Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 - ParosIn.gr
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 21:06

Έξι προσλήψεις στη Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου

Πρόσληψη 991 συμβασιούχων σε ΟΤΑ - Οι Δήμοι - Οι θέσεις

Πρόσληψη 991 συμβασιούχων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα ΝΠΙΔ, για τη στελέχωση υπηρεσιών που παρέχουν έργο έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους και τη στελέχωση υπηρεσιών των ΟΤΑ, σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη.

Ειδικότερα,

τριακόσιες τριάντα τρεις (333) συμβάσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε ΝΠΙΔ, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες:

Ανάμεσα στις παραπάνω θέσεις είναι και έξι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάρου (Δ.Ε.Υ.Α.Π.)

Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:

deya paros 9-5-18

 

Περισσότερα εδώ

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, με την τροφοδοσία της Μυκόνου από το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας που ξεκίνησε στις 10:00.

Ταυτόχρονα σταμάτησε η λειτουργία του τοπικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, καθώς το νησί τροφοδοτείται από τον νέο υποσταθμό, ο οποίος συνδέεται με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) μέσω του νέου υποθαλασσίου καλωδίου Λαυρίου - Σύρου που διακλαδώνεται στην Πάρο και τη Μύκονο.

Τα νησιά των Κυκλάδων, τα οποία είναι πλέον διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς είναι δεκατρία (Σύρος, Πάρος, Αντίπαρος, Μύκονος, Νάξος, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Άνδρος, Τήνος).

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθεί δελτίο τύπου Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)

Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ρεύμα από το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) παίρνει από σήμερα το πρωί η Μύκονος. Από τις 10:00 το πρωί, το Δίκτυο της Μυκόνου άρχισε να τροφοδοτείται από το νέο Υποσταθμό του νησιού, ο οποίος συνδέεται με το ΕΣΜΗΕ μέσω του νέου υποθαλασσίου καλωδίου Λαυρίου-Σύρου που διακλαδώνεται στην Πάρο και τη Μύκονο.

Με την έναρξη της ηλέκτρισης της Μυκόνου παύει να λειτουργεί ο ρυπογόνος Αυτόνομος Σταθμός Παραγωγής στο νησί και ολοκληρώνεται η Α’ Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων που περάτωσε με απόλυτη επιτυχία ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Τα κυκλαδίτικα νησιά που είναι πλέον διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς είναι δεκατρία (Σύρος, Πάρος, Αντίπαρος, Μύκονος, Νάξος, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Ιος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανδρος, Τήνος).

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, «Υποδεχόμαστε τη Μύκονο στα Διασυνδεδεμένα Νησιά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένα από τα πιο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων βελτιώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και αποκτά πρόσβαση σε φθηνότερη και πιο αξιόπιστη ηλεκτροδότηση, με θετικές επιπτώσεις όχι μόνο για τον τουρισμό αλλά και την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα».

Αθήνα, 9 Μαϊου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 16:10

«Δεν είμαστε προβατάκια»

Ερώτηση προς μερικούς που νομίζουν πως είναι του μπαμπά τους ΤΣΙΦΛΙΚΙ η Νέα Δημοκρατία και μπορούν να κάνουν ότι θέλουνε.

Δηλαδή αποφασίζουμε και διστάσουμε και λένε:

Εμείς κατεβαίνουμε σε ψηφοδέλτιο για το κόμμα και ελάτε προβατάκια να ρίξετε την ψήφο σας.

Νομίζω πως είναι λίγο αντιδημοκρατικό να αποφασίζουν κάποιοι για εμάς χωρίς εμάς.

Θα έπρεπε να γίνει Γενική Συνέλευση και μέσα από εκεί να αποφασίσουμε ποιός είναι ο κατάλληλος για πρόεδρος ή μέλος για το Διοικητικό Συμβούλιο για τη Νέα Δημοκρατία.

Γιώργος Τριπολιτσιώτης - Πολύστροφος

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Ο Δήμαρχος Πάρου, η Πρόεδρος και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας σας προσκαλούν την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στις 19:30 για τον εορτασμό της Αναλήψεως του Κυρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Πίσω Λιβάδι.

Εσπερινός και Λιτανεία

Πέμπτη 17 Μαίου 2018 στις 20:30, γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και ζωντανή μουσική.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας

Επαγγελματίες Πίσω Λιβαδιού

Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας

Επαγγελματικός Αλιευτικός Σύλλογος Πάρου «Άγιος Νικόλαος»

Με τη στήριξη της ΚΔΕΠΑΠ

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Από τις 14 Μαΐου και ώρα 10:00 έως τις 31 Μαΐου 2018 και ώρα 14:00θα μπορούν οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης».

Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Ακολουθεί αρχείο με την εγκύκλιο

 

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 09-05-2018

Την υψηλότερη μηνιαία επίδοση από το 2001 έως σήμερα κατέγραψε τον Απρίλιο του 2018 το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καθώς το ισοζύγιο προσλήψεων- αποχωρήσεων ήταν θετικό κατά 100.246 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, τον Απρίλιο του 2018 καταγράφηκε αύξηση του ποσοστού των προσλήψεων με πλήρη απασχόληση, οι οποίες αποτέλεσαν το 55,6% του συνόλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Απριλίου 2018, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 268.072 και οι αποχωρήσεις σε 167.826. Από τις 167.826 συνολικά αποχωρήσεις, οι 74.641 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 93.185 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Τέλος, επίδοση - ρεκόρ αποτελεί και το θετικό ισοζύγιο κατά 155.826 θέσεις εργασίας για το διάστημα Ιανουάριος- Απρίλιος 2018, καθώς συνιστά την υψηλότερη καταγραφή πρώτου τετραμήνου από το 2001 έως σήμερα.

 

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 14:25

«Μεταφορικό ισοδύναμο»

Πρόσφατα η κυβέρνηση σε επίπεδο πρωθυπουργού και ηγεσίας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προχώρησε σε μία παραδοχή και μία εξαγγελία.

Η παραδοχή είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στη νησιωτική Ελλάδα.

Ομολόγησαν ότι στα πλαίσια της «υπερήφανης» διαπραγμάτευσης και της «αυταπάτης» τους, που κατά τη σημερινή δήλωση Ρέγκλινκ κόστισε στους Έλληνες 86 δισεκατομμύρια ευρώ, παρέδωσαν μέσω του αριστερού μνημονίου το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά, στην τρόϊκα.

Αυτοί το πρότειναν, αυτοί το εφάρμοσαν. Τελεία και παύλα.

Η εξαγγελία ήταν, ότι προτίθενται να εφαρμόσουν στη νησιωτική χώρα ένα είδος «μεταφορικού ισοδύναμου» για να καλύψουν τις απώλειες των νησιωτών από την αύξηση του ΦΠΑ.

Μάλιστα ανακοίνωσαν παραστατικά, ότι στοχεύουν να εξομοιώσουν το κόστος μετακινήσεων και μεταφορών με αυτό των ΚΤΕΛ για ίσες χιλιομετρικές αποστάσεις.

Ας δούμε λοιπόν τι χάνουμε από την ομολογία τους και τι κερδίζουμε από την εξαγγελία τους (αν εφαρμοστεί).

Ας υποθέσουμε ότι ένα ζευγάρι ζει σε ένα νησί 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα και έχει εισόδημα 14.000 ευρώ το χρόνο.

Το εισόδημα αυτό θα καταναλωθεί στο σύνολό του για τις ανάγκες της οικογένειας.

Η επιβάρυνση που έχει από την αλλαγή του ΦΠΑ υπολογίζεται σε 2.030 ευρώ ετησίως ή ίση με το εισόδημα δύο μηνών το χρόνο.

Ουσιαστικά αν το εισόδημα της οικογένειας προέρχεται από μισθωτή εργασία, ο νησιώτης θα εργάζεται 12 μήνες, το χρόνο αλλά θα έχει στη διάθεσή του μόνο 10 μισθούς το χρόνο.

Ας υποθέσουμε ότι η ίδια αυτή οικογένεια χρειάζεται να μετακινηθεί δύο φορές τον χρόνο προς Πειραιά και να επιστρέψει στο νησί.

Για μία απόσταση 200 χιλιομέτρων η διαφορά ακτοπλοϊκού εισιτηρίου και εισιτηρίου με ΚΤΕΛ υπολογίζεται σε 13,8 ευρώ.

Άρα το ζευγάρι νησιωτών θα μπορούσε να διεκδικήσει (γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρει) το ποσό 13,8 Χ 8 = 100,40 ευρώ το χρόνο.

Άρα με το ΦΠΑ το ζευγάρι χάνει 2.030 ευρώ το χρόνο, αλλά του υπόσχονται 110 ευρώ μέσω επιδότησης εισιτηρίων, αν ταξιδέψει και αν το δικαιούται!

Ας εξετάσουμε όμως εάν αυτή η υπόσχεση που ταυτίζεται απόλυτα με την επιδοματική λογική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι αληθής και πραγματοποιήσιμη.

