Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 - ParosIn.gr

34728567 791905601003301 419642889212002304 n

34556370 791905594336635 5046597374642749440 n

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Αίτημα για εισαγωγή σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου του θέματος: «Αγροκήπιο Παροικιάς - Βιωματικό Πάρκο»

Την 1/6/2018 καταθέσαμε από κοινού με την Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων (ΟΠΑΣ) και τον Σύλλογο Παρίων - Αντιπαρίωv «Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ», την παρακάτω αίτηση στον Δήμο Πάρου.

Είναι η 3η κατά σειρά επίσημη αίτηση για μονοθεματική συζήτηση για το Αγροκήπιο. Δεν υπολογίζονται οι κατά καιρούς υποβολές προτάσεων.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά, για το καλό όλων των Παριανών, να ευοδωθεί.

Φιλοι Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 15:23

Σπαρτιατικές Μόρες στις Λεύκες!

Αναπαράσταση της Μάχης των Θερμοπυλών και επίδειξη Ελληνορωμαϊκής Πάλης στο «Ανοιχτό Θέατρο Λευκών» προς τιμήν του Βασιλιά Λεωνίδα και των Τριακοσίων Σπαρτιατών, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ.

Την Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 από τις 21:00 - 24:00 στο «Ανοιχτό Θέατρο Λευκών»

Διοργάνωση Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Ανοιχτό Θέατρο Λευκών

Ώρα 21:00

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκου Συρμαλένιου

στη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

Σε όλα τα περιστατικά, τα οποία παρουσιάστηκαν τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια, η κυβέρνηση καταγράφει σημαντικές επιτυχίες στην έγκαιρη και αποτελεσματική κατάσβεση των πυρκαγιών, γεγονός που πιστώνεται και στην Πυροσβεστική και στην Πολιτική Προστασίας, παρά τα λιγοστά μέσα και προσωπικό. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, με θέμα την αντιπυρική προστασία.

Τόνισε ότι «δεν προσφέρουν θετικό έργο φωνές αντιπολιτευτικές που ακούστηκαν στο παρελθόν και ιδιαίτερα πέρυσι σε κάποιες μεγάλες φωτιές στην Αττική, όπου άκριτα προσπάθησαν να κερδίσουν κάποια πολιτικά οφέλη, λέγοντας ότι «άργησε το κράτος», «άργησε η πολιτική προστασία», «άργησε η πυροσβεστική», «άργησαν τα μέσα» κ.ά. Το σχόλιό μου είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε όλοι τους ειδικούς, χωρίς να ξέρουμε ποια είναι η πραγματικότητα σε κάθε συγκεκριμένη περιοχή».

Ο Ν. Συρμαλένιος πρόσθεσε: «Είμαστε νησιώτες και οφείλουμε να πούμε όμως ότι δεν είναι καλυμμένα όλα τα νησιά με τον τρόπο που θα έπρεπε να καλυφθούν και αυτό είναι ένα ζήτημα που οι αρμόδιοι θα πρέπει να εξετάσουν. Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, πιθανόν αυτό που κερδήθηκε στις τελευταίες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, το «ένα προς ένα», από το 2019, να βοηθήσει. Πού θα πρωτοπάει, βέβαια, αυτό το «ένα προς ένα», γιατί όλοι περιμένουν σε όλους τους τομείς, στην υγεία, στην δημόσια διοίκηση».

«Θέλω να πω δύο παραδείγματα. Πέρυσι, εκδηλώθηκε μια μεγάλη φωτιά στη Νάξο, η οποία αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα, εντός ελάχιστων ωρών, όμως αποδείχθηκε ότι στα μέσα τα οποία είχαν σταλεί, έπρεπε να πάνε ελικόπτερα και όχι αεροπλάνα, τα οποία δεν μπορούσαν να ελιχθούν μέσα στις χαράδρες και στους περίεργους ορεινούς σχηματισμούς της ορεινής Νάξου και, παραλίγο, η καθυστέρηση αυτή να στοιχίσει στο να φτάσει η φωτιά σε οικισμό, σε μεγάλο χωριό της ορεινής Νάξου. Τελικά, το πτητικό μέσο αντικαταστάθηκε γρήγορα και μπόρεσε να λυθεί το ζήτημα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα του πόσο οι ιδιομορφίες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή είναι τέτοιες, που ευθύς εξαρχής πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη πληροφόρηση από τις επίγειες δυνάμεις. Επίσης, είχαμε πει κάποια στιγμή ότι στην ορεινή Νάξο, πιθανόν να υπάρξει ένα μόνιμο κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος. Δεν ξέρω αν έχει προχωρήσει αυτή η πρόταση. Προφανώς, υπάρχει σε πολλά άλλα νησιά, βεβαίως μικρότερα από τη Σύρο, τη Νάξο, τη Σαντορίνη. Η Άνδρος είναι μεγάλο νησί σε έκταση, έχει πολλούς ορεινούς όγκους, έχει πάρα πολλά χωριά. Υπάρχουν δυνάμεις εκεί.

