Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 - ParosIn.gr

Το Λιμεναρχείο Πάρου έδωσε στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την κίνηση επιβατών και οχημάτων για το μήνα Ιούνιο από την Πάρο (Πούντα και Παροικία) προς την Αντίπαρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τον φετινό Ιούνιο σημειώθηκε ρεκόρ των τελευταίων 14 χρόνων στην κίνηση επιβατών αλλά και οχημάτων από την Πούντα Πάρου προς την Αντίπαρο.

Επίσης όσον αφορά την επιβατική κίνηση από την Παροικία προς την Αντίπαρο η κίνηση ήταν μικρότερη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όσοι επέλεξαν τη διαδρομή Παροικία - Αντίπαρος επέλεξαν την ίδια και στην επιστροφή Αντίπαρος - Παροικία.

Ακολουθεί αρχείο με τα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου Πάρου.

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα 7/7/2018, η παρακάτω διακομιδή ασθενούς, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 78χρονης από το λιμένα νήσου Πάρου στο λιμένα νήσου Σύρου, με το Τ/Ρ-Ε/Π ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.

φωτο: αρχείο

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Από το 2009 το Πάρκο Πάρου διοργανώνει το «Φεστιβάλ στο Πάρκο», ένα θερινό πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις του. Το Φεστιβάλ έχει διάρκεια από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο και φιλοξενεί τουλάχιστον είκοσι υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, στο υπαίθριο αμφιθέατρο Αρχίλοχος, στο ανοιχτό Cine Enastron, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πάρκου Πάρου.

Η κυριότερη υποδομή του Φεστιβάλ στο Πάρκο είναι το υπαίθριο αμφιθέατρο Αρχίλοχος, ένα ανοιχτό θέατρο 700 θέσεων. Το θέατρο, με την άριστη ακουστική και την αύρα αρχαίου θεάτρου, προσφέρει εξαιρετική θέα στον κόλπο της Νάουσας και την ανατολή του φεγγαριού, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να αφεθούν στους ήχους και τις εικόνες των εκδηλώσεων. Στο θέατρο δόθηκε πρόσφατα το όνομα του μεγάλου παριανού ποιητή της αρχαιότητας Αρχίλοχου, με εικαστικό έργο για την ποίησή του που ενσωματώθηκε στον τοίχο του θεάτρου.

Η επιτροπή προγραμματισμού του Φεστιβάλ μεριμνά ιδιαίτερα ώστε να διασφαλιστεί ότι κάθε χρόνο υπάρχει κάτι για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Ο στόχος του Φεστιβάλ είναι διττός:

- Η ανάδειξη και προώθηση εγχώριων και διεθνών καλλιτεχνών

- Η προβολή ποιοτικών εκδηλώσεων για την ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής του νησιού, της οικολογικής συνείδησης των κατοίκων και των επισκεπτών και την προώθηση της συλλογικής και εθελοντικής δραστηριότητας

Ακολουθούν αρχεία σε μορφή PDF με τις εκδηλώσεις του Ιουλίου & του Αυγούστου.

 

 

 

Για περισσότερα σχετικά με το Φεστιβάλ πατήστε εδώ

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών με αναπηρία από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας “Νότιο Αιγαίο 2014-2020”

Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και διαρκή υποστήριξη στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία ή και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αξιοποιώντας για τον σκοπό αυτό πόρους ύψους 540.500 ευρώ, από το Εεπιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014-2020”.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση προς την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, ΥΠΠΕΘ, Τομέας Παιδείας, ως δυνητικό δικαιούχο, για την υποβολή προτάσεων έργων, στο πλαίσιο της Πράξης «Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή / και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τα σχολικά έτη 2018-2019, 2019-2020 και 2020-2021», για ένταξη και χρηματοδότηση από τον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ελληνικό δημόσιο.

Η δράση αφορά στην υποστήριξη μαθητών που λόγω κινητικών αναπηριών αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, οι οποίοι φοιτούν σε σχολικές μονάδες, καθώς και των μαθητών που χρήζουν συνεχούς υποστήριξης από ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο σχολικό περιβάλλον.

Για τον σκοπό αυτό θα προσληφθεί, για τα σχολικά έτη 2018-2019, 2019-2020 και 2020-2021 το αναγκαίο ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, για την εξυπηρέτηση των μαθητών. Ο αριθμός των σχολικών μονάδων που θα επωφεληθούν, ανέρχεται σε 34.

Στόχος της Πράξης είναι η ενσωμάτωση και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και την αποτροπή εγκατάλειψης του σχολείου.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη για την εν λόγω Πράξη, ανέρχεται σε 540.500. ευρώ.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr από τις 10/07/2018 έως και τις 10/08/2018.

1Europe-EKT GR

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Νοτίου Αιγαίου 2014-2020

Ερμούπολη, 7 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Οι δράστες παρείχαν παράνομα υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Συνελήφθησαν σε Θήρα και Μύκονο συνολικά πέντε άνδρες από τους οποίους τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ηλικίας 25, 38, 48, 52 και 59 ετών, κατηγορούμενοι για υποκλοπή μεταφορικού έργου.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά τις βραδινές ώρες χθες έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (6 και 7 Ιουλίου 2018) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας και της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων, οι δράστες προέβαιναν κατά περίπτωση σε παράνομη μεταφορά πολιτών έναντι χρηματικής αμοιβής (κόμιστρο) με επιβατικά αυτοκίνητα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες από τα Αστυνομικά Τμήματα Θήρας και Μυκόνου.

Οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση έχοντας ως σκοπό την προστασία των πολιτών-επισκεπτών και τη διασφάλιση του τουριστικού προϊόντος.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Την 07-05-2017 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, δύο ημεδαποί ηλικίας 60 και 64 ετών, γιατί λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εκπέμποντας μουσική πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Σύρο

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στη Σύρο κατά τη διεξαγωγή εκδήλωσης στο δημοτικό θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ». Ειδικότερα δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση τη Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 κατά ώρες 09:00 έως 14:30 πέριξ του δημοτικού θεάτρου «ΑΠΟΛΛΩΝ».

Σύλληψη (2) ατόμων για απασχόληση μη νόμιμου αλλοδαπού στη Μήλο

Την 06-07-2018 το μεσημέρι συνελήφθη στη Μήλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, 57χρονος ημεδαπός γιατί απασχολούσε 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος διέμενε και εργαζόταν παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του 23χρονου κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31