Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 - ParosIn.gr
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 20:24

Μερική κώφωση ή επιλεκτική ακοή;

Χθες το βράδυ, Τρίτη 4/9/2018, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, δόθηκαν από τη Δημοτική Αρχή ηχηρές απαντήσεις σε κάποια δήθεν «καυτά» ερωτήματα που είχαν τεθεί, εν μέσω θερινής περιόδου, από Δημοτική Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης και είχαν αναδημοσιευθεί από μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως πρώτη είδηση.

Οι ηχηρές αλλά κομψές απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής, κατέδειξαν για άλλη μία φορά ότι δεν ασχολείται με μικροπολιτικές. Άλλωστε αν ασχολούνταν κάθε φορά να απαντά σε «τόοοοοσο» καυτά ερωτήματα μάλλον θα έκαιγε τους ερωτώντες.

Μάλιστα, η εν λόγω Δημοτική Σύμβουλος, αν και έθετε επιμόνως το ερώτημα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όταν ήρθε η απάντηση σε ερώτημα που έθετε επιμόνως, έκανε πως δε καταλαβαίνει, προφανώς προσπαθώντας να αποφύγει τη συγγνώμη.

Εντύπωση όμως μας προξένησε κυρίως η επιλεκτική ακοή κάποιων, οι οποίοι ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδημοσίευαν κατά την ώρα της συνεδρίασης κάποιες απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής, προσπαθώντας να υπερασπιστούν τα γραφόμενα τους, παρέλειψαν επιμελώς να αναφερθούν σε απαντήσεις με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, οι οποίες φέρουν και μια μυρωδιά σκανδάλου.

Κατόπιν τούτου είναι βέβαιο πλέον ότι κάποιες δημοσιεύσεις γίνονται κάτω από την πίεση των διαπροσωπικών σχέσεων και όχι κρίνοντας αντικειμενικά την είδηση από τον κάθε αυτόκλητο «δημοσιογράφο»!

Τελικά μήπως ήρθε η ώρα οι νέοι να ασχοληθούν εκτός από την πολιτική και με την διαδικτυακή «δημοσιογραφία», μεταφέροντας στους αναγνώστες αντικειμενικές ειδήσεις και σπάζοντας έτσι κατεστημένα ετών τα οποία έχουν συμβάλει σε κάποιες περιπτώσεις και στη διαμόρφωση λανθασμένων εντυπώσεων για σημαντικά έργα στο νησί, λειτουργώντας πολλές φορές ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη του;

www.parosin.gr

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Φθινόπωρο στην Ελλάδα!

Κρατήσεις μέχρι 11/09/2018

Για πτήσεις από 08/10/2018 έως και 30/03/2019.

Κάντε κράτηση (εδώ) και επωφεληθείτε.

Όσο πιο νωρίς, τόσο πιο φθηνά!

Όροι προσφοράς:

Αφορά σε απευθείας πτήσεις σε όλο το δίκτυο εσωτερικού. Αφορά σε κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο www.olympicair.com έως και 11.09.2018 για πτήσεις από 08.10.2018 έως και 30.03.2019.

Η χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή ξεκινά από 19€ για πτήσεις προς την Αθήνα και από 41€ για πτήσεις από την Αθήνα.

Για πτήσεις από/προς Θεσσαλονίκη, η χαμηλότερη τιμή είναι από 19€.

Για πτήσεις από/προς Ηράκλειο προς Ρόδο, η χαμηλότερη τιμή είναι από 19€.

Εξαίρεση αποτελούν τα παρακάτω δρομολόγια για τα οποία η χαμηλότερη τιμή είναι από 41€:
Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα, Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη - Σάμος, Σάμος - Θεσσαλονίκη, Σητεία - Αθήνα, Ζάκυνθος - Αθήνα, Σκιάθος - Αθήνα, Θεσσαλονίκη - Χίος, Ρόδος - Καστελλόριζο και Καστελλόριζο - Ρόδος.

Σε περίπτωση αλλαγής του εισιτηρίου υπάρχει χρέωση ανάλογη με την κατηγορία του ναύλου.