«Στη Μήλο δεν υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις και είχαμε τελευταία κάποιες "περίεργες" ως προς την προέλευσή τους πυρκαγιές, για τις οποίες περιμένω και αποτελέσματα, αν υπάρχει κάποια έκθεση των εμπειρογνωμόνων. Π.χ. κάηκαν δύο ασθενοφόρα μέσα στο κέντρο υγείας, ταυτόχρονα. Αυτό ήταν πάρα πολύ περίεργο και ακόμα πολλοί διερωτώνται, τόσο γιατροί όσο και κάτοικοι, διότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα που έχουν γίνει αιτίες αντιπαραθέσεων γύρω από το κέντρο υγείας, που δεν ξέρω πραγματικά που οφείλεται. Μετά από αυτό το γεγονός, υπήρξε φωτιά και σε κατάστημα, παραλίγο να επεκταθεί και σε άλλα γειτονικά μαγαζιά, δηλαδή να καούν μικρές επιχειρήσεις. Εκεί βοήθησε ένα στοιχειώδες μηχάνημα του Δήμου, το οποίο κατάφερε, με μεγάλη πίεση βέβαια προς το Δήμο, γιατί ήταν και νύχτα, να μπορέσει να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά».

8/06/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

πηγή φωτο: https://www.mileikanea.gr/news/mileika-nea/5929-kahkan-dyo-asthenofora-kentrou-ygeias-milou

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Γρόττα Νάξου, η δράση “Aegean Mamas Know Best”, με τη συμμετοχή τοπικών παραγωγών του νησιού

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν η Πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, σεφ Στέλιος Κορρές

Με μεγάλη επιτυχία, στo πλαίσιo της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, η δράση “Aegean mamas know best- Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα”, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανέδειξε τα τοπικά προϊόντα και την ιδιαίτερη κουζίνα της Νάξου. Συμμετείχαν γιαγιάδες, μαμάδες και παιδιά, θεματοφύλακες των παραδόσεων και της τοπικής κουζίνας. Χαιρέτησε την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μεταφορών, Επικοινωνιών, Ακτοπλοΐας και Κρουαζιέρας & Έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, η υπεύθυνη του προγράμματος «Taste the seasons», κα Χάϊντι Λαζάνη και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου κ. Γιάννης Παπαδόπουλος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου στην παραλία Βίντζι στη Γρόττα με κεντρικό θέμα «Τα τοπικά προϊόντα και η παραδοσιακή κουζίνα στην καθημερινότητα της Νάξου». Αντιπροσωπευτική ήταν η συμμετοχή παραγωγών με επικεφαλής την δραστήρια Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Νάξου με αντίστοιχη προβολή προϊόντων και προσφορά κερασμάτων στους συμμετέχοντες. Οι σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και Στέλιος Κορρές μαγείρεψαν το κατσίκι κοκινιστό γιαχνί, χαρακτηριστικό φαγητό των γάμων, την πατάτα κυδωνάτη (τηγανιτή), παραδοσιακή συνταγή, ενώ παράλληλες ήταν η παρασκευή σεφουκλωτής , από το χωριό Κόρωνος από τη νεαρή Χριστίνα Χουζούρη, κρέας με προβάτσες (άγρια χόρτα) από την κα Μαρία Κατσούλη, εκπρόσωπο του Συλλόγου Σαγκρίου "οι Πνοές" και ρόστο (ψητό κατσαρόλας) από τη κα Μαριέττα Γαλάνη από το χωριό Απείρανθος.

