάκα, 1981). Το 2001-2005 επόπτευσε πλήθος ανασκαφών στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων, στα βόρεια προάστια. Στην Κηφισιά, οι έρευνές του αποκάλυψαν το κύριο νεκροταφείο του αρχαίου δήμου, που απέδωσε τάφους πλούσιων Ευπατριδών, του 8ου αι. π.Χ. Στο Μαρούσι ανέσκαψε πλούσιο κλασσικό νεκροταφείο στη θέση Πέλικας. Ο Σκιλάρντι έφερε σε πέρας πολυάριθμες αναδείξεις αρχαιολογικών χώρων (2000-2008), ενώ το 2004 δημιούργησε το Μουσείο της Κηφισιάς.

Υπήρξε διοργανωτής και συνδιοργανωτής διεθνών αρχαιολογικών συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ήταν ο συγγραφεύς πολυαρίθμων επιστημονικών εργασιών και πρακτικών από συνέδρια. Το 1997 υπήρξε διοργανωτής του Συνεδρίου ΠΑΡΙΑ ΛΙΘΟΣ, την Πάρο. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Πάρου & Κυκλάδων το 1998 και διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Ο Σκιλάρντι προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Αρχαιολογική Υπηρεσία από το 1979. Υπήρξε μέλος επιτροπών του ΥΠΠΟΤ, για την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων (της ΄Ηλιδας -2010 και της Κέας, σε εξέλιξη). Το 2011 διετέλεσε Έφορος Αρχαιοτήτων στην Εφορεία Θράκης και Σαμοθράκης. Δρομολόγησε ενέργειες για την ανακαίνιση του μουσείου Κομοτηνής και οργάνωσε την επανεκκίνηση της ανασκαφής στην αρχαία Στρύμη (με την συνεργασία του Πανεπιστημίου Princeton, ΗΠΑ), την ανάδειξη της αρχαίας Στρύμης (σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής), την κήρυξη της αρχαίας Δίκαιας και την υλοποίηση περιοδικής έκθεσης για την αρχαία Στρύμη. Με την υποβολή συγκεκροτημένης μελέτης πρότεινε στο ΥΠΠΟ την εκεί καθιέρωση Αξόνων Τουρισμού και Περιήγησης, με στόχο την πολιτιστική και οικονομική αναβάθμιση της Θράκης. Ο Σκιλάρντι, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία, εργαζόταν για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Κουκουναριών Πάρου.

 

Πηγή : https://schilardidemetrius.wixsite.com/demetrius 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31