Σε περίπτωση ακύρωσης ισχύουν οι κανονισμοί που αντιστοιχούν σε κάθε κατηγορία ναύλου.

Για συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες δεν υφίσταται χρέωση κάρτας πληρωμής.

Η προσφορά αφορά σε ναύλους Economy class.

Υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς μίας χειραποσκευής έως 8 kg με το ναύλο Golight.

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 19:42

Το TV5 Quebek/TV5 Monde στην Πάρο

Τρύγος, πάτημα και οινομαγειρέματα του τηλεοπτικού καναλιού TV5 Quebek/TV5 Monde στην Πάρο.

Η συγκεκριμένη δράση προβολής είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Πάρου, του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece.

Ακολουθούν φωτογραφίες...

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/9/5#sigProId7184f37eb2

 

πηγή: https://dimosparou.blogspot.com/

 

Στην κατηγορία: I Love Paros

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΡΟΥ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΚΑΣ» - ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

· Το καλοκαίρι υλοποιήσαμε 5 δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες:

- «Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει» - Αφήγηση με μουσική από την Βιργινία Κοκκίνου και τον Γιάννη Ανθόπουλο - Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

- «Όταν το καλοκαίρι συναντά τον χειμώνα» - Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά βασισμένο στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο, με την συγγραφέα Μαίρη Κανάκη - Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

- «Κατασκευάζω τον εαυτό μου» - Εργαστήρι κατασκευών με την Ελεάνα Πάσχου, Παιδαγωγό - Μοντεσσοριανή δασκάλα - Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

- «Γαντόκουκλες» - Εργαστήρι κατασκευών με την Ελεάνα Πάσχου, Παιδαγωγό - Μοντεσσοριανή δασκάλα - Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

- «Θεατρικό παιχνίδι» - Εργαστήρι έκφρασης και κίνησης με την Ελεάνα Πάσχου - Παιδαγωγό - Μοντεσσοριανή δασκάλα - Τετάρτη 18 Ιουλίου

· Η βιβλιοθήκη μας έγινε αποδέκτης της συλλογής του αείμνηστου κ. Θεολόγου Αλιπράντη μέσω του συγγενή του κ. Γιώργου Ριζόπουλου. Τα τεκμήρια της δωρεάς είναι όλα επεξεργασμένα και έτοιμα προς δανεισμό

· Τα βιβλία και τα περιοδικά προς απόσυρση και δωρεά που δεν απορροφήθηκαν από τους τοπικούς εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς, δωρίσθηκαν στα κάτωθι ιδρύματα:

α. Αγροτικές Φυλακές Ανηλίκων Κασσαβέτειας

β. Αγροτικές Φυλακές Τύρινθας

γ. Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

· Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στην μεταφορική «Ανάργυρος» που μετέφερε όλο το υλικό ΔΩΡΕΑΝ στους προανεφερθέντες φορείς. Έμπρακτη υποστήριξη του πολιτισμού στο νησί μας μέσα από την δωρεάν παροχή υπηρεσιών στη βιβλιοθήκη μας. Συγχαρητήρια!

· Σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η βιβλιοθήκη μας απέκτησε φέτος νέα «Μουσειοσκευή» με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Ελλάδα». Ενημερωτικά έγγραφα θα σταλούν σε όλα τα σχολεία. Όσοι πολιτιστικοί φορείς επιθυμούν να τη δανειστούν, παρακαλώ όπως επικοινωνήσουνε στο 2284028233

· Και φέτος η συλλογή μας αυξήθηκε με τίτλους 300 περίπου καινούριων βιβλίων για όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα και εντός των επόμενων μηνών θα παραλάβουμε άλλους τόσους! Εξερευνήστε τους τίτλους και τα θέματα στον ηλεκτρονικό μας κατάλογο paroslib.openabekt.gr

· Συνεχίζουμε τη συλλογή και αποστολή από πλαστικά καπάκια. Μπορείτε να φέρνετε κι εσείς τα πλαστικά καπάκια από όλες τις συσκευασίες που μαζεύετε