Ανακοινώθηκε ότι η επιδότηση θα χρηματοδοτηθεί μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Δηλαδή από τα κονδύλια που περικόπτονται πρώτα, για να δημιουργηθούν τα υπερπλεονάσματα του ΣΥΡΙΖΑ.
Άρα τίθεται σε αμφιβολία η χρηματοδότηση.

Ο κος Σαντορινιός μίλησε για την έναρξη του προγράμματος με βάση συγκεκριμένα νησιά και εισοδηματικά κριτήρια.
Άρα ενώ όλοι πληρώνουν το ΦΠΑ, θα ωφεληθούν οι κάτοικοι κάποιων νησιών (στην αρχή) και όχι όλοι λόγω εισοδηματικών κριτηρίων.

Προϋπόθεση της εφαρμογής του μέτρου είναι η κάρτα νησιώτη.
Πώς αποκτάται η κάρτα νησιώτη, τι γραφειοκρατία χρειάζεται, ποιοι είναι δικαιούχοι κλπ. είναι άγνωστο.
Για φανταστείτε να χρειασθεί και πληρωμή παράβολου για την απόκτησή του.
Η επιδότηση εισιτηρίου θα πιστώνεται σε τραπεζικό λογαριασμό (!) αφού επιδειχθεί η κάρτα νησιώτη στο πρακτορείο.
Άρα το πρακτορείο και κατ’ επέκταση οι ακτοπλοϊκές εταιρίες θα χειρίζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των ταξιδιωτών.
Η ηγεσία της κυβέρνησης και του υπουργείου προφανώς δεν γνωρίζουν ότι από 29 Μαΐου τίθεται σε ισχύ σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDRP).

Καμία πρόβλεψη επίσης δεν υπάρχει για το τι θα ισχύσει με εκπτωτικά εισιτήρια. Ποια θα είναι η τιμή αναφοράς εάν υπάρχουν (που υπάρχουν) διαφορές εκπτωτικών προγραμμάτων μεταξύ χερσαίων και θαλάσσιων μεταφορών.

Προβλήματα επίσης θα υπάρξουν και με την ελαστικότητα που υπάρχει στο θέμα της ταυτοπροσωπίας.
Είναι πιθανόν για διάφορους λόγους το εισιτήριο να έχει διαφορετικό ονοματεπώνυμο από την κάρτα νησιώτη (αν υπάρξει και όποτε υπάρξει). Το σύστημα θα εξαρτάται από την καλή διάθεση του πράκτορα και ο νησιώτης θα κινδυνεύει να ταλαιπωρείται από «αχρεωστήτως καταβληθέντα»;

Προβλήματα θα υπάρχουν και στο κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων. Πώς διασφαλίζεται η πιθανότητα υπερτιμολόγησης για τη διεκδίκηση μεγαλύτερης αποζημίωσης;

Κλείνοντας αυτήν την παρέμβαση θα πρέπει να σημειώσω ότι για μία ακόμη φορά έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία εξαγγελία-κοροϊδία για τους νησιώτες.

Το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου (κατά ΣΥΡΙΖΑ) είναι δύσκολο στην εφαρμογή, απαιτεί γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, ενδέχεται να έχει προβλήματα νομιμότητας, αφορά μία μικρή πληθυσμιακή ομάδα και σε καμία περίπτωση δεν θεραπεύει τη ζημιά που υπέστησαν οι νησιώτες από την αλλαγή του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, δηλαδή έχουμε ένα σχέδιο νόμου γραμμένο στο πόδι.

Γιώργος Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.
Υπεύθυνος υποτομέα ακτοπλοΐας Ν.Δ.

 

Στην κατηγορία: Απόψεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος 03 Μαΐου 2018

Αρ. Πρωτ.: 6154

ΠΡΟΣ

1. Δήμαρχο κ. Κωβαίο Μάρκο

2. Τακτικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

3. Δημοτικές Παρατάξεις

4. Δημόσιες Αρχές

5. Τοπικές Επιτροπές Κομμάτων

6. Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων

7. Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 σας προσκαλούμε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και ώρα 11:00 π.μ.

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την: "Τροποποίηση της Α.Π.177360/18.12.2014 Α.Ε.Π.Ο. του έργου «ΑΙΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΣΠΗΕ) ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 218,5 ΜW (95 Α/Γ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΕΡΓΩΝ»".

Για προβολή του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο Link: goo.gl/5wDxso

* Σε περίπτωση κωλύματος συμμετοχής σας στην παραπάνω συνεδρίαση, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε έγκαιρα τη Γραμματέα της Επιτροπής (Σιφναίου Κ. 2284360112).

* Επίσης σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Για κατάθεση προτάσεων και εισηγήσεων στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΛΛΟΥ - ΣΑΡΡΗ

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

 

 

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31