Οι επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα που συμμετείχαν ήταν: Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Organic Islands Αρωματικά φυτά και βότανα από την Νάξο, Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νάξου, Τυροκομικά Προϊόντα Πιτταράς Νικόλαος, Οικογενειακό Τυροκομειο Μπαμπούνης, Παραδοσιακά Γλυκά Νάξου Τολάκης, Ναξίων Γεύσεις (γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες), Οικοτεχνία χειροποίητων γλυκών κουταλιού και μαρμελάδων «ΑΜΒΡΟΣΙΑ», εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μύλων, Cyclades culture of olive oil, Πτηνοτροφική Νάξου (αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής), Naxonisos Tastes Χυμοί με βιολογική αλόη, Αλόε Βέρα Νάξου (βιολογικό τζελ αλόης), Γαία Νάξου (βιοτεχνία κοπής και συσκευασίας πατάτας Νάξου), Ναξία Γη Υιοι Α. Κουτελιέρη Α.Ε. (μεταποίηση πατάτας και συσκευασία πατάτας και οπωροκηπευτικών Νάξου), Ναξία – sweet home (χειροποίητες καραμέλες), Ποτοποιία Βαλληνδρά, Ποτοποιία Προμπονά, Οινοποιείο Κορρέ.

Η πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, Νότιο Αιγαίο, κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έδωσε την δυνατότητα στους ανωτέρω παραγωγούς να αναδείξουν τον πλούτο, την ποιότητα και την παράδοση των τοπικών προϊόντων της Νάξου. Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι κατ΄εξοχήν παρασκευές της Ναξιώτικης κουζίνας, κομμάτι της καθημερινότητας από τη γιαγιά στη μαμά με τη συμμετοχή του παιδιού, σε κάθε σπίτι. Μίλησε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, κος Ιάκωβος Βαλέρης για τα προϊόντα και την παραγωγή του νησιού, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοκόμων κος Στέλιος Μανιός για την παραγωγή μελιού στη Νάξο και ο κάθε παραγωγός ή βιοτέχνης για τα προϊόντα του. Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης κ. Γιάννης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της γαστρονομίας με έμφαση στο ρόλο της μητέρας στην εξέλιξη και διάδοση της παραδοσιακής κουζίνας. Η κα Μαρία Βερυκόκου διαιτολόγος διατροφολόγος αναφέρθηκε στην Αιγαιακή διατροφή και στα οφέλη της για την ανάπτυξη των παιδιών.

Τα μικρά παιδιά με ζήλο δούλεψαν τα ζυμαράκια τους, συμμετέχοντας με τις δικές τους παραγωγές και απόλαυσαν τα κεράσματα από τον φούρνο Κορρέ. Εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παρέλαβαν τα αρωματικά φυτά σε γλαστράκια για να τα υιοθετήσουν και να εξοικειωθούν με τη χρήση και την οφελιμότητά τους. Τα φυτά προσέφερε το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου το οποίο έχει χορηγό τα Ελληνικά Πετρέλαια. Κεράσματα πρόσφεραν στον κόσμο οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν με τα τοπικά προϊόντα τους.

Η εκδήλωση άνοιξε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου «Ο ΖΕΥΣ». Το χορευτικό σύνολο, ξεσήκωσε τον κόσμο και έδωσε παλμό και κέφι στον κόσμο.

Την οργάνωση ανέλαβε η εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας και μάρκετινγκ, praxis plus. Χορηγός ήταν o φούρνος και το Korres events & catering Naxos, υποστηρικτές ήταν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η ΓΑΙΑ, το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου. Αποκλειστικός αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» - Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019, είναι η Aegean Airlines.

Την επόμενη ημέρα η Πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 - Νότιο Αιγαίο, κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μαργαρίτης, η υπεύθυνη του προγράμματος «Taste the Seasons» κυρία Χάιντι Λαζάνη, επισκέφθηκαν το 1ο δημοτικό σχολείο Νάξου και το Δημοτικό σχολείο Βίβλου, συζήτησαν για τα παιδιά γιατί... «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα», τις εμπειρίες τους, τα μηνύματα πολιτιστικού πλούτου και παράδοσης και τον ενθουσιασμό τους να ανακαλύψουν τους γαστρονομικούς θησαυρούς του τόπου τους στην κουζίνα με τη μαμά και τη γιαγιά.

09 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/6/9#sigProId72dc2fcb11

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 14:27

Συλλήψεις στη Μύκονο

Σύλληψη αλλοδαπού για υπαίθριο εμπόριο στη Μύκονο

Την 08-06-2018 το μεσημέρι συνελήφθη στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 39χρονος αλλοδαπός γιατί ασκούσε παράνομα υπαίθριο-πλανόδιο εμπόριο.

Σύλληψη (3) ατόμων για οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο

Την 08-06-2018 το μεσημέρι συνελήφθησαν στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 28χρονος ημεδαπός και δυο αλλοδαποί ηλικίας 46 και 45 ετών γιατί εκτελούσαν παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού στη Μύκονο

Την 09-06-2018 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 22χρονος αλλοδαπός γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Θα σας διηγηθώ μια ιστορία που ακούγεται φανταστική και ελπίζω να μείνει στη σφαίρα της φαντασίας.