Η βιβλιοθήκη μας σε αριθμούς Ιούνιος 2018 - Αύγουστος 2018:

- δανεισμοί υλικού 1.560
- χρήστες 1.867
- ερωτήσεις που απαντήθηκαν 344
- διαδανεισμοί 2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

dvp logo

Ακολουθείστε μας στο facebook: https://www.facebook.com/dimotikivivliothikiparou/

πηγή: https://dimosparou.blogspot.com/2018/09/blog-post_4.html

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι ΧΑΘΗΚΕ, μετά από 20 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας, ο χώρος στάθμευσης που βρίσκεται έναντι της μεταφορικής «Ανάργυρος», επί του περιφερειακού, ο οποίος εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους εργαζόμενους του παραδοσιακού οικισμού της Παροικίας αλλά και πλήθος επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η μη ανανέωση της σύμβασης οφείλεται ξεκάθαρα στην καθυστέρηση της δημοτικής αρχής να έρθει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Δήμος Πάρου μίσθωσε το συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης σχεδόν είκοσι χρόνια πριν, το διαμόρφωσε κατάλληλα με χρήματα του Παριανού λαού, και όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε χωρίς κανένα πρόβλημα εξυπηρετώντας δωρεάν τους πολίτες και τους επισκέπτες της Παροικίας.

Το γεγονός ότι, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής αρχής, το 2018 ο δημοτικός χώρος στάθμευσης πέρασε σε χέρια ιδιώτη αποτελεί ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός το οποίο θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση κυρίως στους μόνιμους κατοίκους του παραδοσιακού οικισμού της Παροικίας. Η αδιαφορία που έδειξε για ακόμη μία φορά η δημοτική πλειοψηφία ξεπερνά τα όρια του ανεκτού.

Ζητούμε από την Δημοτική πλειοψηφία να βρει άμεσα λύση, ώστε να αποκατασταθεί η αναστάτωση που έχει προκληθεί.

Ενιαία Κίνηση Πολιτών,
Ενότητα για το Μέλλον

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Την 05-09-2018 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, 44χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -7,4- γραμμαρίων και μαχαίρι με μήκος λάμας -14- εκατοστών (επισυνάπτεται σχετική φωτογραφία). Σημειώνεται ότι, ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του απειλώντας και εξυβρίζοντας τους αστυνομικούς.

Σύλληψη (3) αλλοδαπών για ναρκωτικά στη Μύκονο

Συνελήφθησαν στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου:

α) Την 04-09-2018 πρώτες πρωινές ώρες δύο αλλοδαποί ηλικίας 18 και 28 ετών για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση. Κατασχέθηκαν «φιξάκι» κοκαϊνης και το χρηματικό ποσό των -125- ευρώ ως προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών,

β) Την 04-09-2018 το βράδυ, 21χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5- «φιξάκια» μεθαμφεταμίνης (MDMA) και κοκαΐνης.

Σύλληψη (3) μη νόμιμων αλλοδαπών στη Μύκονο

Την 04-09-2018 το βράδυ συνελήφθησαν στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, τρεις αλλοδαποί (-2- άνδρες και -1- γυναίκα) ηλικίας 25, 28 και 37 ετών οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος τους κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Με την τοποθέτηση των νέων μπασκετών καλαθοσφαίρισης, ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του Γηπέδου στο Γυμνάσιο Νάουσας, ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η συντήρηση του δαπέδου και η αποκατάσταση των πρόσφατων φθορών.

Στο Δήμο Πάρου συνεχίζουμε τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων και των αθλητικών χώρων με πυρετώδεις ρυθμούς.

