Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 - ParosIn.gr

Πολύ έγκαιρα, από τον Αύγουστο με έγγραφο μας, έχουμε θέσει στο Δήμαρχο Πάρου Μ. Κωβαίο, το ζήτημα της στέγασης της Κοινότητας της Παροικιάς και της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως και το θέμα της γραμματειακής τους υποστήριξης. Επίσης, τα επαναφέρουμε με ερωτήσεις σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος βάση της νομοθεσίας είναι υποχρεωμένος για τη λύση τους.

Δυστυχώς μετά από δύο περίπου μήνες από την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής, μόλις πρόσφατα «λύθηκε» (;)μόνο το ζήτημα της γραμματειακής υποστήριξης της κοινότητας Παροικιάς.

Το στεγαστικό και στις δύο περιπτώσεις παραμένει άλυτο.

Η τακτική που ακολουθείται από τον Δήμαρχο απαξιώνει τους θεσμούς, προσβάλει τους κατοίκους της πρωτεύουσας του νησιού, προσβάλλει το μισό εκλογικό σώμα της Πάρου.

Η αντιμετώπιση του Δημάρχου αφήνει ερωτηματικά για το αν πρόκειται για ανικανότητα επίλυσης προβλημάτων ή για πολιτικήεκδίκηση και προσπάθεια παρεμπόδισης της λειτουργίας της κοινότητας και των θεσμικών υποχρεώσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης ως δημοτικής αντιπολίτευσης, με προφανή σκοπό.

Ότι και αν συμβαίνει,είναι προσβλητικό για τους πολίτες και τους αιρετούς. Η πρόεδρος της Κοινότητας Παροικιάς είναι περιφερόμενη, το κοινοτικό συμβούλιο επίσης και η αντιπολίτευση χωρίς σημείο αναφοράς εξυπηρετούμενη σε ιδιωτικούς χώρους.

Καταγγέλουμε τη στάση του Δημάρχου στους κατοίκους της Παροικιάς και σε όλο τον παριανό λαό. Προειδοποιούμε ότι αν συνεχίσει αυτή την παρελκυστική τακτική και δεν προτείνει άμεσες λύσεις, με άλλους τρόπους θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο.

Πάρος 14-10-19

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 15 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 10/10/2019 υπεγράφη στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου, παρουσία του Δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου, η σύμβαση έργου για την «Επισκευή Υποστήλωση Κρηπιδώματος Αλ. Καταφυγίου Καλελέ», μεταξύ του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Σταύρου Καραχάλιου και του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας ΓΕΩΤΕΡ Α.Τ.Ε., ο οποίος προσέφερε μέση έκπτωση 21,93% επί του προϋπολογισμού της μελέτης, με συνολικό προσφερόμενο ποσό 252.577,11 €. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με ιδίους πόρους.

Το έργο αφορά, κατά κύριο λόγο την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων του εγκάρσιου κρηπιδώματος του προσήνεμου μώλου και των βλαβών του παραλιακού κρηπιδώματος στο αλιευτικό καταφύγιο Καλελέ του λιμένα Πάρου. Η αποκατάσταση των υποσκαφών αφορά στο παραλιακό κρηπίδωμα του αλιευτικού καταφυγίου μήκους 90μ. περίπου και στο εγκάρσιο αυτού κρηπίδωμα μήκους 27μ. περίπου. Η συνολική προθεσμία κατασκευής του έργου είναι πέντε (5) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Οι εργασίες που αναμένονται να ξεκινήσουν άμεσα, θα εκτελεστούν σε τέσσερα τμήματα, ήτοι:
• 1ο ΤΜΗΜΑ: Τμήμα μήκους 5,5μ. περίπου, από το σημείο συναρμογής με την ράμπα ανέλκυσης / καθέλκυσης σκαφών με παραλιακό κρηπίδωμα
• 2ο ΤΜΗΜΑ: Τμήμα μήκους 83μ. περίπου, αποτελεί συνέχεια του πρώτου τμήματος μέχρι τη συναρμογή του παραλιακού με το εγκάρσιο κρηπίδωμα
• 3ο ΤΜΗΜΑ: Τμήμα μήκους 2,40μ., σε συνέχεια του δεύτερου, συναρμογή παραλιακού κρηπιδώματος με εγκάρσιο κρηπίδωμα
• 4ο ΤΜΗΜΑ: Τμήμα μήκους 24μ., εγκάρσιο κρηπίδωμα

Η θετική αυτή εξέλιξη ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων που βαίνει προς ικανοποίηση και αφορά την ασφάλεια, την καλαισθησία και την επανάκτηση της λειτουργικότητας που πρέπει να έχει το αλιευτικό καταφύγιο Καλελέ.

Η Δημοτική Αρχή Πάρου και το Λιμενικό Ταμείο Πάρου - Αντιπάρου, θα συνεχίσουν να δίνουν λύσεις σε όποια προβλήματα ανακύπτουν, για την προστασία των λιμένων και αλιευτικών καταφυγίων της Πάρου.

 

KALELE2

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
Τ.Κ 84007
ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
Τηλ: 2284061570
Fax: 2284061218
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αντίπαρος, 12 Οκτωβρίου 2019
Αριθμ. Πρωτ.: 3133/11-10-2019

ΠΡΟΣ:
Αποδέκτες (όπως ο πίνακας αποδεκτών)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Πρακτικογράφο Δημοτικού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10)

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο κτίριο ΚΕΠ την 16η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση Δ΄ Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Δήμου Αντιπάρου οικονομικού έτους 2019
2. Λήψη απόφασης για υποβολή της Αίτησης Στήριξης στην 1η Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, Μέτρο 19: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜE ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD/LEADER)» και ορισμός εκπροσώπου
3. Λήψη απόφασης για προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού δικτύου ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης σε διάφορα σημεία της νήσου Αντιπάρου, μέσω του προγράμματος WiFi4EU
4. Λήψη απόφασης σύστασης Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αντιπάρου και ορισμός εκπροσώπων του δήμου
5. Έγκριση εισφοράς στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πάρου-Αντιπάρου έτους 2019
6. Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (1ου Α.Π.Ε.) του έργου «Πλακοστρώσεις και Αποκαταστάσεις Οδικού Δικτύου Οικισμού Αντιπάρου»
7. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Αντιπάρου για τις τουριστικές εκθέσεις WTM (Λονδίνο), GREEK TOYRISM EXPO (Αθήνα) και PHILOXENIA (Θεσσαλονίκη)
8. Λήψη απόφασης χορήγησης δικαιωμάτων διέλευσης εκ μέρους της OTE A.E.
9. Μετακινήσεις Δημάρχου
10. Αιτήματα πολιτών

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Σωτήριος Σκούρτης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΟΥΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2. ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
3. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
4. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5. ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ
6. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
7. ΜΑΡΙΑΝΟΥ ΚΑΔΙΟ-ΝΙΚΟΛ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
8. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ
9. ΒΙΑΖΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
10. ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
11. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
12. ΜΑΡΙΑΝΟΣ ΠΙΠΙΝΟΣΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
13. ΜΑΡΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
14. ΚΑΠΟΥΤΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
15. Μ.Μ.Ε. ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
16. ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30