Της δικής μου αλλά κυρίως εκείνων που την εμπνεύστηκαν.

Ένα φεγγαρόφωτο λοιπόν βράδυ, σε κάποια ήσυχη γωνιά του νησιού, εκεί όπου τα πνεύματα (αλλά και οι συνειδήσεις) ηρεμούσαν, σε έναν από τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης άρχισαν να ακούγονται τριγμοί.

Σε λίγο, το καπάκι άνοιξε και μερικά από τα ανακυκλώσιμα υλικά που ήταν μέσα βγήκαν για να συσκεφθούν.

Στο μυαλό τους υπήρχε πάντα η απορία για ποιο λόγο βρέθηκαν εκεί.

Και μια και το σύστημα της απλής (ανα)λογικής δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν αξία, όχι μόνο τα φθαρμένα ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά ακόμα και τα τελειωμένα ανακυκλώσιμα υλικά, είπαν:

«Δεν δοκιμάζουμε παιδιά να συγκροτηθούμε μπας και όλοι μαζί ενωμένοι φτιάξουμε κάτι καινούργιο που μπορεί να πείσουμε ότι δεν είναι άχρηστο;

Τι θα είναι όμως αυτό το καινούργιο και πώς θα ενωθούμε αφού κάθε ένα είναι από διαφορετική χρήση και διαφορετικά υλικά;» αναρωτήθηκαν.

«Δεν βαριέσαι» σκέφθηκαν. «Έτσι κι αλλιώς, σημασία δεν έχει ποιος είσαι και πού κατέληξες» είπε κάποιος.

«Ας στήσουμε ένα καινούργιο εργαλείο και ακόμα και αν κανένας δεν καταλαβαίνει που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, κάποιος μπορεί να το πιστέψει».

Δοκίμασαν λοιπόν τα ανακυκλώσιμα υλικά να κολλήσουν για να αποκτήσουν κάποια, τέλος πάντων, καινούργια όψη.

Δεν τους βγήκε με την πρώτη και είπαν να το ξαναδοκιμάσουν πριν τους πάρουν χαμπάρι και τους στείλουν για... ανακύκλωση.

Η ιστορία μπορεί να είναι αλληγορική, φανταστική όμως δεν είναι.

Και επειδή είναι σε εξέλιξη, δεν μπορώ να σας πω ποια θα είναι η κατάληξή της. Επειδή όμως έχει ενδιαφέρον θα την παρακολουθήσω και -αν υπάρξει εξέλιξη- θα σας ενημερώσω.

Γιατί χωρίς τέλος, ακόμα και τα παραμύθια δεν έχουν αξία. Ακόμα και αυτά που κάποιοι ετοιμάζονται να μας «σερβίρουν».

Εύχομαι το δικό μου να μείνει ημιτελές.

Το κακό είναι ότι στην φάση αυτή δεν είναι παραμύθι.

Αλλιώς θα μπορούσε να ενταχθεί στην καμπάνια για την οικολογική συνείδηση των πολιτών: Που πρέπει, δηλαδή, όλοι μας να ξέρουμε πότε και πού να πετάμε ότι παύει πλέον να μας είναι χρήσιμο.

Όχι επειδή εμείς το βαρεθήκαμε, αλλά επειδή εκπλήρωσε το σκοπό για τον οποίο είχε υπόσταση.

Και επειδή δεν θέλω να παρεξηγηθώ σπεύδω να εξηγηθώ: Το παλιό δεν είναι πάντα άχρηστο.

Εκτός αν ήταν άχρηστο ακόμα και όταν ήταν νέο.

Το χρήσιμο παλιό το χρειαζόμαστε. Όχι με το ρόλο που επιτελούσε.

Το χρειαζόμαστε για την εμπειρία και τη σοφία του.

Τα υλικά της ανακύκλωσης όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι παραμένουν χρήσιμα. Γιατί, στο μεταξύ, βγήκαν άλλα πιο εξελιγμένα με αντοχές και στη φθορά του χρόνου και στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

Άρα όσο χρήσιμα είναι τα υλικά ανακύκλωσης μέσα στον κάδο, εξίσου άχρηστα θα είναι αν βγουν από αυτόν.

Αυτό προσπάθησα να διηγηθώ με την ιστορία μου. Ελπίζω να το κατάλαβαν εκείνοι που πρέπει.

Γιατί, σε τελική ανάλυση, όλοι για μια αξιοπρέπεια ζούμε.

Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« June 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30