Μάρκος Κωβαίος, Δήμαρχος Πάρου

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Διαγωνισμός από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ανάδειξη του υποψηφίου European Young Chef 2018

Σε Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο οι τέσσερις ημιτελικοί διαγωνισμοί και στην Σύρο ο τελικός για την ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει το Νότιο Αιγαίο στον Διαγωνισμό European Young Chef Award 2018, στην Ιρλανδία

Τη δυνατότητα σε νέους σεφ να αναδείξουν το ταλέντο και μεράκι τους για την γαστρονομία και να δημιουργήσουν, προβάλλοντας τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα των νησιών της , δίνει και φέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη του νεαρού σεφ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2018, που θα διεξαχθεί 25-26 Νοεμβρίου 2018 στο Galway, στην Ιρλανδία.

Μετά την επιτυχημένη πορεία που είχαν οι δύο προηγούμενοι διαγωνισμοί, οι οποίοι ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, σε συμμετοχές από νεαρούς σεφ και φέτος η Περιφέρεια στο πλαίσιο της συμμετοχής της , στην πλατφόρμα των Ευρωπαϊκών Γαστρονομικών Περιφερειών και στο Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT), καθώς και της κατάκτησης του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, πρόκειται να διεξαχθούν τοπικοί διαγωνισμοί σε 5 συνολικά νησιά της Περιφέρειας.

Ειδικότερα θα διοργανωθούν τέσσερις ημιτελικοί διαγωνισμοί, σε 4 νησιά της Περιφέρειας, Ρόδο 7/9, Κω 14/9, Μύκονο 20/9 και Νάξο 21/9, στους οποίους θα πάρουν μέρος σεφ από 18-26 ετών και θα κριθούν από τριμελή επιτροπή.

Οι νικητές θα διαγωνιστούν στον τελικό, που θα διεξαχθεί στη Σύρο στις 22/9, στον οποίο θα κριθεί, από πενταμελή επιτροπή ο νεαρός σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στο European Young Chef Award 2018, τον Νοέμβριο, στην Ιρλανδία.

Το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των νέων σεφ αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κυρίως μετά την κατάκτηση του τίτλου του “European Young Chef 2016” από τον Σταμάτη Μισομικέ αλλά και την διάκριση του Σπύρου Κουγιού, το 2017.

Η επιτυχημένη εκπροσώπηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους διαγωνισμούς που διεξήχθησαν στην Βαρκελώνη, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, στρατηγικό κοινωνικό εταίρο της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019, προμηνύει πως και οι φετινές συμμετοχές των νεαρών σεφ σε όλα τα επίπεδα, θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία , αφού ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και τα ντόπια προϊόντα των νησιών μας θα ταξιδέψουν για ακόμη μία φορά στο εξωτερικό για να “μαγέψουν” με τη γεύση και την ποιότητά τους, τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Να σημειωθεί, πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με όπλα τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφ που την εκπροσώπησαν στο European Young Chef Award ,διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός το 2019 να διεξαχθεί στο Νότιο Αιγαίο.

Για τον διαγωνισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, δήλωσε:

«Το υψηλό επίπεδο των νέων σεφ αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία τιμώντας τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τοπικά προϊόντα και δίνει την δυνατότητα σε νεαρούς σεφ να καταξιωθούν διεθνώς στο χώρο της Γαστρονομίας. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια για να κάνουμε τα νησιά μας σημείο αναφοράς μεταξύ των γαστρονομικών προορισμών παγκσμίως ».

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, Νίκος Χριστοφόρου, δήλωσε:

«Από την απήχηση που είχε ο διαγωνισμός τα προηγούμενα χρόνια ευελπιστούμε ότι και φέτος το επίπεδο τον διαγωνιζόμενων νέων σεφ θα είναι ιδιαίτερα υψηλό. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στο Νότιο Αιγαίο και μέσα από την διαδικασία του διαγωνισμού του δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθούν διεθνώς και να γίνουν οι κορυφαίοι σεφ οι οποίοι θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές της γαστρονομίας των νησιών μας και των τοπικών προϊόντων».

Ρόδος, 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη φωτογραφία, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, με τους δύο διακριθέντες στους δύο προηγούμενους Διαγωνισμούς, νεαρούς σεφ, Σταμάτη Μισομικέ και Σπύρο Κουγιό και τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Νίκο Χριστοφόρου

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« September 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30