Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 - ParosIn.gr

   Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου σχετικά με την ένταξη πέντε δημοτικών σχολείων της Πάρου στις ομάδες που θα διαθέτουν σχολικό ψυχολόγο.

   Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου

   Το 2019 κατέφθασε με ευχάριστα νέα για την Πρωτοβάθμια Σχολική μας Κοινότητα. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Γαβρόγλου, καθορίστηκαν ομάδες σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες θα τοποθετηθεί ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό του κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων για το έτος 2018-2019.
   Καθοριστικές ήταν οι ενέργειες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, η οποία πέτυχε την ένταξη πέντε σχολείων της Πάρου στις ομάδες που θα διαθέτουν σχολικό ψυχολόγο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, επειδή αρχικά η υπουργική απόφαση δεν λάμβανε υπόψη τη νησιωτικότητα, ζητήθηκε η εξαίρεση των σχολικών μας μονάδων από τα καθορισμένα κριτήρια και η ένταξή τους στους πίνακες με τις προτεινόμενες ομάδες για την τοποθέτηση ψυχολόγων κλάδου ΠΕ23.
   Η Πάρος εντάσσεται στην ομάδα 238 με τα Σχολεία: 1ο και 2ο Δημοτικό Παροικίας, και τα Δημοτικά Αγκαιριάς, Αρχιλόχου-Μάρπησσας και Νάουσας.
   Η ένταξη υπηρεσιών ψυχολογικής στήριξης στην εκπαιδευτική διαδικασία και των δύο βαθμίδων από το Υπουργείο Παιδείας αποτελεί πάγιο αίτημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου.
   Εμείς οι Γονείς, θεωρώντας ότι ο διορισμός σχολικού ψυχολόγου θα βοηθήσει με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο τα παιδιά στην αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων, ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη της ρύθμισης αυτής και ευχόμαστε την στήριξη και την επέκτασή της σε όλα τα σχολεία.

Καλή Χρονιά

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 23:03

Σπάσε τον κύκλο της βίας

   Οι σύλλογοι γυναικών Μάρπησσας Πάρου, Νάουσας Πάρου, Πάρου "Αρηίς" και Αντιπάρου μας  προσκαλούν στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση ενός κύκλου τριών αναλόγων συναντήσεων, με τίτλο: "ΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ" την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 12:00 στον Πολυχώρο του ΕΠΑΛ Πάρου.

   Σκοπός των συναντήσεων είναι όλες κι όλοι μαζί να ενημερωθούμε, να συνεργαστούμε, να κατανοήσουμε, να δράσουμε και τελικά να πολεμήσουμε και να εξαλείψουμε από κάθε έκφανση της ζωής μας το πολύπλευρο μόρφωμα που ονομάζεται ΒΙΑ!

   Αφορμή το ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών "οι κόρες των Κυκλάδων", (μέλη της οποίας είναι και οι τέσσερις σύλλογοι), που για το 2018 συνδιοργάνωσε στη Σέριφο στις αρχές Μαϊου, με το σύλλογο γυναικών Σερίφου "η Ανδρομέδα" και το θέμα του οποίου ήταν:"Οι Κυκλαδίτισσες της δημιουργίας και της προσφοράς λένε ΌΧΙ στη βία κατά των γυναικών"
   Η παρουσία όλων μας είναι το λιγότερο απαραίτητη, μιας και μόνο αν είμαστε όλοι μαζί σε ένα τέτοιο αγώνα μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο!"

Στην κατηγορία: Κοινωνία

   Με αφορμή την ανανέωση της θητείας του Νότη Μαρτάκη, για τρίτη συνεχή χρονιά, ως Επιστημονικού συνεργάτη της ΚΕΔΕ στα θέματα Τουρισμού, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

   "Στην Επιτροπή κάναμε όλο αυτό το διάστημα συστηματικά, αθόρυβα και αποτελεσματικά βήματα παρεμβαίνοντας σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Τουρισμό σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επίκεντρο το νομοθετικό έργο καθώς και το σχεδιασμό και την υλοποίηση στρατηγικής. Παράλληλα, πλαισιώσαμε τις πρωτοβουλίες του Προέδρου μας Γιώργου Πατούλη για την ανάδειξη ειδικών μορφών Τουρισμού , όπως ο Τουρισμός Υγείας, αλλά και για το άνοιγμα νέων αγορών σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

   Στο έργο μας αυτό ήταν πολύτιμη η συμβολή του πολύπειρου συμβούλου μας Νότη Μαρτάκη του οποίου την προσφορά υπηρεσιών εκτιμούμε ως άκρως αποτελεσματική, πράγμα που έχει αποδείξει και στις επιμέρους συνεργασίες του με Δήμους, μεταξύ των οποίων και με τη Μήλο που, τα τελευταία χρόνια, έχει συμπεριληφθεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

   Η διαχείριση τουριστικών προορισμών δεν είναι απλή υπόθεση. Απαιτεί γνώσεις και εμπειρία σε ένα σύνολο τομέων που έχουν να κάνουν με τις διεθνείς τάσεις και ευκαιρίες που διαμορφώνονται, με ταυτόχρονη υπερπήδηση ανταγωνισμών αλλά και προβλημάτων που είναι ικανά να ακυρώσουν προγράμματα προβολής και να προκαλέσουν ανάσχεση της τουριστικής ροής. Και εν τέλει, είναι οι αριθμοί εκείνοι που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα κάθε προσπάθειας".

Στην κατηγορία: Ελλάδα
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« January 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31